• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    348
Natsume Natsume her gün kahvaltı omlet peynir zeytin salatalık şeklinde yiyor. Öğlen muzlu cevizli yogurt bi saat sonra meyve seftali erik yada uzum yiyor. Uykudan uyanınca köfte yapıyorum saat 6 dan sonra muhallebisini yiyor irmikli 8 gibi de bizimle birlikte sofraya oturuyor o aksam yemekte ne varsa ondan yiyor ama az yediriyorum zaten midesi o saate kadar baya dolu oluyor

Natsume Natsume her gün kahvaltı omlet peynir zeytin salatalık şeklinde yiyor. Öğlen muzlu cevizli yogurt bi saat sonra meyve seftali erik yada uzum yiyor. Uykudan uyanınca köfte yapıyorum saat 6 dan sonra muhallebisini yiyor irmikli 8 gibi de bizimle birlikte sofraya oturuyor o aksam yemekte ne varsa ondan yiyor ama az yediriyorum zaten midesi o saate kadar baya dolu oluyor
Çorba yapıyormusun canım

Ah ah ek gıda kanayan yara
Benimkiler kahvaltıyı karışım yiyorlar obur türlü tek tek yediremedim
Şu saatte kadar
Kahvaltı
Yoğurt
Çorba yediler
Şuan uyuyorlar uyandıklarında muz şeftali yiyecekler
Kahvaltıda sadece peynir yedi ama birkaç kez aldı sadece. Pankek falan yapmıştım oynadı attı kenara. Birazdan bizle birlikte akşam yemeği yiyecek. Tavuk pişiriyor eşim şuan.
Çok güzel teşekkür ederim. Nasıl yetişiyorsun bu tempoya 🙈

Selamlar

Ek gıda konusunda ne durumdasınıZ?
Günde kaç öğün, ne kadar veriyorsunuz? Bugün neler yedi bebişler?

Düzeni oturtamadım hala ben baZı günler yetiştiremiyorum ek gıdayı. 😔

Kahvaltıyı her gün yapıyoruz.
Öğleden sonra meyve veya yoğurt ya da meyveli yoğurt veriyorum bazen.
Akşamları da çorba veya yemek yapıyorum.
Ama arada yapamadığım günler de oluyor🤔
Tadımlık yiyor bir de hala.
Çeşit konusunda da tükenmiş hissediyorum. Sürekli tarif peşindeyim ama taze sebze meyve açısından dezavantajlı bir bölgede yaşıyorum.
benim oğlum çok güzel yiyordu başlarda sabah yumurta peynir zeytin genelde, öğlen yoğurt mutlaka, akşamları da çorba ya da ona uygun katı yemek varsa eğer akşam yemezse muhallebi yapıyordum yulaf unundan meyveli onu çok seviyordu. yaklaşık iki aydır ise yemiyor sadece tadımlık üç dört kez alıyor sonra ağzını açmıyor. iki aydır aynı kiloda ama memeden ayrılmıyor yapışık olduk gece ve gündüz 🤷🏻‍♀️

Kahvaltıda sadece peynir yedi ama birkaç kez aldı sadece. Pankek falan yapmıştım oynadı attı kenara. Birazdan bizle birlikte akşam yemeği yiyecek. Tavuk pişiriyor eşim şuan.

Çok güzel teşekkür ederim. Nasıl yetişiyorsun bu tempoya 🙈
Mutfakta yaşıyorum oğlumla 😀 bide yürüyor şimdi önümde arkamda hep

Maşallah demek yürümeye başladi sanırım burda ilk yuruyen bebeğimiz oldu
Benim kızlardan biride ikinci aday gibi arada ellerini bırakıp bir kaç adım atıp yürüyüp yere kapaklaniyor düz duvara tutunup yürüyor bakalım yaşına kadar yürür diye düşünüyorum

benim oğlum çok güzel yiyordu başlarda sabah yumurta peynir zeytin genelde, öğlen yoğurt mutlaka, akşamları da çorba ya da ona uygun katı yemek varsa eğer akşam yemezse muhallebi yapıyordum yulaf unundan meyveli onu çok seviyordu. yaklaşık iki aydır ise yemiyor sadece tadımlık üç dört kez alıyor sonra ağzını açmıyor. iki aydır aynı kiloda ama memeden ayrılmıyor yapışık olduk gece ve gündüz 🤷🏻‍♀️
Dişler yüzünden mi acaba 🤔
Hiçbir zaman iştahlı olmadı benim kızım ek gıdada da aynen devam ediyor. Bir tek tavuğu çok seviyor bir de tel peynir var. Kaşıkla verdiğimiz birçok şeyi bir iki tadıp burakıyor.
Yani ancak böyle yetişilir gibi bu tempoya 🙈
Maşallah motor becerilerde hep önde senin bebeğin 🧿

Hiçbir zaman iştahlı olmadı benim kızım ek gıdada da aynen devam ediyor. Bir tek tavuğu çok seviyor bir de tel peynir var. Kaşıkla verdiğimiz birçok şeyi bir iki tadıp burakıyor.

belki de diştendir. beni o kadar emiyor ki bu saatte bile açım 😅

Maşallah demek yürümeye başladi sanırım burda ilk yuruyen bebeğimiz oldu
Benim kızlardan biride ikinci aday gibi arada ellerini bırakıp bir kaç adım atıp yürüyüp yere kapaklaniyor düz duvara tutunup yürüyor bakalım yaşına kadar yürür diye düşünüyorum
O zaman seninki de yakında yürür denemelere başlamış. Bi kişinin daha yürüyordu bebegi yanlış hatırlamıyorsam. Artık iyice hareketlendiler ben tekine zor yetiyorum bütün gün peşindeyim 😩 iki tane olsa düşünemiyorum halimi

Canım benim de baştan beri aynı sorun yoruldum artık inan, mama alımı nasıl peki günlük toplam kaç CC içiyor yaklaşık?

Teşekkür ederim uyanık olduğu süre çok yoruluyorum o uyuyunca bende kendimi atıyorum yataga 😀

Canım benim de baştan beri aynı sorun yoruldum artık inan, mama alımı nasıl peki günlük toplam kaç CC içiyor yaklaşık?
Mama alımı güzel ama düzenli sayılmaz. Bazen 5 saat arayla içiyor bazen de 3 saat. 180cc hazırlıyoruz genelde, gece 210 veriyorum. Günlük toplamda 700-800 arası içiyor günde galiba hiç hesaplamamıştım.
Teşekkür ederim uyanık olduğu süre çok yoruluyorum o uyuyunca bende kendimi atıyorum yataga 😀
Ah aynen. Uyanıkken hiçbir şey yapamıyorum uyduğu zaman ne yapacağımı şaşırıyorum. 😅
Yapılması gereken her şey onun uyumasını bekliyor evde 🤭

Mama alımı güzel ama düzenli sayılmaz. Bazen 5 saat arayla içiyor bazen de 3 saat. 180cc hazırlıyoruz genelde, gece 210 veriyorum. Günlük toplamda 700-800 arası içiyor günde galiba hiç hesaplamamıştım.

Ah aynen. Uyanıkken hiçbir şey yapamıyorum uyduğu zaman ne yapacağımı şaşırıyorum. 😅
Yapılması gereken her şey onun uyumasını bekliyor evde 🤭
Ben son zamanlarda onunla bir yapmaya başladım. Süpürge yapıyorum korkmuyor aksine dibine dibine geliyor. Akşam yemeğini de birlikte yapıyorum bi yandan eline salatalık havuç veriyorum oyalanıyor öyle bende o arada işimi görüyorum yoksa oğlum uyuduğunda bana dinlenmeye vakit kalmıyor 😀

Ben son zamanlarda onunla bir yapmaya başladım. Süpürge yapıyorum korkmuyor aksine dibine dibine geliyor. Akşam yemeğini de birlikte yapıyorum bi yandan eline salatalık havuç veriyorum oyalanıyor öyle bende o arada işimi görüyorum yoksa oğlum uyuduğunda bana dinlenmeye vakit kalmıyor 😀
Merak ettiği çok şey var oyalanmıyor eskisi gibi 😅
Buzdolabını ve çekmeceleri karıştırıyor sürekli. Burda sıcaklık 45 derece civarında oluyor klima olmayan odalara götüremiyorum fazla o yüzden. Mamasını yaparken falan gözümün önünde olsun diye mecbur yanıma alıyorum ama ortalığın altını üstüne getiriyor o kadarcık sürede 🤭
Dinlenmek için uyumasını bekleyince evde iş de yapamıyorum. Evde iş yapamayınca bebeğe daha çok dikkat etmem gerekiyor kısır döngü vallahi🤭
1 ay sonra taşınacağız çok şükür. O zaman tamamen bebeğe uygun bir ev yapacağım. 🙏

Buzdolabını ve çekmeceleri karıştırıyor sürekli. Burda sıcaklık 45 derece civarında oluyor klima olmayan odalara götüremiyorum fazla o yüzden. Mamasını yaparken falan gözümün önünde olsun diye mecbur yanıma alıyorum ama ortalığın altını üstüne getiriyor o kadarcık sürede 🤭
Dinlenmek için uyumasını bekleyince evde iş de yapamıyorum. Evde iş yapamayınca bebeğe daha çok dikkat etmem gerekiyor kısır döngü vallahi🤭
1 ay sonra taşınacağız çok şükür. O zaman tamamen bebeğe uygun bir ev yapacağım. 🙏
Benim kızımda hep mutfakta maalesef annesiyle bende buzdolabına bulaşık makinasına yapılan mıknatıslı hayvanlar taşıtlar aldım onlarla vakit geçiriyor gayet güzel aklınızda bulunsun
Ek gıda konusunda sabah dertliyiz çünkü yumurta haşlanmış ya da omlet yemiyor zeytinli ve kabaklı pankek favorimiz.eğer kahvaltı yapmadıysa öğleden sonra yoğurdunun yanına yemek ya da çorba ya da köfte yapıyorum deneye deneye yiyor.öğlen ne yemediyse akşam da diğerini yiyor günde 2 kez de meyve veriyorum karpuz kavın şeftali favorimiz

Batiya mi geliyorsunuz ? Tasinmakta tam eziyet ben 2.5 aylikken taşınmıştım her şeyi toparlayan bi şirket buldum da anlaştım yoksa kendim toparlayamazdim. Burada da çok sıcak hava klima açıyorum gunduz bende öyle ferahlıyor arada balkonda falan oturuyoruz hava alsın diye. Benimki de tencere tava oynayıp duruyor mutfakta

Bu arada ben geçen barbunya yemeği yapmıştım ki iki kere sade suda haşladım bide yemeğe kimyon atmama rağmen çocukta gaz yapti gece uykusundan uyandirdi resmen. Bi süre daha baklagilleri uzak tutucam sanırım oğlumdan

Selam kızlar ek gıdayı bende sorucaktım kaç saat arayla besliyorsunuz bebişlerinizi be herhalde saati 2 saat tutuyorum sonra yemek istemiyor sinirleniyorum,,,, aslında 3 öğün vermeye çalışıyorum o da fazla geliyor en iyisi 2 öğüne düşüreyim
Sabah kahvaltı yumurta peynir zeytin yiyor arada patates kızartması varsa zorla istiyor azıcık veriyorum versem daha yer ama devamını sağlıksız yaaa o cezbediyor🤭🤭

Öğle uyku öncesi cicibebe ve yoğurt kızım çok seviyor küçükken bende çokkkk yermişim ( gerçi hala geceleri kızım uyuyunca cicibebe. VE cola ikilisini bayıla bayıla yiyorum))
Akşam da köfte yoğurt çorba vereyim o zaman

Benim kızım çok bi meyve sevmiyor yaaaa anlamadım sabah uykudan uyanınca yiyor başka zaman istemiyor😞😞😞

Bu arada azı dişlerimiz çıkıyor sürekli yoğurt yemek istiyor yavrum canı yanıyor demek ki😭😭😭

Yürüme arkadaşıyla bayağı bi evin içini dolaşıyor artık daha temkinli düşeceğini anlayınca yavaşça oturuyor👍👍👍

Bu arada doğumgünlerine az kaldı ne yapmayı düşünüyorsunuz

Aalında ben sadece kendi aramızda kutlamak istiyorum ama büyük kızım akrabalar da olsun diyor,,,, zaten bişey anlamayacak ki boşyere kalabalık olucak bi de benim kızım kalabalığı hiç sevmiyor sürekli ağlıyor o yüzden strese girmek istemiyorum🤔🤔🤔

Ailecek eğlence oyun yerine gider yemek yeriz diye düşünüyorum şimdilik🙏🙏🙏

Benim kızımda hep mutfakta maalesef annesiyle bende buzdolabına bulaşık makinasına yapılan mıknatıslı hayvanlar taşıtlar aldım onlarla vakit geçiriyor gayet güzel aklınızda bulunsun
Ek gıda konusunda sabah dertliyiz çünkü yumurta haşlanmış ya da omlet yemiyor zeytinli ve kabaklı pankek favorimiz.eğer kahvaltı yapmadıysa öğleden sonra yoğurdunun yanına yemek ya da çorba ya da köfte yapıyorum deneye deneye yiyor.öğlen ne yemediyse akşam da diğerini yiyor günde 2 kez de meyve veriyorum karpuz kavın şeftali favorimiz
Ah evet buzdolabında magnetler var onları çıkarıp geri takıyordu kIzım da ama o kapağın ardında bir dünya olduğunu farketti ve kapağını da açabiliyor artık 😅 magnetlere olan merakı gitti böylece 🙈 ama daha farklı şekiller ve hayvanları denemekte fayda var, teşekkür ederim öneri için. Pankek bir türlü yapamıyorum ben denemediğim tarif kalmadı. Elinde tutup ısırarak yemeyi seviyor bir de. Geçen hafta bişi yapmıştım onu yemek için çırpındı durdu tam bir haftadır pankek yapmaya çalışıyorum yiyebilsin diye ama yok. Bugün de mücver denedim. Dökülüyordu. Yine de yedi biraz.
Batiya mi geliyorsunuz ? Tasinmakta tam eziyet ben 2.5 aylikken taşınmıştım her şeyi toparlayan bi şirket buldum da anlaştım yoksa kendim toparlayamazdim. Burada da çok sıcak hava klima açıyorum gunduz bende öyle ferahlıyor arada balkonda falan oturuyoruz hava alsın diye. Benimki de tencere tava oynayıp duruyor mutfakta
Muğla’ya çıktı eşimin tayini. Bizim buradaki ev eşyalı kiralanmıştı. Bebeğin ve bizim birkaç parça eşyamız var taşınacak. Araç tutacak kadar yok ama kendimiz de götüremeyiz bakalım ne yapacağız. Hava karardıktan sonra çıkıyoruz biz yürüyüşe ya da işlerimizi halletmeye burda yine de çok sıcak oluyor 😅

Back