• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    348
İnşsllah canım🙏🙏
Yolculuk güzeldi cnmakşam 10 bindik hemen uyudu sabah 7 ye kadar yattı,,,, sonra 9 30 da tekrar yattı 10.30 da uyandı ,,,, o saatten sonrası zor oldu ama atlattık çok şükür😘😘😘
Teşekkür ederim canım. Bir ay sonra biz de akşam saatlerinde çıkarsak yola daha iyi olabilir demek ki☺️ bir çoğunu uyuyarak geçirir yolun. İyi tatiller tekrar☺️
ay maşallah :) bizimki de diş patlayacak diye günlerdir bambaşka bir çocuk oldu 🤦🏻‍♀️ y
Teşekkürler. Geçen haftalarda sürekli uykusundan bağır çağır ağlayarak uyanıyordu diş ağrısı diyorduk ama kontrol etmemize izin vermiyordu. Çok şükür fazka sıkıntı yaşamadık. İnşallar bütün bebekler ateşsiz acısız atlatır.

Teşekkür ederim canım. Bir ay sonra biz de akşam saatlerinde çıkarsak yola daha iyi olabilir demek ki☺ bir çoğunu uyuyarak geçirir yolun. İyi tatiller tekrar☺

Teşekkürler. Geçen haftalarda sürekli uykusundan bağır çağır ağlayarak uyanıyordu diş ağrısı diyorduk ama kontrol etmemize izin vermiyordu. Çok şükür fazka sıkıntı yaşamadık. İnşallar bütün bebekler ateşsiz acısız atlatır.
Aynen canın akşam saati çok iyi oluyor teşekkürler canım size de iyi tatiller

Selamm. İnşallah güzel bir tatil olue. 😆 Yolculuk hakkında detay verebilie misin biraz? Nasıl geçti? Karşılaştığınız sıkıntılar falan.
İnşallah canım,,,, canım bizim yolculuğumuz akşam 10 idi 9 da yemeğini yedirdim ,, gece 12 gibi mama bi de 5 de mama yedirdim sabah molasında da poğaçacı simit filan yedi,,, çok bi sıkıntı yaşamadık ama son 3 saat biraz ağladı o da uykusunu aldığı için sıkıldı kucağımda,,,,şimdilik böyle canım

Herşey dahil otele geldiğimiz için yemekler tam uygun zaten evde de ne yemek yaparsam yiyor sıkıntı çıkarmıyor,,,,

merhaba kizlar, oglum 2 ekim dogumlu.genel olarak istahli ve huzurlu bi bebek.fakat fiziksel olarak tembel gibi.mesela kendimiz yere oturtursak desteksiz oturup oyuncaklariyla oynuyor uzun uzun.ya da sirtustu yattigi yerde vakit geciriyor.oyuncaklarina uzaniyor elden ele geciriyor.dede baba mama anne nene gibi kelimeler soyluyor.fakat donmuyor, yuvarlanmiyor.yatarken oturmaya gecmiyor.duzenli doktor kontrolune gidiyoruz.doktor endiselenecek birsey gormuyor ama baska bir doktora da mi gitsem?

merhaba kizlar, oglum 2 ekim dogumlu.genel olarak istahli ve huzurlu bi bebek.fakat fiziksel olarak tembel gibi.mesela kendimiz yere oturtursak desteksiz oturup oyuncaklariyla oynuyor uzun uzun.ya da sirtustu yattigi yerde vakit geciriyor.oyuncaklarina uzaniyor elden ele geciriyor.dede baba mama anne nene gibi kelimeler soyluyor.fakat donmuyor, yuvarlanmiyor.yatarken oturmaya gecmiyor.duzenli doktor kontrolune gidiyoruz.doktor endiselenecek birsey gormuyor ama baska bir doktora da mi gitsem?
Emeklemese de olur ama en azından yuvarlanması kendi oturur pozisyona gelmesi gerekirdi bence. Baska çocuk doktoru deneseniz kalça ultrasonu çekerler belki yeniden

Selamm guzel anneler :) baya zaman oldu buraya yazmayali bizimde sadece altta 2 disimiz var 27 agustos dogumluyuz ama bastan beri bu gruba yaziyorum.benim kiz azcik tembel 10 ay bitti ama 2 gun oldu emeklemeye baslayali. Mamayi hala birakmadik. Uyku sorunumuz yok sukur. Simdilik saat sabah 6 7 uyanis o sirada mama veriyorum tekrar uyuyor 9 10 gibi kahvalti ymurta peynir ihlamurla islatiyorum biraz recel derken tamamljyoruz. Sonraki ogle ögünü ya mama yada corba veriyorum. Yaninda yogurt tabiki. Aksamlari 2 3 gunde 1 kofte yapiyorum.dolaba atmistim zaten ondan yapip corbasjna koyuyorum genelde. Sade yutamiyor bazen cunku. Aralarda meyve falan bir sekilde devam ediyoruz . Yatarken tekrar mama veriyorum 10 gibi uyuyoruz gece hic kalkmiyor.simdilik 11 kiloyuz 78 79 cm de boyumuz. Kan degeri 33 cikti biraz dusuk dedi ebemiz ama kizlarda olabiliyomus.mamasina gunde 2 kez falan bir tatli kasigi pekmez koyuyorum bu yuzden simdilik bizden bu kadar :) bana gelince de kucuk bir cikolata kistim var artik doktor danielle diye bi dogum kontrol hapi verdi bu sekilde devam eylulde asilarimiz var :)

Kızlar altta üç dişimiz vardı, hem alltaki dördüncü diş hem de üstteki dört diş birlikte geliyor yani yakında sekiz dişli oluyoruz umarım gece uyanmalarinin sebebi alerji değil distir

Öncelikle iyi tatiller canım.Ayrıca bravo 17 saat otobüs yolculuğu nasıl cesaret ettin tebrikler.Ben 4 saat göze alamıyorum.Bir de nerden nereye gittin merak ettim?
Sağol canım🥰🥰🥰
Adana’dan Marmaris’e geldik canım👍👍👍
Bence 4 saat çok uzun değil uyku saatine denk getirebilirsin

merhaba kızlar oğlum yalancı emziği bıraktı ya kesinlikle almıyor sürekli memede 🤦🏻‍♀️ avent sothie kullanıyordum acaba başka emzik mi alsam alır mı acaba bilemedim yaklaşık bir aydır emmiyor

merhaba arkadaşlar baştan beri çok yazmasam da hep okuyorum özlemişim sizleri. Benim oğlum 5,5 aylıkken emeklemeye başladı 8. ayda da ayağa kalkıp sıralamaya:işsiz: çok hareketli bezini değiştirmek ya da soyup giydirmek bildiğiniz eziyet. 7.5 aylıkken alt iki diş aynı anda geldi şuanda 10 aylık başka dişi yok hala. Ek gıdaya geçtiğimizden beri maşallah iştahı var ağzında bişey olmasını seviyor aç tok farketmiyor. Başta doktorun söylediği gıdalarla gittim hep. Organik buğday ruşeymi, yulaf kepeği, yumurta sarısı, ev yapımı çökelek peyniri, ceviz, pekmez ve tahini bulamaç yapıp kahvaltıda yediriyordum. Sonra sıkılmaya başladı 1 ay falan yedi. Sebzeleri haşla peyniraltı suyu ekle derken ben de farkettim ki hep aynı şeyleri yediriyorum. Sonra bıraktım bu şekilde hazırlamayı bildiğiniz anneanne usulüne döndüm çocuk da resmen sevindi bu duruma. Şimdi sabah 7 gibi uyanıyor omlet, kabak mücver ya da muhlama yapıp yediriyorum içlerine hep tuzsuz köy peyniri doğruyorum. Yanına üzümün kabuklarını soyup veriyorum bayılıyor. Çorba olarak köy tavuğu ile şehriye çorbası yediriyorum bazen de patates haşlayıp sulandırıyorum içine de kıyma pırtıklıyorum. Malesef yoğurt yediremiyorum aşırı gaz yapıyor yediği günler gece hiç uyuyamıyor. Anne baba dede mama gel söyleyebildiği kelimeler. Denize girmeye bayılıyor çıkarınca ağlıyor hep kumda oynuyor sürekli bi o yana bi bu yana çok keyif alıyor. Uzun oldu biraz kusura bakmayın bu işler çok heyecanlı ya:anne:

İnşallah canım,,,, canım bizim yolculuğumuz akşam 10 idi 9 da yemeğini yedirdim ,, gece 12 gibi mama bi de 5 de mama yedirdim sabah molasında da poğaçacı simit filan yedi,,, çok bi sıkıntı yaşamadık ama son 3 saat biraz ağladı o da uykusunu aldığı için sıkıldı kucağımda,,,,şimdilik böyle canım

Herşey dahil otele geldiğimiz için yemekler tam uygun zaten evde de ne yemek yaparsam yiyor sıkıntı çıkarmıyor,,,,
Canım simit poğaça falan nasıl yiyor boyutlarını merak ediyorum benimki c8gnemeyi bilmiyor pek bisey yemediği için nasıl öğrenecek bilmiyorum gün içinde neler veriyosun

Kızlar bu ek gıda işi çok kötü gidiyor benimki sadece mama içiyor sizin bebisler nasıl yiyor merak ediyorum daha kaşığı görünce tadına bakmadan kafayı çeviriyor bunu nasıl atlatabiliriz önerisi olan varmı buarada çiğnemesi gelişmesi için neler veriyosunuz ve boyutları ne kadar sadece yoğurt yiyor baskadabisey yemiyor üzülüyorum:(

Kızlar bu ek gıda işi çok kötü gidiyor benimki sadece mama içiyor sizin bebisler nasıl yiyor merak ediyorum daha kaşığı görünce tadına bakmadan kafayı çeviriyor bunu nasıl atlatabiliriz önerisi olan varmı buarada çiğnemesi gelişmesi için neler veriyosunuz ve boyutları ne kadar sadece yoğurt yiyor baskadabisey yemiyor üzülüyorum:KK43:
Çiğnemesi için her sofraya bizimle oturtuyorum. Ek gidaya başladığımızdan beri böyle. O yerken yanında bende bisiler atıştırıyorum ki beni taklit etsin.
Lokmalar büyümeye başladı bizde nasıl desem ki mesela bir bilye büyüklüğünde çiğneyebiliyor bazen daha da büyük artik gelisti damaklarıyla çabuk eziyor.
Yoğurtlu kuskus yaptin mi onu yemesi çok daha kolay bak minik minik çiğnemeye alistirabilir

Çiğnemesi için her sofraya bizimle oturtuyorum. Ek gidaya başladığımızdan beri böyle. O yerken yanında bende bisiler atıştırıyorum ki beni taklit etsin.
Lokmalar büyümeye başladı bizde nasıl desem ki mesela bir bilye büyüklüğünde çiğneyebiliyor bazen daha da büyük artik gelisti damaklarıyla çabuk eziyor.
Yoğurtlu kuskus yaptin mi onu yemesi çok daha kolay bak minik minik çiğnemeye alistirabilir
Yapmadım canım nasıl yapcam peki çok onyargili hiç bişeyin tadına bile bakmak istemiyor

Yapmadım canım nasıl yapcam peki çok onyargili hiç bişeyin tadına bile bakmak istemiyor
Normal makarna gibi haşlayıp sonra yogurtla karistir. Minik minik taneleri oğlum onu yemeyi çok seviyor bol yoğurtla yediriyorum ben yanına da köfte

Canım simit poğaça falan nasıl yiyor boyutlarını merak ediyorum benimki c8gnemeyi bilmiyor pek bisey yemediği için nasıl öğrenecek bilmiyorum gün içinde neler veriyosun
Canım küçük küçük parçalarda elimle veriyorum yiyor

Back