• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    348
Kızlar bir şey sormak istiyorum çok bulantim oluyor çalışamiyorum 14 gün rapor aldimm Ocak ayında hamile çalışan hanımların hakları nelerdir ve rapor sayısında belli bir sayı var mi

Ya dün trendyolda bebek ürünlerinde inridim vardı ay neler neler biberonlar, emzikler, göğüs pedleri, emzirme örtüleri, yastıkları bir bakın isterseniz ama daha çok erken işte hiç yeltenmiyorum ben. Annem almış geçen heveslenip dışarı çıkmıştı çıtçıtlı badilerden almış annem beni çok seviyo yazıyor birinde de babam beni çok seviyor yazıyordu çok güzeldi içinde hayal edince öyle güzel ki yıllarca başkalarına aldım şimdi kendi çocuğunun bir eşyası olması güzel bir duygu ama 5 aylık falan olmadan da pek birşey almam
Ya bende aldım dayanamıyor ki insan halbuki daha kalp atışını bile duymadık bi aksilik olursa duymamazsam diye aklıma gelmiyor değil ama bende beyaz çıtçıtlı badiler patikler minicik çoraplar aldım onlara sarılıp yatıyorum, Allah bebişlerimizş sağlıkla kucağımıza almamızı da nasip etsin inşaallah ❤️

Tutma cnm kendini ben tutunca ağrı oluyor eşim bıktı gaz olayından yemeklere kimyon at

tutmuyorum pek zaten. afedersin ağızdan gidiyor hep.. en nefret ettiğim şey başıma geldi.. allahtan iş yerinde odam ayrı..

Akşamları yemekten sonra açık havada biraz yürümek iyi geliyor:)

canım eve git yemek falan bi de halszlik . yürüyemiyorum ki normalinde çok yürümeyi seven ben şimdi çok zor geliyor. ama evde koridorda yürümeye çalışıyorum..

Merhaba bende de birkaç gün öncesine kadar kasık ağrısı vardı bilemiyorum ilk hamileliğimde olmamıştı ayrıca belim de ağrıyor
İnelim ağrıyorsa dinlen yat doktor düşük olmasın yat demişti ilk hamileliğimde bel ağrısından bahsedince
Kızlar bu yatıp dinlenmekten kasıt ne kanamam olmuştu salı günü akşam acile gitmiştim yatıp dinleneceksin kalkmayacaksın dedi progestan kullanıyorum ama yakınım da yok burada kalkmak da gerekiyor mesela ev süpürmem gerek yemek yapmam gerek kalkıyorum sonra vicdan yapıp geri oturuyorum
kanaman var ise kanaman lekelenmen geçene kadar yat iş güç
Kalsın ev batsın boşver riskli dönem olduğun İçin yatarak geçir genelde kanama durursa yaparsın düşük olmasın diye dinlen dedi
Kızlar bir şey sormak istiyorum çok bulantim oluyor çalışamiyorum 14 gün rapor aldimm Ocak ayında hamile çalışan hanımların hakları nelerdir ve rapor sayısında belli bir sayı var mi
kamu çalışanı kadrolu mu sözleşmeli mi sin SGK lı mı
Yılda bir kez 30 gün rapor alabilirsin
Doktor heyet verir ise sıkıntı YOk
En az heyet için 15 günden başlar diye biliyorum heyet raporlarına kısıtlama YÖK
Kadrolu çalışanın yılda bir kez 10 günden sonra maaşından kesinti yapılıyor SGK da 7 gün diye biliyorum
SGK alı hattı vardı en iyi bilgiyi oradan öğrenebilirsin cnm

evet o kayıptan dolayı iyice titizlenmiştir. ya yürüyen sensin bilirsin elbet kendini.. hem dümdüz ayakkabılar giymek hiç sağlıklı değil ki. bel sağlığı açısından topuk daha iyi.. söyle kocana :KK48:
Düşermişim falan filan :) yıllardır giyiyorum be adam :) doğuma 10 gün kala topuklu giymiş hatunum ben sen rahat ol diyorum

Çatlak oluşumunu önlemek için ne kullanacaksınız benim hiçbir fikrim yok:emir_bebek:?
kakao yağı ve badem yagi öneriliyor
Ama ben sunu gördüm ki kiminin derisi yumuşak esnek kiminin sıkı ve sert sıkı sert olanlar çatlıyor yumuşak olanlar esniyor çatlamıyor benim sıkıydı vücudum çok çatladı :bicak:

zeytinyağı bebeyağı hindistancevizi yağı evde bunlar var aralıklarla dönüşümlü sürerim diye düşünüyorum...özellikle zeytinyağı ve hindistan cevizi yağının kokusunu çok seviyorum..ama ne zaman başlamalı onu bilmiyorum?tavsiye eden bilen?

Benide eklermisiniz
son adet gunum 7 aralık 2017
Yaşım 34
2.bebegim
Ultrasona gore 6 hafta 2 gün adet tarihinden 1.hafta geriden geliyor.

Canım kamuda mı çalışıyosun. Eğer öyleyse 35 hafta hamilelikte rapor sıkıntı olmuyo diye biliyorum en fazla heyete gönderirler ordan da bişey çıkmaz

İnelim ağrıyorsa dinlen yat doktor düşük olmasın yat demişti ilk hamileliğimde bel ağrısından bahsedince

kanaman var ise kanaman lekelenmen geçene kadar yat iş güç
Kalsın ev batsın boşver riskli dönem olduğun İçin yatarak geçir genelde kanama durursa yaparsın düşük olmasın diye dinlen dedi

kamu çalışanı kadrolu mu sözleşmeli mi sin SGK lı mı
Yılda bir kez 30 gün rapor alabilirsin
Doktor heyet verir ise sıkıntı YOk
En az heyet için 15 günden başlar diye biliyorum heyet raporlarına kısıtlama YÖK
Kadrolu çalışanın yılda bir kez 10 günden sonra maaşından kesinti yapılıyor SGK da 7 gün diye biliyorum
SGK alı hattı vardı en iyi bilgiyi oradan öğrenebilirsin cnm
Fabrikada çalışıyorum canım şimdi 14 gün aldım 16 gün hakkım mi kaldı yoksa bir ayicinde 30 günde alabiliyormuyum

Benim 6 çıktı kasım ayında düşük yapmıştım o zaman 13 tü ama yarıya inmiş o kadar kan kaybından doktor 4. Aydan sonra ilaç başlarız duruma göre dedi sen ne kullanıyorsun ilaç olarak
Ferrum fort canım kullandığım ilacın adı senin benimkindede düşükmüş benim doktorum niye bu kadar erken başlattı anlamadım. İnşallah zararı yoktur

Canım kamuda mı çalışıyosun. Eğer öyleyse 35 hafta hamilelikte rapor sıkıntı olmuyo diye biliyorum en fazla heyete gönderirler ordan da bişey çıkmaz
Yok canım özelde çalışıyorum fabrikada 9.hastayım ve çok bulantim kusma oluyor beni çok zorluyor bu 1 ay daha geçse rahatlicam inşallah ama 1 ay nasıl geçirebilirim rapor aldım 14 gün bitti 7 gün çalıştım şimdi yine rapor almayi düşünüyorum ama nette bi bilgi yok 1 aylık bana rapor verirler mi acaba

Düşermişim falan filan :) yıllardır giyiyorum be adam :) doğuma 10 gün kala topuklu giymiş hatunum ben sen rahat ol diyorum
Allah korusun yaa. Düşme sen lazımsın daha bize :)
Bravo valla o zman sana . Ben çok fazla yürüyüş yaptığım için çok topuklu günlük hayatta tercihim değil ama çok düzde giyemem.
Biz anneler istediğimizi yaparız bize bir şey olmaz :))

Back