- 17 Ekim 2016
- 8.661
- 15.808
- 248
- Konu Sahibi MinikPiranha
-
- #3.581
Ben 2,3 lü tarama yaptırmayı düşünmüyorum zaten ama tabiki herkezin kendi fikri. Aslında cinsiyet için ayrı bi test olsa keşke erkenden öğrensek fena olmaz tabi ama diğeri için yaptırabilirsiniz 2,3 lü testin doğruluk payı bu test kadar güvenilir değil bunu okumuştum hakkınızda hayırlsıı inşallah yaptırırsanızda güzel sonuçlar alırsınız diyelim o zamanCanım cinsiyet için değil bu test,kromozom incelemesi. Zekayla ilgili testler yapılıyor,down testi vs. Kromozomlara baktığı için cinsiyette belli oluyor sadece.
Ben önceki gebeliğimde yaptırmıştım ama o zaman bu kadar pahalı değildi 1000 tl vermiştim 2yıl önce. 2li 4lü yaptır onlarda şüpheli olursa amniyosentez işi yerine 1seferde ve neredeyse kesin olarak sonuç vermesi çok iyi bir şey. Ben henüz görüşmedim doktorumla ama yine yaptıracağım.İkili ve dörtlü tarama testi yerine nifty testi önerdi doktorum. %99.9 doğru sonuç veriyormuş ve cinsiyet :)
3 hafta sonra gideceğim ozamana kadar karar vermem lazım,siz ne düşünüyorsunuz ? Daha önceki gebeliklerinde yaptıranlar var mı ?
Ya cidden bilmediğim için soruyorum şimdi bu ikili testler falan yapılıyor yA atıyorum bi sorun çıktı diyelim ona uygun bi tedavi mi uygulanıyor yoksa bebeğiniz engelli doğacak kürtaj ister misiniz falan gibi bişiy mi sunuluyor eğer kürtaj ise sunulan ben yaptırmam diye düşünüyorum bu testleri gerek yok kiCanım cinsiyet için değil bu test,kromozom incelemesi. Zekayla ilgili testler yapılıyor,down testi vs. Kromozomlara baktığı için cinsiyette belli oluyor sadece.
Tedavi şansı yok canım. İstersen gebelik devam ediyor istemezsen sonlandırılıyor. Tabiki bende sonlandırmam gebeliği ama sadece bilmek ve ona göre hazırlıklı olmak isterim.Ya cidden bilmediğim için soruyorum şimdi bu ikili testler falan yapılıyor yA atıyorum bi sorun çıktı diyelim ona uygun bi tedavi mi uygulanıyor yoksa bebeğiniz engelli doğacak kürtaj ister misiniz falan gibi bişiy mi sunuluyor eğer kürtaj ise sunulan ben yaptırmam diye düşünüyorum bu testleri gerek yok ki
Bi tedavisi yok kürtajı sunuyolar bende yaptırmayı düşünmüyorum hakkımızda hayırlısı neyse o olsunYa cidden bilmediğim için soruyorum şimdi bu ikili testler falan yapılıyor yA atıyorum bi sorun çıktı diyelim ona uygun bi tedavi mi uygulanıyor yoksa bebeğiniz engelli doğacak kürtaj ister misiniz falan gibi bişiy mi sunuluyor eğer kürtaj ise sunulan ben yaptırmam diye düşünüyorum bu testleri gerek yok ki
Bu testi yaptıracaksan ikili ve dörtlüye gerek yokki. Bende karar verdim yaptıracağım,yarın fiyat araştırması yapacağım.Ben önceki gebeliğimde yaptırmıştım ama o zaman bu kadar pahalı değildi 1000 tl vermiştim 2yıl önce. 2li 4lü yaptır onlarda şüpheli olursa amniyosentez işi yerine 1seferde ve neredeyse kesin olarak sonuç vermesi çok iyi bir şey. Ben henüz görüşmedim doktorumla ama yine yaptıracağım.
İkili,üçlü ve dörtlü test kesin sonuç vermediği için bu test tercih sebebi tek kötü yanı fiyatı. İnşallah canım,herkes güzel şeyler duysun.Ben 2,3 lü tarama yaptırmayı düşünmüyorum zaten ama tabiki herkezin kendi fikri. Aslında cinsiyet için ayrı bi test olsa keşke erkenden öğrensek fena olmaz tabi ama diğeri için yaptırabilirsiniz 2,3 lü testin doğruluk payı bu test kadar güvenilir değil bunu okumuştum hakkınızda hayırlsıı inşallah yaptırırsanızda güzel sonuçlar alırsınız diyelim o zaman
Yandım desene :) 12 kilo biraz hayal ama hadi bakalım hayırlısı :)Hadi bakalım dostum hamilelikte hafızam şaşmazsa Doğuma giriş kilonu kontrol ederim
He tamam teşekkür ederimTedavi şansı yok canım. İstersen gebelik devam ediyor istemezsen sonlandırılıyor. Tabiki bende sonlandırmam gebeliği ama sadece bilmek ve ona göre hazırlıklı olmak isterim.
Arada yas farkı az olunca beraber oynayabiliyorlar bu sene çok güzel anlaştılar ve oynadilar inşallah bu bebiş ve oğlumun arasida 3.5 yas olacakAllah bağışlasın 3 er yaş ne güzel olmuş öyle inşallah hep çok iyi anlaşırlar.
Ben de onu anlatmaya çalıştım aslında, 2li 3lü 4lü gibi uğraşmak yerine tek seferde daha kesin sonuç demek istedim.Bu testi yaptıracaksan ikili ve dörtlüye gerek yokki. Bende karar verdim yaptıracağım,yarın fiyat araştırması yapacağım.
Ya ben de günde 2 kez kullanmam gerekiyordu öğlen ağız yoluyla aldım beni çok etkiledi yemeğimi zor yaptım sonra koltukta bayılıp kalmışım, akşamki hapı da vajinal yolla koydum koyduktan sonra 20 dk uzandım hiç kalkmadım 3-4 saat de wc ye gitmedim sıktım kendimi, biraz önce wc ye gidince ilaç beyaz beyaz geldi sanki bende tam olmadı gibi hissettimKızlar bugün ilk kez progestan kullandın vajinal yolla bir kısmı bi sure sonra çamaşırıma akmisti bu normal mi ben mi iyi koyamadim acaba
Evet Kızlar bu konu da ben de çok düşündüm ve yakınlarımda yaptırıp engelli diyip kürtaj olmalısın diyip yaptırman bir yakınım var çocuğu sağlıklı çok şükür ve kadının 9 ay burnundan geldi şimdi eğer kürtaj olunmayacaksa sonucun ne önemi var ben de yaptırmıyacam rabbim sağlıklı evlatlar nasip etsin bizeBi tedavisi yok kürtajı sunuyolar bende yaptırmayı düşünmüyorum hakkımızda hayırlısı neyse o olsun
Benimde bir yakinim bu yuzden panik ataga yakalandi tum hamileligi zehir oldu cocuk sapasaglam dogmasina ragmen lohusa depresyonuyla bas etti allah yardimcimiz olsun bebislerimiz saglikla gelsin insEvet Kızlar bu konu da ben de çok düşündüm ve yakınlarımda yaptırıp engelli diyip kürtaj olmalısın diyip yaptırman bir yakınım var çocuğu sağlıklı çok şükür ve kadının 9 ay burnundan geldi şimdi eğer kürtaj olunmayacaksa sonucun ne önemi var ben de yaptırmıyacam rabbim sağlıklı evlatlar nasip etsin bize
Ben Allah korusun bir sorun varsa bilmek önceden kendimi hazırlamak isterim. Hepimiz insanız dilimiz Allahtan geldi dese de içimizde “neden ben” sorusu olabilir. Bunu bebeğim doğduktan sonra bana ihtiyacı varken sorup depresyona girmek yerine önceden bilip hazır olmak isterim. Ve özel bir bakım gerekecekse evimi de ona göre hazırlamak isterim.Arkadaslar bu bahsedilen yuksek fiyatli test sonucu herhangi bir tedavi sansi oluyor mu eger olmuyorsa bir sorun çıktığında eminim %90 kadin sonlandirmak istemeyecektir o yuzden bu testi yaptirip erkenden kalan 7 ayi harap edip annenin ve cocugun daha dogmadan bu stresi yasamasi sizce ne kadar dogru ustelik maddi acidan da zorlanacak durumda ise siz neler düşünüyorsunuz
Ben 57 kiloyum ama 1 kilo verdim bile. Ilk dogumda 10 kilo almıştım. İnşallah bu sefer de 10 u geçmezKızlar ayıp olmazsa bişey sorcam kilolarınız ne alemde. Ben 70 kiloyum gebeliğin ilerleyen dönemlerinde ne olurum bilmiyorum ama korkuyorum biraz çok alıcam gibi
akması normalmiş vücut gerekeni aliyormus ogrendim başka bir topikten relaks sıkıntı yokYa ben de günde 2 kez kullanmam gerekiyordu öğlen ağız yoluyla aldım beni çok etkiledi yemeğimi zor yaptım sonra koltukta bayılıp kalmışım, akşamki hapı da vajinal yolla koydum koyduktan sonra 20 dk uzandım hiç kalkmadım 3-4 saat de wc ye gitmedim sıktım kendimi, biraz önce wc ye gidince ilaç beyaz beyaz geldi sanki bende tam olmadı gibi hissettim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?