• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    348
Mrb.kizlar bizde bugun 8+2 olduk Elhamdulillah. Konunuza madozlama dalmis gibi olucam ama 2li 3lu vs testleri bende yaptirmayi dusunmuyorum. Allah cc herseyin iyisini bilir. Allah buyuktur. Insallah hepimizin hayirli ve saglikli evlatlari olur. Bu arada erken biliyorum ama seker yuklemeside yaptirmayi dusunmuyorum. Kimseye karismam extra arastirmis biri degilim . Ama benim annem ananem babanem ninem vs yaptirmadiysa benimde yaptirmama gerek yok :) Ben bu kafadayim. Bu arada dogumumuz Allah nasip ederse 5 Eylul.. :)

Benimde bir yakinim bu yuzden panik ataga yakalandi tum hamileligi zehir oldu cocuk sapasaglam dogmasina ragmen lohusa depresyonuyla bas etti allah yardimcimiz olsun bebislerimiz saglikla gelsin ins
Amin rabbim hepimize sağlıklı evlatlar nasip etsin tabi bu testi yaptırmak isteyen ark herkesin kendi kararı elbette saygı duyarım bu benim düşüncem

Arkadaslar bu bahsedilen yuksek fiyatli test sonucu herhangi bir tedavi sansi oluyor mu eger olmuyorsa bir sorun çıktığında eminim %90 kadin sonlandirmak istemeyecektir o yuzden bu testi yaptirip erkenden kalan 7 ayi harap edip annenin ve cocugun daha dogmadan bu stresi yasamasi sizce ne kadar dogru ustelik maddi acidan da zorlanacak durumda ise siz neler düşünüyorsunuz
9 ay boyunca başka hayaller kurup doğumdan sonra bu gerçeği öğrenince ne olacak ? Ben kendi adıma ciddi sıkıntı yaşarım böyle bir durumda. Allah vermesin ama eğer böyle bişey varsa en başından öğrenip kendimi ona göre hazırlamak isterim.

Kızlar ayıp olmazsa bişey sorcam kilolarınız ne alemde. Ben 70 kiloyum gebeliğin ilerleyen dönemlerinde ne olurum bilmiyorum ama korkuyorum biraz çok alıcam gibi
Valla ben de kilolu hamile kaldım 73 bu hiç iyi olmadı tabi ilerleyen zamanlar da yapacak tek şey ekmekten tatlıdan uzak durmak yoksa allah korusun 90 100 final yaparız :)

Amin rabbim hepimize sağlıklı evlatlar nasip etsin tabi bu testi yaptırmak isteyen ark herkesin kendi kararı elbette saygı duyarım bu benim düşüncem
Bazi doktorlar 2li 3lu bile yaptirmiyorlar ins herkesin gebeligi yolunda gider ve saglicakla alir bebisini kucagina rabbim sinamasin evlatlarimizla

Seninkide iyi ama hergün 1 yumurta yemeye başlamalısın.. yumurta önemli :) haşla ye,yağa kır ye,omlet yap ye,patatesli yap ye,menemen yap ye :)

yaa yumurta dedin de annem dün zahide yetişte karatayı izlemiş hamileler günde 10 yumurta yiyebilir demiş annem arıyor söylüyor anne ben bu ara 1 taneyi zor yiyorum o kadar yumurtadan sonra başka bişey yiyemem dedim.sabah bulantım oluyor yiyemiyorum şansımı denerim yarın sabah

Evet Kızlar bu konu da ben de çok düşündüm ve yakınlarımda yaptırıp engelli diyip kürtaj olmalısın diyip yaptırman bir yakınım var çocuğu sağlıklı çok şükür ve kadının 9 ay burnundan geldi şimdi eğer kürtaj olunmayacaksa sonucun ne önemi var ben de yaptırmıyacam rabbim sağlıklı evlatlar nasip etsin bize
Engelli denip sağlıklı doğan çocuklar elbet var ama onlar bu testin sonucu değil canım. Bu testte yanılma payı yok gibi bişey. Yanılan testler yani ikili,üçlü ve dörtlü test sadece kafa karışıklığı.. sorun var der sorun olmaz,sorun yok der ama bi doğar sorun var.. o testler sadece olasılık bildiriyor. Bu test farklı bi test fiyat farkıda bı yüzden.

yaa yumurta dedin de annem dün zahide yetişte karatayı izlemiş hamileler günde 10 yumurta yiyebilir demiş annem arıyor söylüyor anne ben bu ara 1 taneyi zor yiyorum o kadar yumurtadan sonra başka bişey yiyemem dedim.sabah bulantım oluyor yiyemiyorum şansımı denerim yarın sabah
Iyy 10 yumurta mı kesinlikle yiyemem. Bana zaten hergün hergün sıkıntı geldi. Sırf hamileyim diye yiyorum,doğumdan sonra bi süre yemem heralde :) yağda yiyeceksem yumurtayı 2 tane kırıyorum onun dışında 1 taneyi ancak yerim. Karatay 10 yumurtayı kendi yesin :)

Arkadaşlar ben bu zeka testlerinin hiç birini ilk hamileliğimde yaptırmadım,bunda da yaptırmıycam ve kesinlikle de tavsiye etmem kimseye.çünkü sonuç hiçbir zaman temiz çıkmıyor.10000'de 1 bile olsa bir oran çıkıyor ve kesinlikle en ufak bir tedavi yok.aldırmak dinen kesinlikle caiz değil.ve o kadar çok yüksek ihtimal çıkıp sonra sağlıklı doğan bebek var ki anlatamam.bu tamamen bir imtihan bence.çok çok küçük bir oran için 6-7 ay hayatı kendime zehir etmek istemem.tevekkeltü alAllah deyip hayırlısını isteyerek dua edip bekliycem.acizane benim fikrim böyle.

Selam kizlar 4 gundur midem fena yemek dusundukce bile midem bulaniyor sikayet etmiyorum buna sukur saglikli olsunda bebegim.. arada kasik agrilarim oluyor belimde agri oluyor.. progestan kullaniyorum mide bulantilarimi ona baglasam diyorum ama hamile oldugumu ogrendigim andan itibaren kullaniyorum bulantilarim 4 gundur var anlam veremedim.. rabbim hayirlisiyla kucagima almayi nasip etsinde saglikla insallah.. hepimize evlatlarimizi hayirla nasip etsin insallah..

Valla dini boyutu karıştırmamak gerek herkesin kendi düşüncesi aldırmak isteyende olabilir çok büyük sorumluluk onun harici size bişey olsa ortada kalacak bir çocuk ha ben aldırmam o ayrı ama bu testleri de teknoloji var yaptırırım. Zaten ris gösteriyor ve belli bir risk oranı üzerine çıkmadıkça bu olur demiyorlar. Doğunca bir anda bu durumla karşılaşmak daha kötü ne hayaller kuruyoruz sonuçta.şeker yüklemesi zaten yaptırılmalı çünkü riskli şekeriniz yüksekse bu bebeği çok etkiliyor önlemi de var ayrıca

Mrb.kizlar bizde bugun 8+2 olduk Elhamdulillah. Konunuza madozlama dalmis gibi olucam ama 2li 3lu vs testleri bende yaptirmayi dusunmuyorum. Allah cc herseyin iyisini bilir. Allah buyuktur. Insallah hepimizin hayirli ve saglikli evlatlari olur. Bu arada erken biliyorum ama seker yuklemeside yaptirmayi dusunmuyorum. Kimseye karismam extra biri degilim . Ama benim annem ananem babanem ninem vs yaptirmadiysa benimde yaptirmama gerek yok :) Ben bu kafadayim. Bu arada dogumumuz Allah nasip ederse 5 Eylul.. :)
Öncelikle bebişin hayırlı olsun ben de aynı fikirdeyim şöyle birşey yapacam şeker yükleme yerine haftada bir kan şekerimi ölçecem bir ölçek alıp bu şekilde önlem almayı düşünüyorum yaptırmak istemeyen ark isterse bu şekilde de yapabilir tabi hiç yaptırmak istemeyen de olabilir

Öncelikle bebişin hayırlı olsun ben de aynı fikirdeyim şöyle birşey yapacam şeker yükleme yerine haftada bir kan şekerimi ölçecem bir ölçek alıp bu şekilde önlem almayı düşünüyorum yaptırmak istemeyen ark isterse bu şekilde de yapabilir tabi hiç yaptırmak istemeyen de olabilir
Ben hic kafami bulandirmak istemiyorum acikcasi . Zaten tup bebekle hamile kaldim. Oncesi ve sonrasi tedaviler iyice yiprandim. Evimde sakin sakin oturup doktorumun dedigi gunlerde muaynemi olmak istiyorum.

Engelli denip sağlıklı doğan çocuklar elbet var ama onlar bu testin sonucu değil canım. Bu testte yanılma payı yok gibi bişey. Yanılan testler yani ikili,üçlü ve dörtlü test sadece kafa karışıklığı.. sorun var der sorun olmaz,sorun yok der ama bi doğar sorun var.. o testler sadece olasılık bildiriyor. Bu test farklı bi test fiyat farkıda bı yüzden.
Anladım cnm tabikide senin dediğin de doğrudur saygı duyuyorum nasıl rahat edecekseniz onu yapın yada yaptırmayın yeter ki sağlıklı bir hamilelik geçirelim tek istediğimiz bu fiyatlar çok uçuk deniliyor araştırdın mı

Selam kizlar 4 gundur midem fena yemek dusundukce bile midem bulaniyor sikayet etmiyorum buna sukur saglikli olsunda bebegim.. arada kasik agrilarim oluyor belimde agri oluyor.. progestan kullaniyorum mide bulantilarimi ona baglasam diyorum ama hamile oldugumu ogrendigim andan itibaren kullaniyorum bulantilarim 4 gundur var anlam veremedim.. rabbim hayirlisiyla kucagima almayi nasip etsinde saglikla insallah.. hepimize evlatlarimizi hayirla nasip etsin insallah..
Suan bulantilarinin baslamasi cok normal canim. 8.hafta daha da siddetlenir. Insallah 12.haftalarda filan azalip biter. Hayirli olsun hamileligin

Ben hic kafami bulandirmak istemiyorum acikcasi . Zaten tup bebekle hamile kaldim. Oncesi ve sonrasi tedaviler iyice yiprandim. Evimde sakin sakin oturup doktorumun dedigi gunlerde muaynemi olmak istiyorum.
Tabikide nasıl rahat edeceksen onu yapmalısın hakkımız da hayırlısı olsun

Valla ben de kilolu hamile kaldım 73 bu hiç iyi olmadı tabi ilerleyen zamanlar da yapacak tek şey ekmekten tatlıdan uzak durmak yoksa allah korusun 90 100 final yaparız :)
ilk bebekmi sizin ben iki cocugumdada aşağı yukari sizin kilonuzdaydim 94 le kizimi 96 ile oglumu dogurdum

Back