- 1 Aralık 2017
- 4.631
- 8.894
- 158
- Konu Sahibi Nesrinay86
-
- #76.061
Adetmi değilmi bilemedim canım. Benden kaç kere olduKızlar biraz once lavobaya girdim ve peceteye kahverengi kırmızį karışı sanki kan gibi akıntı geldi şimdi ben adetmi oluyorum acaba hani süt koruyordu
CocoChanelmademoiselle kuzumm ne yaptın kavuştun mu yavruna?
Ay evet dündü doğumu değilmiCocoChanelmademoiselle in ? İnşallah sağlıkla kavuşmuştur yavrusuna. Çete tamamlandı
Allah AllahCocoChanelmademoiselle ne yaptı acaba .Kız dogurdun gozun baska bisi görmüyor herhalde bizi merakta bıraktın kuzum ya
CocoChanelmademoiselle neyapti yazdimi kızlar dogum gercekleşmişmi prensesini almismi inşallah herşey yolundadir kuzusunu hayirlisiyla saglikli bir şekilde almiştır kucagina
CocoChanelmademoiselle , merak ediyoruz canım bir iyi haberini ver. İnşallah ikiniz de iyisiniz
CocoChanelmademoiselle canım doğum nasıl geçti 3 gün oldu nerelerdesin korkmaya başladım kızın nasıl? Bi haber versen
Günaydın sabah sabah ödümü kopardın msj ın hepsini okuyamadım valla daha fazla etkilenmemek için . ya arkadaşım geçmiş olsun da sen ne yaşamamışssın AA kabus gibi , zaten neyden korksam başıma geliyor .
CocoChanelmademoiselle Canım öncelikle tebrik ederim. Rabbim bebişinle birlikte sana sağlıklı, huzurlu, uzun bir ömür nasip etsin. Beboşu mama ile beslediğin için sakin üzülme. Çoğumuz aynı durumu yaşadık. O süt artması gerekiyorsa artacaktır. Beboş da emmeyi ogrenecektir. Sen de emzirmeyi ogreneceksin. Emzirmekten vazgeçme, Kafandaki olumsuz düşünceleri bir kenara bırak, bebosunla aşk yaşa
Haaa bir de emzirirken bol bol dua et az gazlı, bol kakali, bol kahkahali bir bebek olsun
Gecmis olsuun :) Allahim sifa versin agrilarini dindirsin insallah :) uzulme ve strese girme lutfen ben dogumdan sonra dus aldigimda şakir şakir gelmisti sutum ama yasadigim bi olaydan dolayi 1 gun surdusicak havlu falan koy istersen sirtina ve gosun uzerindeki kisma dus etkisi yapar diye dusunuyorum
CocoChanelmademoiselle herşeyi unut boşver.Bebegine odaklan, sezeryan oldum, hastane de kaldığım sürece inat ettim sadece hastane ne verirse onu yiyeceğim dedim, gaz yapmasından korktum. Hepsi bir şekilde geçiyor. Emzirme öğrenilen birşey ben hala beceremiyorum tam. Bebegine odaklan canım allah sağlık versin.
Hayırlı uğurlu olsun bebeğiniz Allah bağışlasın..
Çok geçmiş olsun sana da annelik ne zor şey
Kolostrum olması ve sütün inmemesi çok normal, kolostrumun çok az miktarı bile bebeğe yetecektir, mamayı niye başlama gereği duydular şekeri mi düştü bebeğin? Belki tam emmeyi yapamadığı için çekememiş olabilir. Taburcu oldunuz mu? Olmadıysanız ebelerden hemşirelerden emzirme hakkında bol bol yardım iste, eve o şekilde git. Taburcu olduysanız asm deki ebeden yardım alabilirsin gerekli durumda eve gelebilirler. Bizim ebe bir kere orada emzirmemi isteyip doğru mu yanlış mı bakmıştı.
Bir de mama vermek dünyanın sonu değil sakın canını sıkma benim de bebeğime ilk gün ve ikinci gün birer kere mama verilmişti kan şekeri düşük çıktığı için, sonra sarılık süreci dışında gerek olmamıştı. Ama sadece mama ile besleyecek olsan bile ki kolostrumun geldiğine göre büyük ihtimal öyle bir şey olmayacak hiç canını sıkma, üzülme ki sütün daha çok gelsin
Gozun aydin canim Allah anali babali buyutsun insallah. Sut icin yanlis dusunuyorsun
Birincisi ilk sut kolostrum göğüsde tas gibi durmaz. Gogusler yumusaciktir ama icinde kolostrum vardir. Onu muhakkak bebegine vermelisin, bagisiklik icin cok onemli. Kolostrum boşaldıktan sonra sari sut gelmeye baslar. O zaman gogusler sertlesir.
Ikincisi sutu artıran seylerden en onemlisi emzirmedir. Gogsun uyarilmasi lazim. Emzirmeden oturup yiyip icmeyle asla sut gelmez. Suan oturamiyorsundur buyuk ihtimal eminim zorlaniyorsundur ama emzirmek zorundasin. Yapamiyorsan asm ye git ebe sana gostersin.
Ucuncusu moralini bozma, kendine guven.. Haydi aramiza hosgeldin
Şükür senden haber geldi canım. Kolostrum varsa süt gelecek, o 3-4.gün oluyor memeler şişiyor. Kolostrum çok besleyici olduğu için bebişe yeter aslında. En başta gözün aydın. Allah analı babalı büyümeyi nasip etsin. Süttür mamadır artık nasipte ne varsa. Kızımız nasıl? Esmermi , sarışınmı, boyu, kilosu vs. ? :) Stres yasak, kendine iyi bak, çok öpüyorum
CocoChanelmademoiselle Cococum gözün aydın son prensesimizde aramiza katildi
Takma.bunlari dikislerin de geçecek agrilarinda bebis iyi ya coknsukur emzirirsinde kolostrum hemen inmis bak merak etme sutte gelecek sen bol su ic uyumaya calis hepsi olur kac kilo dogdu saçları
var mi prensesin bi resim.at bizede annesi
Kızlar selam. Düz uçlu emzik dedikleri emzikler google a avent gece emziği yazın çıkıyor açıklamalarını okuyun düz diye yazıyor. Benimki sarı olan ikili satılıyor zaten. En az diş damak hasarı veren tipmiş. Benimki de veriyorum ağzına 3-4 kere atıyor emziğin ortasına vuruyorum parmağımla pıtpıtpıt alıyo kavrıyo hemen. Ben çok karşıyım esasen emziğe ama dr kullan dedi çünkü benim kuzum tüp gibi çok gazı var. Hem dengerçekten oyalamak için birebir. Ben devamlı vermiyorum gaz sancısı olunca veya arada veriyorum. Birde emzikle uyuduysa iyice uykuya dalmadan ağzından çeliyorum yoksa derin uykuya dalıp ağzından düşürünce uyanıyo velet :))
Canım ben sadece anne sütü veriyorum. Ve sanırım sütüm bol maşallah. Ama inan çok olmasıda sıkıntı. Çok tazyikli geliyor , emdikçe irkiliyor çocuk ağlıyor, tazyikli olduğu için aşırı hava yutuyor tüp gibi olsu çocuk aşırı gazlı inliyo resmen, tıkanıyor önce tazyik geçene kadar sağıyorum çok az elimle.yatık gibi arkaya yaslandıkça emziriyorum falan süt akışı azalsın diye. Özel bi listem yok hatta tek olduğum için kimi zaman ağzıma ilk lokmamı öğleden sonra 3-4 gibi attığım oluyor. Bi ara tahin pekmez tükettim, bence emzirdikçe artıyor . Bide hava yuttuğunu duyduğum için emerken omzunda gazını çıkarıp devam ediyorum emzirmeye haliyle daha fazla emiyor oda arttırabilir sütü
Ben varım canım 2 defa minimum klkıyorum:)
Çok geçmiş olsun ve çokk yebrik ederim canım çok acı çekmişsin ama olsun kuzucuğuna kavuşmaya değer:) benim sütüm 3 güne indi. Malt içecek ve humana vs gibi takviye gıdalar kullan canım daha çabuk iner
Elhamdulillah sağlıcakla aldın güzel kuzunu kucağına canım. Tekrar tebrik ediyorum seni
Canım lütfen sıkma canını. Bak normal doğumda da ilk bir hafta süt gelmediği sonra da süt bolluğu yaşandığı oluyor. Stres yapmamaya çalış, bol bol meleğinin kokusunu çek içine, sakinleştirir o seni inşallah
CocoChanelmademoiselle canım geçmiş olsun ve hayırlı olsun. Sıkma canını o süt gelecek merak etme :) grup tamamdır hepimiz meleklerimize kavuştuk şükür
CocoChanelmademoiselle gozun aydın canim
Ne mutlu kolostrum gelmiş devamı da gelir
Gelmezse mama yer diye de üzülme biz hala tek mama yiyoruz sağlıklı olsunlar yeter
Sendr dikkat et kendine dinlenmeye çalış bol bol
Allah acil şifa versin
Gözün Aydın canım hayırlı uğurlu olsun bebeğin
CocoChanelmademoiselle canimmm sukur kavustun kizina .. cok sevindim 30 dikis cok zor olmustur ama Allaha sukur kizin kucaginda bol sutlu gunlerin olsun ♡♡♡
CocoChanelmademoiselle hayirli olsun, gözün aydın. Süt konusunu kafaya takma, benim de normal doğumdu hemen emzirdim buna ragmen 5. gün geldi süt, gelince de fazla geldi :)
Memeler boş olsa da emzirmek gerek, bebek doğru tutusu ogrenene kadar ben bir elimle kafasini yonlendiriyordum, yine de yara oldu meme uclarinda.
kolaylıklar dilerim
CocoChanelmademoiselle gozun aydin ccnm allah anali babali buyutsun hyrli evlst olsun ins... Stres yapma sütünde glir bol bol sutun olsn gazsiz sancisiz gecsin ins.
CocoChanelmademoiselle anneliginiz hayirli olsun. Dikisti agriydi siziydi bunlar zamanla geçiyor hepimizin gectigi yollar bunlar o kismini unut. Bebegine ve beslenmesine odaklan. Mama tu ka ka degil ancak var olan sutunu gormezden gelip daha ilk gunden mamaya bu kadar sarılır kendini uzersen sutunu etkilersin. Bebekler dogduklarinda 24 saat yetecek kadar yag stoguyla dogarlar yani hic memeye tutmasanda aclik diye birsey olmaz. Aglar mi ? Aglar tika basa doysada aglar bu dogasinda var aglamalida zaten ciger gelisimi icin. İlk hafta kiraz kadar midesi var goguslerin sutle dolsa tas gibi olsa ne kadarini emebilir ki? Hemen o doluluk hissi olmuyor zaten ayrica o iyi birsey degil ne kadar yumusak meme o kadar verimli emilen sut uretimi olan meme demek. Kolostrum bal kivaminda ve azdir damla damla bebek emdikce gelir sen yok sanirsin ama oradadir görmezden gelme mama vererek kucucuk midesini mamayla doldurup seni emmesine engel olursun. Kimse bebek emzirmeyi pratikte ogrenemez uygulama sart ve zamanla olacak birsey. Kizimda hic unutmam kizimi getirdiler emzireyim diye kv uzerine vazifeymis gibi mememi eline alip ucunu cekeleyerek bebegin agzina sokmaya calisiyordu ilk soku atlatinca cektim kendimi napiyorsun dedim hala aklima geldikce sinirleniyorum. Asm den yada hemsirelerden yardim al o cocugu dogurabilmissin memene tutturup emzirmeyimi beceremeyeceksin kendine ve bebegine guvenmeye baslasan iyi edersin daha bunun gazi poku uykusuzlugu var hazirla kendini.
Çok geçmiş olsun kuzum çok fazla dikişin var başka çaresi yokmuyduherneyse inşallah çabuk atlatırsın canım benim gözünüz aydın Allah analı babalı büyütsün. Benim oğlumda ilk 2 gün emememişti emzirme kursu aldım sende yardım iste göstersinler nasıl emzireceğini bebeğin memeyi nasıl emeceğini falan bebek çekemediğinde süt gelmiyor ben yaşadım. Allah yardımcın olsun inşallah sütün gelir
Sacmalama canim ne diye gece gundiz agliyorsun benim sutum yetmedigi icin mama veriyorum ama.benimki hic mamaya alismadi once emiyor sonra mam ayiyor seninki nasil alissin :) germe kendini elbette yapamayabilorsin normal videolari izle
canım geçmiş olsun sağlıkla mutlulukla büyüt bebeğini inşallah. hic korkma sütün gelecek inşallah sıcak suyla goguslerine masaj yap sıcak su duş alana kadar benim de gelmemisti ilk günler biz de mama verdik ac kalmasın diye canını sıkma hic. artık mamalar bile çok iyi ve kaliteli. ben de emziremiyordum annem tutuyordu sürekli kucağında ve bana emdirtiyordu hepsine alışıp öğreneceksin stres yapma ki sütün ve bebegin etkilenmesin. tekrar geçmiş olsun
bu arada mamayı da cay kaşığıyla verdik biz biberona alismasin diye şuan zaten çok kolay doyacak korkma
kuzum sakin ol önce kendini topla gece gündüz ağlamak ne demek oyle yaparsan hic gelmez ki sütün emziremiyorum derken tutamıyor musun kucağında videolara baksan belki faydası olur hastanedeki ebeler yardımcı olmadılar mi göğsünün ucu yoksa uçlar var sakin ol ki bunları düşünüp uygulayabilesin. hepimiz yaşadık benzer şeyler çocuğunu izle bol bol en iyi süt yapan şey bebegini izlemekmis.
Canim neden bòyle konusuyorsun alisacaksin bebegin senin yaninda saglikli sen moralini yúksek tutacaksinki bebisinde iyi olacak sitrese girmeden denesen daha bebis minicik senin yardiminla tutucak memeyi sende pes edersen ona kim yardim edecek kuzunu düşünüp sakin ol lútfen tatlim
Sen pompa almamismiydin onunla hem sútúnún gelmesine yardimci olursun hemde gògus uclarin búyùr benegin daha rahat alir agzina
Canım öncelikle hayırlı olsun bebeğin.
Lütfen böyle yapma tutumunu bakış açını değiştir. Böyle yaparsan sadece süt değil başka problemler de yaşarsın psikolojini bozma bunlar en güzel günlerin. Bebeğin sağlıklı ve kucağında şükür et. İlk 1.5 - 2 gün benim de sütüm gelmedi. Daha doğrusu ben gelmedi sanıyormuşum, foşur foşur süt bekliyordum çünkü. Ama kolosturum öyle bişey değilmiş bebek gerekeni alıyormuş ordan. Eşim dahil annem, kv herkes doymuyor bu çocuk mama ver dediler ama ben inatla emzirdim. Boş emdiğini düşünsem de emzirdim. 4. gün bebeğim tam anlamıyla emmeye başladı. Keşke sabretseydin biraz daha ama olsun mama da korkunç birşey değil sonuçta. Lütfen bol bol emzir, sürekli memede kalsın bebeğin. İnan bana çok değil birkaç güne herşey yoluna girecek. Doğru olduğunu düşündüğün zaman mamayı bırakırsın alışmamıştır merak etme, alışmak için daha çok minik annesi. O emmeyi öğrenecek sen emzirmeyi. Bunlar içgüdüsel şeyler binlerce yıldır fizyolojimizde olan şeyler. Önce düşünceni değiştirmelisin ama. Sütün var, bebeğine yetiyor, çoğalacak.. Hep böyle düşün
Gözün aydın canım Allah analı babalı büyütsün. Sanada geçmiş olsun benim suyum kendi geldi ama hastanede komple bosaldıktan sonra çok fena sancı girdi bende tahammül edememistim. Benimde ilk iki gün süt gelmedi sürekli su içtim ikinci gün akşamı baktım süt geliyor bende beceremedim emzirmeyi bebek hep ucunu tutuyordu sonra sonra alıştı tutmaya biraz gogusunun altından tutup destek vermen lazım.
Gozun aydin canim emziremesen bile al hep gogsunde dursun yalasin falan surun iner insallah zaman ver oda yorulmustur birsey olmaz kendine geldiginde memeni kavrar uzulme
Lohusasın canım hassas donemdesin ilk günler bende ağlama krizlerine girmiştim istemsiz oturup ağlıyordum çocuğuma bakamıyorum diye oysaki öyle birşey yok o çocuk dünyaya geldi artık kendini baktırmasını biliyolar aç kalmazlar sen sakin olmaya çalış bebeği emzirirken yastık koy altına gogusunu üç parmağınla alttan destekle öyle ver ağzına bebeği tuttugun kolunlada bebeği destekle sırtından dene canım deniye deniye ogreniceksin daha kasları kuvvetli değil o yüzden zorlanıyodur tutmaya sen sabırlı ol yavaş yavaş alışır emmeye ama stres yaparsan sütünün gelmesini engellersin canım ve internetten gir emzirme videoları izle karamsarlığa düşme
Canim stres yapma bende sejin gibiydim aynen ac kalmasin diye mama verdim biberona alisti 2 hafta gece gündüz gogsumu sagdim pompayl oyle doyurmaya cakistim her emzirmeden once denedim gogsumu vermeyi 2 hafta sonunda aldi ve gogus ucum cok kucuk 4 haftadir gogsum yara sekilde emziriyorum sen rahat bi sekilde bebeginle konuşarak emzirmeye calis her gun her beslemeden once dene mutlaka
Kuzum sakinnnn mememe çocuğu kocam resmen yapıştırıyordu. Ben kucağıma alıpda veremiyordum. Hepimiz yaşadık bunları dur daha öyle demoralize olma hemen.
Ya Cocom saçmalama bunca şeyi tek başına atlattın geldin sütemi takıldın? Bebişin mutlu güler yüzlü anneye ihtiyacı var. Hastaneden yardım isteye bilirsin. Olmadı da canın sağolsun, burda bir sürü anne mama veriyor ne olmuş yani? Kendi psikolojini toparla bir an önce canım sakın depresyona gireyim deme
Canım dur sakinnn aaa ne intiharı saçmalama. Emzirme yastığın varmı? Googleden bak emzirme yöntemlerine bak dene piskolojini bozuyorsun bu şekilde pes etme ilk bebişlerimiz tecrübemiz yok nasıl bebek emzirilir bilmiyoruz benim oğlum 2 gün aç kaldı mamada vermedim emiyor sanıyordum meğersem yavrum meme ucunu alıyormuş sadece 2 gün boyunca ağladı hep yardım aldımda öğrendim. Seninde çevrende yardım edecek kimse yoksa googleden doğru emzirme yöntemlerine bak başaracaksın sen annesin. Üzüldüm böyle intihar falan demenedaha dün heycanlanan yavrumu kucağıma alacam diyen kadın gitmiş intihar edecem diyen pes etmiş biri gelmiş yapma kalk toparlan kuzucuğunu kucağına al sen onunla emzirmeyi oda senle emmeyi öğrenecek daha yolun çok başındasınız mücadele etmeniz lazım. Toparlan ve intiharı kafandan atttt. Minnoşunun sana ihtiyacı var.
CocoChanelmademoiselle aglamak rahatlatır seni ama ne güzel sut gelecek emzirme de zamanla öğrenilecek sonucta
Benim kızımın Bugüne kadar içtiği anne sütü 30 cc ya vardır ya yoktur 26 gun toplam o da
Saydıklarımı da genelde içip tükürüyor kusuyor
Mama da zehir değil kötü düşünme
Canim benim gogus uclarim yoktu benim bebegimde gogsumu almadi sagip sagip sutumu verdim bir ara mamada verdim hic bir seye alismaz ilk bir ay sonra gogus uclarim cikinca mememi tuttu seni cok iyi anliyorum bir cocugu bile besliyemiyorum diye dusunuyorsun ama oyle dusunme Allahim yardim eder kimseyi zorda birakmaz
CocoChanelmademoiselle canim nasilsiniz bebisin nasil Allag anneli babali buyutsun saglikla huzurla insallah
canlarim mesajlarinizi yeni okuyabildim.nolur kusuruma bakmayin.1 haftadir ben ben degilim adeta.simdi hepsini anlatacagim..Canım aynilarini ben de yaşadım kendine gelir misin şu an ben kendime bu eziyeti yaptığım için her gün üzülüyorum. Yapma, bebeğin emer her mama veristen önce emzir. Hala kolostrum geliyorsa zaten normal sutun inmesine vardır merak etme sütün gelecek. Sakın lohusa depresyonuna sokma kendini böyle olmuyor yapamıyorum diye .Annesin sen her şeyi yaparsın. Benimki %90 mamayla büyüdü ne yapalım maşallah turp gibi boyu kilosu yerinde yapması gerekenleri de yapıyor (agulamak, göz teması vs.) bize yaz ne derdin varsa kendini kapatma insanın en çok desteğe ihtiyacı oluyor bu dönemde seni de en iyi biz anlarız
İçtim canım. Gazında bir değişiklik olmadı. Mineral açısından içmek iyiymişKızlar soda içiyor musunuz? Ben bebeğe gaz yapar diye içmiyordum bugün bir arkadaşım soda içtiği zaman bebeğinin daha rahat gaz çıkardığını söyledi internetten baktım soda süt arttırıyormuş içen arkadaşlar farketti mi süt ve gaz olayını acaba?
Cok sagol kuzum.3 350 dogduCocoChanelmademoiselle ssnin dogum sınavında buymuş canim
Hayırlısıyla sağlıklı bi şekilde almışsın ya kızını
Masallah allah nazardan saklasin ne poncik bi kız bu tam ısırmalık :)
Kac kilo doğdu
Allahım bu ne tatlılık böyle. Maşallah bu kız çok güzellcanlarim mesajlarinizi yeni okuyabildim.nolur kusuruma bakmayin.1 haftadir ben ben degilim adeta.simdi hepsini anlatacagim..
Gectigimiz cumartesi tam 40+0 da doktorun yanina gittik.dogumu baslatiyoruz haydi bismillah dedik dogumhaneye girdik.1 cm acilmam varmis.once rahimden bisey soktular.rahim agzini aciyormus.inanilmaz acı verici birseydi.onunla 3 cm acilmam oldu ama devami gelmedi.yaptiklari tuşe midir nedir her seferinde öldüm öldüm dirildim o muayenede.yine tam acilmam olmayinca suni sanci verdiler.suni sanciyi verdiler ama benim sancim yok.1 gun boyunca verildi suni sanci.sancim baslamayinca acilmam da olmadi.en sonunda doktor suyumu patlattı ve kabus o zaman basladi..
Allahimmmmm yok boyle bir agri,yok boyle bir acı.hastane zaten berbat otesi.o hastanede boylesine korkunc bi ağrı psikolojimi mahvetti.annem yanimdaydi Allahtan.surekli belimi ovuyordu ama sanci oyle bir sanci ki...birde sanciyi hizlandirmak adina bi igne yaptilar.yani dogum yaptirmak icin her yolu denediler uzerimde..en sonunda agriya dayanamdim epidural istedim.o beni bi nebze rahatlatti ve acilmam 10 cm olmus doguma girdik.gerizekali doktor oyle bir kesmis vajinayi korkumdan bakamiyorum bile.30 tane dikis vardir vajinam da inanilmaz deforme olmustur eminimkibeceriksiz bir doktora düştüm.keske sezeryan olsaydim ne o korkunç agriyi cekecektim nede psikolojim bozulacakti nede bu kadar dikisim olacakti..
Cok zor ve acılı bir dogum oldu ne yazikki.
Ama şükürler olsun kızımı sag salim kucagima alabildim.onu gorunce bütün acilarim gitti adeta ama okyanusu gectik te derede bogulduk resmen.emzirmeyi bir türlü beceremedim.cocugumun emmesinde bi sıkıntı yok ben beceremedim bu isiaglaya aglaya asm ye gittim.orda gösterdiler 15 20 dk emzirdikten sonra sutum geldi Allaha şükür.ama hala sikintimiz devam ediyor.sağ göğsümü verebiliyorum zorla da olsa.ama sol göğsümü hic veremiyorum.mecburen sut sagma makinesi ile sagip biberonla da verebiliyorum.sizlere nasil tesekkur edecegimi bilemiyorum.Allah bin kat razi olsun..bu zorlu yolculugu hep beraber atlatabildik..
Buda bizden gelsin teyzeleri
Eki Görüntüle 2194908 Eki Görüntüle 2194909
Şuanda bende anlamis degilim canim bakalim devami gelir ve rengi iyice kirmiziya donerse adettirAdetmi değilmi bilemedim canım. Benden kaç kere oldu
Maşallah prensese pek tatlı rabbim nazarlardan korusun kollasın onu aize sizi ona bagışlasın canımcanlarim mesajlarinizi yeni okuyabildim.nolur kusuruma bakmayin.1 haftadir ben ben degilim adeta.simdi hepsini anlatacagim..
Gectigimiz cumartesi tam 40+0 da doktorun yanina gittik.dogumu baslatiyoruz haydi bismillah dedik dogumhaneye girdik.1 cm acilmam varmis.once rahimden bisey soktular.rahim agzini aciyormus.inanilmaz acı verici birseydi.onunla 3 cm acilmam oldu ama devami gelmedi.yaptiklari tuşe midir nedir her seferinde öldüm öldüm dirildim o muayenede.yine tam acilmam olmayinca suni sanci verdiler.suni sanciyi verdiler ama benim sancim yok.1 gun boyunca verildi suni sanci.sancim baslamayinca acilmam da olmadi.en sonunda doktor suyumu patlattı ve kabus o zaman basladi..
Allahimmmmm yok boyle bir agri,yok boyle bir acı.hastane zaten berbat otesi.o hastanede boylesine korkunc bi ağrı psikolojimi mahvetti.annem yanimdaydi Allahtan.surekli belimi ovuyordu ama sanci oyle bir sanci ki...birde sanciyi hizlandirmak adina bi igne yaptilar.yani dogum yaptirmak icin her yolu denediler uzerimde..en sonunda agriya dayanamdim epidural istedim.o beni bi nebze rahatlatti ve acilmam 10 cm olmus doguma girdik.gerizekali doktor oyle bir kesmis vajinayi korkumdan bakamiyorum bile.30 tane dikis vardir vajinam da inanilmaz deforme olmustur eminimkibeceriksiz bir doktora düştüm.keske sezeryan olsaydim ne o korkunç agriyi cekecektim nede psikolojim bozulacakti nede bu kadar dikisim olacakti..
Ama şükürler olsun kızımı sag salim kucagima alabildim.onu gorunce bütün acilarim gitti adeta ama okyanusu gectik te derede bogulduk resmen.emzirmeyi bir türlü beceremedim.cocugumun emmesinde bi sıkıntı yok ben beceremedim bu isiaglaya aglaya asm ye gittim.orda gösterdiler 15 20 dk emzirdikten sonra sutum geldi Allaha şükür.ama hala sikintimiz devam ediyor.sağ göğsümü verebiliyorum zorla da olsa.ama sol göğsümü hic veremiyorum.mecburen sut sagma makinesi ile sagip biberonla da verebiliyorum.sizlere nasil tesekkur edecegimi bilemiyorum.Allah bin kat razi olsun..bu zorlu yolculugu hep beraber atlatabildik..
Anne sütüne bir de şöyle bakin: bebegimde uzamış sarılık var, 2 aylık olacağız hala geçmedi. Sebebini bulmak için kan testleri yaptılar, minicik kolundan kan alindi 2 defa, normal çıktı değerler. Ultrason randevusu var, karaciğerine safrasina filan bakacaklar, onlar da normalse teshis: anne sütü yüzünden. Tabi biz dua ediyoruz, ciddi bir rahatsızlığı çıkmasın, anne sütünden olsun diye. Ama insanı üzüyor tabi, sütüm bebegimi sari yapıyor diye. Eger bundansa, mama versek geçermiş ama gene de emzirmeye devam etmeyi tavsiye ediyorlar.
Bana hala emziriyorum diye madalya vermeleri gerek, olabilecek tüm sorunları yasadim herhalde.
Eşimin annesi diye görmezden gelemiyorum ama fazla takmamaya çalışıyorum :) olduğu kadar
Ayy en uyuz olduğum muhabbet
Bizim de kp anakucaginda gördüğünde boynu acıyacak deyip duruyor
Kanguru bende istiyorum da daha bakmadım sever mi bilmem
Ben de cok baktım da bi sürü markanın var markası ne seninkinin ondan bakayim
@etka31112 @basbelasiyim
Bugun mamipower aldim
İlk deneme yaptım yarım saat kadar gecti simdi sagim yapıyorum bakalim me olacak
Tek fiyatı 6.5 tl
6 li paket 25.90 tl
Ayyy coco okurken tüylerim diken diken oldu. Maşallah kuzun çok tatlı. Biberondan bir an önce kurtul bebeğim. Bak bende sağ göğsümü veremiyordum. Eşim yaklaştırıp bebeği memeyi tutturuyordu. Her bu göğüs olmuyor dediğimde kardeşim olur olur deyip yüreklendirdi. Hangi göğsü vermem gerektiğini hatırlayamadığımda inatla o göğsümü verdim. Yara da oldu. Sonuç Deniz Arel hala o göğsü emerken acayip acayip sesler çıkarıyor ama emiyor. Yani oluyorrrrrcanlarim mesajlarinizi yeni okuyabildim.nolur kusuruma bakmayin.1 haftadir ben ben degilim adeta.simdi hepsini anlatacagim..
Ben eşimle anlaşıp yatıp uyumuştum. Uyanan baktı gece boyu. Kız kardeşim doktor o biraz fazla rahatlattı bizi sanırım.İnşallah bu gece sureklı kontrol etmem gerek sanırım
Senin oglun hasta oldu ama gecmemistir belki ondandir canim bizimki sut kactigiindan gibi az once kustu hirildadi durdu emzirene kadarHırıltı bizde de var.
Ay evet daha fazlasinida alicam gibi ben sut azalmasin korkusuyla hominigirtlak yiyorum ne bulursam ilkini emziremedim ya acisini bu bebisten cikariyorum galibaSanki beni anlatiyorsun canim verdigim kilolari yine aliyorum sanki
Annemin misafirin gelince ikram edersin deyip yaptığı herşeyi ben yedimAy evet daha fazlasinida alicam gibi ben sut azalmasin korkusuyla hominigirtlak yiyorum ne bulursam ilkini emziremedim ya acisini bu bebisten cikariyorum galiba
Geçmiş olsun canım. Aynen okyanusu geçmişsin. Emzirmeyi bende ilk önce becerememiştim.canlarim mesajlarinizi yeni okuyabildim.nolur kusuruma bakmayin.1 haftadir ben ben degilim adeta.simdi hepsini anlatacagim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?