• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Merhaba sevgili anneler 45 gündür sıkıntılı bir emzirme süreci geçirdim göğüs uclarım mahvoldu bir türlü ağrısız sızısız emzirmenin tadına varamadım, özellikle sağ göğsüm felaketti, bu gece bu göğsümün şiddetli ağrısı ile uyandım dayanılmayacak kadar kötüydü hemen randevu aldım internet üzerinden ilk muayene saatine kadar ağladım :KK43: genel cerrahiye gittim muayene sonucu süt biriktiği için kanalların tıkandığını ve enfeksiyon oluştuğunu söyledi sanırım mastit diye geçiyor. Antibiyotik başlattı hemen bu göğüsten emzirmemelimiyim ağrıdan sormayı unuttum, pompa ile mi boşaltmalıyım sadece başına gelen varsa yardımcı olabilir mi? (kimsenin başına gelmesin tabi yaşadığım en şiddetli acıydı :KK43:
Çok geçmiş olsun aksine o göğsünden sık sık emzirmelisin ki çocuk göğsünü boşaltsın

Sagol canim, suan o kadar uzak hissediyorum ki. 5 kasim da raporum bitecek. Gider gitmez bir yuksek lisans ogrencimin tezini bitirtmem lazim, bir tanesi de yuksek lisans semineri verecek. Ben o kadin miyim, o isleri yapan kadin kimdi.. :KK70: Full motivasyon isteyen bir is ama ben de o motivasyonu suan Nehir tüketiyor. Bakalim nasil olacak
Bu gidisle docentlik yatar
Hic oyle dusunme bence koltuguna oturur oturmaz eski motivasyonun geri gelecek su an cok fazla hasir nesiriz bebelerle :) ondan dolayi baska bir sey düşünemez olduk :) sen yine iyisin kasimda is basi :) benim ne olacağım belirsiz issizim :) ortalik kötü diye kimse ilandayayinlamiyor birine başvurdum ama umitsizim bu gidisle beynim su kaynatacak evde :) ben 2 sene falan evde kalirim bu gidisle:( iste arada dergi falan karistiriyorum kitap okuyorum meslegimden uzaklasmiim diye ama teknoloji oyle Hızlı ki surekli bi yenilik geliyor.

Aaa cidden mi bu yil.baslayamam zaten canim ya hem.bebek.kucuk hemde merkeze yaza tasinicaz yazin gider gitmez bi caresine bakayim.diyordum artik beynim.yosun tuttu evde durmaktan
Mayista baslamisti canim basvurular bende elektrik elektronik muh. 3. Sinf terkim ya ona basvurim dedim ama diyarbakira gitmem gerekiyordu hamileykende gozum yemedi velhasil bende yapamadim yoksa kaydimi yapip donduracaktim.ne zaman başlayabilirsem o zaman baslicaktim ama iste kısmet muhendiste olmayiverim napacam on tane diplomayi :) diger tarafta geciyor sanki teheeyt:)

Kizlar gogus ucu yaram.buyuk oranda geçti ama.bebegim sadece meme ucunu tuttugu icin gogus acilarim gecmiyor ne kadsr ugrasirsam ugrasiyim sadece ucubu aliyor asm ye gittim.hemsire tutusun da sıkıntı yij dedi ama cektigim aciyi ben biliyorum 1.5 aylik bebegim ve emzik vermiyorum emzik versem emmesine faydasi olur mu acaba

Merhaba sevgili anneler 45 gündür sıkıntılı bir emzirme süreci geçirdim göğüs uclarım mahvoldu bir türlü ağrısız sızısız emzirmenin tadına varamadım, özellikle sağ göğsüm felaketti, bu gece bu göğsümün şiddetli ağrısı ile uyandım dayanılmayacak kadar kötüydü hemen randevu aldım internet üzerinden ilk muayene saatine kadar ağladım :KK43: genel cerrahiye gittim muayene sonucu süt biriktiği için kanalların tıkandığını ve enfeksiyon oluştuğunu söyledi sanırım mastit diye geçiyor. Antibiyotik başlattı hemen bu göğüsten emzirmemelimiyim ağrıdan sormayı unuttum, pompa ile mi boşaltmalıyım sadece başına gelen varsa yardımcı olabilir mi? (kimsenin başına gelmesin tabi yaşadığım en şiddetli acıydı :KK43:
Benim de başıma geldi sürekli o memeden emzirdim emzirme bitikten sonra pompayla sağdım sıcak suyla masaj yaptım ama aşağıya doğru elimle sağar gibi İki güne düzeldi

Çok direndim ama bugün ilk defa mama verdim. Dedim belki de doymuyor ama yine olmadı. Kurutma makinesinde duran bebek bugün onda dahi durmadı. Aslında sorun çok az emip çok fazla gaz olması. Zaten gazı çıkarana kadar tekrar acıkıyor sürekli sırtına vuruyorum benim sırtıma o kadar vursalar dayanmazdı sanırım Sağa yatırıyorum sola yatırıyorum kolumun üzerine yüz üstü yatırıyorum yok çıkmıyor. Yarın dediğinizi deneyeceğim. Sağolun Şuan halim kalmadı
Sakin olduğu zamanlarda masaj yap, karnına kantaron yağı sürüyorum ben.
Bemimki de haftaya gelicek bana bozuldu diye bayadir gelmiyirdu pazar gunu gittik aha dedim fragman basliyor bizdede kroniklesen emzik ve su icirme durumu
Ayricca kucaginda tutus sekli cok kotu esime.soylucem artik o uyarsin biz geriliyoruz yoksa bi yandan rahatlicam ev işleri.yemek derdi olmucak gerçi ben yaparim dedimm is yapmazsa sıkılır erken gider belki cunku hiperaktif durmuyor yerinde
Su bizde de sıkıntı, taktı su ver diye. İlk 6 ay sadece anne sütü diyorum, 4. Ayda ek gıdaya başlayanlar var belki sütün olmayacak diyor. Çocuğun kilo alımında sıkıntı yok doymuyor diyor. Gazlı işte yaa bunu anlayana kadar çatladı. Çocuğu alıyor bana notayla veriyor. Emzirme saatlerime bile kendi karar vermeye çalışıyor. Ya niyet iyi ama üslup berbat ve zaten rutubetten nem kapıyor susmaktan da ben çatlıyorum.

Bilmiyorumki canim bende ona takildimm eller agizda surekli tukuruk oluyor ani uykuya takildim bazen kucahimda gezdiriken uyuyor aMa bunlarla
Kafayi yer insan haftaya kontrolde dr sorucam bi bakalim
Bence söylediklerin normal bebek hareketi canım Allah korusun yoktur öyle bisi bizimki de babası omzunda gezdirirken çat uyuyor bazen, ağzı hep salya, bir yere bakakaliyor da hepsi var yani ama ben bunları yapmayan bebis görmedim

Gozun aydin canim.bol sabir ve umursamaz tavir diliyorum.kaynanam cook uzakta gelemiyor telefondan direktif veriyor.ne derse peki yaparim diyorum. :KK70: annecim yanimda.2. Cocugum.haliyle zorlaniyorum biraz.buyuk cok kiskanc ve surekli kardesinin ustunde.sabah gozumu actigumda bakiyorum besikte.neyse baslarda annem oyle degil boyle vs demeye basladi.2. Gun Edizi kucagimda emzirdikten sonra biraz sevdim diye alisacak diye kizdi.biraktirmaya calisti.kendi her firsatta kucaklayip seviyor hala.sallamalar biz evi de cevirdik sizi de buyuttukler vs.. dayanamadim 1. Hafta hop dedim.memleketteki sokak hep amca hala evi.anlatirlaedi sabahtan bebekken gelip alirlarmis bizi sevmeye o da is yaparmis.hatirlattim.bu sefer sizi ben buyutmemisim tribine girdi ama diger mudahalelerden iyi bu durum.hee diyorum geciyorum siritarak.son haftalarda bez degismeme takmis.bulastiriyormusum.hemen ver ben yaparim diyor.ben de sevinerek veriyorum tabi.
Annem olsa söylenirim, anlarda kuzum. Ayy bunu kendi evlatları çekemiyor, benim çekmemi bekliyorlar. Neyse umarım kısa kalır.

Arkadaslar mesajlari tek tek okuyamadim zira cok kotuyum intihar edicem az kaldi.bebegimi emziremiyorum yapamiyorum.emmesinde hicbir sikinti yokken sirrlf beceremiyorum diye 3 gundur 30 cc lik mama veriyorum.bebgimin kavramasinda problem yok bende var problem.annemde yaslanmis bilmiyor anlamiyor artik.ben bebegime 3 gun mama verdim goguslerim bombos.emziremiyorum tutmayi bile beceremedim.mamaya alismistir muhtemelen.artik hic emmez beni.kolostrumu da sagarak cay kasigiyla veriyorum.intihar edicem artik agliyorum her gece.ben cocuguma iyi bakamadim
Canım aynilarini ben de yaşadım kendine gelir misin şu an ben kendime bu eziyeti yaptığım için her gün üzülüyorum. Yapma, bebeğin emer her mama veristen önce emzir. Hala kolostrum geliyorsa zaten normal sutun inmesine vardır merak etme sütün gelecek. Sakın lohusa depresyonuna sokma kendini böyle olmuyor yapamıyorum diye .Annesin sen her şeyi yaparsın. Benimki %90 mamayla büyüdü ne yapalım maşallah turp gibi boyu kilosu yerinde yapması gerekenleri de yapıyor (agulamak, göz teması vs.) bize yaz ne derdin varsa kendini kapatma insanın en çok desteğe ihtiyacı oluyor bu dönemde seni de en iyi biz anlarız

Alakasız yerden gireyim sabah sabah Bugün kv geliyor, hiç istemiyorum. Normalde çalıştığım zamanlarda bile zor tahammül ediyorum. Çok alıngan olduk olmadık yerden farklı manalar çıkarıyor ve ben çok geriliyorum. Dahası Deniz Arel'in ilk gaz sancıları tuttuğu dönemde yanımdaydı destek olacağına benim psikolojimi mahvedip gözünün arkada kalarak gittiğini söyleyip (beceremiyorsun bakmayı diyor) çekip gitti. 3 gün sonra hiç birşey olmamış gibi geri geldi. Adı bana yardım etti olacak ama yemek konusunda bile anlaşamıyoruz inatla gaz yapan şeyler pişiriyor, bebeği kucakta gezdirmek yerine sallamamı istiyor. (Uyuyup uyanmış çocuğu sallamayı doğru bulmuyorum). Eşim benim aileme karşı çok özenlidir o yüzden susuyorum ama bu beni daha çok geriyor. Ay birde eşim dün annesine yemyesilbirdeniz sen geliyorsun diye çok mutlu demiş. Tartıştık, olmayan bir şeyi söylemesine ve bana empoze etmesine sinir oldum. Çok uzun oldu ama çok gerginimmm
Bir daha benimkinin gelmedğine mutlu oldum. Aramız 50 adım mesafede ama hiç torununu görmeye gelmedi, bebeğin olmasını hiç istemiyordu. Önce akrabada ay bir tane daha olsun diyenlere hayıırr gerek yok diye tuhaf tepkiler vermeye başladı, sözde gencliğimizi yaşayalım diye. Bize sıkıntı değil dedik bebek yaptık , ilk deneme düşük oldu. Ondan sonra yok neden hamile kaldın, doktor altı ay korun demişti :ukala:. Gebeliğim sorunlu geçince hep yapmasaydın dedi ne gerek vardı sürekli. Sonunda eşimin şiddetli bir şekilde müdahale etmesiyle o sözlerin önü alındı. Sıkıntılı yatak süreçlerinde hep aç kaldım iki adımlık yoldan yardım etmedi. Komşu teyzem allah bin kere razı olsun , eşim giderken anahtarı kapının üzerinde bırakıyordu kadın son kurbanlık etlerine kadar bana yedirdi. Sonlara yakın da doktora söyleyin erken alsın zorlanıyorsun, küvözde de büyür lafları başladı. Yani kısacası hastaneye bizden sonra sırf kavg çıkarmaya geldi ben muhatap olmayınca oğluna sardı, baktı o da yüz vermiyor, hastane koriduna çıkıp, bizi istemiyorsanız gidelim çingenliği yaptı görümcem de yanında duruyordu, bana bir kere bile nasılsın dememiş insan. Neymiş sıkıntıları, hastaneye geldiklerinde komşu teyze ve kızının yanımda olduğunu gördüler, kızının refakat edeceğini öğrendiler. Bebek doğdu, gidiş o gidiş. Geçenlerde eşime karın geceler mesajlarını okuyor , senin kızını (üvey kızımı) istemiyor falan yazdığını gördüm bizi rahat bırakın yazdım engelledim. Ay amma doluymuşum valla ben senden doluymuşum :KK45:

Kizlar geceden beri kizim kusarken nefes alamıyor gibi oluyor birazda burnundan gelmiş kusmuk.yan yattığı halde.fiskirtarak kusma da degil bu.burnu mu tikali acaba neden boyle olabilir.tum gece uyumadim kusup tıkanırsa diye
Canım burnunu yıkasan? Sümük birikmiş olabilir

Poposuna hafifce vuruyorum ben.sirtina da dairesel masaj yapiyorum.cikmiyorsa 2-3 dk yerine koyuyyorum.uyuyor.alttan birakiyor sonra.zorluk yasarsa o zaman yan veya bacagimin ustune ters ceviriyorum.dene istersen.
Sırtına masajı sevmiyor boynunu arkaya itekliyor. Çok şekil değiştiriyorum. Bazen perişan ettiğimi düşünüyorum ama yatağanda öyle koyamıyorum.

T Toprak_kr bebisin memede kestirmeleri de uykudur canım ve bu kadar küçük bebe 8.5 saat uykuyla duramaz .uykum geldi sinyallerini iyi takip etmelisin. Kulakları elleme, esneme, gerinme gibi. Her çocukta değişik olur benimki farklı bir tonda ağlıyor uykusu gelince ben öyle anlayıp uyutuyorum .Gündüz bizim uyku memeden çektiğim an bitiyor ama o da uyku saatinden sayman gereken bir zaman .Öyle toplayinca 15-16 saat uyuyor
Evet haklısın ama yinede az geliyor bana 10 dakika emdiyse 5 dk uykuda geçiyor. Ben kaldırıp göğüsümde dik koyuyorum uyanıyor yarım saat kıvranıyor yerine koyuyorum 15 dk sonra uyanıyor. Bazen bi 5 dk daha emiyor yine aynı seansları yaşıyoruz.
Geçeceğini umuyorum

Benim de başıma geldi sürekli o memeden emzirdim emzirme bitikten sonra pompayla sağdım sıcak suyla masaj yaptım ama aşağıya doğru elimle sağar gibi İki güne düzeldi
Benimki göğsün alt kısmında oluşmuş oraya mı masaj yapmalıyım bende uca doğru? İnşallah benimki de okadar çabuk düzelir. Bebeğim emerken aklım çıkıyor :(

Mayista baslamisti canim basvurular bende elektrik elektronik muh. 3. Sinf terkim ya ona basvurim dedim ama diyarbakira gitmem gerekiyordu hamileykende gozum yemedi velhasil bende yapamadim yoksa kaydimi yapip donduracaktim.ne zaman başlayabilirsem o zaman baslicaktim ama iste kısmet muhendiste olmayiverim napacam on tane diplomayi :) diger tarafta geciyor sanki teheeyt:)
O kadar sure haberim olmamis bende dondururdum neyse ya su bebisler birazcik buyusun hal caresine bakalim ama.beynim yosun tuttu boyle evde durmaktan koca kari gibi hissediyorum kendimi

Kizlar gogus ucu yaram.buyuk oranda geçti ama.bebegim sadece meme ucunu tuttugu icin gogus acilarim gecmiyor ne kadsr ugrasirsam ugrasiyim sadece ucubu aliyor asm ye gittim.hemsire tutusun da sıkıntı yij dedi ama cektigim aciyi ben biliyorum 1.5 aylik bebegim ve emzik vermiyorum emzik versem emmesine faydasi olur mu acaba
Canim seni cok iyi anliyorum bu konuda neler cektim yenice bi duzelme var bende ama.bi gogsumde hala agri var arada benim yaramaz beni tutmuyor duzgun ama bi guzel biberonu tutuyor onu duzgun kavriyor emzigi denemende fayda var emmesini ogrenmesi acisindan

Yemyesilbirdeniz Yemyesilbirdeniz allah kolaylık versin
En iyi kv olmayan kv

Benimki de alt katımda ilk zamanlar 1-2 geldi
Yemek falan getirdi
Sonra annem çalıştığı icin akşamları geliyordu onun geleceği saatte geldi hep
Biz 4. Günden beri tekiz bi sey yapmadi
Geçen hafta hastalandım serum falan yedim kıza baktı şükür ama
Ertesi gün yine TEK’im teeee saat 3 ü geçiyordu geldiğinde
İnsansın bi çık bak nasıl oldjm beni gec torununa acı cocuk mama yedi mi ben kalkabildim mi
Pzar günü de Mevlüt vardı iste
Misafirlerin çoğundan sonrA geldi

Simdi de annem işten ayrıldı ben biraz raht edeyim diye her gün geliyor yemek yapıyor temizlik falan
Kv de simdi 2 gubi geliyor teee 5-6 ya kadar oturuyor
Oğlunun geleceği saati bekliyor
Kendini göstermek icin

Çok direndim ama bugün ilk defa mama verdim. Dedim belki de doymuyor ama yine olmadı. Kurutma makinesinde duran bebek bugün onda dahi durmadı. Aslında sorun çok az emip çok fazla gaz olması. Zaten gazı çıkarana kadar tekrar acıkıyor sürekli sırtına vuruyorum benim sırtıma o kadar vursalar dayanmazdı sanırım Sağa yatırıyorum sola yatırıyorum kolumun üzerine yüz üstü yatırıyorum yok çıkmıyor. Yarın dediğinizi deneyeceğim. Sağolun Şuan halim kalmadı
Nurse harveys ile bio gaia ikilisi bize çok iyi geldi damla olarak. Ne kullanıyorsunuz siz?

Back
X