• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar size yetişemiyorum valla :KK45: ya bi sorum olucak sizde de gaz problemi var mı?

Öncelikle herkese merhaba. Gebelik ile ilgili yorumları okuyup bütün psikolojimi bozup berbat bir hafta geçirdim. Ben de hamileyim ve 6.hafta kesem göründü. Doktor 10 gün sonra gel, kalp atışlarını dinleyelim dedi ve ben bu kısma kadar gayet iyiydim.

Nerden estiyse forumları okumaya başladım, “boş kese” ile ilgili o kadar çok şey okudum ki gece uykularım kaçtı. Ya kesem boşsa, ya kalbi görüp atışını duymazsa, ya sonraki hafta gel derse vs... Oysa biliyorum ki herkesin metabolizması, genetik yatkınlığı, yaşı vs. farklı. Tam kendime bu şekilde telkinde bulunuyorum, diyorum hem benim beta hcg’m yüksek, bişi olmaz diyorum. Bu defa bir yorum okuyorum, “Beta hcg’m yüksekti, gebelikle ilgili belirtim de yoktu ve doktor boş kese dedi, haftaya kürtaja gün verdi, hcg’nin yüksekliğine aldanmayın” diye bir yorum okuyorum.

İlk gebeliğim olduğu için tecrübesizim ve 8.haftayagirmeme rağmen ne bulantı, ne kusma ne de koku hassasiyeti, tiksinme, aşerme yaşamadım. Tek değişen olay adet olmamam ve buna bağlı kasık ağrım. Bu yorumu okuyunca dedim ki demek benim de kesem boş, ondan diğer hamileler gibi belirtiler yaşamıyorum dedim. Derken bugun doktora gittim ve bebeğimi kesede gördüm. Doktor da bana internet yorumlarını okuma, ne merak ediyorsan beni ara, bebeğine stres yükleme dedi. Sonra dedim ki, zaten sorun yaşamayan insanlar mutlu mesut olduklarından ( her yorum yapan insanlar için demiyorum, yanlış anlaşılmasın) bu tür ortamlarda zaman harcamıyor. Genelde kendi gibi sıkıntıdı olan insanlardan fikir yürütmeye çalıştığı için burdalar. O nedenle bugun bu yazıyı yazmayı gönül borcu bildim. Lütfen eğer etkilenmeyeceksiniz burdaki yorumları okuyun. Benim hatama düşüp, yaşanmamış olayların yasını tutmayın. Herkese sağlıklı günler dilerim. Sevgiler...
Ağzınıza sağlık kesinlikle katılıyorum size.İnsan her kötü olayı kendine pay çıkarıyor,acaba ? yoksa? diye..
Daha orantılı ve doğru kullanabilmek lazım.
Allah tamamına erdirsin inşallah.

Öncelikle herkese merhaba. Gebelik ile ilgili yorumları okuyup bütün psikolojimi bozup berbat bir hafta geçirdim. Ben de hamileyim ve 6.hafta kesem göründü. Doktor 10 gün sonra gel, kalp atışlarını dinleyelim dedi ve ben bu kısma kadar gayet iyiydim.

Nerden estiyse forumları okumaya başladım, “boş kese” ile ilgili o kadar çok şey okudum ki gece uykularım kaçtı. Ya kesem boşsa, ya kalbi görüp atışını duymazsa, ya sonraki hafta gel derse vs... Oysa biliyorum ki herkesin metabolizması, genetik yatkınlığı, yaşı vs. farklı. Tam kendime bu şekilde telkinde bulunuyorum, diyorum hem benim beta hcg’m yüksek, bişi olmaz diyorum. Bu defa bir yorum okuyorum, “Beta hcg’m yüksekti, gebelikle ilgili belirtim de yoktu ve doktor boş kese dedi, haftaya kürtaja gün verdi, hcg’nin yüksekliğine aldanmayın” diye bir yorum okuyorum.

İlk gebeliğim olduğu için tecrübesizim ve 8.haftayagirmeme rağmen ne bulantı, ne kusma ne de koku hassasiyeti, tiksinme, aşerme yaşamadım. Tek değişen olay adet olmamam ve buna bağlı kasık ağrım. Bu yorumu okuyunca dedim ki demek benim de kesem boş, ondan diğer hamileler gibi belirtiler yaşamıyorum dedim. Derken bugun doktora gittim ve bebeğimi kesede gördüm. Doktor da bana internet yorumlarını okuma, ne merak ediyorsan beni ara, bebeğine stres yükleme dedi. Sonra dedim ki, zaten sorun yaşamayan insanlar mutlu mesut olduklarından ( her yorum yapan insanlar için demiyorum, yanlış anlaşılmasın) bu tür ortamlarda zaman harcamıyor. Genelde kendi gibi sıkıntıdı olan insanlardan fikir yürütmeye çalıştığı için burdalar. O nedenle bugun bu yazıyı yazmayı gönül borcu bildim. Lütfen eğer etkilenmeyeceksiniz burdaki yorumları okuyun. Benim hatama düşüp, yaşanmamış olayların yasını tutmayın. Herkese sağlıklı günler dilerim. Sevgiler...

Hislerime tercuman olmuşsun, bende aynen öyle yapıyorum çoğu zaman güzel şeyler yazmaya çalışırım arkadaşlarıma, çoğu zamanda bilgim olan bir konu hakkında yardımcı olmaya çalışırım ama çok fazla muhabbeti uzatmak ve çok yorumları okumak yada yorumda bulunmak insanın stresini almaktan ziyade, dahada beter yapıyor farkında olmadan.Bir insanın her halta bilgisi olamaz...Benim eşimde hep kızıyor bana, fazla okuma, fazla takılma herkesin bünyesi yaşadıkları bir olmaz diye çok doğru gerçekten.Hele varya mış, muş diye biten yorumlara çok ayar oluyorum.. Sağlık, sıhat, afiyet, mutluluk ve pozitif yorumları cımbızla seçiyorum artık....:KK68: Ağzına sağlık beybim

Ben ilk doğumu burda yaptım şimdi de burdayız.. biz biraz git gel yapıyoruz şuan evimiz Tr de. Şimdi de hamile kalınca haliyle bekliyorum dr gitmek için erken bakmıyorlar diye malum. Allahtan folik ve kan hapı vardı önceden .
Çok şanslısın sen ozaman tabi burda insurance falan baya bi problem olmayınca biliyorsun :) sağlıklı doğumlarımız olsun inş. İkinci olunca problem de olmayınca ben daha rahatım beklemek sorun olmuyor ama ilk anneler keseydi betaydı kandı çok heyecanlılar gerçekten.
Benim ilk canim ondan baya heyacanliyim :KK66: aslinda sekizinci haftaya kadar sakince beklemek en iyisi :KK66: insurance var ama bi ultrasona 500 dolar fatura cikardilar bakalim sonki ziyaretim icin kac cikaracaklar?????

Çok iyi bi doktorum var bende senin gibi ona en çok ihtiyacım olan şey folik asit dedim bana dediki folik asiti hamile kalmadan 3 ay önce başlamanız gerekirdi tıbben hamile kaldıktan sonra çok etkili olmuyor hamileliğin öncesinde ve başlangıcında 6 ay kullanmak daha etkili. Ama tabi bizim ufaklık çok gecikti bende artık kullanmayı bırakmıştım:KK43:
Doktoruna guven canim birsey olmaz ;) bende biryildan fazladir kullaniyorum :)

Aynı korkular bende de var. Allahım inşallah sağ salim kucağımıza almayı nasip eder. Ne zor şeylermiş. İnsan kendinden çok düşünüyor. Seninle de aynıyız. Ne zaman gideceksin keseyi görmeye
Canım 25inde çağırdı doktor yani 15inde gitmiştim 10 gün sonra gel demişti... ama geciktirmeye çalışcam göremezsem üzülmeyim diye... dayanamazsam pts gitcemo_O sen ne zaman gitmeyi planlıyorsun??

Sanırım seninde benimki gibi geç olmuş
Birinci yilin sonunda oldu iste canim gecen sene araliktan beri ugrastim ama son zamanlarda ya hic olmazsa diye cok korkuyordum sukur rabbim daha fazla bekletmeden nasip etti. Isteyen herkesede en kisa surede bu mutlulugu nasip eder bizlerde saglicakla kucagimiza aliriz insallah:dua:

Üçüz bebişi olan anne wintersun wintersun hayırlı olsunnn Rabbim sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin :KK200:
Hcg değerleriniz nasıldı ve normal yolla mı, tedavi ile mi hamile kaldınız bahseder misiniz çok merak ettim :KK15:

Birinci yilin sonunda oldu iste canim gecen sene araliktan beri ugrastim ama son zamanlarda ya hic olmazsa diye cok korkuyordum sukur rabbim daha fazla bekletmeden nasip etti. Isteyen herkesede en kisa surede bu mutlulugu nasip eder bizlerde saglicakla kucagimiza aliriz insallah:dua:
Amin canım inşallah benim evliligimin 4.yılı bi düşük yaşadım ama herkes gibi hemen olmadı 2.5 sene geçti üzerinden çok şükür hiç beklemediğim bi dönemde oldu allah çok büyük neyi ne zaman dilerse o zaman nasip ediyor işte inşallah kucagimiza almak nasip olur :)

Canım 25inde çağırdı doktor yani 15inde gitmiştim 10 gün sonra gel demişti... ama geciktirmeye çalışcam göremezsem üzülmeyim diye... dayanamazsam pts gitcemo_O sen ne zaman gitmeyi planlıyorsun??

Peki ayın 25'inde kaç haftalık ve günlük oluyorsun canım.Ben daha doktora adım dahi atmadım.Kese zamanımı gitsem, yoksa keseden öncemi gitsem hiç karar veremedim.

Peki ayın 25'inde kaç haftalık ve günlük oluyorsun canım.Ben daha doktora adım dahi atmadım.Kese zamanımı gitsem, yoksa keseden öncemi gitsem hiç karar veremedim.
15i normalde adet olmam gereken tarihti kan verdim 4079 çıktı 3 haftalık hemen hemen dedi doktor.. yani daha çok yeni dedi tam nokta atışı da yapamadı haliyle kesede yoktu ortada.. Birdahaki gidişimde öğrenicem bebeğimin tam ne kadarlık olduğunu... Tavsiyem bi iki kez kan ver b hcg sonuçlarına baktır kese için ayriyetten gidersin öncelikle sağlıklı gebelik için hcg değerlerin yükseliyor mu buna bakılsın..

Merhabalar,
Öncelikle hepinizin bebişleri hayırlı olsun sağlıkla sıhhatle güzel bi hamilelik geçirir ve yavrularınıza kavuşursunuz inşallah. Biz eşimle 3 aydır korunmuyoruz 3 yaşında bi kızm var ikinci bebişi istiyoruz kısmet olursa Eylül ayında kontrol amaçlı smear testi yaptırmıştım anormal hücreler çıkmıştı sonucunda. iki ay sonra tekrar smear yapıldı bu sefer kansere dönüşme olasılığı yüksek riskli hücreler olduğu görüldü ve kolposkopi denen bi tetkikle rahim ağzından parça alınıp bakılması gerektiği söylendi ama bu ay gebelik ihtimalim olduğu için henüz o tetkiki yapmadılar. Normalde dün adet günümdü olmadım beyaz akıntım geliyo hafif bi bel ağrım var. Direkt kan testi yaptırmak istiyorum sizler nerede kan tahlili yaptırdınız?
İyi geceler herkese,
Çok karışık duygularla kendimi buraya yazarken buldum. Pazartesi ya da salı gibi adet olmam gerekiyodu ama önceki mesajında gördüğünüz gibi rahim ağzından parça alınması için gün almıştım. Belki kırmızıları görürüm diye bugüne kadar bekledim Az önce idrar testi yaptım çift çizgi anında çıktı. Sevinsem mi endişelensem mi bilemedim. Herşey yolunda olsun istiyorum çok korkuyorum. Lütfen dualarınızda bana da yer verir misiniz :(

Üçüz bebişi olan anne wintersun wintersun hayırlı olsunnn Rabbim sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin :KK200:
Hcg değerleriniz nasıldı ve normal yolla mı, tedavi ile mi hamile kaldınız bahseder misiniz çok merak ettim :KK15:
Merhaba canım 10. Tüp bebek denemesi ile hamiş olduk biz
Sat 8 kasım 7 aralık kan değeri718 dr çok güzel tekraralama dedi bizde söz dinledik
Bu hafta 5+6 da lekelenme yaşayınca dr umuza koştuk 2 bebişin kalp atışını da duyduk 3. Saklanmış biraz bu salı görücez işallah teyzesi

Amin canım inşallah benim evliligimin 4.yılı bi düşük yaşadım ama herkes gibi hemen olmadı 2.5 sene geçti üzerinden çok şükür hiç beklemediğim bi dönemde oldu allah çok büyük neyi ne zaman dilerse o zaman nasip ediyor işte inşallah kucagimiza almak nasip olur :)
Amin canim :)

İyi geceler herkese,
Çok karışık duygularla kendimi buraya yazarken buldum. Pazartesi ya da salı gibi adet olmam gerekiyodu ama önceki mesajında gördüğünüz gibi rahim ağzından parça alınması için gün almıştım. Belki kırmızıları görürüm diye bugüne kadar bekledim Az önce idrar testi yaptım çift çizgi anında çıktı. Sevinsem mi endişelensem mi bilemedim. Herşey yolunda olsun istiyorum çok korkuyorum. Lütfen dualarınızda bana da yer verir misiniz :KK43:
Hayirli olsun canim sevin tabiki kizina kardes geliyo ne guzel icini ferah tut:).. hic beklemeden doktoruna git bence o seni en iyi sekilde yonlendirecektir...

Back
X