• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Ayyy böyle bir grup varmış da benim niye haberim yokkk meraba kızlar ben de ins ağustos annesi olucam 6 haftalık hamileyim bu kesemiz :) haftaya da ins kalp atışı umarım duyabilirim cookkkk korkuyorum :/ :(

Eklentiler

• received_797088067163735.webp
    received_797088067163735.webp
    17,6 KB · Görüntüleme: 75
Ayyy böyle bir grup varmış da benim niye haberim yokkk meraba kızlar ben de ins ağustos annesi olucam 6 haftalık hamileyim bu kesemiz :) haftaya da ins kalp atışı umarım duyabilirim cookkkk korkuyorum :/ :KK43:
Merhaba hayırlı olsun :)
İnşallah kalp atışını da duyarsınız daha kese bile göremeyen var (ben) :KK43:
Maşallahh nasıl belirgin çıkmış çok mu sıkışık gittiniz acaba ? :anneadayı:

Öncelikle herkese merhaba. Gebelik ile ilgili yorumları okuyup bütün psikolojimi bozup berbat bir hafta geçirdim. Ben de hamileyim ve 6.hafta kesem göründü. Doktor 10 gün sonra gel, kalp atışlarını dinleyelim dedi ve ben bu kısma kadar gayet iyiydim.

Nerden estiyse forumları okumaya başladım, “boş kese” ile ilgili o kadar çok şey okudum ki gece uykularım kaçtı. Ya kesem boşsa, ya kalbi görüp atışını duymazsa, ya sonraki hafta gel derse vs... Oysa biliyorum ki herkesin metabolizması, genetik yatkınlığı, yaşı vs. farklı. Tam kendime bu şekilde telkinde bulunuyorum, diyorum hem benim beta hcg’m yüksek, bişi olmaz diyorum. Bu defa bir yorum okuyorum, “Beta hcg’m yüksekti, gebelikle ilgili belirtim de yoktu ve doktor boş kese dedi, haftaya kürtaja gün verdi, hcg’nin yüksekliğine aldanmayın” diye bir yorum okuyorum.

İlk gebeliğim olduğu için tecrübesizim ve 8.haftayagirmeme rağmen ne bulantı, ne kusma ne de koku hassasiyeti, tiksinme, aşerme yaşamadım. Tek değişen olay adet olmamam ve buna bağlı kasık ağrım. Bu yorumu okuyunca dedim ki demek benim de kesem boş, ondan diğer hamileler gibi belirtiler yaşamıyorum dedim. Derken bugun doktora gittim ve bebeğimi kesede gördüm. Doktor da bana internet yorumlarını okuma, ne merak ediyorsan beni ara, bebeğine stres yükleme dedi. Sonra dedim ki, zaten sorun yaşamayan insanlar mutlu mesut olduklarından ( her yorum yapan insanlar için demiyorum, yanlış anlaşılmasın) bu tür ortamlarda zaman harcamıyor. Genelde kendi gibi sıkıntıdı olan insanlardan fikir yürütmeye çalıştığı için burdalar. O nedenle bugun bu yazıyı yazmayı gönül borcu bildim. Lütfen eğer etkilenmeyeceksiniz burdaki yorumları okuyun. Benim hatama düşüp, yaşanmamış olayların yasını tutmayın. Herkese sağlıklı günler dilerim. Sevgiler...

Ama senin cidden iyi beslenmen lazim hepsi bir araya gelmis :KK70:bide Instagram da yemek tarifleri izlemeyi cok seviyorum deli gibi izleyip sonrada dunyayi yemek istiyorum :confused:
Smartanne ,
Eğer pregnancy center varsa yakınınızda 8 haftalıkken ücretsiz bir kere bakabiliyorlar doktorlar bakmıyor olabilir. Tam 8 haftalık hem kalp atışlarıda duyulabiliyor. Sadece randevu almanız yeterli. Ben öyle yapmıştım

ahh canım benımmm Allah yardımcınız olsuuuun :KK43: inşallah sorunsuz sıkıntısız mutlu mesut bi hamilelik yaşarsın Allah esinden de razı olsun Sana yardımcı oluyorsa ne kadar güzel.. birbirinize en büyük destek yine birbirinizsiniz oralarda.. bi de pozitif düşünimm içimiz açılsın :) ohh bebeniz ABD ve türk vatandaşı olcak +1 :) daha vardır pozitif yanları da sen bilirsin onları orda oldugun için :)
Amin canim sagolasin insallah hepimiz sorunsuz gecirelim hamileliklerimizi ;) endonezyali bi arkadasim vardi onlar memleketlerine donduler onun yasida kucuktu benim gibi tek basinaydi kimse yardim etmedi.. onu gordugum icin icim rahat is basa dusunce hepsi yapiliyor... Iside musait esimin calisma saatlerini kendisi ayarliyor.. bisey olursa gerekirse bi sure calismaz falan diye dusunuyorum ama insallah gerek kalmaz ;)

Öncelikle herkese merhaba. Gebelik ile ilgili yorumları okuyup bütün psikolojimi bozup berbat bir hafta geçirdim. Ben de hamileyim ve 6.hafta kesem göründü. Doktor 10 gün sonra gel, kalp atışlarını dinleyelim dedi ve ben bu kısma kadar gayet iyiydim.

Nerden estiyse forumları okumaya başladım, “boş kese” ile ilgili o kadar çok şey okudum ki gece uykularım kaçtı. Ya kesem boşsa, ya kalbi görüp atışını duymazsa, ya sonraki hafta gel derse vs... Oysa biliyorum ki herkesin metabolizması, genetik yatkınlığı, yaşı vs. farklı. Tam kendime bu şekilde telkinde bulunuyorum, diyorum hem benim beta hcg’m yüksek, bişi olmaz diyorum. Bu defa bir yorum okuyorum, “Beta hcg’m yüksekti, gebelikle ilgili belirtim de yoktu ve doktor boş kese dedi, haftaya kürtaja gün verdi, hcg’nin yüksekliğine aldanmayın” diye bir yorum okuyorum.

İlk gebeliğim olduğu için tecrübesizim ve 8.haftayagirmeme rağmen ne bulantı, ne kusma ne de koku hassasiyeti, tiksinme, aşerme yaşamadım. Tek değişen olay adet olmamam ve buna bağlı kasık ağrım. Bu yorumu okuyunca dedim ki demek benim de kesem boş, ondan diğer hamileler gibi belirtiler yaşamıyorum dedim. Derken bugun doktora gittim ve bebeğimi kesede gördüm. Doktor da bana internet yorumlarını okuma, ne merak ediyorsan beni ara, bebeğine stres yükleme dedi. Sonra dedim ki, zaten sorun yaşamayan insanlar mutlu mesut olduklarından ( her yorum yapan insanlar için demiyorum, yanlış anlaşılmasın) bu tür ortamlarda zaman harcamıyor. Genelde kendi gibi sıkıntıdı olan insanlardan fikir yürütmeye çalıştığı için burdalar. O nedenle bugun bu yazıyı yazmayı gönül borcu bildim. Lütfen eğer etkilenmeyeceksiniz burdaki yorumları okuyun. Benim hatama düşüp, yaşanmamış olayların yasını tutmayın. Herkese sağlıklı günler dilerim. Sevgiler...

Cok haklisiniz yazınız için teşekkürler her bebegin gelişim süreci belirtileri bir olmuyor bende cok etkileniyorum benimle aynı dönem olanlar kalp atısı görnüş benimkinde sorun var şu bı kendimizi yiyip bitiriyoruz bu yazıyı okumak iyi geldi varolun

Amin canim sagolasin insallah hepimiz sorunsuz gecirelim hamileliklerimizi :KK66: endonezyali bi arkadasim vardi onlar memleketlerine donduler onun yasida kucuktu benim gibi tek basinaydi kimse yardim etmedi.. onu gordugum icin icim rahat is basa dusunce hepsi yapiliyor... Iside musait esimin calisma saatlerini kendisi ayarliyor.. bisey olursa gerekirse bi sure calismaz falan diye dusunuyorum ama insallah gerek kalmaz :KK66:
Cok guzel canim cok cok sevindim senin adina :) Allah gonlunuze gore versin kolayliklar versin :)

Zaten progestan kullaniyorsun bebegin tutunacaksa tutunur dr a da gitsen bundan daha fazla yapilacak birsey yok endise etme bunu sana ilk bebegini 20 hafta kanama ile kaybetme korkusu yasayan ama suan neredeyse yasina giren kiziyla oyun oynayan bir anne ve simdide yine surekli lekelenmesi olan bir anne adayi olarak yaziyorum. Her kanama kotu habercisi değildir. İceride kanama alani olabilir bu lekelenmeye sebep oluyordur yada adet dongunse adet zamaninda her ay lekelenme hatta adet gibi kanama yasayan kadinlarda var belkide gecen aydan iceride kalan kirli kandir icini ferah tut. Doktorum kizimda bana bu aciklamalari yapmisti :)
Ya ne kadar tatlısın çok teşekkür ederim uzun uzun anlatmışsn bende kanama alanı olduğundan belki ondandır diye düşündüm ya da dediğin gibi adet dönemi olduğundan Rabbim sağ salim kucağımza almayı nasip etsin inşallah :KK200:yarın gideceğim bakalm inşallah güzel haberler alırım :anne:

Okuyunca dedim ki yahu ne kadar haklı... ne duysam burda kendime uyarladım öyle bi belirtim yoksada psikolojik olarak oluştuğu olmuştu engel olamadım kimi zaman.. ama bu ortamda sorunları paylaşarak bişeylerin üstesinden gelinebileceğini hissettim burda olmak bana güç vermeye başladı.. Yazınızda çok haklısınız hatta şimdi şunu düşünmeye başladım: benimde hcg değerlerim de çok yüksek ama ben böyle olumsuzlukları bilmiyordum ya benimde kesem boşsa... :KK57:

Smartanne ,
Eğer pregnancy center varsa yakınınızda 8 haftalıkken ücretsiz bir kere bakabiliyorlar doktorlar bakmıyor olabilir. Tam 8 haftalık hem kalp atışlarıda duyulabiliyor. Sadece randevu almanız yeterli. Ben öyle yapmıştım
Canim sende mi amerikadasin??? Ben battan cok once ogrendim lekelenmem var diye gecen hafta carsamba gittim doktor degilde hemsire muayene etti kimsayal olmasin diye Kanda beta artisini takip ettik artis duzenli olunca bi yer onerdi sali gunu oraya gittim 4+3 de kesemi gorduk.. 3 ocaga kalp atisi icin randevum var..sonrasindada 24 ocakta tekrar var dokuzuncu haftanin icinde olacam :) bende bakmiyorlar diye biliyordum ama benim degisik oldu turkiyedeki gibi ilerliyoruz ;)

Şimdilik sadece doktorun verdigi folik asidi kullaniyorum. Ama bende demir eksikligi var. Bunun icin doktorla konusup istemeyi dusunuyorum.
Bende folidoce kullandım 4 gün yat etkilerini çok yaşadım duraklarım yüzüm şişti dr bırak dedi başka bi marka kullanırsam olurmu dedim oda hepsinin içeriği folik asit digerleride aynı etkiyi verir dedi

Teşekkür ederim kızlar hoş buldum :) umarım korkularımız yerini mutluluğa bırakır... ben 5 haftalıkken gittim ve rahmim ters olduğu için karından görünemedi alttan ultrasonla göründü kese ve hatta yolk sac dedikleri şey...dr onu da görünce boş gebelik olmadığını da anlamış olduk iyi oldu dedi :) ama korkum var ilk gebeligim de kalp atışı alamamistik Allahım bidaha yaşatmaz ins :(
Hoşgeldin:) o korku hepimizde var

Merhaba hayırlı olsun :)
İnşallah kalp atışını da duyarsınız daha kese bile göremeyen var (ben) :KK43:
Maşallahh nasıl belirgin çıkmış çok mu sıkışık gittiniz acaba ? :anneadayı:

Hosgeldin canim gec olsun guc olmasin:) karindan ultrason mu

Bende folidoce kullandım 4 gün yat etkilerini çok yaşadım duraklarım yüzüm şişti dr bırak dedi başka bi marka kullanırsam olurmu dedim oda hepsinin içeriği folik asit digerleride aynı etkiyi verir dedi
Folik asitmi yan etki yapti?? Ilk defa duydum gecmis olsun...

Okuyunca dedim ki yahu ne kadar haklı... ne duysam burda kendime uyarladım öyle bi belirtim yoksada psikolojik olarak oluştuğu olmuştu engel olamadım kimi zaman.. ama bu ortamda sorunları paylaşarak bişeylerin üstesinden gelinebileceğini hissettim burda olmak bana güç vermeye başladı.. Yazınızda çok haklısınız hatta şimdi şunu düşünmeye başladım: benimde hcg değerlerim de çok yüksek ama ben böyle olumsuzlukları bilmiyordum ya benimde kesem boşsa... :KK57:
Buraya hic endiselerim icin yazmadim öyle olsa kalp atisini hala duymadim lekelenmem var hamileligimi ogrenmeden baslayan. Kasik agrilarim var sirt agrilarim ve asiri bas agrilarim hee birde ayaklarim hic isinmiyor buz kesti iki gündür. Ama tasalanmiyor acaba niye demiyorum cunku ben deneyimliyim. Buradayim cunku sen ve senin gibilerin endiselenip o minnak daha mercimek kadar bile olmayan yavru kuslari strese sokmayin diye uyarayim diyorum. Daha oncede yazdim eger kimyasal yasayanlardan düşük yapanlardan bebegini kaybedenlerden etkileniyorsaniz 3-4 hafta buraya ugramayin cunku her gebelik malesef dogumla neticelenmiyor. Ayrica inanin kesede bebegi gormekle ve kalp atisini duymakla bile endiseler bitmiyor. İkili uclu test ayrintili usg kanala girdi girmedi kilosuydu gelisimiydi haftasina uyumlu uyumsuzdu derken bizi cok uzun bir 40 hafta bekliyor.

Back
X