2017 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    217
çatlak kremlerini sadece karnımıza mı sürüyoruz yoksa bacaklara da sürmeli myiiz
Ca n'ım karnına kasıklar, kalça, iç bacak, göbek ve göğüse sürüyorum ben. Şişkolaşacak heryere yani :)
12. Haftama girmiş bulunuyorum ama geçmesi gereken bulantı yerine artan bi kusma bulsntiyla sabah öğle akşam 3,4 kez kusuruyorum. Anormal bi durumdan korkuyorum bu cuma yine gitcem doktora sizce de anormal mi bu durum :KK43:
Can'ım normal. 14. Haftaya kadar sürebilirmiş. Meraklanma geçecek...
Canim aslinda testlerin cogu zaten ihtimal uzerine
Birinin guvenirligi %70 mesela digerinin %90. Ama ihtimal mi ihtimal. Bi kesinlik yok. Cok kafa karistirmaya da gerek yok.

En onemlisi detayli ultrason bence. Cunku organlarin hepsine bakiliyor o zaman tedavi gerekiuor. Fakat Allah korusun bebiste zihinsel bi engel olursa inum tedavisi yok sadece anne icin tedavi uyguluyorlar. Rabbime emanet bebeklerimiz.

Kizlar bu detayli kendi doktorumuzda mi oluyor baska doktor mu bakuyor. Ben izmirdeyim nasil olcak acep

Detaylı ultrason için perinatolog olması gerekiyor doktorun. Eğer kendi doktorun perinatolog değilse seni başka bir doktora yönlendirecektir canım.
detaylı ultrason'u ne Zaman yapıyorlardı??
Aslına bakarsan pek çoğumuz eşlerimizle kanka olduk :emir_bebek:
ben eşime kardeşim diyorum o da bana bacım diyor :) doktor serbest derdi ama bulantıda kusmadan Can'ım istemiyorlar
Arkadaşlar kendinize günlük beslenme planı yaptınız mı? Benim canım hiç birşey yemek istemiyor. Sadece açken bulantım arttığı için simit tost gibi kuru şeyler yiyebiliyorum. Normalde yemekleri keyifle yerdim. Ne balık ne yumurta, ceviz yiyemiyorum düşünunce bile tiksiniyorum. Aslında bulantılarım eskiye göre çok azaldı ama yemeye zorlayınca yine kötü oluyorum :olamaz:
aynı durumdayız Can'ım tost kraker hariç birşey yiyemiyorum. Tadına vararak bişey yemeyi Nasıl özledim anlatamam. Bu gün biraz salata yemeye çalıştım o bile fena yaptı...
 
Son kontrolde tansiyonunuzda farklılık var mıydı kızlar?

Ben kendimi bildim bileli aç karnına halsizken filan 8-5 , normalde 9-6 düşük tansiyonluydum.
11-6 çıktım son kontrolde ikili test öncesi ölçümde.
Hamilelikte düşük tansiyonlular avantajlı derler çünkü hamilelikte yükselirmis tansiyon. Ama sanki erken gibi geldi bu yükseliş merak ettim.

1 ayda da 1 kg almışım. Neyse ki istifra ile geçen zamanlardan 3 kg ekside cepte vardı :KK73:
 
kızlar ben bilmeden elevit kullandm doktorum yazmştı yarıladım bıraktm şimdi omega 3 takviyesiyle d vitaminine başladık siz de durum nedir?
 
Kızlar bi de bugün doktor a gittik
Yavrum 2.81 cm olmuş suyu herşeyi normal dedi doktor merak ediyordum nasıl gördüm rahatladım :) biraz daha bebeğe benzemeye başlamış :KK66:
Bide kese fasulyeye benzeyince ne oluyordu :)
 
sizlere bir şey soracaktım doğum boyunca aldığımız kiloyu,kilo vermiş halimize mi yoksa kilo vermeden önceki halimize göre ekleyip mi hesaplıyoruz
 
Canım ben gerçekten güvenilir ve çok da bilinen bir dermatologa danıştım çatlamamak napmalıyım diye. Çatlak kremi bana göre boşa para, için rahat edecekse sür ama ben sana zeytinyağı sürmeni öneririm dedi. Hem doğal hem de hepsinden daha etkili, önemli olan düzenli kullanım, her gün aksatmadan sür minimum çatlakla atlatırsın dedi. Bir de güneş koruyucu sürmeden çıkma kesinlikle kış geliyor diye bırakma dedi. Ablam da iki hamileliğinde de zeytinyağı kullandı, maşallah sıfır çatlakla tamamladı. Ben de şu an zeytinyağı kullanıyorum.
Cnm Nasıl kullanıyorsun zeytinyağını? Isıtıp mı normal mi?
 
Kızlar sistit oldum ağrımın sebebi oymuş şimdi sızım sızım sızlıyor ateşim de var biraz bolca su içtim belki iyi gelir diye :KK42:
 
kızlar ben şu yağ karışımını kullanmaya başlamıştım ama kokusundan dolayı eşim benden tiksindi resmen.sarılıyo kokuyu alınca bırakıp arkasını dönüyo :KK43: banyodan sonra bütün vücuduma sürüyodum kokusu hiç geçmiyomuş 3-4 gün boyunca kokuyomuş tenimde :KK43: geçen gün banyo yapınca sürmedim artık eşim koklayıp oh be eskisi gibi mis kokuyosun diyo :KK45: lieraca başladım bugün artık.bütün vücuduna bundan sür yağı bi daha sürme her ay almaya razıyım diyo.galiba kullanamıycam yağ karışımını :KK51:
 
Havaların kötü olması kötü oldu ya.
sistit oldum. Merkezi sistem bizim bir de açmıyorlar.
evde battaniyenin altında yaşıyorum.
ellerim ayaklarım çok üşüyor :KK61:
 
Kızlarrrrr, yogaya başlayan var mı aranızda?
Ben bu çarşamba başlıyorum, doktorum kesinlikle önerdi ama yürüyüş yapmaya bile üşeniyorum :KK43:
 
benim yüzümde baya sivilcelendi.alnım küçük küçük kabarcıklarla dolu resmen.yanağımda falanda çıktı.roaccutane kullanmıştım ben 1-2 tane çıkardı ama bu kadar sivilcelenmemiştim hiç kullandoğımdan beri.ablamında böyle olmuştu ilk aylarda sonra geçmişti.bende ilerleyen haftalarda geçiceğini düşünüyorum :)
İnşallah geçer canım kaynanam diyor kız sen son üç günde çok çirkinleştin , bende sağol anne çok güzel moral veriyon dedim öyle güldük geçtk ama cidden çirkin oldm yaa :)

Ben bennnn yuzumde ufak tefek sivilceler oluyo ama ona takilmiyorum
Sol göğsüm diğerine göre buyuk duruyo çoğu zaman ve normalden buyukler dikkatimi çekmişti benimde
Benm normalde sağ soldan büyüktü hamilelikte sol sağdan büyük olunca şaşırdm :)

Benim de sivilcelerim çıkıp duruyor ya, bugüne kadar çenemde sivilce çıktığını bilmem şimdiyse sanki oraya koloni kurdular küçük küçük, biri geçmeden diğeri çıkıyor. Alnımda da isilik gibi kırmızılıklar oldu.:KK43:
Dimi yaa benm de öyle dudağımın üstü ve altı çeneme doğru sivilce doldu hayatmda sivilce sadece adetten adete bir tane olurdu şmdi farklı :)

Ben varım canım maalesef gebe olduğumu bilmiyordum yine adet olucam sanırım sivilcelelendim demiştim. Sırtımda hala inçe minik sivilceler bar yüzümde de :KK43: ben ergenlik dahil sivilce bilmezdim adetten adete çıkar siner kaybolurdu.
Bende aynı senin gibi işte sivilce nedir bilmezdim şuan sırtıma dahi çıkması beni şok etti , napalm bebişim sağlıklı olsun da ben çirkinleşmeye razıyım :)

Allah hayırlı, sağlıklı evlat versin canım
Amin canm hepimize inşallah :)
 
Kızlar akıntı durumunuz nasıl azaldı mi çoğaldı mi ben de hala devam ediyor
 
Bugün doktoruma gittim . Geçen kan geldi benden acile gitmiştm, kendi doktorum da görmek istedi . Çok şükr ki bebeğim iyiymiş 11 haftalığız , herşeyi normal burun kemiği de oluşmuş maşallah dedi kalbi 167 atıyor bu haftaya göre olması gereken dedi boyu 7 buçuk santim dedi maşallah :) . Kesede veya etrafnda kanama görünmüyormuş . Benm kanamam adet olmadığım için rahimde beze oluşabiliyomş o bezelerin kanamasıymış. Her ihtimale karşı progestan hapı verdi günde iki kez kullanmam için . İster yut ister vajinal al dedi . Ben vajinal düşünüyorm çnkü yutan arkadaşlar vardı burda mideleri bulanmıştı yanlş hayırlamıyorsam . Bunlar dışında multivitamin verdi folik asidi bırakıp bunu içebilrsin dedi . Adı aklımda yok ilac da eczanelerde çok bulunmuyormş sipariş üzerine yarın elimde olcak inşallah.bi de ben idrar rengim sarıya dönük ve hafif yanmam oluyor bugün de eklenen hafif ağrılarm var dedim idrar testi istedi yarın da idrar testimi yaptırıcam inşallah. Bende durumlar böyle :)
 
kızlar ben bilmeden elevit kullandm doktorum yazmştı yarıladım bıraktm şimdi omega 3 takviyesiyle d vitaminine başladık siz de durum nedir?

Bilmeden derken ? Elevit zararlı bir ilaç değil ki ? Ben de içiyorum...
İçinde domuz jelatini falan filan varmış , bunlarla içimi çürütmüyorum...
 
X