Popüler Konu 2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Ay evet ya birbirimizi sağlıklı yiyeceklere yönlendirmiş oluruz motivasyon olur 🤣 ben fotoğraf çekemedim ama bu sabah 3 kaşık yoğurt bir muz iki kaşık nar 4 tane fındığı karıştırıp yedim normalde yetmedi gerekiyordu ama dayanamadım bide patates kızarttım onu da yedim 🤦🏼‍♀️
oh yarasın canım sana da kuzuna da

Eşim evden çalıştığı için 10 gibi yapıyoruz mecbur kahvaltı. Hamileler için yapılan diyet listelerinde de öğlen öğünlerini normal akşam yemeği gibi oluşturuyorlar. Sen de gidince bizimle paylaşırsın liste verirse ya da herhangi bir öneride bulunursa
Tabi paylaşırım ☺️

Ya bende uyandım kahvaltı hazırladım yedim derken zaten öğle olmuş oluyor 12 1 gibi yiyorum 4 5 gibi meyve öğünü yapıp akşamda 7 gibi yiyorum bilmiyorum ne kadar doğru yapıyorum. Diyetisyen randevusu aldım doğrusunu öğrenmek için.
Bende iki öğün yemeğe alışığım yıllardır zaten insülin direncim olduğundan doktorlarda 2 öğün tavsiye ediyor. Öğlen ve akşam yiyorum. Ama akşam yemekten önce ara öğün oluyor eşimle yemeği bekleyene kadar inanılmaz acıkıyorum. Eve gelince ya bi sandviç ya o an ne varsa illa atıştırmam lazım. Şeker yüklemesi de inşallah iyi çıkar. Yoksa bakalım farklı bi plan yapmam gerekecek.

Bende iki öğün yemeğe alışığım yıllardır zaten insülin direncim olduğundan doktorlarda 2 öğün tavsiye ediyor. Öğlen ve akşam yiyorum. Ama akşam yemekten önce ara öğün oluyor eşimle yemeği bekleyene kadar inanılmaz acıkıyorum. Eve gelince ya bi sandviç ya o an ne varsa illa atıştırmam lazım. Şeker yüklemesi de inşallah iyi çıkar. Yoksa bakalım farklı bi plan yapmam gerekecek.
Yaa inşallah sorun çıkmaz hiç birimizde. Yoksa baya açken ölç tokken ölç bide yediklerin falan sınırlanacak diyet falan çok zor Allahım kimseye göstermesin

Ay hadi

Bende seker arti süt ürünleri alerjisi arti tiroitten dolayı imiş baklagiller sekeri cikariyor. yeşil mercimek hariç. karbonhidrat yemiyorum laktozsuz kefir ve peynir yiyorum. onlari da ara öğünde ana öğünde yersem 140 in üzerinde kalıyor seker yeşil sebzeler kara buğday biber salatalık domates zeytin yumurta kabak kabak çekirdeği badem bunlarla bir şekilde hallediyorum. evirip çevirip çok ekmek istersem mercimek ekmeği yapıyorum. bakalım az kaldı çok geliyor gözümün önünden künefe geçerken ama oluyor
Evet baklagil yükseltir fazla kaçırmamak laızm :)protein var ancak karb oranı da yüksek. Aslında gliserin indeksi düşük çok seçenek var. Yeterki dolapta atıştırmalık olsun yeşil elma çiğ kuruyemiş. Sirkeyi denemeclisin şekerin az yükselmesini sağlıyor. Künefe benim de hassas noktam hatta tereyaglı iyi baklava şöbiyet vs. Özellikle kebap lahmacun vs yersem sonrasının künefe ile hakkını vermek isterim :)

Ay hadi

Bende seker arti süt ürünleri alerjisi arti tiroitten dolayı imiş baklagiller sekeri cikariyor. yeşil mercimek hariç. karbonhidrat yemiyorum laktozsuz kefir ve peynir yiyorum. onlari da ara öğünde ana öğünde yersem 140 in üzerinde kalıyor seker yeşil sebzeler kara buğday biber salatalık domates zeytin yumurta kabak kabak çekirdeği badem bunlarla bir şekilde hallediyorum. evirip çevirip çok ekmek istersem mercimek ekmeği yapıyorum. bakalım az kaldı çok geliyor gözümün önünden künefe geçerken ama oluyor
Senin de öğününlerin hiç fena değilmiş canım😍 karabuğdaylar yeşil Sebzeler falanlar filanlar ooohh. Ancak şunu unutmayalım karabuğday da olsa kinoa da olsa( bu arada kısırı kinoa ile yapabiliyorsun o da güzel oluyor) tamam sağlıklı glisemik endeksi düşük yine de fazla yiyince yine de şekeri yükseltiyor ya aslında bunları birazcık genel olarak yaşamımıza soksak güzel bir döngüde gider onur boyu ilerleriz. Ben yapıyorum sabah o kahvaltı yaptıktan sonra ve ben yıllardır hamurişi poğaça bu tarz şeyler ağzıma bile atmıyorum bugün hastaneden çıkışta iki açma ve iki simit aldım) sözde oğluma götürecektim birer tane ben yedim :) gülüyorum kendi kendime )kendimi çok suçlu hissediyorum (itiraf) yıllardır yememiştim al sana kaçamak:))
Kızlar ya benim kızım tekmelerini afedersiniz makat bölgeme doğru atıyor bu nasıl değişir çok rahatsız ediyor 🤣🤣
Ay ne güzel yaa🥰 daha çok atar cimcime
Kızlar selam bu haftalarda havuza veya jakuziye gireniniz oldu mu
Canım ben yıllardır havuza jakuzi küvet girmiyorum mantara çok yatkın bir vajinam var maalesef ama hamileliği boyunca havuza giden arkadaşım var sen de kendine dikkat et biliyorsundur ona göre gir iyi gelir yüzme egzersizi en iyi egzersiz bence
Kızlar bu yatma işini ne yapıyorsunuz ya zaten yüzüstü yatamıyoruz bir sağ bir sol derken sol daha iyi demeye başladılar düzde yatmayın diyorlar bari arada düz yatayım diyorum vicdan yapıp dönüyorum hemen 🥲🥲
Bu aylardan itibaren sırtüstü yatmamak gerekiyor, sol yana iyi deniliyor ama sürekli sola yatma gibi bir lüksümüz yok arada sağa da döneceğiz. sağa yatınca midemize iyi geliyor sola yatınca bebeğe iyi geliyor sırtüstü yattığımız zaman toplardamar bası oluştuğu için hem tansiyonumuz düşüyor hem de bebeğe giden kan akımı daha az olabiliyor Bunu doktorlar söylüyor isterseniz bir araştırın
Ben sırtüstü de yatıyorum ya hamileligin son zamanlarında sıkıntı olur diye duydum. Şu an için ne doktorum ne sağlık ocağında ki hemşireler böyle bir uyarıda bulunmadilar.
Unutuyorlar onlar yaa bir de çok ciddi bir sıkıntı değil ya. Uzun süre yatmazsak sırt üstü iyi yani ☺️
Ben normalde çok severim yüzüstü, bir kere yatmışım ağrıyla uyandım. Sola yatmaya çalışıyorum sürekli ama benim de sol tarafım çürüdü şimdiden 😂

Ay kızlar kahvaltılarım güzel, besleyici benim de öğlen yemeklerini çok geçiştiriyorum. Ta 16. haftada ebe artık öğlen öğünlerini atlamamam gerektiğini söylemişti. Öğlen acıkıyorum ciddi artık ama bir çorbayla ya da ayaküstü atıştırmakla geçiştiriyorum. Tek başıma yaşamaktan çok alışmışım hep yemeklerimi az yapıyorum 🤦🏻‍♀️ hala ertesi güne yemek artıramıyorum. Bunu çözsem karnım doyacak herhalde😂
Ay ne güzel yemekleri az yapabilmek ya ben yapınca üç günlük yapıyorum hepimiz tiksiniyoruz o yemekten, annemden kalmış alışkanlık galiba. babam hep derdi “hanım yine 80 günlük yemek yapmışsın” diye😃 sen de at kahvaltılarını merak ettim bak şimdi. Zaten kahvaltı merakım ezelden beri vardır bayılıyorum kahvaltılara🥰

Bu arada doktordan çıktım ben Ataşehir Acıbadem Hastanesi’nde Tolga Erin’e gidiyorum. geçen sefer de ona gitmiştim iyi bir doktor yalnız yanındaki çalışan kızlar biraz soğuk diğer Acıbadem çalışanlarına göre. pek hoşlanmadım neyse bizim bebek %70 kontrolleri tamam ama pozisyon değiştirmediği için bazı parametreler kaldı iki gün sonra tekrar gideceğim onlara da bakacaklar genel olarak iyi. Fiyat ise Acıbadem indirimli fiyatı 8200 falan ödedim ben bir de puanım vardı onunla birlikte o kadar ödedik

Bu arada doktordan çıktım ben Ataşehir Acıbadem Hastanesi’nde Tolga Erin’e gidiyorum. geçen sefer de ona gitmiştim iyi bir doktor yalnız yanındaki çalışan kızlar biraz soğuk diğer Acıbadem çalışanlarına göre. pek hoşlanmadım neyse bizim bebek %70 kontrolleri tamam ama pozisyon değiştirmediği için bazı parametreler kaldı iki gün sonra tekrar gideceğim onlara da bakacaklar genel olarak iyi. Fiyat ise Acıbadem indirimli fiyatı 8200 falan ödedim ben bir de puanım vardı onunla birlikte o kadar ödedik
cok sukur canım kalbi gördü mü sırtı omurlari filan hepsi iyidir merak etme

Evet baklagil yükseltir fazla kaçırmamak laızm :)protein var ancak karb oranı da yüksek. Aslında gliserin indeksi düşük çok seçenek var. Yeterki dolapta atıştırmalık olsun yeşil elma çiğ kuruyemiş. Sirkeyi denemeclisin şekerin az yükselmesini sağlıyor. Künefe benim de hassas noktam hatta tereyaglı iyi baklava şöbiyet vs. Özellikle kebap lahmacun vs yersem sonrasının künefe ile hakkını vermek isterim :)
sirkeli yapıyorum suyumu çok iyi geliyor alıştım yaa karabugdaydan 1 kaşık koyuyordum iyiydi iki kaşık koyunca tam 140 yaptı sinir oldum hadi bakalım yapicaz basaricaz bir sekilde

Ben de 26snda Tolga hocaya gideceğim. Amniyosentezimi de o yapmıştı, çok güvenilir gerçekten. Ne kadar sürdü ultrason? Ay biz şehir dışından geleceğiz, oğluşum o gün bitirmemiz lazım plzzz 🫣
Tam fiyatı 9152. Biz de sigortamız sayesinde %20 sini ödeyeceğiz 🫢

Kızlar bu yatma işini ne yapıyorsunuz ya zaten yüzüstü yatamıyoruz bir sağ bir sol derken sol daha iyi demeye başladılar düzde yatmayın diyorlar bari arada düz yatayım diyorum vicdan yapıp dönüyorum hemen 🥲🥲
Canım bildiğim kadarıyla vücudun sağ tarafından büyük toplar damar geçiyor sağa yattıgımızda rahim bu toplar damara baskı yapıyor ve kanın hızını akısını kesiyor kalbe daha az kan gidiyor buda bebeğe az kan gitmesi vıcudun ritminin bozulması vs gibi sebeplere yol acıyor sırt üstü yatınca da ana damar ve omurgaya baskı artıyor bu yüzden sol en güvenli diyor uzmanlar

cok sukur canım kalbi gördü mü sırtı omurlari filan hepsi iyidir merak etme
Canım gördü neredeyse her şeye baktı, sanırım kuyruk sokumunu kaldı bir de bir böbreği kaldı. Dönmedi bi türlü ara verdik pozisyon değiştirir görünür diye ama değiştirmedi iki gün sonra tekrar gideceğim bakalım ama genel olarak iyi yani içim daha rahat
sirkeli yapıyorum suyumu çok iyi geliyor alıştım yaa karabugdaydan 1 kaşık koyuyordum iyiydi iki kaşık koyunca tam 140 yaptı sinir oldum hadi bakalım yapicaz basaricaz bir sekilde
Bravo sana valla 👏👏👏 zamanla daha iyi olacak
Ben de 26snda Tolga hocaya gideceğim. Amniyosentezimi de o yapmıştı, çok güvenilir gerçekten. Ne kadar sürdü ultrason? Ay biz şehir dışından geleceğiz, oğluşum o gün bitirmemiz lazım plzzz 🫣
Canım evet iyi bir doktor deneyimli tecrübesi iyi yani ultrason uzun sürdü ya geçen sefer bu kadar uzun sürmemişti şimdi bayağı uzun sürdü hatta videoyu çekiyordum ben ara ara en son şarjım bitti o derece en az yarım saat sürdü öyle söyliyim ben bu sene sigorta yaptırırken herhangi bir paket almadım geçen sene de yaptırmıştım bir çoğunu kullanmadık bu sene o kadar fiyatları artınca en uygun seçeneğe aldık sadece indirim yapılıyor genelde %40 %50 arası indirim oluyor

Canım muhakkak tok gel, idrarını da orada girmeden yap bir de yanına enerji verecek yiyecek vs al çünkü hareket etmesi gerekiyor hareket etmeyince doktor orada başka bir gün gel diyebilir bir de uzaktan Geliyorsun olsun olsun bitsin çıksın aradan

Hanımlar migrosta n anlık bildiriyorum bebek bezlerinde indirim var ve yeni doğan ıslak mendillerle molfix ve primanın bezlerinden bir ve 2 numaranın etiketlerini attım size de
1000043734.jpg
1000043736.jpg
1000043735.jpg
1000043737.jpg

Eki Görüntüle 3490318 Bundan sonra her sabah ne yediğimi atacağım buraya ilham olur belki 42 yaşında tek yumurtalıkla doğal hamile kalmış biri olarak en favori yöntemim doğal beslenme ve yaşam. Bu arada iki yıl çocuk için uğraştık.eşimde sperm sorunu vardı. Kullandığım ürünler genelde sertifikalı organik veya pestisit analizli ürünler ve minimum karbonhidrat- şeker olur.

Birazdan benim detaylı var heyecan yaptım bakalım 😬
Bu msjları okurken benim beyaz ekmeğe tost yapıp yemem peki 🙈
Bir de yanında 1 tabak turşu
Sonra niye ödemliyim diyorum 🥴

Canım muhakkak tok gel, idrarını da orada girmeden yap bir de yanına enerji verecek yiyecek vs al çünkü hareket etmesi gerekiyor hareket etmeyince doktor orada başka bir gün gel diyebilir bir de uzaktan Geliyorsun olsun olsun bitsin çıksın aradan
Tamam canım sağolasın, stoklu geleyim

Bu msjları okurken benim beyaz ekmeğe tost yapıp yemem peki 🙈
Bir de yanında 1 tabak turşu
Sonra niye ödemliyim diyorum 🥴
Benim de kayınvalidem koca kavanoz turşu verdi, suyunu ayrı içiyorum tanelerini ayrı yiyorum 🥹🥹 Ödem, tansiyon çok korkuyorum ama dayanamıyorum da🫣 Yazınca bile ağzım sulanıyor beeee 😂

Ya ben ilk hamileliğimde 30 kilo aldım :) her şey yiyordum boy uzun olunca kilom pek sırıtmadı ve çok zayıf hamile kalmıştım. O zaman gençtim 26 yaşında şimdi mecburen dikkat ediyorum :) sizin yaşınız gençse o kadar da tırsmayın dicem ama zaman kötü işte :) etrafımızda düzgün besin kalmadı hastalık çok vs. Ben kilolu doğan bebekleri biraz anormal buluyorum. Oğlum 4200 gr doğmuştu o zaman böbürleniyordum ama şu an olsa derim ki çok karbonhidratlı beslenmişim ondan. İstemem öyle olmasını 2700-3500 arası ideal olur sanırım.

X