- 16 Temmuz 2013
- 3.204
- 4.167
- 83
- Konu Sahibi endless love
-
- #57.901
ya benimkide sadece yumurta sarısı verdiğim gün kustu.Benim oğlum yumurta verdiğim gün o kadar çok kustu ki, şu an vermiyorum(dr önerisiyle). 1-2 hafta sonra tekrar deneyeceğim. Zaten yoğurt ve yumurta sarısı en riskli olanlardan. Beyazı zaten verilmiyor. İnşallah 2. Denemem iyi geçer, üzülüyorum yumurta yemiyor diye.
Gitmiyor gitmiyor. Neredeyse hiç ek gıda almıyor diyebilirim :)Ek gıda maceralarınız nasıl gidiyor mayıs anneleri? Günde kaç öğün ve ne kadar miktarlarda yediriyorsunuz? Neler yedirdiniz?
Bizimki bugünlerde müthiş huysuz, tüm gün mızırdıyor. Atak haftalarına giriyoruz sanırım. Mutlu olduğu bir anı yakalayıp vermek imkansız gibi.Modu yakalamakta tum mesele sanirim. Ben bugun suyla oynasina izin verdim keyfi yerine geldi hemen ardindan koydum onune yumurtayi yedi. Sabah huysuz oluyor yemiyor ogleden sonra daha basarili. Yumurta yemeleri sart. Az once şunu okudum; https://www.thebump.com/news/eggs-b...ment?utm_source=facebook&utm_medium=brandpost
Ek gıda maceralarınız nasıl gidiyor mayıs anneleri? Günde kaç öğün ve ne kadar miktarlarda yediriyorsunuz? Neler yedirdiniz?
Gitmiyor gitmiyor. Neredeyse hiç ek gıda almıyor diyebilirim :)
Yumurta yemedi bugün de. Bebeğinize güvenin derler, acaba bizimkine de dokunacak mı yese, ondan mı yemiyor diye sorguluyorum.
Sizde durumlar nasıl?
Bizimki bugünlerde müthiş huysuz, tüm gün mızırdıyor. Atak haftalarına giriyoruz sanırım. Mutlu olduğu bir anı yakalayıp vermek imkansız gibi.
Bugün de yine hepsini yere attı. Kesinlikle yemesi gerekiyor, şu an olmasa bile bir şekilde başlaması lazım yemeye. Ama şu anki durum hiç iç açıcı değil.
Su an diş çıkarmıyor galiba, en son bi patlattı yenisi geliyor gibi değil henüz. Belki de alerjisi vardır, ondan yemiyordur. Çünkü bu zamana kadar her koyduğum şeyi en azından bir kere ağzına götürdü ama yumurtayı kesinlikle götürmüyorDiş yüzünden de olabilir. Anne sütü alıyorsa çok yemeyebiliyorlarmış. Alerji de olabilir maalesef günümüz bebeklerinin bünyeleri epey alerjik.
Baska biseyi yedi mi peki bugun sadece yumurtaya mi yaklasmadi ? Bu ayda omlet harici de nasil verilebilir ki bisey gelmiyor aklima firinda sebzeli peynirli topçuklar olur mu acaba çok mu kuru olur ? Veya haslanmis yumurtayi bölüp koysan önüne goturur mu agzina ?Su an diş çıkarmıyor galiba, en son bi patlattı yenisi geliyor gibi değil henüz. Belki de alerjisi vardır, ondan yemiyordur. Çünkü bu zamana kadar her koyduğum şeyi en azından bir kere ağzına götürdü ama yumurtayı kesinlikle götürmüyor
Su an yemesin o önemli değil de nereye kadar böyle gidecek acaba diye endiseleniyorum.
Evet mesela armut vermistim onu ısırmıştı. Yiyor diyemiyorum henüz 1-2 lokmada kalıyor.Baska biseyi yedi mi peki bugun sadece yumurtaya mi yaklasmadi ? Bu ayda omlet harici de nasil verilebilir ki bisey gelmiyor aklima firinda sebzeli peynirli topçuklar olur mu acaba çok mu kuru olur ? Veya haslanmis yumurtayi bölüp koysan önüne goturur mu agzina ?
Ben bugun yine suyla oynatip sonrasinda verdim yumurtasini :) bugun sebzesini peynir alti suyuyla degil de kemik suyuyla pisirdim sonrasında yumurtayi ekledim. Kemik suyu cok kötü kokuyordu yine de basarili gecti denilebilir.
2 mama kavanozu yese ohooobn bugun birseyler dinledjm ek gidayla olgili gunde 2 mama kavanozunu gecmicekmis.birde kemik suyu kolajen ve yag vermkmis onun yerine durekt et kiyma verin dio.gerci biz kizimla agirdan aliyoriz daha corba bile yapmadim kaldiki et tavuk suyu
uzun süredir veriyorumBebeğinize su veriyormusunuz? Ne zaman başladınız?miktar?
Tadımlarla birlikte başladım, alıştırma bardağı ya da fincanla uzatıyorum, içmek istediği kadar içiyor. Aklıma geldikçe teklif ediyorum suyu, çoğu zaman içmek istemiyor. Anne sütü alıyorsa susuzluğunu oradan da gideriyor çünküBebeğinize su veriyormusunuz? Ne zaman başladınız?miktar?
Benimki yemiş gibi sevindimEvet mesela armut vermistim onu ısırmıştı. Yiyor diyemiyorum henüz 1-2 lokmada kalıyor.
Bugün sabah uykusundan uyanınca cok keyifliydi, patatesle yaptım. Veee sonuç başarılı oldu :)
Ağzında baya evirdi cevirdi hoşuna da gitti gibi. Tadına baktı ya yeter. 3. günün sonunda anca yani :)
Aa evet öyle yapmalıyım, şimdi sen diyince fark ettim. Yumurtaya zaten kahvaltı verirken devam edecektim, yeni bir şey eklemem 2 gün daha :)Benimki yemiş gibi sevindimilk 2 gun tatmadigi icin simdi 2 gun daha yumurta denemen gerekiyor degil mi ?
Fena değil yani bayıla bayıla yemese de oyuncak vs gösterip bi şekilde yediriyorum. Sabah yumurta sarısı lor peyniri çok iyi ezilmiş ceviz anne sütüyle karıştırıyorum içine hipp 5 tahıl ekliyorum biraz.Ek gıda maceralarınız nasıl gidiyor mayıs anneleri? Günde kaç öğün ve ne kadar miktarlarda yediriyorsunuz? Neler yedirdiniz?
Fena değil yani bayıla bayıla yemese de oyuncak vs gösterip bi şekilde yediriyorum. Sabah yumurta sarısı lor peyniri çok iyi ezilmiş ceviz anne sütüyle karıştırıyorum içine hipp 5 tahıl ekliyorum biraz.
Sonrasında bir kaç çeşit meyve püresi bazen yoğurt la karışık bazen tek
Akşam üstü bal kabağı tatlı patates yer elması pirinç kuzu kıyma karışımı sebze püresi bazen şehriyeli tavuk çorbası bazen de şehriyeli tarhana
Akşam yatmadan irmikli hurmalı, kayısılı pirinçli değişiyor muhallebi
Arkadaşlar sizde yazın fikir olsun hep aynı şeyleri de yesin istemiyorum akıl akıldan üstündür :)
Göz kararı yapıyorum canım tam ölçü veremeyeceğim Ama yaklaşık 100 ml suyun içine iki kaşık organik irmik az da organik pirinç onu koyup pişiriyorum ılınınca ne ekleyeceksem ekliyorum mesela muz avakado kuru kayısı gibi sonra da 1 ölçek toz mama koyuyorum süt niyetineMaşallah. Muhallebiyi nasıl yapıyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?