• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    372
Benim oğlum yumurta verdiğim gün o kadar çok kustu ki, şu an vermiyorum(dr önerisiyle). 1-2 hafta sonra tekrar deneyeceğim. Zaten yoğurt ve yumurta sarısı en riskli olanlardan. Beyazı zaten verilmiyor. İnşallah 2. Denemem iyi geçer, üzülüyorum yumurta yemiyor diye.
ya benimkide sadece yumurta sarısı verdiğim gün kustu.

Ek gıda maceralarınız nasıl gidiyor mayıs anneleri? Günde kaç öğün ve ne kadar miktarlarda yediriyorsunuz? Neler yedirdiniz? :KK200:
Gitmiyor gitmiyor. Neredeyse hiç ek gıda almıyor diyebilirim :)
Yumurta yemedi bugün de. Bebeğinize güvenin derler, acaba bizimkine de dokunacak mı yese, ondan mı yemiyor diye sorguluyorum.
Sizde durumlar nasıl?
Modu yakalamakta tum mesele sanirim. Ben bugun suyla oynasina izin verdim keyfi yerine geldi hemen ardindan koydum onune yumurtayi yedi. Sabah huysuz oluyor yemiyor ogleden sonra daha basarili. Yumurta yemeleri sart. Az once şunu okudum; https://www.thebump.com/news/eggs-b...ment?utm_source=facebook&utm_medium=brandpost
Bizimki bugünlerde müthiş huysuz, tüm gün mızırdıyor. Atak haftalarına giriyoruz sanırım. Mutlu olduğu bir anı yakalayıp vermek imkansız gibi.
Bugün de yine hepsini yere attı. Kesinlikle yemesi gerekiyor, şu an olmasa bile bir şekilde başlaması lazım yemeye. Ama şu anki durum hiç iç açıcı değil.

Ek gıda maceralarınız nasıl gidiyor mayıs anneleri? Günde kaç öğün ve ne kadar miktarlarda yediriyorsunuz? Neler yedirdiniz? :KK200:

Ek gıda zorlu bir süreç ama emzirme kadar değildir. Ben emzirme konusunda baya sıkıntı yaşadım kızlar. Yaralarım vardı. Ki artık emmiyor diyebilirim. Hep az emen nazlı bir bebek oldu kızım. Ek gıda konusunda yine de iyi gidiyor gibiyiz. İnşallah böyle devam eder.
Sabah kahvaltısı: Yumurta sarısı, lor, avokado, muz, elma, armut. Tabi hepsini karıştırmıyorum yumurta sarısı (haşlayıp üzerine zeytinyağı döküyorum.) ana madde yanına diğerlerinden birini veriyorum.
Öğlen balkabağı, soğan, sarımsak, patates, havuç, yer elması, kereviz sapı, brokoli (brokoli acayip gaz yaptı dikkatli verin ) kuzu kıyma, et suyu, bulgur, pirinç, yulaf unu. (sebzelerden bazen 2sini bazen 3 ünü buharda pişiriyorum. bazen et suyunda haşlıyorum. bazen kıymalı yapıyorum (birer kaşık kıymayı buzluğa attım yassı hale getirip) arada bulgur koyuyorum. )

İkindi : Sabah meyve yemediyse meyve. Yulaf ununu pişirip meyve ile karıştırıp soğuyunca pekmez koyuyorum az (muz, elma, armut) meyve yediyse yoğurt
Akşam: Yoğurt+Öğlenden kalan yemek

Ve 4 öğün mama veriyorum. Miktarını ek gıdaya göre ayarlıyorum. Blw yapmıyorum benim için çok zor çok sabırlı değilim.

Gitmiyor gitmiyor. Neredeyse hiç ek gıda almıyor diyebilirim :)
Yumurta yemedi bugün de. Bebeğinize güvenin derler, acaba bizimkine de dokunacak mı yese, ondan mı yemiyor diye sorguluyorum.
Sizde durumlar nasıl?

Bizimki bugünlerde müthiş huysuz, tüm gün mızırdıyor. Atak haftalarına giriyoruz sanırım. Mutlu olduğu bir anı yakalayıp vermek imkansız gibi.
Bugün de yine hepsini yere attı. Kesinlikle yemesi gerekiyor, şu an olmasa bile bir şekilde başlaması lazım yemeye. Ama şu anki durum hiç iç açıcı değil.

Diş yüzünden de olabilir. Anne sütü alıyorsa çok yemeyebiliyorlarmış. Alerji de olabilir maalesef günümüz bebeklerinin bünyeleri epey alerjik.

Bu arada kızlar benim kız emmeyi bıraktı tamamen. Anne sütü arttırıcı SOLGAR Bira mayası tableti getirtmiştim Amerikadan. Piyasa fiyatı 80 tl eğer ilgilenen olursa mesajdan konuşalım. Orada aldığım fiyata verebilirim. Tabi Ankarada yaşayan birine ve elden.

Diş yüzünden de olabilir. Anne sütü alıyorsa çok yemeyebiliyorlarmış. Alerji de olabilir maalesef günümüz bebeklerinin bünyeleri epey alerjik.
Su an diş çıkarmıyor galiba, en son bi patlattı yenisi geliyor gibi değil henüz. Belki de alerjisi vardır, ondan yemiyordur. Çünkü bu zamana kadar her koyduğum şeyi en azından bir kere ağzına götürdü ama yumurtayı kesinlikle götürmüyor :KK43:
Su an yemesin o önemli değil de nereye kadar böyle gidecek acaba diye endiseleniyorum.

Su an diş çıkarmıyor galiba, en son bi patlattı yenisi geliyor gibi değil henüz. Belki de alerjisi vardır, ondan yemiyordur. Çünkü bu zamana kadar her koyduğum şeyi en azından bir kere ağzına götürdü ama yumurtayı kesinlikle götürmüyor :KK43:
Su an yemesin o önemli değil de nereye kadar böyle gidecek acaba diye endiseleniyorum.
Baska biseyi yedi mi peki bugun sadece yumurtaya mi yaklasmadi ? Bu ayda omlet harici de nasil verilebilir ki bisey gelmiyor aklima firinda sebzeli peynirli topçuklar olur mu acaba çok mu kuru olur ? Veya haslanmis yumurtayi bölüp koysan önüne goturur mu agzina ?
Ben bugun yine suyla oynatip sonrasinda verdim yumurtasini :) bugun sebzesini peynir alti suyuyla degil de kemik suyuyla pisirdim sonrasında yumurtayi ekledim. Kemik suyu cok kötü kokuyordu yine de basarili gecti denilebilir.

bn bugun birseyler dinledjm ek gidayla olgili gunde 2 mama kavanozunu gecmicekmis.birde kemik suyu kolajen ve yag vermkmis onun yerine durekt et kiyma verin dio.gerci biz kizimla agirdan aliyoriz daha corba bile yapmadim kaldiki et tavuk suyu ;)

Baska biseyi yedi mi peki bugun sadece yumurtaya mi yaklasmadi ? Bu ayda omlet harici de nasil verilebilir ki bisey gelmiyor aklima firinda sebzeli peynirli topçuklar olur mu acaba çok mu kuru olur ? Veya haslanmis yumurtayi bölüp koysan önüne goturur mu agzina ?
Ben bugun yine suyla oynatip sonrasinda verdim yumurtasini :) bugun sebzesini peynir alti suyuyla degil de kemik suyuyla pisirdim sonrasında yumurtayi ekledim. Kemik suyu cok kötü kokuyordu yine de basarili gecti denilebilir.
Evet mesela armut vermistim onu ısırmıştı. Yiyor diyemiyorum henüz 1-2 lokmada kalıyor.
Bugün sabah uykusundan uyanınca cok keyifliydi, patatesle yaptım. Veee sonuç başarılı oldu :)
Ağzında baya evirdi cevirdi hoşuna da gitti gibi. Tadına baktı ya yeter. 3. günün sonunda anca yani :)

bn bugun birseyler dinledjm ek gidayla olgili gunde 2 mama kavanozunu gecmicekmis.birde kemik suyu kolajen ve yag vermkmis onun yerine durekt et kiyma verin dio.gerci biz kizimla agirdan aliyoriz daha corba bile yapmadim kaldiki et tavuk suyu :KK66:
2 mama kavanozu yese ohooo :KK48:
Biz henüz 2 lokmayı gecebilmis degiliz :)

ek gıdaya başladık ya.benimki ne verirsem vereyim aynı istekle yiyor.
aceba ilk neyi sevmeyecek meraktayım.
yoksa anası gibi pis boğaz mı olcak:)

Bebeğinize su veriyormusunuz? Ne zaman başladınız?miktar?
Tadımlarla birlikte başladım, alıştırma bardağı ya da fincanla uzatıyorum, içmek istediği kadar içiyor. Aklıma geldikçe teklif ediyorum suyu, çoğu zaman içmek istemiyor. Anne sütü alıyorsa susuzluğunu oradan da gideriyor çünkü

Evet mesela armut vermistim onu ısırmıştı. Yiyor diyemiyorum henüz 1-2 lokmada kalıyor.
Bugün sabah uykusundan uyanınca cok keyifliydi, patatesle yaptım. Veee sonuç başarılı oldu :)
Ağzında baya evirdi cevirdi hoşuna da gitti gibi. Tadına baktı ya yeter. 3. günün sonunda anca yani :)
Benimki yemiş gibi sevindim :KK48: ilk 2 gun tatmadigi icin simdi 2 gun daha yumurta denemen gerekiyor degil mi ?

Fena değil yani bayıla bayıla yemese de oyuncak vs gösterip bi şekilde yediriyorum. Sabah yumurta sarısı lor peyniri çok iyi ezilmiş ceviz anne sütüyle karıştırıyorum içine hipp 5 tahıl ekliyorum biraz.
Sonrasında bir kaç çeşit meyve püresi bazen yoğurt la karışık bazen tek
Akşam üstü bal kabağı tatlı patates yer elması pirinç kuzu kıyma karışımı sebze püresi bazen şehriyeli tavuk çorbası bazen de şehriyeli tarhana
Akşam yatmadan irmikli hurmalı, kayısılı pirinçli değişiyor muhallebi
Arkadaşlar sizde yazın fikir olsun hep aynı şeyleri de yesin istemiyorum akıl akıldan üstündür :)

Fena değil yani bayıla bayıla yemese de oyuncak vs gösterip bi şekilde yediriyorum. Sabah yumurta sarısı lor peyniri çok iyi ezilmiş ceviz anne sütüyle karıştırıyorum içine hipp 5 tahıl ekliyorum biraz.
Sonrasında bir kaç çeşit meyve püresi bazen yoğurt la karışık bazen tek
Akşam üstü bal kabağı tatlı patates yer elması pirinç kuzu kıyma karışımı sebze püresi bazen şehriyeli tavuk çorbası bazen de şehriyeli tarhana
Akşam yatmadan irmikli hurmalı, kayısılı pirinçli değişiyor muhallebi
Arkadaşlar sizde yazın fikir olsun hep aynı şeyleri de yesin istemiyorum akıl akıldan üstündür :)

Maşallah. Muhallebiyi nasıl yapıyorsunuz?

Maşallah. Muhallebiyi nasıl yapıyorsunuz?
Göz kararı yapıyorum canım tam ölçü veremeyeceğim Ama yaklaşık 100 ml suyun içine iki kaşık organik irmik az da organik pirinç onu koyup pişiriyorum ılınınca ne ekleyeceksem ekliyorum mesela muz avakado kuru kayısı gibi sonra da 1 ölçek toz mama koyuyorum süt niyetine

Arkadaşlar Demir ilacı vermekte zorlanan varsa nutrigen toz Demir ilacı var tavsiye ederim. Meyvesine sebze püresine bi şase döküyorsunuz tadını da değşltirmiyor kolayca alması gereken Demir'i alıyor aklıma gelmişken yazmak istedim birde içinde paraben yok

Back