Ek gıda maceralarınız nasıl gidiyor mayıs anneleri? Günde kaç öğün ve ne kadar miktarlarda yediriyorsunuz? Neler yedirdiniz?
Ek gıda zorlu bir süreç ama emzirme kadar değildir. Ben emzirme konusunda baya sıkıntı yaşadım kızlar. Yaralarım vardı. Ki artık emmiyor diyebilirim. Hep az emen nazlı bir bebek oldu kızım. Ek gıda konusunda yine de iyi gidiyor gibiyiz. İnşallah böyle devam eder.
Sabah kahvaltısı: Yumurta sarısı, lor, avokado, muz, elma, armut. Tabi hepsini karıştırmıyorum yumurta sarısı (haşlayıp üzerine zeytinyağı döküyorum.) ana madde yanına diğerlerinden birini veriyorum.
Öğlen balkabağı, soğan, sarımsak, patates, havuç, yer elması, kereviz sapı, brokoli (brokoli acayip gaz yaptı dikkatli verin ) kuzu kıyma, et suyu, bulgur, pirinç, yulaf unu. (sebzelerden bazen 2sini bazen 3 ünü buharda pişiriyorum. bazen et suyunda haşlıyorum. bazen kıymalı yapıyorum (birer kaşık kıymayı buzluğa attım yassı hale getirip) arada bulgur koyuyorum. )
İkindi : Sabah meyve yemediyse meyve. Yulaf ununu pişirip meyve ile karıştırıp soğuyunca pekmez koyuyorum az (muz, elma, armut) meyve yediyse yoğurt
Akşam: Yoğurt+Öğlenden kalan yemek
Ve 4 öğün mama veriyorum. Miktarını ek gıdaya göre ayarlıyorum. Blw yapmıyorum benim için çok zor çok sabırlı değilim.
Gitmiyor gitmiyor. Neredeyse hiç ek gıda almıyor diyebilirim :)
Yumurta yemedi bugün de. Bebeğinize güvenin derler, acaba bizimkine de dokunacak mı yese, ondan mı yemiyor diye sorguluyorum.
Sizde durumlar nasıl?
Bizimki bugünlerde müthiş huysuz, tüm gün mızırdıyor. Atak haftalarına giriyoruz sanırım. Mutlu olduğu bir anı yakalayıp vermek imkansız gibi.
Bugün de yine hepsini yere attı. Kesinlikle yemesi gerekiyor, şu an olmasa bile bir şekilde başlaması lazım yemeye. Ama şu anki durum hiç iç açıcı değil.
Diş yüzünden de olabilir. Anne sütü alıyorsa çok yemeyebiliyorlarmış. Alerji de olabilir maalesef günümüz bebeklerinin bünyeleri epey alerjik.