2017 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    372
Bizimki 6-7 ay arası 450 gr almış doktor cok almış bu aylara göre dedi. Her doktor farklı bir sey söylüyor demek ki

Evet biz iki ayrı doktora gidiyoruz onlar da farklı konuşuyor, en iyisi doktor tavyesinin akla yatkın ve ikna edici olması. Mesela bir doktorumuz sbze çorbası yap içine mercimek at dedi, tabloya göre daha mercimek verilmemesi gerekiyordu. Biraz şüpheyle de olsa verdim ve oğlum yiyemedi mercimek çorbasını. Aynı patates gibi boğazını sardı, henüz hazır olmadığını anladım ve vermiycem bir süre. Anne + internet + doktor en iyidir her zaman

Evet kesinlikle. Ben yenice doktor değiştirdim, bu yeni doktor öyle dedi işte. Önceki de kiloya çok önem veren biriydi.
Doktorlar beslenme uzmanı değiller, buna kesinlikle ikna oldum. Birkaç doktora gittim ek gıda ile ilgili görüş almak için, çoğuna göre artık biz ne yiyorsak o da yemeliymiş ama dediğin gibi bence de hazır olmadıkları şeyler var.
Yerleri neyle siliyorsunuz? Sirkeli su mu yoksa buharlı makinayla mı? İnşallah benim oğlum emeklemez ya, emeklemeden direkt yürüsün istiyorum
Aynen ya, direkt yürüsün mümkünse :))
Bizimki de totoyu kaldıramıyor henüz ama hep ellerinden tutalım ve yürütelim istiyor. Herhalde direkt yürüyecek diye düşünüyor ve umuyoruz :) Ben de emeklememişim zaten, inşallah annesine çekmiştir

bu doktorlar insani cileden cikarir her biri ayri telden caliyor.
benim kizimda emekliyor hep tehlikeli yerlere dogru.orumcekle fildir fildir geziyor.ellerini tutup yurutuyoruz.kendi kendine oturmaya calisiyor.2 alt disi cikti.bence tum bunlar cok hizli oldu ya enerji falan kalmadi bende bir yandan da iyi tabi.ek gida olarak cok ustune dusmuyorum ama yiyor herseyi balkabagini sevmedi pek birde yogurdu.ama duzensiz veriyorum ek gidayi

Anne sütü alıyomu bebeginiz.bende düzensiz veriyorum ama bu seferde içim rahat etmiyo.sonra kendi kendimi teselli ediyorum;bir yasa kadar onemli olan anne sütü diye.offf ne bilim ya zor sey cocuk büyütmek

Anne sütü alıyomu bebeginiz.bende düzensiz veriyorum ama bu seferde içim rahat etmiyo.sonra kendi kendimi teselli ediyorum;bir yasa kadar onemli olan anne sütü diye.offf ne bilim ya zor sey cocuk büyütmek
evet cnm anne sutu aliyor.ama benim ki bir tuhaf ek gidaya saldiriyor sanki ac birakiyormisim gibi.ek gidayi 3 gun kurali ile veriyorum.disari cikarken yanimda tasimiyorum sonucta anne sutu aliyor.karisimlara daha gecmedim.anca bi kahvaltisink bir iki kere karisim yaptim.her gunde vermiyorum.ogle ogun ogun listemiz yok bazen kahvalti yapiyor.bazen aksamlari biz.meyve yerken meyve veriyorum eline.tattir bence zaten maksat doymak degil tadina baksin.yoksa 1 yasinda sonra yemez birsey yegenimden biliyorum.

Bence büyük cam bir kase götür iş yerine. Aparatları onun içine kaynamış suya koyarsın. Direkt bu geldi aklıma. Allah kolaylık versin.

Sabah yumurta tadımına geçtik. Yumurta sarısını havuçla bir güzel pişirdim, çok da lezzetli oldu. Sonuç: hüsran, hepsini yere attı

Sabah yumurta tadımına geçtik. Yumurta sarısını havuçla bir güzel pişirdim, çok da lezzetli oldu. Sonuç: hüsran, hepsini yere attı

Bizim doktorlardan biri yumurta verme alerji yapar daha demişti ama tabloya göre verildiği için ben sarısını verdim. Biz blw yapmıyoruz tabi, hafif sıvı kalacak şekilde pişirdim kaşıkla verdim çok sevdi. Alerji de yapmadı. Blw çok zor, Allah kolaylık versin

Ben de sarısını pişirdim sadece, beyazı 1 yaş üzeri.
Evet gerçekten zormuş ya bu blw. Her şeyi ağzına götüren çocuğun eline yiyecek verince yerlere atası geliyor

Hic agzina goturmedi mi ? Hasta edecek bu cocuklar bizi :)
Ben de bugun kabakli havuclu yaptim yine ayni tarif peynir alti suyuyla pisirdim. Miktar beni tatmin etmese de yedi.
Unlu tariflere gecmek icin sabirsizlaniyorum.

Hic agzina goturmedi mi ? Hasta edecek bu cocuklar bizi :)
Ben de bugun kabakli havuclu yaptim yine ayni tarif peynir alti suyuyla pisirdim. Miktar beni tatmin etmese de yedi.
Unlu tariflere gecmek icin sabirsizlaniyorum.
Hiç götürmedi
kalan 1 parçayı da öğleyin ısıtıp tekrar koydum önüne yine mıncıklayıp yere attı yarın bidaha deneyeceğim. Yumurta yesin cok istiyorum yoksa kahvaltıda ne vereceğim
Unlu tariflere geçmeyi ben de sabırsızlıkla bekliyorum, belki öyle yer diye...

Benim oğlum yumurta verdiğim gün o kadar çok kustu ki, şu an vermiyorum(dr önerisiyle). 1-2 hafta sonra tekrar deneyeceğim. Zaten yoğurt ve yumurta sarısı en riskli olanlardan. Beyazı zaten verilmiyor. İnşallah 2. Denemem iyi geçer, üzülüyorum yumurta yemiyor diye.

Ek gıda maceralarınız nasıl gidiyor mayıs anneleri? Günde kaç öğün ve ne kadar miktarlarda yediriyorsunuz? Neler yedirdiniz?

Modu yakalamakta tum mesele sanirim. Ben bugun suyla oynasina izin verdim keyfi yerine geldi hemen ardindan koydum onune yumurtayi yedi. Sabah huysuz oluyor yemiyor ogleden sonra daha basarili. Yumurta yemeleri sart. Az once şunu okudum; https://www.thebump.com/news/eggs-b...ment?utm_source=facebook&utm_medium=brandpost

Üzülmeyin, benim de küçükken yumurtaya alerjim vardı ve bebeğim baya küçükken, sadece emerken, ben yumurta yediğim günler kusardı, 2-3 kere denk geldi, fark edince yemedim bir daha. Bayat vs ise o etkiler. Başka mandıradan alın, biraz daha büyüdüğünde ağır gelmez artık.

Ek gıda maceralarınız nasıl gidiyor mayıs anneleri? Günde kaç öğün ve ne kadar miktarlarda yediriyorsunuz? Neler yedirdiniz?
Anne sütü ve mama :)
Öglen sebze corbasi yapiyorum bazen et suyuyla bazen tavul bir kase yiyor.
Aksama dogruda biraz yogurt. Onuda bazen avokadoyla yada muzla karistirip veriyorum. Simdilik böyle.sende nasil gidiyor

Ben günde bir öğün veriyorum, öğleden sonra kalktığında anne sütünden önce. Yarım çay bardağı ev yoğurdu, her gün değiştirerek bir adet sebze ya da 1/4 meyve artı bir çay kaşığı üzüm pekmezi. Bunları tek öğünde yiyor.
Yumurtayı sadece üç gün kuralı ile verdim, bu hafta ilk kez peynir yapıp karıştırıp vereceğim.
Yoğurda çıldırıyor. Yoğurtsuz günümüz geçmiyor. Meyveye de bayılıyor. Elma, armut, ayva, erik, günkurusu yedi.
Sebze olarak havuç, balkabağı, yeşil kabak, pırasa, patates, brokoli yedi. Favorisi ne alaka bilmiyorum ama pırasa.
Sebze çorbası yapıp içine azcık mercimek ya da pirinç atabilirsin dedi doktor. Mercimeği yiyemedi, pirinci eh işte.
Sebze çorbasına piştikten sonra bir çay kaşığı saf zeytinyağı koyabilirsin dedi koydum yemedi.
Çok istersen yağsız bir avuç dana kıyma da koy dedi ama ben henüz koymuyorum. Ağır gelir büyük ihtimalle. Biz bu şekildeyiz. Bu arada blw yapmıyorum, cesaret edemedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…