• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    372
Kizlar hepiniz bir yerden ek gidaya baslamissiniz ama bwnimki corba djsinda hicbjrsey yemek istemiyor, nw peynir yedi bu zamana kadar ne de yumurta :(

Kizlar hepiniz bir yerden ek gidaya baslamissiniz ama bwnimki corba djsinda hicbjrsey yemek istemiyor, nw peynir yedi bu zamana kadar ne de yumurta :KK43:

Zamanla yiyecektir yavaş yavaş vermeye çalış. Azar azar dan başla artırmak zamanla. İlk başlarda Öğürme olabilir. Bi de mutluyken veriyorum ben. Oyun oynatiyorum sonrasında yemeğe geçiyoruz

Blwci arkadaslar patates tostu denediniz mi :KK200: kesinlikle tavsiye ederim yanina da kefir himm :)
Kahvaltıya gecebilirsek ben vereceğim de hala tadımları bitiremedik :)
Bu arada yeme durumu nasıl? Bizimki hala çoğunu mıncıklama ve yere atma modunda. 8. aydan sonra karnını doyurdugunu fark eder diyorlar ama bazen cidden umutsuzluğa kapılıyorum.

Tadımların bitti mi ? Nasıl durumlar?
UcukMavi UcukMavi sizin durumlar nasıl bende haftaya başlıyorum sizce ilk hangi sebze?
canım tadimlarla bitmek üzere, ama çok istekli değiliz ek gıdaya

Bu arada yeme durumu nasıl? Bizimki hala çoğunu mıncıklama ve yere atma modunda. 8. aydan sonra karnını doyurdugunu fark eder diyorlar ama bazen cidden umutsuzluğa kapılıyorum.
bizde aynıyız bazen hiç ağzına götürmüyor minciklayıp bırakıyo, ben ağzına uzatıyorum birkaç parça mecburen alerji var mı yok mu anlamak için. Birde kan damlası kullanamıyoruz karın ağrısı uykusuzluk yaptı Dr muz toz formda olanlardan verdi onu mecburen meyve püresi ile karistirip ben yediriyorum. 2 minik mama kaşığı onu bile zor yediriyorum. Sanırım hazır hissetmiyor kendini ek gıdaya bakalım ileryen aylarda düzelecek mi? Bugün ilk disimiz çıktı gece sürekli memedeydi bu aralar distenmis

bizde aynıyız bazen hiç ağzına götürmüyor mincikayıp bırakıyorum ben ağzına uzatıyorum birkaç parça mecburen alerji var mı yok mu anlamak için. Birde kan damlası kullanamıyoruz karın ağrısı uykusuzluk yaptı Dr muz toz formda olanlardan verdi onu mecburen meyve püresi ile ben yediriyorum. 2 minik mama kaşığı onu bile zor yediriyorum. Sanırım hazır hissetmiyor kendini ek gıdaya bakalım ileryen aylarda düzelecek mi? Bugün ilk disimiz çıktı gece sürekli memedeydi bu aralar distenmis
Ağzına götürüyor mutlaka ama o kadar devamı henüz gelmiyor :) 1 ayı geçti tadımlara başlayalı belki biraz ilerleme kaydederiz demiştim o yüzden belki de umutsuzluğa kapıldım. Umarım alışırlar yemeye.

arkadaşlar ben konuyu sürekli takip ediyorum ama cevap yazmadım hiç.
6 mayıs doğumlu bebeğim şu anda 9900 gram 72 cm, emziriyorum ve ek gıdaya 5. ay dolunca başladım şu anda ona ayrı hiç bir şey hazırlamıyorum. akşam yemekte ne varsa çatal ile ezip veriyorum, mesela dün akşam karnabahar yemeği vardı ezdim karnabaharları çatal ile, bulgur pilavı vardı onu da az yoğurt ile karıştırdım yedirdim. makarnayı bile çatal ile ezip yediriyorum.
sabah kahvaltımız her gün 7 bucukta bir yumurta sarısı( sarısından koparıp ezmeden koyuyorum ağzına o kendi çiğniyor) 1 kibrit kutusu peynir ve 1 tatlı kaşığı kadar tahin pekmez, hepsini ayrı ayrı veriyorum
öğleye kadar çalışıyorum işte süt sağıyorum genelde 75 falan çıkıyor ben yokken annem onu içiriyor bi dahaki öğüne 120 ml mama veriyor, ben gelince de emziriyorum sonra 3 gibi meyve saatimiz var. 1 muzu orta boy elmanın tamamnını yiyebiliyor, muzu eziyorum, elma, armut, cennet hurması gibi meyveleri cam rendeden, ayvayı da haşlayarak ezip içine az pekmez koyarak veriyorum, akşam da biz ne yersek o . ve her yatarken emer uyur, gece de 2,3 saate bir kalkar emer
bazı arkadaşlardan görüyorum günde 4 ögün veriyorlar bebişlerine ben az mı veriyorum acaba diyorum ama dördüncü öğünü ne zaman vereceğim ki sizce yeterli mi verdiklerim
Taşlanmaya hazır ol:bicak:

Zamanla yiyecektir yavaş yavaş vermeye çalış. Azar azar dan başla artırmak zamanla. İlk başlarda Öğürme olabilir. Bi de mutluyken veriyorum ben. Oyun oynatiyorum sonrasında yemeğe geçiyoruz

Insallah oyledir, yanlis biliyorum ama gecen yayla corbasini icerken ne yapacak diye agzina verdim bir istahla yedi ki dedim bu sevdigi seyleri yiyecek, ama ne peynir ne yumurta adam akilli tadina bile bakmayip yuzume puskurtuyor:)

Dedigin gibi minciklama modunda bizimki de. Arada sasirtip yiyiyor mesela dun patates tostundan 2 parmak yedi yanina kefiri alistirma bardagina koydum. Fincan olayi imkansiz bizde oynamasina izin vermiyorum diye cok sinirleniyor sonra da yiyecegi varsa da yemiyor. Elbet alisacaklar ama bebegimin kilosu cok düşük. Yatirip yanaklarini sıkıp zorla besleyesim var :)

Dedigin gibi minciklama modunda bizimki de. Arada sasirtip yiyiyor mesela dun patates tostundan 2 parmak yedi yanina kefiri alistirma bardagina koydum. Fincan olayi imkansiz bizde oynamasina izin vermiyorum diye cok sinirleniyor sonra da yiyecegi varsa da yemiyor. Elbet alisacaklar ama bebegimin kilosu cok düşük. Yatirip yanaklarini sıkıp zorla besleyesim var :)
Normal demek ki :) Ya ne bileyim işte ben mi sabırsızlanıyorum anlamadım bu işi :)
Fincan olayı bizde de imkansız durumda. Direkt parmaklarını içine sokmak istiyor. Yogurdu da bu yüzden çay tabagında verdim ya şaka gibi :) Tabagın kenarından kuş gibi yaladı.
Bugün de mama sandalyesinde peyniri kesinlikle ağzına götürmedi hep mıncıkladı. Sonra bizim tabaklara saldırmaya başlayınca, kucağıma oturttum, peyniri de kendi tabağıma koydum, ordan aldı anca öyle götürdü ağzına. Türlü şaklabanlıklar yapıyorum resmen yesin diye :)

Tadimlardayiz hala pırasa versem mi bilemedim int bi yerde pırasa var bi yerde yok kafam karıştı. Pırasa havuc falan çorba tapicaktim bide bulgur pirinç veriyor musunuz çorbalarin icinde

Bide oğlum hiçbişey yemiyor sürekli ogurme halinde yada etrafa ne yerse sürme derdinde. Çorbayi görünce yalandan sevinç gösterisi yapıyor yiyecek derken adam kaşıkla oynuyor. Resmen tadım zamanı değilde oyun zamanı gibiyiz :işsiz:

İnt bi liste var ona göre ilerlemeye çalışıyorum ara ara bakiyorum ama orda pırasa görmedim. Ek gida olayı beni benden etti resmen
Ben şu listeyi baz alıyorum:
upload_2017-12-20_15-58-49.png

Sanırım çoğumuz ek gıdada aynı durumdayız :)
Zaten şu an öyle dolu dolu yemesini beklememeliyiz ama birazcık daha çaba gösterseler daha iyi olur sanki :)

Ben şu listeyi baz alıyorum:
Eki Görüntüle 2081888

Sanırım çoğumuz ek gıdada aynı durumdayız :)
Zaten şu an öyle dolu dolu yemesini beklememeliyiz ama birazcık daha çaba gösterseler daha iyi olur sanki :)
İnan birazcık bile yediremiyorum çokta zaten gözüm yok zaten öncelik anne sütü. Bide yumurta lor yiyenleri okudukça hayirlisiyla tattirabilsem diyorum.

Back