2017 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    305
Iyi akşamlar arkadaşlar.
Bebeklerinize günde kac öğün ek gıda veriyorsunuz?

Artık süte doymuyorlar
 
Ben artık oturtarak yaptırıyorum. Havalar iyice soğudu ya artık haftada bir yaptırıyorum çok mu az oluyor acaba?
 
Iyi akşamlar arkadaşlar.
Bebeklerinize günde kac öğün ek gıda veriyorsunuz?

Artık süte doymuyorlar

Bana doktorun demesi, günde 4 kez ek gıda almalıymış. Kahvaltı, meyve, yoğurt, sebze yemeği yada çorba.. Akşamları da muhallebi verebilirsin ama ben önermiyorum dedi. 9.ayda da akşam yemeği yedirmeye başlayacaksınız dedi. Açıkçası ben bunca şeyi yedirmeyi başaramıyorum. İlla ki biri ikisi kalıyo =/
 
Kızlar, demir ilacını herkes kullanıyor mu?
Bize Türkiye’deki doktorumuz bebekteki demir 4.aydan sonra düşüşe geçer 6.ayda sıfırlanır. Bunun için demir şart demişti. Ama burdaki doktorumuz bi sıkıntı yoksa demir değerinde biz kullandırmıyoruz,karın ağrısı yapar aksi taktirde dedi.
Sizin doktorlarınızın bu konudaki fikri ne acaba?
 
Can'ım ben halen kucağımda yıkıyorum ama artık son Zaman'larda hareketlendi çok zorlanıyorum kayıp düşecek diye. Küvette hiç yıkamadım şimdiye kadar.
 
Iyi akşamlar arkadaşlar.
Bebeklerinize günde kac öğün ek gıda veriyorsunuz?

Artık süte doymuyorlar
Can'ım sabah kahvaltı veriyorum 2 saat sonra meyve veriyorum meyveyi pek sevmedi zorluyorum birkaç kaşık yesin diye sonra sonra 3 saat sonra sebze çorbasıveritorum akşama doğru yine meyve sonra akşam yine çorba ya da muhallebi onda sonraları anne sütüyle aralarda yine anne sütü veriyorum.
 
Ben artık oturtarak yaptırıyorum. Havalar iyice soğudu ya artık haftada bir yaptırıyorum çok mu az oluyor acaba?

Ben bayadır oturtarak yaptırıyordum da, artık oturmuyor işte sıkıntım o maalesef. Kalkcam diye uğraşıyor, kayıp düşcek haberi yok ben 3 günde bir yıkıyorum, haftada bir sanki fazla gibi canım.


Ben hiç vermedim canım, bizüm doktorumuzda kullanmalı demişti ama ben ölçtürmeden vermek istemedim. 2 hafta önce ölçtürdük, çok şükür değeri de çok iyi geldi, onun için kullanmayacağım. Bence Türkiyedeki doktorun yaklaşımı daha doğru olmuş:)

Can'ım ben halen kucağımda yıkıyorum ama artık son Zaman'larda hareketlendi çok zorlanıyorum kayıp düşecek diye. Küvette hiç yıkamadım şimdiye kadar.

Kucağımda hiç yıkamadım zaten artık orda da yıkayamam büyük ihtimal:) Auralee 'nün önerdiği oturağı alcam sanırım, o hayat kurtarıcı olcak bu konuda:)

LifeandFeel canım çok geçmiş olsun. Diş her anlamda çok çok zorlayıcı oluyor o minik bünyeleri için. Allah tüm yavruların diş dönemini sıkıntısız atlatmasını nasip etsin inşaallah.
 
Ben sadece 1 ana, 1 ara öğün veriyorum. 9/9.5 aylık olduğunda da akşam yemeğine başlayacağım. Onun dışında hep anne sütü olarak gidiyoruz. Ek gıda baya baya ek oğlumda:)
 
Merhabalar , epeydır yani oturmaya basladıgından ıtıbaren camasır sepetınde yıkıyorum cunku kalkıp donmeye baslamıstı kuvette bundada kalkıyor ama ben abıden alıskınım gezerek yıkıyordum onu resmen Dıkkatlı ve cabuk davranırsanız bırsey olmaz ıns
Ben genelde hergun yıkıyorum ev sıcak oluyor

Ek gıda konusulmus anne sutu agırlıklı gıdıyoruz dogru duzgun bır oğunu yok yemıyor cunku bende zorlamıyorum blw ve klasık ılerlıyoruz
Alerjımızde var oyuzden acele etmıyoruz
 
Blw yi nasıl uyguluyorsunuz?
 
Merhaba, 9. ayında sağlık Ocağı genel tarama için çağırıyor. Kansızlık için tahlil yapılıyor. Sizi yanlış yönlendirmişler. Ben oğlum doğduğundan beri sadece bir kere genel muayene için bir profesöre götürdüm. Başka da hiç götürmedim, inşallah çok da gerek kalmaz.
 
Günde 500 ml anne sütü lafı tamamen mama firmalarının uydurması. Öyle bir şey yok. Anne sütünün miktarı ölçülemez. Bir bebeğin ilk yıl temel besini anne sütü yokluğunda formül mamadır. Bence bizim toplum ek gıda olayını çok abartıyor. Onların sindirim sistemi ne ki zaten. Bebekleri çok yormamak lazım bence.
 
Benim oğlum 8 aylık, 1 kahvaltı ve 1 ara öğünü var sadece. O kadar ek gıda anne sütünü de azaltır.
 
8.ayında boyuna kilosuna baktı hiç tahlil filan demedi de yapmadı da demekki sağlık ocağından sağlık ocağına degisiyor
 
biz sabah kalktığınızda emziriyorum böyle böyle iki üç tur ediyorum 10 11 gibi kahvaltı veriyorum 2bucuk 3 saat sonra corbasini tekrar 2 ayda 3 saat sonra meyve veya yoğurt veriyorum akşam yatma saatine bağlı olarak bazen irmikli meyveli muhallebi veriyorum bazen vermiyorum aralarda hep meme teklif ediyorum aldığı oluyor iki çekip bıraktığı ayda yüzüne bakmadığı zaman oluyor gece 2 yada 3 kere meme emiyor ama gündüz emmesi zayif buda sutu etkiliyor haliyle heleki muayyen gunlerde sutum nerdeyse hic kalmiyor adeta çekiliyor
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…