2017 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    305
Yüzüstu yatırınca dirseklerinden destek alçak şekild e yatırdım başta hiç sevmiyodu sıkılınca kaldırdım daha sonra gene koydum şimdi bikacdakka duruyo
 
Kendi doktoruna danış bence ya. Maşallah 400 gr az mı. Bizimki 250 gr aldı da ek bişey verdirmiyo doktor.
Ya o jeller için doktor vermeyin dedi bize. Bu ısırmalar hep çiğneme alıştırması, evet kaşıntıyı hissizleştirir ama çiğneme refleksi geliştirmesinin önne geçmeyin katı gıdada zorluk çekebilirsiniz dedi.
 
Kızlar merhabaa :) nasılsınızz? Ben çok yoğunum, ama eskiye göre daha iyi hissediyorum. Kızım emeklemeye başlıyor artık. Tam emekleme demiyorum şu an ama 1 hafta içinde tam emekleyebilir muhtemelen. Dizlerini sıra sıra iteleyip istediği yere gidiyor. 2 dk bıraktığımda bambaşka yerde buluyorum. Çok tatlı ya :) Tabi bu istediği yere gidebilmeleri sayesinde sürekli bana yapışık hayatı da bıraktı :)
 
Bi sıkıntı olmadı ama bilemem tabi dr verince kullandım bunda ters tepebilir tabi
 
Bi sıkıntı olmadı ama bilemem tabi dr verince kullandım bunda ters tepebilir tabi
Hiç bilmiyorum tecrübe etmedim ama söylenen oydu aktarayım aklınızda olsun :)
Bugün kalabalıgıź maşallah herkez aynı anda coşmuş arada uğrayın buralara
Hakkaten anlaşmış gibi olmuş :) Benim bu akşam pek yoğunluk yok uğrayayım dedim :)
 

Benim de 350 gr almış 4 aylığız. Evet biliyorum çok az ama doktorun sana 10 gün süre veriyorum, en az 200 gr almazsa mama takviyesi yaparız demesi canımı sıktı ama takmıcam kafama. Emzirip durcam.


Ah ahh hiç sorma başımı taşlara vursam yeri var. 2 saatte bir demişti doktor, eşimle saat tutardık tam 2 saat olunca emzirirdim yavrumu. Bir Allahın kulu da kızım sen saatli mi yiyorsun, şuncacık bebek için zaman mı tutulur demedi bana. Çok cahildim çok. Hayatımda ilk defa yenidoğan görmüşüm ve o benim evladım. Elim ayağım dolaşmıştı, doktor ya dinlemem lazım. Al bugün de az alınca 10 günde 200 gr almazsa mama takviyesi yapabiliriz dedi, dinler miyim? Bir daha o hataya hayatta düşmem. Hep derim, oğlum beni de büyütüyor diye. Şükürler olsun erken döndüm, sarılık vesile oldu da iç güdülerime güvenmeyi öğrendim ama başlangıçta yaptığım hatalar için hep pişman olcam.
 
Ya bunu yapan doktor ne kadar çok.. Bana da demişti 3 saatte bir emzir haddinden fazla kilo almış diye. 3 saat nedir ya değil 3 saat, 45 dk geçsin kıyameti koparırdı kızım. Allahtan doktoru dinletmeyecek kadar cazgırmış o zamanlar. Yazık günah aç susuz bekletecekler el kadar bebeği.
 
Ayy çok tatlı gözün aydın maşAllah bizimki de aynı öyle sürünme çabasında ama ilerleme yok güçte yok henüz :))
yaa 2018 mart anneleri grubu da açılmış. Acayip duygulandım :) Geçen sene bu zamanlar nasıldı şimdi nasıl. Zaman çok hızlı akıp gidiveriyor.
hiç sorma azıcık okuyunca ağladım hemen çok duygulandım bende hey gidi günler yaa nerden nereyee
 
Öyle öyle başladı zaten, her gün daha da iyi yapıyor ilerleme işini. Masanın altında buldum veleti ya
Of sorma eşim de diyor geçen sene ne kusuyordun diye Nasıl kalmışım aklında. Evimden tiksinmiştim
 
Büyükleri de vardır belki ben mutfağa götürüyorum bebis beni izliyor ben iş yapıyorum
Adet görüyor musunuz ya ? Bende hala gelen giden yok
ben de daha adet olmadım emziriyoruz ya ondan sanırım boşver olursak adet sonra hamile kalma olasılığı daha yüksek
 
Kızlar 2. Çocuğu ne zaman düşünüyorsunuz benim hemen olmadı bebeğim çok bekledik. Ama bu bebegimi de en az 1 yıl emzirmek sonra düşünmek istiyorum tavsiyeleriniz e ihtiyacım var.
 
bnm ki hic durmuyodu hemen kiyamet kopuyodu ters cevirince, drmuz bezini acarak dene dedi ciplak bi sekilde yatirdi, baya ise yariyor

cnm bizim de kilo alimi az oldu bu ay 460gr almis drmus 400ustu okydir dedi, biz bide 4 ayligiz seninkiler 6 aylik daha tam olmamista bence hic takma nazar boncugunu tak sadece emzirmeye devam et masallah bebislerine
 
Kizlar oncelikle merhaba yazamadim kafa dumanli durumlardan oturu kusura bakmayin. Oncelikle lutfen ama lutfen cocuk doktorunun tavsiyesiyle kendi kendinize deneyerek diyet yapmayin. Kaldi ki sadece mukuslu kakayi alerji uzmanlari alerji testi vs icin yeterli bulmuyor. dokuntu kanli kaka kizariklar vs vs onemli. Biz cocuk doktorumuzun tavsiyesiyle Turkiye pediatri panelini yaptirdik malum 6 aydan once sonuc tam cikmiyor. Bizde de birsey cikmadi.Alerji uzmaninin soyledigine gore negatifcikmasinin bizim icin bir anlami yok ( yani alerji olabilir diyor). Simdi gelelim bizim alerji testlerine Deniz bugun 5 aylik oldu bir hafta once yapildi testler. once deri testi( koldan test yapildi) ve maalesef birden fazla alerjene tepki gosterdi. ardindan da patch( yama testi) yapildi sirta. iki test birbiriyle karsilastirildi. Yani bu testler 6 aydan once sonuc veriyor koldan vermese bile sirttta kesin dedi kadin. Bu arada kadin bilinen bir cocuk alerji profu. Denizin yuksek oranda domatese, yumurtaya, tavuga, kuzu etine ve ceviz, badem gibikabuklu kuruyemislere alerjisi var.Bunlar icin 4 ay boyunca diyet yapacagim ve testler bu surenin sonucunda tekrarlanacak. Tabi butestler ilk akla gelen alerjenler ve annenin suphelendigi gidalardan yapiliyir. Bu nedenlebu surecte gozlem de onemli. Bu arada Sut kolunda cikmadi ancak sirt testinde +1-1 degerdeydi. Yani oladabilir olmaya da bilir. Bu nedenle sirayla azar azar keci sutu urunlerini denemeye basladim. 3 gun kurali var bir cay kasigiyla baslayip 3 gun icerisinde artacak miktar. 3 gundur keci peyniri yedim bugunkumiktar 1 yemek kasigi kadardi. Yarin yogurtgunu 3 gun azar azar onu deneyecegim. Deneme siralamasi soyle; keci peyniri, keciyogurdu, keci sutu,oglak eti( keci eti kotuymus). Yani boyle kizlar. Foruma dayazmistim kadin ozellikle dedi bazi cocuk doktorlari deneme yaptiriyor diyetle ama bu bebek icin cok yanlis bircok seyden mahrumkaliyor bu surec kesinlikle bir alerji uzmaniylayurutulmeli dedi. Kizlar isin ehli birini bulup lutfen gidin bir alerji uzmanina. Ozellikle Kanli mukuslu kaka olanlar!!
 

Sorma ya. Şu an düşündükçe kendime sinirden gülüyorum, benim kuzu da ilk günler sarılıktan dolayı uyanıp da ağlayamazdı yavrum öyle uyurdu, etraftakiler de sağolsunlar uyusun da büyüsün bırak derlerdi ben de uyardım onlara. Sonra hastaneye yatınca işte her şerde bir hayır vardır, hem yavrum açıldı hem ben aydınlandım. Ya çok saçma gerçekten çok annelikte iç güdülerine güvenceksin, gerisi yanıltıyor valla seni.

Adet görüyor musunuz ya ? Bende hala gelen giden yok

Yok yahu olmuyorum, aslında hiç de özlemedim birde hep dk hapı kullanırken de olmuyordum. Hapı bıraktım 1 kere adet oldum sonra hamile kaldım. Yani yaklaşık 2 senedir 1 kere adet oldum
 
Banada annemle doktor aynı şeyi söyledi dinlemez olaydım emzik ve beslenmeyi aralama emzirme hayatımızı kararttı
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…