2017 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    305

5. Ay dolunca yapılıyor canım biz de onu yaptırdık. Demiri ebe kullan dedi ama ben daha almadım ihtiyacı var mı yada vermek zorunda mıyız anlamadım ki.

Kızlar dün 4 aylık kontrol aşı vardı . Hemşire vegaferon adlı kan damlasını verdi. Kullanmakta kararsızım olumsuz yorumlar okudum . Siz kullanıyor musunuz

Bize de ebe onu alabilirsiniz dedi ama başkaları da var piyasada. Araştırmadım da kararsızım ben de.
 

Evet 4.ay aşısı ile arasında 1 ay olmalı, o durumda 8 haftayı geçiyor mu?

Dün de doktora sordum, 1 yaşına kadar kansızlık tüm bebeklerde olurmuş çünkü şu anda annenin kanından beslenirmiş, kendi kanını daha tam üretemiyor onun için destek almalı dedi ama ishal, kabızlık, karın ağrısı, gaz yanı bir dünya yan etki saydı. Kararsızım çok onun için.
 

Ek gıdaya geçince zaten karnı doymayacak. Sadece tattırılıyor ilk haftalarda diye biliyorum. Yani ek gıdanın kilo alımına etkisi olmaz ilk zamanlarda. Onun dışında benim çocuğum doğduğu aydan beri ayda 600-700 gram arası aldı. Arada mama da verdiğimiz halde.
 
Biz de bugün 4. Ay aşımızı olduk.600 gram almış benim kızım da.6 kilo olmuşuz :) umarım ateşsiz atlatırız. tota00 canım senin bebiş küçük doğdu ona rağmen bizi yakalaşmışsını hatta geçmişsiniz.Biz 3 kilo doğduk şuan 6 yız.İlk 2 ay 800-900 aldık sonra az aldık.Seninki hızlı aldığı için belki bu ay denge ayıdır çünkü emzirme sanatında da kilosunu katladıktan sonra bebek genelde azalır alım diyolardı.Hiç kafana takma erken ek gıdaya da gerek yok düşük doğum ağırlıklı bebek için bu ay kilonuz gayet iyi :) benim kızım da minyon boyu 65 o iyi ama kilo olarak fazla değil 3. Ay az aldık biz de ama ne ek gıda ne mama vermeyi düşünmüyorum henüz ben de
 

Demir ilacı ne kullanıyorsun? Kadim doğum Dr u mu vermişti. Ben de başlamak istiyorum.
 
Aynen. O zaman 8 haftayı geçiyor. Ben de ikilemde kaldım ne zaman olacak diye.
 
Seninki kaç kg canım? Benim kız da 1.5-2 kg alan bebişlerden olmadı hiç.Hep ortalarda gittik şuan 6 kg aile hekimliğinde defterde başka bebekler vardı bazısı daha 2. Ayda 6 kg neyse dedim sağlıklı olsun da :)
 
Ben de demir ilacını ek gıdayla mı başlasam diyorum.Fakat dr a da soracağım.Bir de doktorun yazdığını değil parabensiz bir marka varsa onu alacağım.
 
Kızlar dün 4 aylık kontrol aşı vardı . Hemşire vegaferon adlı kan damlasını verdi. Kullanmakta kararsızım olumsuz yorumlar okudum . Siz kullanıyor musunuz
bize de verdi aynasından dün bi verdim ama içindekileri okuyunca bi duraksadim
 
canım 65 cm boyundaysa kızın hiç hakkını yeme cimcimenin bizimki de 66 cm bence minyon degil
 

Evet evet doğru haklısın, hiç etkisi olmayacak belki de 8.aya kadar ama mamadan ziyade onu söylese ne bileyim belki daha iyi olurdu. Sadece 1 ay az kilo aldı diye hemen mamaya sarılmak doğru gelmedi bana. Zaten ek gıdaya başlayalım deseydi de başlamayacaktım çünkü gerçekten oğlumun aç olduğunu düşünmüyorum ve halinden tavrından da belli çocuğun o yüzden durup dururken bağırsak florasını bozmaya niyetim yok :)


Maşaallah yavruna :)) boyu da yerinde pek minyon değil maşaallah. Benimki 61 cm ya :))

Evet aslında dediğin doğru, çok şükür iyi toparladık ama doktor öyle söyleyince çok canım sıkıldı işte. Allahtan eşim destek, bir de çevreyle uğraşmak zorunda kalmıyorum :) birde bu 1 ay az aldı diye karar verilcek bir durum değil hani, bir takip gerektirir ama artık kendim takip edicem. Bu grup bana çok iyi geldi :))
 
Bebek Doğum kilosunu ikiye katladıysa sorun etmeyin bence. Doktorlar neden bu kadar mamada ısrar ediyor anlamıyorum. Paraben içermeyen tek demir ilacı ferromixin. O da 6.ayda veriliyor.
 
canım 65 cm boyundaysa kızın hiç hakkını yeme cimcimenin bizimki de 66 cm bence minyon degil
Kilodan dolayı dedim canım boyumuz iyi evet uzun hatta.İşte boyu uzun kilo daha az olunca daha da zayıf duruyo :) yine de bakınca çok çiroz bi bebek değil ya toplu boğum boğum değil sadece.Birçoğunun 3. Ay kilosu bizden fazla.Benim ilk kızım da zayıf ama boyu iyi bu da onun gibi olacak galiba.
 
Minyondan ziyade çiroz daha doğru olacak evet boyu kilosuna göre uzun maşallah :) senin bebeğinin doğumuna göre şuan çok çok iyisiniz.Dediğim gibi bizi geçmişsiniz bile.Bence dr lar kitapta öğrendikleri gibi hareket ediyorlar ama bebek sahibi olunca rakamların her ay birbirini tutmadığını bir ayın bir aydan farklı olduğunu anlarlar ancak.İstersen emzirme sanatına post aç da doktoru bi çiğ çiğ yesinler hiç takılacak ek gıdalık mamalık vs bi durum yok gak meme guk meme devam aynen.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…