Benim nasipse ilk dogumum olacak, tecrubem yok. Dogum doktoru nasil seçilir, neye gore karar verilir? Aşılamamı yapan doktoruma resmen aşıktım, inanılmaz halden anlayan biriydi, gel sana açık kalp ameliyatı yapayim dese gözüm kapali kabul ederdim o derece. Ama malesef gebe takibi yapamıyor.
Şimdi gittigim doktor da güler yüzlü, acele ettirmiyor, her soruyu yanıtlıyor. Genc doktorlar sanirim biraz daha meslekten bikmamis oluyor :) belim agriyor dedim, kağıda omurilik cizdi, rahimin nasıl buyudugunu ve baskı yaptığını vs anlattı. Bebegi ultrasonda cok uzun uzun anlattı falan her ayrıntısını. Bunlar cok guzel ve memnun edici seyler. Ama dogum bambaska birsey. Dogumdaki tutumu nasil olur, yaklaşımı nasıldır, yureklendirici mi veya daha sert mi, anaç mi? Bunları nasıl bilebiliriz ki doğumdan önce? Zaten doktor dogumun her anında yaninda olmuyor, daha cok ebeler yonlendiriyor, doktor doguma yakın zamanda geliyor. Doktordan çok emin olsak bile ebelerin yaklaşımı nasıl olur? Aşırı korkuyorum normal dogumdan ve nasıl karar verecegimi bilemiyorum