- 19 Mart 2017
- 5.859
- 6.269
- 148
- 33
- Konu Sahibi bir garip oblomov
- #12.281
Ben dayanamayip yarin yine gidicem galiba umarim bu sefer ogrenebilirim:)anketi dolduranları kıskanmaya başladımben ne zaman öğrenicem bebişimin cinsiyetini
![]()
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben dayanamayip yarin yine gidicem galiba umarim bu sefer ogrenebilirim:)anketi dolduranları kıskanmaya başladımben ne zaman öğrenicem bebişimin cinsiyetini
![]()
bende 12. haftadan yokda 10+0 var ordada su resimi vermisti doktor. Ense altinda cizgi var görüyormusun beyaz. Gerci ondan belli olurmu bilmiyorum cok kücük ya. Bir sonrakinde 13+3 düm. Beni her 4 haftaya bir cagiriyor.
ben yurtdisindayim bana söylemiyor kadin yasakmis kanunen aldiririm diye ne sacma!Ben dayanamayip yarin yine gidicem galiba umarim bu sefer ogrenebilirim:)
Merhaba arkadaşlar umarım sizde, bebeklerinizde iyidir. Ben pek iyi değilim. Moralim çok bozuk.Birkaç gündür hastanelerdeyim. Pazartesi akşamı ateşlendim acile gittik serum taktılar neyse ateşim düştü. Eve geldikten sonra ishal oldum devam ediyor henüz.birde benim hafta sonu hafif ağrım vardı pazartesi günü biraz daha arttı acilden geldikten sonra daha da şiddetlendi. Ağrıdan çok sancı diyebilirim. En ufak hareketimde bıçak saplanıyordu sanki karnıma. Lavaboya bile iki büklüm gidiyordum. Dün kendi doktoruma gittim.idrar ve kan tahlili yaptılar enfeksiyon çıkmadı. Ağrı için iğne yaptılar oda fayda etmedi. Ağrı geçmeyince kendi doktorumla başka bir doktor ayrıntılı ultrasonda tekrar baktılar ve apandistten şüphelendiler. Dün akşam emar çektirdik sonuçları 2 saate alacağız. Birde benim büyük bir miyomum vardı. Hormonlar yüzünden çok aşırı büyümüş.iki tane daha miyomum çıkmış Şu an 3 tane miyomum var. Biri çok büyük. Doktor miyom dejenerasyonu olmuş olabilir dedi. Oda çok ağrı yapıyormuş. Düne göre bugün biraz daha iyiyim. En azından kalkıp yemeğimi yiyebiliyorum. Dün onu bile yapamıyordum. Allah kimseye yaşatmasın.Bakalım hakkımda hayırlısı artık. Benim için dua edin apandist çıkmasın. Çok uzun yazdım kusura bakmayın.
Canım bu bizim anlayabileceğimiz bi ayrıntı değil keza doktor görse söylemez mibende 12. haftadan yokda 10+0 var ordada su resimi vermisti doktor. Ense altinda cizgi var görüyormusun beyaz. Gerci ondan belli olurmu bilmiyorum cok kücük ya. Bir sonrakinde 13+3 düm. Beni her 4 haftaya bir cagiriyor.
Kızlar ben çok kötüyüm ya içimde öyle kötü bi his var ki içim içime sığmıyor çıkacak sonuçtan emin gibiyim sürekli ağlıyorum dün gece çoo kötü oldum araştırıp okudukça dayanamıyorum çok çaresizim down sendromu çıkarsa Ne yaparım nasıl doğururum bilmiyorum
Canım benim lütfen üzülme.benim küçük oğlumda 1/98 çıkmıştı.iki gün sonra başka bi hastanede yaptırdım 1/25 çıktı,aynı gün başka bi hastanede yaptırdım 1/15000 lerde çıktı sonuç.3 farklı hastaneden 3 farklı sonuç çıktı.seni çok çok iyi anlıyorum insan yaptirsigina pişman oluyor o testi.sonra ayrıntılı ultrasona girdim iki farklı hastanede.cok şükür down sendromlu bebeklerde olan vücut anomalilerinden hiçbiri görülmedi bebekte.ayrintili ultrasonu yapan doktor %90 sağlıklı bebek bu hiç takma kafana dedi,ben de o gün kendi kendime demiştim tekrar hamile olsam asla bu testleri yaptırmam diye ve de yaptırmadım bu kez,çok şükür ense kalınlığı normal ve burun kemiği var bebisimin.o sadece bi istatiki oranı gösteriyor dedi Dr.internetten bak istersen 2 li test nasıl çıktı fln diye.ayrica ikili üçlü testi normal çıkıp doğunca down sendromlu olan bir sürü bebek varmıs.emanetleri rabbimize.icini ferah tut kötü asla düşünme.ense kalınlığı normal ve burun kemiği varmış bebeğinin çok şükür.icini daha fazla daraltma bebise de eziyet etme canım benim :)Düşük bi riskte değil ki 1:35 biyokimyasal risk
Allahım ne yapıcam bilmiyorum
Sürekli aynı şeyi yazıyorum kusura bakmayın![]()
canim allah büyük hicbirsey olmaz insallah ayrica bu tür testler 100% sonuc vermiyor ki genelde yanlis oluyo diye duydum cok yazan olmus. Riskli demis ama hic bisey olmadan cocuklari sag salim dogmus. Sendede öyle olacak hepimizdede öyle olacak insallah allah saglikli bebekler versinCanım bu bizim anlayabileceğimiz bi ayrıntı değil keza doktor görse söylemez mi
O yüzden takılmıyorum bu çizgi olayına
Canım benim çok sağol allah razı olsun inşallah bende senşn gibi şanslı guruptan olurumCanım benim lütfen üzülme.benim küçük oğlumda 1/98 çıkmıştı.iki gün sonra başka bi hastanede yaptırdım 1/25 çıktı,aynı gün başka bi hastanede yaptırdım 1/15000 lerde çıktı sonuç.3 farklı hastaneden 3 farklı sonuç çıktı.seni çok çok iyi anlıyorum insan yaptirsigina pişman oluyor o testi.sonra ayrıntılı ultrasona girdim iki farklı hastanede.cok şükür down sendromlu bebeklerde olan vücut anomalilerinden hiçbiri görülmedi bebekte.ayrintili ultrasonu yapan doktor %90 sağlıklı bebek bu hiç takma kafana dedi,ben de o gün kendi kendime demiştim tekrar hamile olsam asla bu testleri yaptırmam diye ve de yaptırmadım bu kez,çok şükür ense kalınlığı normal ve burun kemiği var bebisimin.o sadece bi istatiki oranı gösteriyor dedi Dr.internetten bak istersen 2 li test nasıl çıktı fln diye.ayrica ikili üçlü testi normal çıkıp doğunca down sendromlu olan bir sürü bebek varmıs.emanetleri rabbimize.icini ferah tut kötü asla düşünme.ense kalınlığı normal ve burun kemiği varmış bebeğinin çok şükür.icini daha fazla daraltma bebise de eziyet etme canım benim :)
Ozel hastaneye gittiginde bakarlar canim. buyuk olasilikla ogrenirsin 16.haftanmis senin de.istersen telefonla randevu al hastaneden saatinde gidersin beklemezsin.randevu almayip hastaneye direk de gidebilirsin o zaman biraz bekletebilirler.Gerci doktorlarin da sagi solu belli olmuyor kucuk bir ihtimal de olsa henuz cinsiyet belli deil diyebilirler bazen 20.haftaya kadar ya da detayli ultrasonda gorene kadar beklettikleri oluyor.ben yarin tekrar gidicem bakalim bu sefer soyler doktorum umarim :)ben yurtdisindayim bana söylemiyor kadin yasakmis kanunen aldiririm diye ne sacma!
Bende Cuma günü Türkiyeye gidince baktircam insallah. Antalyada hastaneye gitsem bakarlarmi hemen randevumu verirler baska güne nasil oluyor Türkiyede bu muayeneler?
nekadar tutuyor böyle bi muayene peki´genelde? özele gitmeliyim degilmi?Ozel hastaneye gittiginde bakarlar canim. buyuk olasilikla ogrenirsin 16.haftanmis senin de.istersen telefonla randevu al hastaneden saatinde gidersin beklemezsin.randevu almayip hastaneye direk de gidebilirsin o zaman biraz bekletebilirler.Gerci doktorlarin da sagi solu belli olmuyor kucuk bir ihtimal de olsa henuz cinsiyet belli deil diyebilirler bazen 20.haftaya kadar ya da detayli ultrasonda gorene kadar beklettikleri oluyor.ben yarin tekrar gidicem bakalim bu sefer soyler doktorum umarim :)
Allah razı olsun canım amin inşallah yavrularımızı sağlıklı bi şekilde kucağımıza alırızcanim allah büyük hicbirsey olmaz insallah ayrica bu tür testler 100% sonuc vermiyor ki genelde yanlis oluyo diye duydum cok yazan olmus. Riskli demis ama hic bisey olmadan cocuklari sag salim dogmus. Sendede öyle olacak hepimizdede öyle olacak insallah allah saglikli bebekler versin
Bence ozele gitmelisin.devlet hastanesinde hemen gittigin gun muayene edeceklerinin garantisi yok canim.yaninda esin ailenden biri vesaire bulunsun istersen onu da almazlar odaya devlette.ozele gidersen isin daha garanti olur.ben bursadayim 95 lira benim doktorum ama doktordan doktora degisiyor ayni hastanede 75 liraya baska bir doktor daha var.ikisine de gidiyorum ben.yani fiyatlari doktordan doktora degisiyor ama bu civarda genelde canim.telefon etme imkanin varsa telefonda hangi doktorun ucreti ne ogrenebilirsin.tabi bunlar sigortali ucretleri sen yurtdisinda yasiyorsun burda gecerli bir sigortan yoksa fiyatlar artacaktir.bu durumda muayenehane arastirmak da uygun olabilir senin icin.ozel muayenehanelerde de 200 liraya falan muayene olabilirsin diye dusunuyorum canim sigorta farketmiyor ozel muayenehanedenekadar tutuyor böyle bi muayene peki´genelde? özele gitmeliyim degilmi?
Bir ihtimal üzerine canım sıkılır diye endişeliyim çünkü hiç birşey kesin değil doğana kdr ama fazla kafaya takıyorum o yüzden sizlerde sorayım dedim20.haftada çektirmeyi düşünüyorum. Bebeğin bütün organlarına ve kan akışına falan bakılıyor. Allah korusun sorunlu bir durum varsa, doğum anında mudahale etmek için erken bilgi sahibi olunmus oluyor. Bence önemli. Doktorlar da öneriyor zaten
Randevun ne zamn dı cnmanketi dolduranları kıskanmaya başladımben ne zaman öğrenicem bebişimin cinsiyetini
![]()
Canım inşaallah bu doktor la sonuna kdr sorunsuz ilerlesin doktoru sevmek güvenmek önemli ne güzel bu doktor o hissi vermiş sana.. Senin bulantıların geçmemişmiydi bu aradaayy kizlar cok fenayim mide bulantisi bas donmesi bunaltti hava da cok sicak. simdi doktordan geldim doktorumi da degirtirdim artk bugun kini cok sevdim cunku. ustelik cinsiyet icin de cabaladi ama bu sefer de benim sipa gostermedi![]()
Ben dayanamayip yarin yine gidicem galiba umarim bu sefer ogrenebilirim:)
İnşallah canım. Tek duam o zaten.canım çok geçmiş olsun inşallah apandist değildir. miyomlar sezeryan sonrasında alınıyor diye biliyorum inşallah sonuna kadar sorunsuz bir şekilde geçirirsin hamileliğini![]()
Aynen canim bi ara ben civitmistim her hafta doktordaydim sonra bir durduk dusunduk bu boyle olmaz doktoru dinleyelim ayda bir gidelim dedik ama bu sefer de cinsiyet mevzusu cikti.iki haftadan fazla tutamadim gene kendimi yarin gidicem gene koydum kafaya:) gene biz burda konusup heyecanimizi dizginliyoruz ya babalar napsin.esim gecen diyo ki kasim anneleri var kasim babalari niye yok diyovalla eşim benden sabırsız çıktı durup durup soruyor randevun ne zamandı neden bu kadar geç tarihe aldın diyehalbuki 2 hafta önce aldığımda bu ay 5 hafta neden erken aldın demişti
![]()
Randevun ne zamn dı cnm
Bayanlar ya bende asiri siskinlik var migde kisminda karinin hemen üstünde migde sis sert asiri sekilde kocaman karnim var gören 6-7 aylik sanar o darecede siz dede oluyomu siskinlik? Neden oluyor acaba?
yok canim hic asitli icmiyorum sadece su baska da birsey yok. Yinede sis cokda yemiyorum cok rahatsiz oluyorum... herkesin kibar karni var benimki masallah duba gibibu ayın 24ünde canım
bende de oluyor canım progesteron hormonunun yaptığını okumuştum. ayrıca asitli içecekler içmeyin de yazıyordu mide asidinin ph'ı değişiyormuş hamilelikte daha çok artıyormuş![]()