• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
hala haberlerde hastane enfeksiyonundan ölen bebekleri duyduğumuz bir ülkede yaşıyoruz. Ben açıkcası çok korkuyorum ameliyatlarda içinde tampon unutulanlar makas unutulan hastalar var bence üzerimize düşen her türlü tedbiri almak yani benim düşüncem bu çünkü ne kadar tam teşekküllü bir hastane de de doğum yapsak bizim insanımızın (yani hastanelerdeki çalışanları kast ediyorum burda) kanında var nasılsa bir şey olmaz düşüncesi tedbir yok.
O nedenle Tedbir benden Takdir Allah'tan diyorum:KK36:

Eşim bir dönem çok lüks bir hastanenin hukuk danışmanlığını yaptı. Aklınıza gelmeyecek kadar çok dava var, doktora ve hastaneye açılan. Neyin ihmal, neyin kader olduğunu bilemiyoruz ama olan olduktan sonra kimin suçlu olduğunun da bi önemi kalmıyor zaten. Sonradan keşke dememek için en azından kendi üstümüze düşeni yapmaliyiz.

ayy kizlar cok fenayim mide bulantisi bas donmesi bunaltti hava da cok sicak. simdi doktordan geldim doktorumi da degirtirdim artk bugun kini cok sevdim cunku. ustelik cinsiyet icin de cabaladi ama bu sefer de benim sipa gostermedi:kızgın:

Sizinki baya inatçı çıktı :))) erkeginki daha kolay belli oluyor, uzun sure gorunmezse kiz derler ama ne kadar dogru bilmiyorum. Bazi doktorlar da kemik yapısından anlıyor cinsiyeti göremese de. Hic tahminde de mi bulunmadı

Eşim bir dönem çok lüks bir hastanenin hukuk danışmanlığını yaptı. Aklınıza gelmeyecek kadar çok dava var, doktora ve hastaneye açılan. Neyin ihmal, neyin kader olduğunu bilemiyoruz ama olan olduktan sonra kimin suçlu olduğunun da bi önemi kalmıyor zaten. Sonradan keşke dememek için en azından kendi üstümüze düşeni yapmaliyiz.

Yazdığın şey aklıma başka birşeyi getirdi. Biz şimdi doğumhaneleri çok steril sanıyoruz ya. Yani ben öyle sanıyordum, ilk kez girene kadar. Aylar önce rahim ağzı yaram için dondurma operasyonu geçirdim. Gittiğim doktor şu anki doktorum değildi, başka bir hastaneydi. Ama bilinen bir hastane zincirinin yeni açılan şubelerinden biri, marka yani. Doktor işlemi doğumhanede yapması gerektiğini söyledi ve ben de ilk kez girmiş oldum o yere. Bir kişi bile ayakkabılarıma galoş taktırmadı, başka bir terlik vermedi. Bildiğiniz her yerde tuvaletlere girdiğim spor ayakkabılarımla doğumhane odasına girdim, işlem bitti giyindim çıktım. Şimdi orayı nasıl bir sabunlu suyla silmeliler hiç bilmiyorum... Demekki olabiliyor, haberlerde operasyonda mikrop kaptı vs şeklinde şey duyunca inanamıyoruz o steril ortamda nasıl oluyor diye.

Sizinki baya inatçı çıktı :))) erkeginki daha kolay belli oluyor, uzun sure gorunmezse kiz derler ama ne kadar dogru bilmiyorum. Bazi doktorlar da kemik yapısından anlıyor cinsiyeti göremese de. Hic tahminde de mi bulunmadı
bende aynı şeyi yazacaktım:KK48: bazen doktorlar kordon mu pipi mi tam ayıramıyorlar ve bunun ayrımını yapamadıkları bebişler genelde kız oluyor:KK36:

Yazdığın şey aklıma başka birşeyi getirdi. Biz şimdi doğumhaneleri çok steril sanıyoruz ya. Yani ben öyle sanıyordum, ilk kez girene kadar. Aylar önce rahim ağzı yaram için dondurma operasyonu geçirdim. Gittiğim doktor şu anki doktorum değildi, başka bir hastaneydi. Ama bilinen bir hastane zincirinin yeni açılan şubelerinden biri, marka yani. Doktor işlemi doğumhanede yapması gerektiğini söyledi ve ben de ilk kez girmiş oldum o yere. Bir kişi bile ayakkabılarıma galoş taktırmadı, başka bir terlik vermedi. Bildiğiniz her yerde tuvaletlere girdiğim spor ayakkabılarımla doğumhane odasına girdim, işlem bitti giyindim çıktım. Şimdi orayı nasıl bir sabunlu suyla silmeliler hiç bilmiyorum... Demekki olabiliyor, haberlerde operasyonda mikrop kaptı vs şeklinde şey duyunca inanamıyoruz o steril ortamda nasıl oluyor diye.

Mesela doktor poliklinikte hasta muayenelerine devam ederken, doğumu başlayan bir hasta geliyor. Ebeler bir süre kontrol ediyor, arada bir de doktor gidip kontrol ediyor falan. Artık dogum anı yaklaşınca dogumhaneye alıyorlar ve doktor muayene odasından çıkıp doguma giriyor. Terlikleri, kiyafetleri aynı. Ellerini dezenfekte ediyorlar. Ama olacağı varsa oluyor. Bebek dogunca yıkıyorlar ve yarım saat sonra hastane koridorundan yuruye yuruye bebek odasina goturuyorlar. Sonra ordan annenin oldugu odaya getiriyorlar. Yani aslında her an mikrop kapmaya musaitiz. Tunel de kuramiyoruz ki hastanenin içine.
Mesela doktor normal doguma zorluyor, dogum uzuyor, bebekte anormaliye sebep oluyor, dava ustune dava. Yani giden geri gelmiyor ki :( zaten insiyatif konusunda da ispatlanabilir birşey yok.
O yüzden çocuklarımızın da bizlerin de sağlığı Allaha emanet. Allah karsimiza iyi doktorlar, iyi hemşireler çıkarsın

İkinci bebeğini bekleyen ve ilk bebeği kız olan anneler bir sorum var sizlere tabii inşallah arada kaynamaz görürseniz sorumu :)
Bana doktor 2 defadır kız gibi görünüyor, bence kız ama alışveriş yapma biraz daha bekleyelim diyor. Bazıları kız bebeklerde 20.haftaya kadar emin olmayın diyor :) hatırlıyormusunuz sizlerin ne zaman kesinleşmişti? Oğlumda 11 ya da 12.haftada erkek demişti aynı doktor ama işte şimdi sanki çok emin değil gibi geldi. Şu an son usgye göre 14,5 haftalık görünüyor miniğim.
benim kizimda 11haftalikken ikili test icin gittigimde %100 kiz dedi canim.

ayrintili ultrason nasil oluyor? 3 boyyutlumu yoksa baskami bu? Bize hicbirsey demiyorlar burda ya anca randevulara gidiyoruz ok diyorlar yolluyorlar.
Bütün organlarına vücut uzuvlarına detaylı bakılıyor canım damarlardaki kan akışına varana kadar bayağı ayrıntılı inceleniyor

IMG_3793.webp @nonan

yok canim tahminde bulunmadi. bunlar tahminide bisey soylemiyorlar. ama ikili testimi yapan doktor erkege benziyor demisti merakla bekliyorum bakalim 2 hafta sonra ayrintili yapilacak kesin o zaman goruruz dedi.

Merhaba arkadaşlar umarım sizde, bebeklerinizde iyidir. Ben pek iyi değilim. Moralim çok bozuk.Birkaç gündür hastanelerdeyim. Pazartesi akşamı ateşlendim acile gittik serum taktılar neyse ateşim düştü. Eve geldikten sonra ishal oldum devam ediyor henüz.birde benim hafta sonu hafif ağrım vardı pazartesi günü biraz daha arttı acilden geldikten sonra daha da şiddetlendi. Ağrıdan çok sancı diyebilirim. En ufak hareketimde bıçak saplanıyordu sanki karnıma. Lavaboya bile iki büklüm gidiyordum. Dün kendi doktoruma gittim.idrar ve kan tahlili yaptılar enfeksiyon çıkmadı. Ağrı için iğne yaptılar oda fayda etmedi. Ağrı geçmeyince kendi doktorumla başka bir doktor ayrıntılı ultrasonda tekrar baktılar ve apandistten şüphelendiler. Dün akşam emar çektirdik sonuçları 2 saate alacağız. Birde benim büyük bir miyomum vardı. Hormonlar yüzünden çok aşırı büyümüş.iki tane daha miyomum çıkmış Şu an 3 tane miyomum var. Biri çok büyük. Doktor miyom dejenerasyonu olmuş olabilir dedi. Oda çok ağrı yapıyormuş. Düne göre bugün biraz daha iyiyim. En azından kalkıp yemeğimi yiyebiliyorum. Dün onu bile yapamıyordum. Allah kimseye yaşatmasın.Bakalım hakkımda hayırlısı artık. Benim için dua edin apandist çıkmasın. Çok uzun yazdım kusura bakmayın.

Merhaba arkadaşlar umarım sizde, bebeklerinizde iyidir. Ben pek iyi değilim. Moralim çok bozuk.Birkaç gündür hastanelerdeyim. Pazartesi akşamı ateşlendim acile gittik serum taktılar neyse ateşim düştü. Eve geldikten sonra ishal oldum devam ediyor henüz.birde benim hafta sonu hafif ağrım vardı pazartesi günü biraz daha arttı acilden geldikten sonra daha da şiddetlendi. Ağrıdan çok sancı diyebilirim. En ufak hareketimde bıçak saplanıyordu sanki karnıma. Lavaboya bile iki büklüm gidiyordum. Dün kendi doktoruma gittim.idrar ve kan tahlili yaptılar enfeksiyon çıkmadı. Ağrı için iğne yaptılar oda fayda etmedi. Ağrı geçmeyince kendi doktorumla başka bir doktor ayrıntılı ultrasonda tekrar baktılar ve apandistten şüphelendiler. Dün akşam emar çektirdik sonuçları 2 saate alacağız. Birde benim büyük bir miyomum vardı. Hormonlar yüzünden çok aşırı büyümüş.iki tane daha miyomum çıkmış Şu an 3 tane miyomum var. Biri çok büyük. Doktor miyom dejenerasyonu olmuş olabilir dedi. Oda çok ağrı yapıyormuş. Düne göre bugün biraz daha iyiyim. En azından kalkıp yemeğimi yiyebiliyorum. Dün onu bile yapamıyordum. Allah kimseye yaşatmasın.Bakalım hakkımda hayırlısı artık. Benim için dua edin apandist çıkmasın. Çok uzun yazdım kusura bakmayın.
Çok geçmiş allah şifa versin inşallah apandisit değildir

Geçmiş olsun canım çok dikkat et kendine bolbol dinlen ve kötü düşünceleri aklından çıkar bence ...Pozitif düşünce her zaman çok önemli özelliklede hamilelikte...

Cok gecmis olsun. Insallah çıkmaz ama arkadaşım hamileyken apandisit ameliyati olmustu mecburen. Simdi oglu 4 yaşında sağlıklı çok şükür

Back
X