• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
yok canim hic asitli icmiyorum sadece su baska da birsey yok. Yinede sis cokda yemiyorum cok rahatsiz oluyorum... herkesin kibar karni var benimki masallah duba gibi
Benimde aynı midem hiç inmiyor yemek içmekle de alakası yok hiç hamile karnı gibi değil 6-7 kilo almış gibiyim

İkili testim biyokimyasal risk 1:35 çıktı :KK43:
29 yaşındayım
Nasıl korkmayım yüksek risk gurubundayım keşke güzel haberler alsam hemen kurban adadım zaten rabbim şu güzel günlerin hürmetine evlat acısıyla sınamasın beni
Canım inşallah bişeyi çıkmaz bebeğinin. Çok duyuyoruz yüksek riskli denilip sağlıklı doğum yapanları lütfen kendini üzme :110::110::110:

kızlar sabahları ben uno nun cha tohumlu ekmeğini yiyorum tost olarak peynirli zararı olur mu ki :KK43:
Chia tohumu ne kadar faydalı bir şey olsa da hamilelikte kullanılır mı bilmiyorum. Normalde zaten ekmek çok faydalı birşey değil bizler için üstelik paketli ekmeklerde katkı maddeleri daha fazla. Paletli ekmek almak yerine fırından çok tahıllı ekmeklerden alabilirsin. Onlar daha sağlıklı.

Düşük bi riskte değil ki 1:35 biyokimyasal risk
Allahım ne yapıcam bilmiyorum
Sürekli aynı şeyi yazıyorum kusura bakmayın :KK42:
O risk sadece bir oran. Kesin değil biliyorsun. Belki ertesi gün yaptırsaydın risk bile çıkmayacaktı. Risk çıkıp sağlıklı doğan da çok var risk çıkmayıp down çıkan da var. Kendini yıpratma kesin olmayan bir şey için. Yarın inşallah iyi sonuç alacaksın. Gönlünü ferah tut canım.

İkinci bebeğini bekleyen ve ilk bebeği kız olan anneler bir sorum var sizlere tabii inşallah arada kaynamaz görürseniz sorumu :)
Bana doktor 2 defadır kız gibi görünüyor, bence kız ama alışveriş yapma biraz daha bekleyelim diyor. Bazıları kız bebeklerde 20.haftaya kadar emin olmayın diyor :) hatırlıyormusunuz sizlerin ne zaman kesinleşmişti? Oğlumda 11 ya da 12.haftada erkek demişti aynı doktor ama işte şimdi sanki çok emin değil gibi geldi. Şu an son usgye göre 14,5 haftalık görünüyor miniğim.
Bizimkiler baya uğraştırdı doktoru :) çok büyük ihtimal kız dedi 14+5 falandık galiba. Ama ultasonda 15-16 görünüyorlardı. Haftaya başka bir yere gideceğim kesinleştirmek için :) senin doktor baya erken söylemiş oğlunu. Bu da erkek olsa görürdü bence :)

Merhaba arkadaşlar umarım sizde, bebeklerinizde iyidir. Ben pek iyi değilim. Moralim çok bozuk.Birkaç gündür hastanelerdeyim. Pazartesi akşamı ateşlendim acile gittik serum taktılar neyse ateşim düştü. Eve geldikten sonra ishal oldum devam ediyor henüz.birde benim hafta sonu hafif ağrım vardı pazartesi günü biraz daha arttı acilden geldikten sonra daha da şiddetlendi. Ağrıdan çok sancı diyebilirim. En ufak hareketimde bıçak saplanıyordu sanki karnıma. Lavaboya bile iki büklüm gidiyordum. Dün kendi doktoruma gittim.idrar ve kan tahlili yaptılar enfeksiyon çıkmadı. Ağrı için iğne yaptılar oda fayda etmedi. Ağrı geçmeyince kendi doktorumla başka bir doktor ayrıntılı ultrasonda tekrar baktılar ve apandistten şüphelendiler. Dün akşam emar çektirdik sonuçları 2 saate alacağız. Birde benim büyük bir miyomum vardı. Hormonlar yüzünden çok aşırı büyümüş.iki tane daha miyomum çıkmış Şu an 3 tane miyomum var. Biri çok büyük. Doktor miyom dejenerasyonu olmuş olabilir dedi. Oda çok ağrı yapıyormuş. Düne göre bugün biraz daha iyiyim. En azından kalkıp yemeğimi yiyebiliyorum. Dün onu bile yapamıyordum. Allah kimseye yaşatmasın.Bakalım hakkımda hayırlısı artık. Benim için dua edin apandist çıkmasın. Çok uzun yazdım kusura bakmayın.
Geçmiş olsun canım :KK43: inşallah apandist değildir. Sonucun çıktı mı

Chia tohumu ne kadar faydalı bir şey olsa da hamilelikte kullanılır mı bilmiyorum. Normalde zaten ekmek çok faydalı birşey değil bizler için üstelik paketli ekmeklerde katkı maddeleri daha fazla. Paletli ekmek almak yerine fırından çok tahıllı ekmeklerden alabilirsin. Onlar daha sağlıklı.

O risk sadece bir oran. Kesin değil biliyorsun. Belki ertesi gün yaptırsaydın risk bile çıkmayacaktı. Risk çıkıp sağlıklı doğan da çok var risk çıkmayıp down çıkan da var. Kendini yıpratma kesin olmayan bir şey için. Yarın inşallah iyi sonuç alacaksın. Gönlünü ferah tut canım.

Bizimkiler baya uğraştırdı doktoru :) çok büyük ihtimal kız dedi 14+5 falandık galiba. Ama ultasonda 15-16 görünüyorlardı. Haftaya başka bir yere gideceğim kesinleştirmek için :) senin doktor baya erken söylemiş oğlunu. Bu da erkek olsa görürdü bence :)

Geçmiş olsun canım :KK43: inşallah apandist değildir. Sonucun çıktı mı

tatlım geçtiğimiz aylarda fırıncılarında katkı maddesi kullandığı haberi çıktı malesef artık yediğimiz hiçbir şey doğal değil ben evde yapıyorum ekmeğimi:KK51:

tatlım geçtiğimiz aylarda fırıncılarında katkı maddesi kullandığı haberi çıktı malesef artık yediğimiz hiçbir şey doğal değil ben evde yapıyorum ekmeğimi:KK51:
Haklısın canım onlar da masum değil artık. En iyisini yapıyorsun. Ben de bir ara çok araştırmıştım. Hangi makineyi kullanıyorsun?

Kizlar simdi doktorum aradi gecen hafta kontrolumde kasinti oldugu icin vajinal mantar icin fitil ve krem vermisti.
Bir de labaratuarda inceletmek icin örnek almisti. Simdi aradi dr mantar disinda bir de mikrop cikmis normal dedi mikrop herkeste olabilir ama sizde cok fazla bunu hapla tedavi etmemiz lazim ama hap da bebek icin iyi degil dedi.
Pazartesi kanamamin da basladigini soyleyince iste bu hic iyi degil dedi. İcimi bir korku sardiYarin oglen gel dedi bu aksam icin de hemen eczaneden fitil al dedi. Biliyorum cok ayrintilara girdim ama etrafimdakilerle paylasip onlari da uzmek istemiyorum

Vurulması tavsiye edilen bir aşıdır bu, kesinlikle ibaresi mecburiyet belirtir. Sence kesinlikle vurulmalıdır, bu kişisel bir kesinlik işte :) illa vurulmak zorunda olsaydık doktorum da, aile hekimim de, hemşirem de tercih hakkı tanımazdı diye düşünüyorum. Ben de bebeğimi sizler kadar düşünüyorum. Bazen çok kesin konuşuyoruz, yanlış anlaşılıyoruz sanırım :) mecbur değiliz tetanoz aşısı yaptırmaya. Ayrıca alerji çok pis birşeydir. Daha önceden vücudunuzun tepki göstermediği birşeye hayatınız boyunca güvenli bakamıyorsunuz. Bizzat yaşadım. Kan sulandırıcı için aspirin kullanırken astım krizine girdim. Acillik oldum, nefes alamıyordum. Öksürmekten konuşamıyordum, sesime yetecek nefesim dahi yoktu ve hamileydim. Aspirini kestiğimiz zaman normale dönebildim. Ardından alerji testi yapıldı aspirin için, öyle cilt üzerine yapılan bir test değil kan tahlili yapıldı. Negatif çıktı, teste göre alerjim yok. Doktorumun dediği ise alerjik reaksiyon gösterebilen hassas bünyelerde olabilir oldu. Kaç doktora gittiysem aspirin bir kere astım krizine sokmuşsa vücudun gene tepki verebilir dediler, antibiyotik kullanacaksam alerjik astımım var diye belirtmek zorundayım. Narkoz alacaksam zira belirtmek zorundayım. Hatta kan iğnesi vurulduğum zaman bile yarım saat kadar hastane yakınında olun diye uyarıyor hemşireler. İlaç kullanmaktan, aşılardan hatta grip aşısından dahi korkuyorum. İnan bana aşı olmamak alerji illetimin şiddetli olarak bir kere depreşip astım krizlerimi tetiklemesinden daha az riske sokacaktır. Bu kadar kesin konuşmamalısın çünkü sanmakla olmuyor maalesef. Sosyal ve herkese açık bir platformda kesinlik belirten kişisel yargılarımızı daha dikkatli dile getirmeliyiz bence :)

Ben de seninle aynı düşünüyorum.

Gebeliğimin en başında daha önceki kayıplar sebebi ile progestan, coraspin ve 5mg lık bir folik asit kullandım. Tam 14. günde inanılmaz bir kaşıntı başladı ve ürtiker tanısı kondu. Çok zor bi iki gün geçirdim. Doktor en son ilk olarak coraspin sebepli alerji olduğunu söyledi. Daha önceki bi ayda da düşük sonrası bi antibiyotik kullanmıştım, hafif bir boğazda dilde şişme gibi bişey hissedip hemen bırakmıştım ama çok üstüne de düşmemiştim. Sonrasında başka ilaçtan da böyle bişey olunca biraz dikkat etmeye başladım açıkçası. Doktorun verdiği Demir hapının yan etkisi yine aynı bunlar olunca onu da kullanamadım. Solgarın gentle iron adlı demirini aldım. Bu sebeple şimdi tetanoz falan yaptırmayı düşünmüyorum. Bu tip alerjik reaksiyonlar çok feci çünkü. İçebildiğim ilaçlar hep basit ilaçlar. Parol gibi... onun dışında hele ki şimdi hiçbir ilacın yan etkisini göze almak istemem. Sağolsun doktorum da benimle aynı düşüncede. Gebelikten sonra tam olarak bir ilaç alerji testi ile bu duruma bakacağım.

Kizlar simdi doktorum aradi gecen hafta kontrolumde kasinti oldugu icin vajinal mantar icin fitil ve krem vermisti.
Bir de labaratuarda inceletmek icin örnek almisti. Simdi aradi dr mantar disinda bir de mikrop cikmis normal dedi mikrop herkeste olabilir ama sizde cok fazla bunu hapla tedavi etmemiz lazim ama hap da bebek icin iyi degil dedi.
Pazartesi kanamamin da basladigini soyleyince iste bu hic iyi degil dedi. İcimi bir korku sardiYarin oglen gel dedi bu aksam icin de hemen eczaneden fitil al dedi. Biliyorum cok ayrintilara girdim ama etrafimdakilerle paylasip onlari da uzmek istemiyorum
inşallah hayırlı sonuçlarla dönersin canım, çok geçmiş olsun. Allah seni ve bebeğini korusun ;)

kızlar şimdi bir yazı okudum doğumunuz başladığında kesinlikle kimseye haber vermeyin demiş yazan kişi:KK48: doğum olup odanıza geldiğinizde bebeğinizi sakince emzirdiğiniz de haber verin diyor. yoksa curcuna arasında ve o yorgunlukla ne bebeğin keyfine nede ilk emzirmenin keyfine varabiliyorsunuz dedi. ay çok mantıklı geldi hele ablamın doğumunu düşününce:KK43: cümbür cemaat herkes odadaydı bebek geldi şak şak herkes foto çekmeye başladı hemşire geldi emzirme vakti dedi erkekler çıktı yine bile kadın fazlalığı vardı ilk beceremedi tabi ablam rahat edemedi kayınvalidesinden yardım istiyor yok kadında tutturamadı çocuğu en sonunda ben yardım ettim ablama ben ne bilirim bebek emzirtmesini ama güç geliyor sanırımEn Büyük KK

kızlar ben kendimi çok çirkin hissetmeye başladım aynaya bakasım gelmiyor:skandal:makyaj yapsam bile olmadı diyip siliyorum benim gibi olan var mı? neyin nesi anlamadım halbuki kendimi beğenirim (ego olarak değil tabi:KK48:) hava kapalı olsa bile güneş gözlüğü takıyorum:KK70:siyah camlar ardına sığındım:deli:

kızlar şimdi bir yazı okudum doğumunuz başladığında kesinlikle kimseye haber vermeyin demiş yazan kişi:KK48: doğum olup odanıza geldiğinizde bebeğinizi sakince emzirdiğiniz de haber verin diyor. yoksa curcuna arasında ve o yorgunlukla ne bebeğin keyfine nede ilk emzirmenin keyfine varabiliyorsunuz dedi. ay çok mantıklı geldi hele ablamın doğumunu düşününce:KK43: cümbür cemaat herkes odadaydı bebek geldi şak şak herkes foto çekmeye başladı hemşire geldi emzirme vakti dedi erkekler çıktı yine bile kadın fazlalığı vardı ilk beceremedi tabi ablam rahat edemedi kayınvalidesinden yardım istiyor yok kadında tutturamadı çocuğu en sonunda ben yardım ettim ablama ben ne bilirim bebek emzirtmesini ama güç geliyor sanırımEn Büyük KK

Canım aynı şeyleri düşünmüşüz :) bizde dün eşimle aynı şeyi konuştuk ve kimseye haber vermemeye karar verdik. Zaten benim ailem şehir dışında kayınvalidemde hem kalp hem tansiyon var birde çok endişelidir kendisi riske atmak istemiyorum...Abimin kızının doğumunda bizde ablanla aynı şeyi yaşadık haklısın yani...

Canım aynı şeyleri düşünmüşüz :) bizde dün eşimle aynı şeyi konuştuk ve kimseye haber vermemeye karar verdik. Zaten benim ailem şehir dışında kayınvalidemde hem kalp hem tansiyon var birde çok endişelidir kendisi riske atmak istemiyorum...Abimin kızının doğumunda bizde ablanla aynı şeyi yaşadık haklısın yani...
benim hiç aklıma gelmemişti ama okuyunca düşündüm hak verdim:KK48: soran olursa da hastaneye açıklıkla gittik hemen doğdu kerata deriz:KK70::KK70:

bu ayın 24ünde canım:işsiz:

bende de oluyor canım progesteron hormonunun yaptığını okumuştum. ayrıca asitli içecekler içmeyin de yazıyordu mide asidinin ph'ı değişiyormuş hamilelikte daha çok artıyormuş:KK14:
Az kalmış cnm beklemek zor tabi ama hep iyi görelim onları inşaallah....

I
Allahım yardım etsin bizlere Benim testte kombine risk 188/1 biyokimyasal risk 1:35 senden daha riskli guruptayım
Bu aylarda sağlıklı sonuç almazsın dedi doktorum ben perinatoğa gitmek istedim ayrıntılı için
16. Haftadan sonra sanırım belli oluyor ayrıntılı da
Amin. Dogrudur ama ayrintilida insan rahatliyor ins bir sikinti olmaz ilerde ama doktor saglikli dedi beyin loblarina kadar gösterdi canim bir daha gidicem iki hafta sonra yine ben.

Back
X