• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Birkaç ay önce doğum yapan bir tanıdığım bana şu kitabı önerdi:
Emzirme Sanatı - Gün Yayıncılık

webte araştırınca bazı yerlerde kaynak olarak okutulduğunu filan öğrendim en kısa zamanda almayı düşünüyorum.

Emzirme ile ilgili internette tomrisin emzirme notları var. Onu önerebilirim ben de :)

Yok canim yaaa. Bakmiyo ki doktorum gorsun soylesin. Erken diyip duruyo deli ediyo beni:KK43:(

Masallah annesi korkuyodun bak iyiymis kuzun sukur. Belli oldu kasim erkek ayi:)))
Ay sorma o kadar heyecanlıyım ki tansiyonum 14 9 çıktı korkma herşey yolunda folik acidi bırak Progestanı bırak dedi

Kizlaarr bende geldim biraz önce hastaneden normalde bi hafta sonra kontrolum ama cinsiyet merakından erken gittim :KK70: maalesef yine göstermedi.. doktor da çok inatçı çıktı bu dedi aynen öyle valla dedim ben doktor olsam uyuz olurdum kesin sipaya bir oraya gidiyor bir buraya bacaklar bağdaş kurmuş gibi :KK70: hopladi zipladi el salladı kendileri ama göstermedi bı turlu :))
Yapi olarak kıza benziyor dedi iki hafta sonra tekrar gel bakalım kesinlestirelim dedi ama gitmicem sanirim acil bı durum olmadığı sürece hastanelere gitmeyi düşünmüyorum çünkü kendi arabamız yok önce otobüs sonra dolmuş hiç çekilmiyor sıcak ve kalabalıkta.. bugün çok kötü oldum midem bulandı kustum iner inmez. zor dayandım valla :KK43:
Demir ilacı ve kan hapına baslicakmisim folik asidi bıraktık decavite devam..
Şaşırdığım şey bugün 14+4 falan olmam gerekirken usg 17+3 gösterdi doktora sordum hatta bu benim kağıt mı diye evet dedi :oha: nasıl bu kadar fark olabilir ki usg mı bozuk acaba

PE_20170516_181412.webp
Bu da fotomuz ama ben hiç bişey anlamadım nerde bebiş :))

Ay sorma o kadar heyecanlıyım ki tansiyonum 14 9 çıktı korkma herşey yolunda folik acidi bırak Progestanı bırak dedi

İnsan sorunlar ortadan kalkınca nasıl rahatlıyor dimi. Eminim şuan ayakların yerden kesilmiş, kuşlar gibisindir. Çok şükür darısı hepimize olsun.

Kizlaarr bende geldim biraz önce hastaneden normalde bi hafta sonra kontrolum ama cinsiyet merakından erken gittim :KK70: maalesef yine göstermedi.. doktor da çok inatçı çıktı bu dedi aynen öyle valla dedim ben doktor olsam uyuz olurdum kesin sipaya bir oraya gidiyor bir buraya bacaklar bağdaş kurmuş gibi :KK70: hopladi zipladi el salladı kendileri ama göstermedi bı turlu :))
Yapi olarak kıza benziyor dedi iki hafta sonra tekrar gel bakalım kesinlestirelim dedi ama gitmicem sanirim acil bı durum olmadığı sürece hastanelere gitmeyi düşünmüyorum çünkü kendi arabamız yok önce otobüs sonra dolmuş hiç çekilmiyor sıcak ve kalabalıkta.. bugün çok kötü oldum midem bulandı kustum iner inmez. zor dayandım valla :KK43:
Şaşırdığım şey bugün 14+4 falan olmam gerekirken usg 17+3 gösterdi doktora sordum hatta bu benim kağıt mı diye evet dedi :oha: nasıl bu kadar fark olabilir ki usg mı bozuk acaba

Eki Görüntüle 1996419

Ay canım o usg de neden öyle çıkıyor bende bilmiyorum ama kuzun sağ yanağının üzerine yatmış gibi ben öyle gördüm. Bi de ne güzel bak doktorun uğraşıyor cinsiyetini öğren diye benim doktorda azıcık örnek alsa keşke:KK53:

İnsan sorunlar ortadan kalkınca nasıl rahatlıyor dimi. Eminim şuan ayakların yerden kesilmiş, kuşlar gibisindir. Çok şükür darısı hepimize olsun.

Ay canım o usg de neden öyle çıkıyor bende bilmiyorum ama kuzun sağ yanağının üzerine yatmış gibi ben öyle gördüm. Bi de ne güzel bak doktorun uğraşıyor cinsiyetini öğren diye benim doktorda azıcık örnek alsa keşke:KK53:
:KK70: evet senin doktoruna şaşırdım canım bende ama arkadaşların dediği gibi o saate kadar calismissa belki ondan sinirlıdir sana yansıtmıştır ister istemez o halini. Benim doktorda beni bugün şaşırttı biraz canım eşim haftaya 4 12 vardiyesine gidiyor o uzun zamandır görmüyor bebisimizi doktora dedim haftaya esimle gelsek tekrar bakarmisiniz dedim yok iki hafta sonra dedi. o zaman da kontrol günü doluyor yani illa para alinacak bizden biraz soğudum ondan dolayı çünkü gösterse bebiş çoktan belli olmuştur cinsiyeti demişti bir başka doktor. Bende bı sure gitmemeye karar verdim canım acil bir durum olmadığı sürece bayramda gideriz artık o zaman ogreniriz babasıyla.. sağlıklı olsunda kuzumuz :)

o günkü doktora gitme sebebim afedersin büyük tuvaletimi yaptıktan sonra temizlenirken az bir miktar kanlı akıntı görmemdi. çok korktum hemen gittim, başka şeyler oluyor sandım. o da muayene etti bölgeyi, sonra ultrasonla baktı. plasenta rahim ağzına yakın bir yerde duruyor, zamanla büyüdükçe yukarı toplamasını bekleyeceğiz demişti. peki o zamana kadar yine böyle büyük tuvaletimi yapınca kanama görür müyüm diye sorunca olabilir demişti. ama 3 haftadır filan görmedim öyle birşey daha. tedirgin edici konuşmadı, kötü birşey olsa mutlaka söylerdi. o hafta rutin inceleme kontrolüne gitmiştim bikaç gün sonra. o günden sonra da rutin kontrol günüm henüz gelmediği için gitmedim, sorma imkanım da olmadı. ama mayısın sonuna doğru kontrole gittiğimde soracağım bahsettiği durumda bir değişme olup olmadığıyla ilgili, ben de merak ediyorum. sana tavsiye, plasentanın aşağıda olması ne demek diye internette o gün araştırdım ve bir dünya komplike vaka okudum. bunlar olacak diye birşey yok. doktor tehlike görmediyse yoktur diye düşünüyorum. araştırmaya girdiysen araştırma. :)[/QUOTE]

Kızlar benim ablamında plesantası rahim ağzına baya bir yakın yere konumlanmıştı yani o şekilde söylemişti doktor ve onunda öyle arada kanaması oluyordu. Sanırım ablama ilişki yasaktı ilişki esnasından sonra kanama yaşıyordu çünkü. Belki buna dikkat edilmesi gerekebilir

:KK70: evet senin doktoruna şaşırdım canım bende ama arkadaşların dediği gibi o saate kadar calismissa belki ondan sinirlıdir sana yansıtmıştır ister istemez o halini. Benim doktorda beni bugün şaşırttı biraz canım eşim haftaya 4 12 vardiyesine gidiyor o uzun zamandır görmüyor bebisimizi doktora dedim haftaya esimle gelsek tekrar bakarmisiniz dedim yok iki hafta sonra dedi. o zaman da kontrol günü doluyor yani illa para alinacak bizden biraz soğudum ondan dolayı çünkü gösterse bebiş çoktan belli olmuştur cinsiyeti demişti bir başka doktor. Bende bı sure gitmemeye karar verdim canım acil bir durum olmadığı sürece bayramda gideriz artık o zaman ogreniriz babasıyla.. sağlıklı olsunda kuzumuz :)

İşte doktorluk parayla yapılmamalı, zaten dünyaları kazanıyorlar gözleri doymuyor hala:işsiz: Tabi her doktor bir değil ama çoğu böyle yani, azıcık hasta memnuniyetine önem verseler keşke. Kimisi de bıkıyor çeşit çeşit insanla uğraşıyorlar. Tabi ki cinsiyeti çoktan belli olmuştur, her zaman söylüyorum benim kızımı 11 haftalıkken söylediler. Eğer Türkiye de olsam yine aynı doktoruma giderdim.En Büyük TÜRKİYE

Bu arada dayanamadım ben cinsiyetini öğrenmek istiyorum artık, eşimin de yarın izin günü, hafta sonu ağrım olduğunda kendi doktoruma ulaşamayınca başka doktora gitmiştim. Ee malum parasını da verdik ve o para 10 gün geçerli. Yarına tekrar randevu aldım:halay:Bana progestanı 3 gün kullan bakalım demişti, şimdi gidecem 3 gün oldu bakın bakalım ne durumda rahim diyecem, gitmişken insaşşalh cinsiyeti de öğrenebilirim.:KK17:

genel bilgi içerdiği için bu kitap bana fazlasıyla yetti ama piyasada çok fazla kitap var bir çoğu da çocuk yetiştirme ve psikoloji üzerine ama ben kitaba göre çocuk yetiştirme taraftarı değilim neden dersen kitaplara karşı değilim hatta kitap aşığıyım ama orda ki uygulamaları yapamadığında bir annenin kendini yetersiz hissedeceğini düşünüyorum örnek uyku eğitimi başlı başına bir problem:KK43:

Bence zaten eğitim şekli çocuğun karakterine göre değişir o yüzden bence bir kitaba bağlı kalarak çocuk yetiştirmek biraz ütopik geliyor banada.

Eki Görüntüle 1996419
Hayasindandir annesi=)sol ust taraftaki kolu bi cikarabildim, ins bi sonraki gidisinde ögrenirsin saglikli olsunlar da tek.
Cihazdan kaynakli olabilir bir mm bile baya farkettiriyor. Belki yanlis ölcmus de olabilir hareketleri yerindeynis ya annesi sen fazla dusunme

Back
X