2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294

1 saat sonra doktor randevum var ona sorucam cok yurumekten mi oldu diye. Etraftan herkes cok yurumekten olmustur diyor. Bakalim ne diyecek

kizlar dun banada demisti doktorum unutmustum sizin yazismalari gorunce aklima geldi :)))onemsiz bir sorun suan icin o yuzden kafaya bile takmayin. bebek buyudukce yukari cikma ihtimali yuksek.
Canım benim geçmiş olsun dün yazamadım çok şükür kanama alanları yok olmuş
Allah bi daha yaşatmasın inşallah

Arkadaşlar hamilelik, doğum ve bebek bakımı ile ilgili okuduğunuz, sevdğiniz tavsiye edebileceğiniz kitaplar varmı ? Birbirimize kitap tavsiyesi vermek çok güzel olur açıkçası :)

Arkadaşlar hamilelik, doğum ve bebek bakımı ile ilgili okuduğunuz, sevdğiniz tavsiye edebileceğiniz kitaplar varmı ? Birbirimize kitap tavsiyesi vermek çok güzel olur açıkçası :)
ben hamilelik,doğum ve bebek bakım kitabını aldım yazarı Ayşe Öner. ihtiyaç duyulan her türlü bilgi mevcut bana göre

ben hamilelik,doğum ve bebek bakım kitabını aldım yazarı Ayşe Öner. ihtiyaç duyulan her türlü bilgi mevcut bana göre

Bende Dr. Irına Webster'in A'dan Z'ye hamilelik kitabını okuyorum çok güzel bilgiler var cilt bakımından egzersize hafta hafta bilgilendiriyor ayrıca babalar için okunöası gereken kısmıda var :) ama evde olduğum için sizden de tavsiye almak istedim okuma adına :)

genel bilgi içerdiği için bu kitap bana fazlasıyla yetti ama piyasada çok fazla kitap var bir çoğu da çocuk yetiştirme ve psikoloji üzerine ama ben kitaba göre çocuk yetiştirme taraftarı değilim neden dersen kitaplara karşı değilim hatta kitap aşığıyım ama orda ki uygulamaları yapamadığında bir annenin kendini yetersiz hissedeceğini düşünüyorum örnek uyku eğitimi başlı başına bir problem

Bebeğinizi beklerken sizi neler bekler bir de bebeğinizin ilk yılında sizi neler bekler iki kitap aldım. Haftam bitince açıp okuyorum yeni haftamı :) ikinciyi daha okunmaya başlamadım ama güzel kitaplar bence oldukça kapsamlı.

Ben oğlumla sanırım 3-4 aylık civarıydı avmye gittiğimde. Ama çok uzun zaman avmye gitmediğini yazanlar olmuş, alışveriş işini nasıl idare ettiniz? Kıyafet falan için sonbaharda avmye gitmeye başlamıştık biz. Malum yağmur fırtına mevsimi başlayınca.. Bazı avmler çok curcuna, mesela avrupa yakasında historia avmye gitmiştik bir kere.. Aman allahım nasıl kalabalık ve gürültülüydü.. Palladium ve akasya benim favorilerim. Hatta palladium sanırım oğlumu ilk götürdüğüm avmydi. Bence curcunası olmayan, nispeten sakin ve ferah avmlere gidilmesinde sakınca yok ki zaten kalabalık olanlarda biz yetişkinlerin dahi kafası şişiyor.. Ama açıkcası ben kısıtlama taraftarı değilim. (Bu doğar doğmaz avmye götürün demek değil, ben yenidoğanın mikrop kapmasından korktuğumdan cadde üzeri mağazalardan hallediyordum işimi) Oğlumun doktoru da destek bu konuda, asıl ne kadar sakınırsak o kadar hasta ederiz. Kışın çıkarmamak tecihiniz elbet ama çocuklara da yazık. Yağışlı günlerde kapalı ama sakin mekanlar, yağışsız havalarda park bahçe ve sahiller diyerek geziyoruz biz. Hatta biraz büyüdüğünde yağmurluk ve yağmur botu almanızı öneririm çocuklarınıza. (Tchibo mağazalarında hem fahiş fiyatları olmayan hem de şık modeller oluyor) 22.ayını dolduracak oğlum ve son 3-4 aydır yağmurda da bahçeye indiriyorum, çok keyif alıyor. Termal bodyler var bebekler ve çocuklar için, içi yünlü astronot montlar var, içi gene yün kürklü su geçirmez kar ve yağmur botları var. Alternatif çok yani, değerlendirebilirsiniz bence şartlamayın kendinizi :) mesela watergarden avmde en üst katı biz çok sevdik, tavsiye ederiz :) açık hava ve sadece çocuk alanları var. Kum havuzu dahil :) artık eskisi gibi kasvetli, havasız, basık, karanlık avmler yerine daha modern, havadar, yüksek tavanlı ve gün ışığı alan avmler yapılıyor :)

Kitap için bazısı sizler için erken olabilir ama benim çok beğendiğim kitaplar;
-ayşe öner-hamilelik doğum ve bebek bakım kitabı
-adem güneş - güvenli bağlanma
-ali çankırılı - benimle oynarmısın anne
-aletha solter - bilinçli bebek
-özgür bolat - beni ödülle cezalandırma

Bir de esmai hüsna ile çocuk terbiyesi diye bir kitap tavsiye etmişti bir arkadaşım. Aldım ama henüz daha okumaya fırsatım olmadı :)

Canım aslında öyle bakmazsan olaya faydalı kısımları kendine uydurabiliyorsun. Mesela çocuklara söz geçirme sanatı diye bir kitap okudum ama oğlumda her söyleneni yapmam mümkün değildi. İşime yarayan bilgileri kendime göre revize ettim o zaman faydalı oldu :) aslında dediğin şey instagram annelerini gören bazı annelerin hissettiği şeyle aynı.. Olduğu kadar diyip yola çıkmak daha rahatlatıcı :)

Canım inşaallah bekleyişinin sonu mutluluk olsun

kizlar dun banada demisti doktorum unutmustum sizin yazismalari gorunce aklima geldi :)))onemsiz bir sorun suan icin o yuzden kafaya bile takmayin. bebek buyudukce yukari cikma ihtimali yuksek.
Inşaallah cnm bende çok kafa yormamaya çalışıyorum inşaallah hepimizinki düzelir

ben fazlaca detaycı olduğumdan bana uymayan değil de yapamadığım bölüm olarak görürüm kesin o nedenle şu aralar pek yanaşmamayı düşünüyorum hatta bu aralar sizler ağrım vs var yazmasanız kendi ağrılarımı da takarım (çünkü kitaplara göre bu aylarda maksimum enerjiyle dolmamız ağrımızın sızımızın en az seviyeye inmesi falan lazım) ama hep olumlama yapıyorum mutlu olmaya yazılan çizilene çok kafa yormamaya çalışıyorum. o kitaplardaki örnek verilen çocuklarla bizim çocuklarımızda bir olmayacak nasıl vücutlarımız bir değilse o nedenle pek fazla kitaba dalmamak ona göre hareket etmemek benim açımdan en mantıklısı

Canım benim geçmiş olsun dün yazamadım çok şükür kanama alanları yok olmuş
Allah bi daha yaşatmasın inşallah

cok sagol canim insallah hepimizin ki sorunsuz ilerler. sende strese sokma kendini gec olsun guc olmasin derler. sabrin sonu selamet olur insallah canim.

Kizlar esimin 3 günlük izni geregi kilise geldim eşim de bebegimizi gorsün die kücük ozel bi hastaneye gittik. Kendi doktorumda bebgim 3 günluk gerideydi.. 3 gunluk geriligi desayarsak Simdi 14+1 olmasi olmasi lazmdi ama bebegm 13+1 gunlük cıktı.. Kafam karisti acaba cihazdan cihaza fark mi oluyor. Memleketimdede 2 doktora gidiyodum hep ayni cikmisti haftasi simdi nedn byle old cok üzülüyorm

Ne kadar güzel herkes yazarsa birsürü kitap önerimiz olur ve bencede hepsini uygulayamasakta kendimize göre revize edebiliriz birçoğunu :)
bi dee Şermin Şarkacı'nın 'Başlarım Şimdi Anneliğe' diye bi kitabı var fiyatıda uygun 11 tl olması lazım eğlenceli ,sürükleyici = )

Kızlar yine sorularım ve ben :)
B12
D vitamini
Balık yağı
Bu üçünü aynı anda içiyorum doktorum verdi ama aynı anda bir kerede içmek zararlı olurmu bir anda bu kdr vitamin saatmi koysam aralarına başka ilaçlarımda olduğu için böyle vitamin leri beraber içiyim dedim ama şimdi emin olamadım fazla mı sorguluyorum bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…