• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Günaydın kızlar
Hayırlı Kandil'ler
Bişi sormak istiyorum İstanbul Avrupa yakasında ikili test yaptıranlar nerde ve ne kadara yaptırdığını paylaşabilir mi

Bezmialem vakif universitesi hastanesinde haftaya randevum. Doçent bir perinatolog detayli ultrasonla bakıyor ve kan tahlili veriliyor. 60 tl. Ben kan vermeyeceğim sadece ultrasonla baktirmak istiyorum

Gunaydin kizlar. Valla bugun hic sabah olmayacak zannettim. Dun aksam ustu bi bas agrisi vurdu bana kusma eşliģinde cildiracaktim artik. Hayatimda hic boyle kotu olmamistim :KK43:
1 2 hafta evvel bi bas agrisi kusma oldu cok siddetli o zaman acile gitmistik parol ve dramamine serum yapmislardi gecmisti. Yine serum almamak icin eczaneye gittik gece minoset aldik bide metpamid icer icmez uyumusum. Ilac tavsiyesi degildir kesinlikle bu arada. Benim gibi siddetli bas agrisi geciren oldu mu aranizda ?
Geçmiş olsun canım. Benimde ağrıyor ama senin daha şiddetli sanırım. Minoset içiyorum ben.

Günaydın kızlar,
Hayırlı kandiller. Ben bugün kontole gidiyorum, inşallah iyi haberler alırım.

Başımdan bir kına, bir düğün, bir kızımın ateşlenme hikayesi, eşimin gribi geçti. Ben yavaş yavaş enerji olarak kendime gelmeye başladım, en azından ölü gibi kalkmıyorum ve gece erkenden uykum gelmiyor. Onun haricinde bebeği hissetmeye başladım. Cumartesi koşturmadan öğle yemeği yiyemedim ve resmen yiyene kadar içimde kıpırdayıp durdu defalarca. Onun yanı sıra hapşırdığımda, ani bir hareket yaptığımda, sırt üstü uzadığımda ara ara hissediyorum. (İlk hamileliğimde 22. Haftada hissetmiştim)

Koşturmaktan özellikle bel ağrılarım arttı, parol kullanıyorum. Parol emzirirken de kullanabileceğiniz sütten bebeğe de geçecek ama zarar vermeyecek bir ağrı kesici. Kendinize boşa acı çektirip, ızdırap içinde Oturuyorsunuz. Önümüzdeki 2 sene emzirsek artı hamilelik desek 2,5 sene ilaç kullanamayacaksınız ve tek yardımcınız parol olacak, bu ilaçtan bu kadar korkmayın.
Hepimize güzel bir gün diliyorum.

Günaydın kızlar,
Hayırlı kandiller. Ben bugün kontole gidiyorum, inşallah iyi haberler alırım.

Başımdan bir kına, bir düğün, bir kızımın ateşlenme hikayesi, eşimin gribi geçti. Ben yavaş yavaş enerji olarak kendime gelmeye başladım, en azından ölü gibi kalkmıyorum ve gece erkenden uykum gelmiyor. Onun haricinde bebeği hissetmeye başladım. Cumartesi koşturmadan öğle yemeği yiyemedim ve resmen yiyene kadar içimde kıpırdayıp durdu defalarca. Onun yanı sıra hapşırdığımda, ani bir hareket yaptığımda, sırt üstü uzadığımda ara ara hissediyorum. (İlk hamileliğimde 22. Haftada hissetmiştim)

Koşturmaktan özellikle bel ağrılarım arttı, parol kullanıyorum. Parol emzirirken de kullanabileceğiniz sütten bebeğe de geçecek ama zarar vermeyecek bir ağrı kesici. Kendinize boşa acı çektirip, ızdırap içinde Oturuyorsunuz. Önümüzdeki 2 sene emzirsek artı hamilelik desek 2,5 sene ilaç kullanamayacaksınız ve tek yardımcınız parol olacak, bu ilaçtan bu kadar korkmayın.
Hepimize güzel bir gün diliyorum.

Ahh bugün aklımdan geçiyordun nerelerde hiç gözükmüyor diyodum. Herşeyin yolunda olmasına sevindim inşallah bebişte iyidir ve güzel haberlerle dönersin. Kızın nasıl oldu canım sıkıntı var mı emme konusunda.

Benim onumdede bi dugun var 16 mayis kina 19 mayis dugun. Gorumcem evleniyor. Kosusturmacadayiz resmen. :) kendi dugunumuzde bile bu kadar stres yapmamistik resmen yiprandik esimle beraber. Ana sagliktaki ebe fazla oynayip ziplama dedi bana :) dugun teyzesi gibi otururum artik koşede eheheh

Gunaydin kizlar. Valla bugun hic sabah olmayacak zannettim. Dun aksam ustu bi bas agrisi vurdu bana kusma eşliģinde cildiracaktim artik. Hayatimda hic boyle kotu olmamistim :KK43:
1 2 hafta evvel bi bas agrisi kusma oldu cok siddetli o zaman acile gitmistik parol ve dramamine serum yapmislardi gecmisti. Yine serum almamak icin eczaneye gittik gece minoset aldik bide metpamid icer icmez uyumusum. Ilac tavsiyesi degildir kesinlikle bu arada. Benim gibi siddetli bas agrisi geciren oldu mu aranizda ?

Ben iki gün önce öyleydim. Eşim valla yazık harap oldu benim yüzümden. Banyolar, masajlar saatlerce bana mısın demedi. Migren başlangıcı var bende de. Bu defa aynı senin gibi yendiğim hiçbir şey midemde durmadı. Beynim patlayacak sandım. En son bir tane parol içtim. Sonra da uyumaya zorladım. Allahtan sabah sadece sersemliği kalmıştı. Çok fena bişey.

Bir de aranızda bu zamanlarda iştahsızlık yaşayan var mı? Birkaç gündür canım hiç bişey istemiyor.

Selam kızlar
2 li taramanın sonucu çıktı öğleden sonra doktoruma gideceğim...sonucu sizinle de paylaşayım dedim...
yaştan dolayı risk gözüküyor;ama doktorum nası yorumlayacak....

Eklentiler

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    88,6 KB · Görüntüleme: 105
EslemM001 EslemM001 canım bak buldum yazıyı, bence stres yapacak bir durum yoktur:KK66:
Bebeğinizin karaciğeri safra salgılamaya ve pankreası insülin üretmeye başladı. Bu arada bazen sırt ağrıları hissetmeye başlayabilirsiniz. Bunun nedeni relaxin denilen doğumu kolaylaştırmak için salgılanan bir hormondur. Relaxin büyüyen rahminzin ihtiyacı olan alanı karşılamak için leğen kemiğinizin genişlemesini ve omurgaya bağlanan kalça eklemlerini gevşeterek doğumu kolaylaştırmak için destekler.
Çok teşekkür ederim ilgilenip bulmuşsun doktora o kdr soruyorm böyle bir açıklama da yapmıyor hiç anlamıyor bizi....inşaallah cnm sınavın içinde dua edicem Allah zihin açıklığı versin :KK60:

kızlar herkese hayırlı kandiller son zamanlarda sırt ağrılarım çok arttı normal mi bu durum acaba ne yapabilirim rahatlamak için
Doktoruna danış canim önce ama benimde ağrıyor bana bol süt yogurt tüket dedi magnezyum eksiliğinden olabilir diye soda içiyorum her gün sade olanından uzun süre ayakta kalmamaya çalışıyorum bunlar biraz hafifliyor Allah hepimize şifa versin

Benim de ileri derecede alerjim var. Gunde yüz kere hapsurdugum oluyor.
Hapsurma gelince tere var ya, rokaya benzer yeşil bir ot. Ondan iki dal atiyorum agzima, daha cignerken hapsurmam hemen duruyor. Alerjisi olanlara siddetle tavsiye ederim
Çok severim tereyi bu bilgiyi verdiğin içinde çok teşekkür ederim :) akşama bulursam deneyeceğim ben de :KK200:

Selam kızlar
2 li taramanın sonucu çıktı öğleden sonra doktoruma gideceğim...sonucu sizinle de paylaşayım dedim...
yaştan dolayı risk gözüküyor;ama doktorum nası yorumlayacak....
canım nasal bone bilinmiyor yazmış bunu sor doktoruna burun kemiği demek çünkü göremediler mi acaba? yaş riski dediğinin mi söylüyorsun? o mu acaba down sendromu sonucu? benim daha sade olduğu için test kağıdım bunu baya bir inceledim. ama en doğru cevabı doktorun verecektir

Çok teşekkür ederim ilgilenip bulmuşsun doktora o kdr soruyorm böyle bir açıklama da yapmıyor hiç anlamıyor bizi....inşaallah cnm sınavın içinde dua edicem Allah zihin açıklığı versin :KK60:

doktorlar malesef normal diyip geçiyorlar katlanacaksın tarzındalar ama birazcık açıklama yapsalar zaten bebğimiz için her zorluğu göze almışız. saolasın canım Allah kabul etsin inşallah:KK200::KK15:

baş ağrısı olan bayanlar hamilelikte migren olabiliyor benim normalde de var bildiğim için ne berbat bir şey olduğunu imkanınız varsa karanlık odada gözlerinizi dinlendirin sessiz bir ortam olsun. bizim iş yerinde bir sürü spot ışığı olduğu için o atakları her gün yaşıyorum ama takmamayı öğrendim sanırım:işsiz:hasta olduğumu bildikleri halde saolsunlar hiç kolaylık göstermediler:KK43:

Back