- 19 Mart 2010
- 21.479
- 15.166
- 498
- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #5.501
aynen 2 aylık oldum ama zaten 1 ayını bilmeden geçiriyoruz son 1 ay 9 ay gibi geçtiTeşekkür ederimmm canım :) biz annelere günler saatler iyice uzadı artık zaten... eskimiş hissetmen normal sanki ; )
Maasallah ne güzelHasatvakti canım senin ikiz olduğu ne zaman belli oldu. Benim 5+6 da tek kese görünmüştü. Kesenin içini görememiştik. 7+3 te aynı kesede iki bebek gördü doktor. Biri sağda biri solda. O şok ile ben hiçbir şey soramadım tabi. Keseler aynı mı aralarında zar var mı? Çok endişeleniyorum ben senin nasıl oldu?
Çok güzel geçiyor çoook şu bulantı zamanları insanı bezdiriyor ama biraz büyüdükçe bu sıkıntılar tamamen gidiyor sonra bebişini hissedeceksin en güzeli bu zaten son zamanlara doğru artık kafasını poposunu kolunu bacağını anlıyordumaynen 2 aylık oldum ama zaten 1 ayını bilmeden geçiriyoruz son 1 ay 9 ay gibi geçti9 ay nasıl geçicek onu hiç düşünemiyorum
ya bana hayal gibi geliyor bu zamanlarÇok güzel geçiyor çoook şu bulantı zamanları insanı bezdiriyor ama biraz büyüdükçe bu sıkıntılar tamamen gidiyor sonra bebişini hissedeceksin en güzeli bu zaten son zamanlara doğru artık kafasını poposunu kolunu bacağını anlıyordum
Tek yumurta ikizimi seninki maşaAllah ne güzel
endişelenme tatlı Rabbim onları öyle bir ayarlamıştır kisen bebişlerini düşün demek tek yumurta ikizi olacaklar ay ne güzel bir birinin aynısı 2 bebe
En son 7. haftada gitmiştim canım. Doktor tek mi çift mi 3. ayda görürüz demişti. 2 hafta var daha kontrole. Plesanta aynı ise normale göre biraz daha riskli oluyormuş bebeklerin gelişimi açısından. Kötü düşünmek istemiyorum ama işte elde değil. İlk gebelik ve ikiz olunca heyecanlı ve meraklıyım çok.Canim seninki tek yumurta ikizi galiba tek plesenta mi var benim daha 7 haftalik oldugu icin beli değil 5+5 te iki kese gorduk ama biri digerine gore kucuktu 6+5te kalp atislarini duyduk. Senin haftan benden onde oldugu icin artik tek mi cift mi oldugunu ogrenebilirsin. Doktora ne zaman gideceksin
Ben cumartesi gidince her şey yolundaysa öbür cumartesi de ikili test için gideceğim ama sonra3 hafta beklemek sıkıcı olacak.bende bebeğimi çok merak ediyorum bazen kasıklarım taş gibi bazen yumuşacık oluyor korkuyorum bir şey yoktur diminisan sonuna kadar nasıl sabretcem son görmemizin üstünden 8 gün geçti daha
Ben oğlumda nasıl geçirmişim o 9 ayı hatırlamıyorum.ee tabi dile kolay 15 sene oncesi...hatta ne ara boyumu geçen bi delikanlı oldu hiç anlamadımaynen 2 aylık oldum ama zaten 1 ayını bilmeden geçiriyoruz son 1 ay 9 ay gibi geçti9 ay nasıl geçicek onu hiç düşünemiyorum
Ömür geçiyor 9 ay geçmeyecek miya bana hayal gibi geliyor bu zamanlarhep böyle minicik kalacak gibi geliyor bazen düşünüyorum nasıl büyüyor mu acaba diye şu an ki belirsizlik çok zor bir büyüse bir yüzünü görsem adam akıllı tam hamile olduğumu anlayacağım
İnsan tam görmeden ,hareketlerini hissetmeden;üstelik o kadar bulantiya rağmen gerçekten inanamiyor hamile olduğuna ...ya bana hayal gibi geliyor bu zamanlarhep böyle minicik kalacak gibi geliyor bazen düşünüyorum nasıl büyüyor mu acaba diye şu an ki belirsizlik çok zor bir büyüse bir yüzünü görsem adam akıllı tam hamile olduğumu anlayacağım
Gözün aydın canımKızlarrr şimdi Dr dan geliyorum.nihayet uzuuuuunn bir bekleyişin sonunda bebisimi de kalp atiminida gördüm.kalp atım hızını ogrenemedim ama haftasonu özele gideceğim tekrar Rabbime sonsuz şükürler olsun....
7.7 mm olmus bile annesinin minnoşu
Darisi bekleyen tüm arkadaşların başına. ..
Cok tesekkur ederim canım :)Gözün aydın canım
Arkadaşlar bulantılarınız nasıl azaldı mı ? Benim 4-7 hafta arası felaketti hep bir ağlama hep bir klozetle bütünleşme falan ama şimdi son 5 gündür çok daha iyiyim. Fakat hala yemek yiyemiyorum sadece haşlanmış patatessizin yemek durumları nasıl ? Herşeyi yiyebiliyor musunuz ? Yada ne bileyim mutfağa girebiliyor musunuz ?
Ben cumartesi gidince her şey yolundaysa öbür cumartesi de ikili test için gideceğim ama sonra3 hafta beklemek sıkıcı olacak.
İlk bebeğimi 21. Haftada hissetmiştim o haftalara gelsek hareketleri tüm stresimizi alır da şimdi içeriyi göremeden hissedemeden beklemek geriyor bazen. Allaha emanetler, inşallah hepsi de sağlıkla büyüyorlardır içeride.
Gidince artik ogrenirsin tek mi çift mi oldugunu :)) masallah canim ben hamile kalmadan once ruyamda erkek bebegim oldugunu gormustum esime benziyordu onun icin oglusum olacagini hisaediyordum ikiz oldugunu ogrenince tek olacagini hissettim esimin iki fotokopisi olsun istiyorum adama kafayi taktimTek mi çift mi diye sormayı akıl edebilmişim :) doktor o şimdi belli olmaz 3. Ayda belli olur demişti. Tek çift olayı keseye göre değilmiş sanırım. Ama tek hissediyorumAllah bebeklerimizi bize bağışlasın sağlıkla alalım kucaklarımıza inşallah.
En son 7. haftada gitmiştim canım. Doktor tek mi çift mi 3. ayda görürüz demişti. 2 hafta var daha kontrole. Plesanta aynı ise normale göre biraz daha riskli oluyormuş bebeklerin gelişimi açısından. Kötü düşünmek istemiyorum ama işte elde değil. İlk gebelik ve ikiz olunca heyecanlı ve meraklıyım çok.
Beta degerlerin nasil artti canimMaasallah ne güzelendiselenme canım bir problem olsaydı soylerdi Dr.
Benim doktor da bugün başta uzun süre birsey soylemedi. Hocam bir problemmi var dedim. Yok bi alttan bakalım bide dedi.ne olduğunu anlamaya çalışırken tabi binbirturlu şey geçti aklımdan.sonra yok bak bu kalp atışı dedi. Ama embriyo nun yanında bişey var da onun ne olduğunu anlayamadım onu inceliyorum dedi.yoksa ikizmi oldum.hcg degerlerim 4 er 5 er katliyordu çünki ...çok da emin olmayan bi tavırla tamam ya herhalde plasenta dedi. Hala aklım o şeyde :)
Gidince artik ogrenirsin tek mi çift mi oldugunu :)) masallah canim ben hamile kalmadan once ruyamda erkek bebegim oldugunu gormustum esime benziyordu onun icin oglusum olacagini hisaediyordum ikiz oldugunu ogrenince tek olacagini hissettim esimin iki fotokopisi olsun istiyorum adama kafayi taktim
Hayirlisi olsun canim ben 2 oglum olsun isterim kadina deger veren, kadini ezmeyen, sevmeyi bilen 2 erkek evlat guzel olur :)) ikiz gebelikte bebisler erken geliyormus o isi nasil yapacaz insanlar 20.haftada alisverise basliyormus.ben de erkek görmüştüm çok önceden eşim de erkek görmüş. Erkekler genelde anneye benziyor ama :) ay bilmiyorum evde 3 erkek birden. Gerçi ikisi de kız olursa daha kötü babalar için. Evin içinde 3 süslü kadın
bir sonraki kontrolünde süpriz olabilir belki :) benim doktorum da ilk bebeği incelerken bi duraksadı ben de korktum. Doktorların o duraksaması ve ultrasona ifadesiz bakıyorlar falan insan neler düşünüyor o birkaç dk içinde :) bazen ikizlerin biri kendini göstermiyormuş. Üçüncü ayda ikiz olduğunu öğrenen de varmış :) hayırlısı olsun. Kalp atışını duymuşsunya önemli olan o :)Maasallah ne güzelendiselenme canım bir problem olsaydı soylerdi Dr.
Benim doktor da bugün başta uzun süre birsey soylemedi. Hocam bir problemmi var dedim. Yok bi alttan bakalım bide dedi.ne olduğunu anlamaya çalışırken tabi binbirturlu şey geçti aklımdan.sonra yok bak bu kalp atışı dedi. Ama embriyo nun yanında bişey var da onun ne olduğunu anlayamadım onu inceliyorum dedi.yoksa ikizmi oldum.hcg degerlerim 4 er 5 er katliyordu çünki ...çok da emin olmayan bi tavırla tamam ya herhalde plasenta dedi. Hala aklım o şeyde :)
Hayırlısı olsun canım. Sağlıklı olduktan sonra hiç önemli değil kızmış erkekmiş :) Doğum 34-36 hafta arası oluyormuş ikizlerde. İkizlerin normal tamamlama haftası 37ymiş zaten. Daha geçerse risk olabiliyormuş. 31 de gelen bile gördüm. Sağlıklı olduktan sonra sorun olmuyor. Genelde sezeryan oluyormuş. Gidişata göre artık doktorlarımız yönlendirecek canım. Bir de bebişler ne zaman gelmeye karar verecek o da var :) dediğin gibi 20. Hafta alışveriş için iyi. Erken gelme ihtimallerine karşı anca tamamlarız zaten.Hayirlisi olsun canim ben 2 oglum olsun isterim kadina deger veren, kadini ezmeyen, sevmeyi bilen 2 erkek evlat guzel olur :)) ikiz gebelikte bebisler erken geliyormus o isi nasil yapacaz insanlar 20.haftada alisverise basliyormus.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?