2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Bebekler için hazır su değilde kaynamış ılımış suYun daha iyi olduğuna dair bi yazı okumuştum. Sebebi de hazır suyun içindeki minerallerin bebeğin böbreğine ağır gelmesiyle alakalıymış.
Suana kadar bende oyle yaptim hala daha yapıyorum dacevremden gerek yok diyenler var ama direk vermeye hic icim sinmiyo

Canım biz 5i bitirdik. Sünnet derisi hem birbirine yapışıkmış hem de pipinin ucuna yapışıkmış. Çişini zor yapıyordur dedi. Bak çişini yaptığı delik Nerede dedi. Ne bileyim ben Nerede fln diye uzun uzun baktım pipiye de epey bi güldü doktor bana. Ameliyatı zor değil ama iyileşmesi zor dedi. 10 günü bulur dedi. Fln fln.
Ama annem; bana doğduğu günden beri pipinin derisini ileri geri yap sünneti kolay demişti de ben maalesef pek inanmadım yapmadım da. Bakalım haftaya salı olacağız.
Cok gecmis olsun insAllah kolaylikla atlatirsiniz. Bizede doktor iylesme sureci uzun olabilir dedi 4. Gun daha iyiydi oglum bugun bir hafta oldu iylesti cok şükür. Sorunlar ayni degil bize afedersiniz gömük pipi dendi gec iylesir dedi doktor ama erkenden iylesti hic belli olmuyor doktorlar olabilecek en kötüye alistirmak icin söylüyo

Kızlar adetleriniz ne durumda? Ben 40 gün önce ilk kez oldum sonra bi daha olmadım. Bi aya yakındır afedersiniz sümüksü kıvamda akıntım geliyor yapış yapış normal midir acaba
Ben daha kırkım çıkmadan doğum yaptıktan 30 gün sonra adet oldum hala da düzenli olarak adetim devam ediyor ilk altı ay olmazsın falan demişlerdi ama hiçte öyle olmadı lohusalığımda bi değişikti zaten doğumdan sonra içimi o kadar boşaltmaya uğraştılarki doğru düzgün kanama bile olmadı beyaz bi sıvı geldi adet yoğunluğunda 15 gün sürdü bitti

Kan damlasından sonra bizde de yeşil kokulu ve mukuslu tekrar başladı karnından sürekli gurul gürül ses geliyordu ve tabi gaz sancısı... bir kaç gündür bıraktık şimdi düzeldi bizde besin alerjisi de var süt ürünleri ve yumurta diyetindeyim iki al oldu ona rağmen alerji belirtileri verince kestik kan damlasını ama doktorla konuşmadık hiç yarın kontrol var bakalım ne diyecek burdan yazarım. Aile hekimliğinin verdiğini kullanıyoruz ama tahlil falan yapılmadan verildi standart uygulama. Sizin kan tahlili yapıldı mı??
Yok canım tahlil yapılmadı. Bende doktora mesaj atmayı düşünüyordum. Bugün vermedim damla.

Cok gecmis olsun insAllah kolaylikla atlatirsiniz. Bizede doktor iylesme sureci uzun olabilir dedi 4. Gun daha iyiydi oglum bugun bir hafta oldu iylesti cok şükür. Sorunlar ayni degil bize afedersiniz gömük pipi dendi gec iylesir dedi doktor ama erkenden iylesti hic belli olmuyor doktorlar olabilecek en kötüye alistirmak icin söylüyo
Çok saol cnm. Sağlıkla büyürler inşallah:nazar:

Kızlar pirinç unu mama veren varmı ben bugün verdim ilk defa çok sevdi ama miktar ne kadar vercem bilemiyorum bi çay bardağı suyla yaptım çok güzel yedi daha da versem yerdi yani ne kadar vermeliyim bilen varmı

kizlar kilo durumunuz ne alemde alerji icin diyet yapan anneler özellikle size sorum

ya ben 15 16 kilo almistim hamilelikte su ana kadar toplam 21 kilo verdim :olamaz:

vermeye de devam edecek gibiyim, bazen korkuyorum direncim dusecek diye siz neler yapiyosunuz ne yiyosunuz gün içinde

Çok teşekkür ederimm Allah razı olsun canım türkü hanıma gidiyorduk genç bi dr siz burda değilsiniz galiba. Sağlık ocağı parkın karşında olan demi başka var mıdır ki dediğin drlara da bakacağım Çok iyi oldu söylediğin Çok sağ ol :)

evet ben evlenince taşındım ordan sonra atandim sehir degistirdim ama ankarayi cok severim çoğu insanin aksine:KK45:

türkü hanımı bilmiyorum canim ama birhan bey de iyiydi o da vardi, diğer ikisi benim bacak kadarki halimden beri bildiği icin ekstra guveniyorum:KK52:

evet parkin karşısında canim başka yoktu ben ordayken simdi bilmiyorum ama

Kızlar adetleriniz ne durumda? Ben 40 gün önce ilk kez oldum sonra bi daha olmadım. Bi aya yakındır afedersiniz sümüksü kıvamda akıntım geliyor yapış yapış normal midir acaba

ben kırkım çıkmadan olmuştum sonra da her ay düzenli oldum canım

dediğin sekilde bende de oldu su an yok gecti, normaldir diye düşündüm ben

Kızlar pirinç unu mama veren varmı ben bugün verdim ilk defa çok sevdi ama miktar ne kadar vercem bilemiyorum bi çay bardağı suyla yaptım çok güzel yedi daha da versem yerdi yani ne kadar vermeliyim bilen varmı
Canım ben hergün yatmadan içine 1 çay kaşığı pekmez koyup veriyorum hero baby nin kaşık maması kavanozuna yapıyorum bazen hepsini yiyo bazen azıcık bırakıyo 1.5 çay bardağı suya 1 yemek kaşığı dolusu koyuyorum

Canım ben hergün yatmadan içine 1 çay kaşığı pekmez koyup veriyorum hero baby nin kaşık maması kavanozuna yapıyorum bazen hepsini yiyo bazen azıcık bırakıyo 1.5 çay bardağı suya 1 yemek kaşığı dolusu koyuyorum
Bende arı mama denedim canım tatlı eklemeyin zaten tatlı die uyarı vardı bende eklemedim tadı gerçekten iyiydi tatlıydı ama şimdi çok karın ağrısı yaptı kıvrandı resmen sırt üstü koyduğum anda bağırdı karnının üzerine yatırınca sakinledi midesi de taş gibiydi hazmedemedi heralde bilmiyorum berip vermeme konusunda kararsız kaldım

Bende arı mama denedim canım tatlı eklemeyin zaten tatlı die uyarı vardı bende eklemedim tadı gerçekten iyiydi tatlıydı ama şimdi çok karın ağrısı yaptı kıvrandı resmen sırt üstü koyduğum anda bağırdı karnının üzerine yatırınca sakinledi midesi de taş gibiydi hazmedemedi heralde bilmiyorum berip vermeme konusunda kararsız kaldım
Evet tadı güzel bizim doktor pekmez ver dedi kızım sade içmiyo pekmezi bende mecbur ona koyup veriyorum bende arı kullanıyorum canım belki dediğin gibi hazmedemediyse olmadı 3 gün kuralını dene azar azar yine olursa kesersin benim kızım bazen doyduğu halde hala yiyo ondan sonra huzursuz oluyo ben doyduğunu anladığım zaman vermiyorum

Merhaba anneler :) arada girip okuyorum. Pirinç unu muhallebi konuşmalarınıza denk geldim. Ben oğlum fazla kilolu olduğundan pirinç unu konusunda ön yargılıydım. Doktoru gece emzirmeyi azaltmak için önermişti ilk. Sonradan irmikli bir tarif bulmuştum. 1-1,5 su bardağı suda 5çay kaşığı irmiği iyice pişiriyordum. İndirmeye yakın biraz suda 5çay kaşığı pirinç ununu açıp irmiğe ekliyordum. Biraz da keçiboynuzu unu ekleyip (hem tat veriyor hem iştah açıyormuş hem de vücut direncini artırıyormuş diye biliyorum) kaynayınca ocaktan alıyordum. Tadını beğenmezlerse vanilya da ekleyebilirsiniz indirmeye yakın (ben vanilya çubuğu kullanıyorum). Başlarda bu karışımı sürekli çırparak ılıtıp içerisine dondurucudan anne sütü de kattım (o zaman dolapta uzun süre duramayacağından yarım ölçekten yapıyordum) Bu muhallebiyi yedirirken bir türlü içiremediğim kan damlasını içine kattığım da oldu, tabii süt eklemeden :) Oğlum biraz büyüdüğünde bu karışıma meyve püresi, bisküvi, ceviz, bal, tarçın, pekmez, fındık, badem gibi eklemeler de yaptım. En beğendiği balkabaklı ve bisküvili olanıydı mesela. Muhallebinin altına ve ara katına bisküvi ezip, üzerine ballı ya da pekmezli balkabağı püresi ve üstüne de ceviz rendesi ve tarçın serpiyordum :) Büyüdüğünde arada su yerine süt de kullandım.
1-1,5 su bardağından yaptığım yanılmıyorsam 3 gün gidiyordu. İlk başlarda daha az yediklerinden ölçüyü siz kendi ufaklıklarınıza göre revize edin ve deneyin derim :)

kizlar kilo durumunuz ne alemde alerji icin diyet yapan anneler özellikle size sorum

ya ben 15 16 kilo almistim hamilelikte su ana kadar toplam 21 kilo verdim :olamaz:

vermeye de devam edecek gibiyim, bazen korkuyorum direncim dusecek diye siz neler yapiyosunuz ne yiyosunuz gün içinde
Ben 4 kg almıştım. Doğumdan sonra 13 kg verdim. Şu an hamilelik öncesinden de zayıfım. Diyet de beni mahvetti. Sebze yiyorum devamlı. Çok seçeneğim yok. Annem sağ olsun yemeğimi yapıyor. O olmasa açım. Yetişemiyorum çünkü.
Yine de sağlıklı beslenme açısından yeterli olduğunu düşünmüyorum. Saçlarım avuç avuç dökülüyor mesela. Vücudum error vermeye başladı. Halsizim bitkinim yorgunum off :KK43:

Ben 25 kilk almıştım. Dogumdan sonra 7 kilosu gitti üzerine bir 5 kilo aldım süt olsun diye:))maşallah çok sağlıklıyım ama psikolojik olarak dipteyim sondayım. Rejim yapıyorum ben de sizin gibi alerjik diye ama kilo vermedim sanırım sadece süt ürünleri kesmem buna engel olmadı darısı başıma diyim artik

X