2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Kızlar bu fazla kilolu bebekleri kaç saatte bir emziriyosunuz.benim kızım çok hareketli gece en son 10.30 da emip sabah 6 6.30 a kadar emmiyor sonra emip bi daha 2 3 saatte bir 5 da emiyor.günde toplam 5 defa anca emiyor o da çok az zaten aşırı sütüm olmadı hiç. Dış diyorum çünkü arada kriz geliyor gibi dış kasıyor. O da çıkmadı 1 ay olucak nerdeyse. Çok da mutlu bir bebek ağlamaz etmez oynar sürekli. Bu ay 500 gr almış 4 ay bitti 5. Ayda korkuyorum 100 200 alıcak diye benimle aynı durumda olan var mı aranızda gece bu kadar uzun emmemesi gündüz de hiç meme aramamasi

Canım 2-3 saatte bir emmesi normal zaten. Benim bebeğimde bu aralıkta emiyor. Gecede 1 kere emiyor. Aç olsa huzursuz olur diye düşünüyorum. 5. Ayda doğum kilosunun 2 katı olması gerekiyormuş. 5. Ay kontrolünde iki katı kiloya ulaşırsa problem yok demektir. Önemli olan sağlıklı olması. Benim arkadaşım var,Bebeği gayet kilolu fakat çok sık hasta oluyor mesela... kiloya çok takılma bence...

Aynı şeyi yazıcaktım birkaç gün önce vazgectim
Libidom yüksektir hamilelikte tavan yapmıştı zaten ama bu ara gözümün göresi yok
Yorgunluğa veya bebegede bağlamıcam ikiside değil bildiğin isteksizim.
Saçlarımda feci dökülüyor yanları hep açıldı
Östrojen vucudumuzu yavaş yavaş terkedıyor galiba :)

Haklısın ama işte elimde değil iştahsızlık çok fena bişey yaa

Cok tesekkur ederim okadar stresliyim ki sonrasi nasil olucak hele sargı bezi yapisirsa nasil yapcam diye düşünüp duruyorum. InsAllah kolaylikla atlatiriz. Cok doktor arastirdik ama tavsiye daha onemli memnun oldugunuz icin bende bu doktoru tercih ettim tekrar cok teşekkür ederim

Oyle yapicam artik cok karistirinca tadini begenmez belki ilk etapda bugün ilk yogurdunu yedi cok sevdi hatta birakinca agladi :) oyle duymuştum surekli uyarilmak ister diye ama artik bende denerim ek gidayla pisik artarmis belki zeytinyagiyla onune gecerim cok teşekkür ederim :)

Vazelini bol sureceksin sargiliyken de,sonrasinda da böyle löp diye bir ceviz kadar falan vazelin koy sürekli. Ilk sargiyi 15 16 saat sonra acın daha fazla kalirsa yapışıyor. Ilik suda 15 dk bekleterek actik biz. Açamayınca acile goturduk orada açtılar. Hafif kanama oldu mudahale ettiler. Acamazsaniz zorlamayin yani direk hastaneye goturun. Bi de kopuk bardak cok isimize yaradi tavsiye ederim

Arkadaslar bebegim tam 4 bucuk aylik bugun sırt üzerinden karın üzerine döndü. Evde babamiz yok is nedeniyle surekli ikimiziz odada tek asla durmuyo beni göremeyince agliyordu arlamdan. mecbur bazen cikiyordm simdi nasl yapcam

Arkadaslar bebegim tam 4 bucuk aylik bugun sırt üzerinden karın üzerine döndü. Evde babamiz yok is nedeniyle surekli ikimiziz odada tek asla durmuyo beni göremeyince agliyordu arlamdan. mecbur bazen cikiyordm simdi nasl yapcam
Ben hep yere koyuyorum canım. yere yorganını battaniyesini seriyorum oyuncaklarını koyuyorum yanına oyalanıyor öyle. salıncağı var birde kemerini bağlıyorum biraz da onda oyalanıyor.. koltuk üstünde tutma artık tehlikeli

Benim bebeğimde genelde yerde hem rahat dönüyorlar hareket alanları da rahat oluyor ya da kendi yatağımda oynuyorum bazen onunla

Bir bir uygulucam insAllah yapabilirim hem kıyamıyorum hemde herseyini ben yapmak istiyorum. Beni en cok yapismasi korkutuyo onu atlatirsak gerisi kolay gibime geliyo. Peki sargi bezini actikdan sonra bidaha sargi beziyle kapatilmiyo dimi. Sargi bezinden sonra bardagi koydunuz sanirim dimi

Ilk sargi zaten epey büyük. Veya pipi kucuk yani görünmüyor bile sarginin icinde. Kremleri oyle gelisi guzel koyuyorduk. Doktor bize 15 dk suda bekletin sonra cok yavas ve kat kat acın sargıları dedi. Oyle yaptik ama malesef son kat yapışmıştı. Acile gittik orada actilar ama hafif kanama oldugu icin 2 kez tekrar sargiladilar. Ertesi sabah doktor acti. Ama sonraki sargilar kesinlikle yapışmadı. Hafif derisi kendine yapışmıştı, doktor onu kesti. Tekrar yapisma olmasin diye oynatmak gerekiyor onu ihmal etmeyin. Kucucuk zaten biraz zor oluyor ama aglasa da yapin yani. Sargilar cikinca bardagi koyduk, beze surtunmesin diye. Gercekten cok hizli iyilesiyor hic merak etmeyin.

Canım merhaba, bize aynı gün bile yapabileceklerini söylediler ama biz ertesi gün istedik. Biz 3 kişi girdik sünnete daha da alırlardı belki. Ben hiç sorun yaşamadım hareketliydi baya oğlum ve lokal yaptılar zaten gidince sünnet anında ve sonrasın da ne yapman gerektiğini yazılı bi kağıt verecekler. Biz heyecandan foto bile çekmeyi unuttuk siz unutmayın şimdiden hayırlı olsun

Ben de stres yapmıştım ama sonrasın da bu muymuş diyosun rahat ol ben ilk 2 gün calpol verdim sonra bıraktım. İnan korktuğun gibi olmuyor bir de o sargı muhakkak yapışıyor biz de hastane de açtırdık ama bi daha sargı bezine gerek kalmadı. 3.gün yapışma oldu inan sünnetten daha nenem bişey yapışması ama ilk gün zaten hareketi yapamıyorsun sonrasında yaptığım da bi işe yaramadı galiba.

Biz de heyecandan parcayi istemeyi unuttuk. Yegenlerime vermislerdi. Bizde o yapisma cok sorun olmadi, doktor ayirdi hemen. Illa ki agladi ama sargiyi acarken agladiginin milyonda biri bile degildi. Valla ben o hareketi cok zorlansam da yaptim bi daha yapisir diye korkumdan. Beyaza yakin şeffaf bi deri oluştu yine her seferinde ayirdim onu. Neyse bitti gitti cok sukur. Stresinden patlayacaktim

Merhaba arkadaslar ben henüz bebek arabasi almadim kışın gezme sansımiz olmaz diye. Simdi almayi düşünüyorum. Baston tarzi almak istiyorum ama ben yüzü banada dönük olsun istiyorum onlar dönmüyor galiba. Siz ne onerirsiniz sizin tercihiniz ne oldu. Yardımcı olursaniz sevinirim.

Yazdiklarinizi okudukca bi cesaret geldi bana :)
Daha oncede soylemistin hatirliyorum beni en cok yapışma kismi korkutmustu bide açtırma ama artik daha sakinim sanki bi an cesaretlendim :) eminim o an ayni stresi yasicam ama artik sonrasinda ne kadar sakin olursam okadar kolay olur diye düşünüyorum. Bi an önce oldu bitti demeyi istiyorum. Gece uykusu duzene girdi cokda aglayan bi bebek degil sunnetten sonra degisirmi diye dusunmeden de edemiyorum

Ozaman hazirlikli gideyim yapariz hemen derlerse hic hayir demem 1 gun daha az stres etmis olurum. Belki korkucam ama oglumun yaninda olmak daha iyi gelicek bana vicdanen. Resim konusunu iyiki söyledim insAllah bizde heyecandan unutmayiz. Artik sargilar da bi sekilde acilir. InsAllah sunnet sonrasi huysuz bi bebek olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…