• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Kızlar bir de antibiyotikle ilgili doktorumuzun görüşünü paylaşmak istiyorum. Bebeklerde antibiyotik kullanımından anneler imtina ediyor ama dünyada antibiyotik kullanımına baktığımızda bunlardan sadece üçte biri tıpta kullaniliyor, peki geri kalanı ne oluyor. Yediğimiz market yogurtlari aylarca bozulmuyor antibiyotik. Açık süt aldığımız inek hastalandiginda antibiyotik evde yaptığın yoğurta da geçer. Bebekleri dışarı çıkarıyoruz soludugumuz hava ağır metaller icerebiliyor bak biz hiç bir şey yapamadan bebeklere geçiyor. Anlıyorum antibiyotik vermeyelim istiyorsunuz biz de kolay kolay yazmiyoruz zaten ama vermek zorunda da kalırsan anne olarak kendini suçlu hissetme dedi. Bu konuya doktorunuzla yaptığımız paraben konuşmasından geldik :) ben de hadi antibiyotik verelim demiyorum ama vermek zorunda olduğumuzda da biraz olsun bir olumlu yön bulabiliriz belki diye paylaşmak istedim.

Kızlar alakasız olacak belki ama ben de eşime karşı bi cinsel isteksizlik var hiç içimden gelmiyor birlikte olmak. Neredeyse bi senedir doğru dürüst beraber olmadık haliyle eşim de çok istekli ama ben hiç yanaşmıyorum eskiden böyle değildim yorgunluğa ve bebeğe bağlıyorum ama hiç düzelme olmuyor ne yapsam bilemedim eşim de belli etmese de çok güceniyor aramız soğuyacak diye de korkuyorum
Oncelik bebek oluyor haliyle dogumdan sonra. Ama eslerde ikinci cocuk benim esimde bazen laf carptiriyor ahh yavrum annen eskiden soyleydi boyle yapardi falan deyip. Biz birlikte olmaya basladik ama eskisi kadar sik olmuyor:işsiz:insaallah duzene girer

Sevgili anneler merhaba, bir süredir foruma giremedim belki konuşulmuştur ama.. Oğlum yaklaşık 5 aylık olacak 5 gündür büyük tuvaletini yapamıyor sadece anne sütü alıyor bazı yerlerde normal diyorlar ama daha önce hiç kabız olmamıştı hergünyapardı. Bende başladığımız Demir damlasına bağladım bu durumu damlaya da ara verdim 2 gündür ama hala tık yok :bicak: Bu arada zeytinyağı içirdim bi tatlı kaşığı poposunu da uyardım kendimde incir vs tükettim ama olmadı. Başka ne yapılabilir?:işsiz:

Kızlar alakasız olacak belki ama ben de eşime karşı bi cinsel isteksizlik var hiç içimden gelmiyor birlikte olmak. Neredeyse bi senedir doğru dürüst beraber olmadık haliyle eşim de çok istekli ama ben hiç yanaşmıyorum eskiden böyle değildim yorgunluğa ve bebeğe bağlıyorum ama hiç düzelme olmuyor ne yapsam bilemedim eşim de belli etmese de çok güceniyor aramız soğuyacak diye de korkuyorum
Sanki bu yazıyı ben yazmışım gibi hissettim. Bizde de durum aynı. Valla eşim bozuluyor biraz ama yapacak birşeyim yok. Yorgunluk uykusuzluk derken hiç aklıma bile gelmiyor beraber olmak. Boş Zaman bulamıyorum ki zaten 2 çocukla.
Onlar da biraz idare etsinler ama sefası onlara cefası bize. Trip atsa kafasını kırarım:sinirli:

Oncelik bebek oluyor haliyle dogumdan sonra. Ama eslerde ikinci cocuk benim esimde bazen laf carptiriyor ahh yavrum annen eskiden soyleydi boyle yapardi falan deyip. Biz birlikte olmaya basladik ama eskisi kadar sik olmuyor:işsiz:insaallah duzene girer

Sanki bu yazıyı ben yazmışım gibi hissettim. Bizde de durum aynı. Valla eşim bozuluyor biraz ama yapacak birşeyim yok. Yorgunluk uykusuzluk derken hiç aklıma bile gelmiyor beraber olmak. Boş Zaman bulamıyorum ki zaten 2 çocukla.
Onlar da biraz idare etsinler ama sefası onlara cefası bize. Trip atsa kafasını kırarım:sinirli:

Bizimki laf sokuyor arada canım ama hiç umrumda değil ben bi boşluk bulup banyoya bile giremiyorum kaldıki..

Iki cocukla cok daha zordur. Allah guc kuvvet versin

Doktorumuz bize sidefer die bi damla berdi prospektüsünde 4 yaşından sonra kullanılır yazıyo sorduk bişey olmaz 5 6 damla ber dedi ben çok die düşünüp 3 damla verdim gece kıvrandı sürekli ama gazdandır dedim ilaç akluma gelmedi. Sabah tekrar verdim bi ağladı Allahım hiç böyle ağladığını görmedim kaskatı kesildi nefes alamadı çocuk mosmor oldu etinden et koparılıyo sanki bidaha mecburi ilaçlar dışındaki hiçbi damlayı vermiycem çocuğuma lanet ettim yaa

Sevgili anneler merhaba, bir süredir foruma giremedim belki konuşulmuştur ama.. Oğlum yaklaşık 5 aylık olacak 5 gündür büyük tuvaletini yapamıyor sadece anne sütü alıyor bazı yerlerde normal diyorlar ama daha önce hiç kabız olmamıştı hergünyapardı. Bende başladığımız Demir damlasına bağladım bu durumu damlaya da ara verdim 2 gündür ama hala tık yok :bicak: Bu arada zeytinyağı içirdim bi tatlı kaşığı poposunu da uyardım kendimde incir vs tükettim ama olmadı. Başka ne yapılabilir?:işsiz:
Anne sütü aliyorsa normal oğlumun 12 gundur yapmadigi oluyo doktor kusma istahsizlik karninda sertlik yoksa normal diyo egger bu problemler yoksa sıkıntı etme bence

3gün kuralına göre hareket etmekte fayda var inşallah bir sıkıntı olmaz da afiyetle yer bebiş
Oyle yapicam bende ilk 3 gun yogurt denicem sonra yogurtla beraber 3 gun de patates havuc haslayip vericem. InsAllah alerjisiz atlatiriz
Bi yogurdu 3 gun versem bi sıkıntı olur mu acaba bazi yerlerde 2 gunden fazla kalan yoğurdu vermeyin yazıyor

F filmgibi C Cokoprenses83 kizlar bisey sorucam pazartesi nisa hastanesinde ilker beye randevu aldik sünnet icin muayene olucaz kac gun sonraya randevu verdiler sizebide anne babayi yanina aliyolarmiydi. 1 sorum daha var oglum 6 aylik bayagi hareketli biyerde 5 aylik bebegi hareketli oldugundan dolayi uyutup yapmislar sizin yavrulariniza nasil yapilmisti okadar stresliyim ki cok korkuyorum nelerle karsilasicam bilim istiyorum

Oyle yapicam bende ilk 3 gun yogurt denicem sonra yogurtla beraber 3 gun de patates havuc haslayip vericem. InsAllah alerjisiz atlatiriz
Bi yogurdu 3 gun versem bi sıkıntı olur mu acaba bazi yerlerde 2 gunden fazla kalan yoğurdu vermeyin yazıyor
Canım ben veriyordum sakıncası olmaZ, bir de ek gıdada en çok karşılaşılan sıkıntı kabızlık, onu göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim, yani patates, havuç verdiğinizde içine zeytinyağı da eklemizi öneririm ya da öncesi veya sonrasında

Canım ben veriyordum sakıncası olmaZ, bir de ek gıdada en çok karşılaşılan sıkıntı kabızlık, onu göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim, yani patates, havuç verdiğinizde içine zeytinyağı da eklemizi öneririm ya da öncesi veya sonrasında
Kabizlik ve pişikle karsilasmayi bekliyorum canim zaten 12 gune kadar yapmadigi oluyo bakalim nasil etkilicek oglumu. Zeytinyagini doktor da söyledi pistikden sonra icine koy dedi irmik de koyucam her yaptigima mutlaka koyucam zeytinyagini. Bal kabagi koysamda bi sakincasi olur mu acaba

Kabizlik ve pişikle karsilasmayi bekliyorum canim zaten 12 gune kadar yapmadigi oluyo bakalim nasil etkilicek oglumu. Zeytinyagini doktor da söyledi pistikden sonra icine koy dedi irmik de koyucam her yaptigima mutlaka koyucam zeytinyagini. Bal kabagi koysamda bi sakincasi olur mu acaba
Bal kabağı kolay sindirilebilir ve kabızlık için iyi bir besin, yoğurtta probiyotik olduğu için o da kabızlığa birebir canım belki ek gıdayla düzene girer daha rahat olursunuz inşallah, pişik için poposuna da zeytinyağı sürmeyi denedin mi kakanin ciltle temasını önlüyorsun hem de cildine iyi geliyor :)

O zaman ben balkabagida koyayım insAllah duzene girer. Hic denemedim bepantol kullaniyorum pisik olmasin diye cok sukur simdiye kadar fazla bi pisigi olmadi. Zeytinyagi popoyu uyarmazmi tuwaletini yapmasi icin alisir diye dusundum acikcasi bende duymusdum ama daha hic surmedim :)

Bebeği hala dönmeyen varmı ya. Ayın 8 inde 5 aylık olacak ama asla dönmüyor. Dönmeye çalışmıyor bile. Yüzüstü de koyunca çok sıkılıyor ağlıyor ama dönmüyor. Ama iş oturmaya gelince dünden razı. Artık 10-15 saniye desteksiz oturuyor. Otururken ayağı kalkmaya çalışıyor. Adım atmak istiyor. Hiç yataksı yok hep oturmak ayagı kalkmak istiyor. Acaba dönmemesi bi sorun olurmu. Böyle giderse emeklemeyecek heralde
Aynı benim oğlanı anlatmışsın canım :) bugün tam 5 ay 2 günlük bir kaç saat öncesine kadar yüz üstünden sırt üstü dönmeyi öğrendi
Yan dönmeyi bile sevmeyen yüz üstü aslaaaa yatmayan ama yine de inatla 5 dk da olsa yatırdığım bi bebeğim var sürekli otursun gezsin iş dönmeye gelince oralı bile olmuyordu bugün bir mucize oldu işte :)

O zaman ben balkabagida koyayım insAllah duzene girer. Hic denemedim bepantol kullaniyorum pisik olmasin diye cok sukur simdiye kadar fazla bi pisigi olmadi. Zeytinyagi popoyu uyarmazmi tuwaletini yapmasi icin alisir diye dusundum acikcasi bende duymusdum ama daha hic surmedim :)
En basta tek tek dene ilerledikçe karıştır birbirine istersen... poposu derken sadece o kısmını kastetmiyorum, ıslak mendille sildigin heryer, yani çişinin kakanin değdiği heryer... önceden de yazmıştım okumussundur belki ben doğduğundan beri hep pamuk ve su ile temizleyip günde bi kaç kere de yağladım, sadece kızarırsa krem kullanıyorum o da nadir oluyor, ıslak mendil de pişik yapabiliyor bazen

Kızlar benim ilk oğlum da egzama ve kakasında bi kaç kez kan vardı doktor üzerinde pek durmadı zamanla da geçti diyet falan da yapmadım büyüdükçe geçti

F filmgibi C Cokoprenses83 kizlar bisey sorucam pazartesi nisa hastanesinde ilker beye randevu aldik sünnet icin muayene olucaz kac gun sonraya randevu verdiler sizebide anne babayi yanina aliyolarmiydi. 1 sorum daha var oglum 6 aylik bayagi hareketli biyerde 5 aylik bebegi hareketli oldugundan dolayi uyutup yapmislar sizin yavrulariniza nasil yapilmisti okadar stresliyim ki cok korkuyorum nelerle karsilasicam bilim istiyorum
Bize hemen 2 gun sonraya gun verdiler ama esim musait degildi biz geciktirdik. Bizimki 3.5 aylikti ama inanilmaz kipir kipirdi. Lokal yapti. Anne baba girebiliyor. 20 dk surer demisti 50 dk surdu sanirim hareketli olduğu icin. Inan benim omrumden omur gitti dusunerek. 3 gune iyileşti hic dusundugume degmedi. Sadece ilk yapilan sargının yapismamasi önemli. Cok iyi bir doktor insallah siz de memnun kalirsiniz

Back