2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Slm kızlar rabbım alerjık bebıslere sıfa versn ıns su mubarek gunlerde. tabı annelere de sabır versn. yazmasamda okuyor ve dua edıyorm.bı sorum olacaktı benm aklım karıstı.6.ay asıları 5 ay bıtıp 6.aydan gun alınca mı yapılıyo yoksa 6.ay bıtıp 7.aydan gun alınca mı yapılıyo.lutfen benı aydınlatın.

Oglum 27 bugün tam 6 aylik oldu aşıyı dun oldu yani 5. Ay bitince yapiliyo . Ama soyle bisey var bütün asilarin yapilma tarihi ilk yapilan asiya göre hesaplaniyo bence 6. Ay asilari 7. Aya girerkende yapilabilir

Bugün doktora götürdük oğlumu,kızarıklıklar fena bir hal aldı,sürekli ağlıyor,diş mi alerjimi en azından onun ayrımını yapalım dedik...

Egzama dedi,atopik egzama Süt ürünleri,domates,çilek yeme dedi.Diş değilmiş yani.Krem verdi,henüz almadık bakalım...

Ama benim her zamanki yediğim şeyler,yeni mi çıktı bu durum birden anlamadım ki.Ya da diyorum bende alerji var,toza karşı,yoğun kokular falan çok kötü yapıyor.Onda da böyle bir durum olabilir mi,deterjan,toz vs...

Ne yiyeceğim ben şimdi?

Alerji, protokolit, laktoz intoleransi hep farklı şeyler. Belirtileri birbirine benziyor ama hastalığın kendisi çok çok farklı. Bu üçünü ayrı ayrı araştırıp, hangisinin belirtileri olduğunu malesef biz anneler dışında pek kimse teşhis koyamıyor.
Noktasal kan, mukus, vucudun bir veya iki yerinde isilik gibi putur putur döküntü protokliti gösterir. Alerji testlerr temiz cikar.
Besin alerjisinde kan fazla olur, dokuntuler bir iki yerde degil vucudun her yerinde ve genis genis olur mesela avuc ici kadar gibi.
Laktoz intoleransinda ise, sut urunleri diyetine basladiktan 3 gun sonra bicakla keser gibi kesilir bebegin şikayetleri. Anne sutundeki en kucuk laktoz bile dokunuyor ise, o da laktoz damlasiyla hallolur.
Benim doktordan anladigim ve alerjiyle ilgili okuduklarim bu şekilde.

Doktor bize protokolit oldugunu ve ek gidayla düzeleceğini söyledi. Umarim oyle olur

Merhaba hanımlar, bizde bugün 5. ay kontrolüne gittik. Rota 2. Doz yapıldı.
Rota aşısının çok yan etki yaptığını, 1 ay gaz problemi yaşadığımızı söyledim, yapar dedi aşının içeriğinde laktoz varmış. Şimdi o kadar etkilemez dedi ama göreceğiz bakalım...
Bebeğim 500 gr almış. Ek gıdaya 7. Ayda başlatacak sanırım..
Muayene ederken doktorun dokunduğu yerler hemen kızardı, alerjik bir bünyeye sahipmiş. Yüzünde isilik tarzı kabarma ve Kaş arasında hafif döküntüler var. Doktor kanlı kaka, kulak arkasında ve vücudunun boğum yerlerinde egzama tarzı leke olursa diyet yaparsın dedi...

Günde toplam ne kadar uyuduğunu ve gece kaç kere uyandığını sordu. Uykusunun günde toplam 10 saatin altında olmaması gerekiyormuş. Sallamadan uyutmayı sordum birde :) 6. Ayda başlanıyor dedi...

6. Ay bitince canım. O şekilde 6ay lık olur

geçmiş olsun canım.. umarım biran önce düzelir bebeğin...

Kızlar merhaba bizde kontorulden geldik 450 gr almış sadece minik kızım doktor ek gıdaya başlayalım yavaş yavaş dedi bu listeyi verdi iştah açıcı ve içinde 15 farklı vitamin ve 7 minarel içeren damla yazdı buna başlayınca coledan 3 damlaydi 1 damlaya düşürdü listemiz de böyle yavaş yavaş denemeye baslicaz bakalım

Eklentiler

• 2018-03-27 18.23.25.jpg
    42,5 KB · Görüntüleme: 123
6. Ay bitince canım. O şekilde 6ay lık olur
4.ay asısın da hemsıre öbür ay 6.ay asıları var dedı yani martın 6 sında.o zamanda 5.ay bıtıp 6.aydan gun alıyo hem de 4 tane asısı var dedı nasıl dayanacak bu cocuklar ya.aman karman corman gıdınce ıyıce ırdeyıp sorayım bari.

Yok canım. Ara doktoruna da sor. Belki bir sonraki aşı demek istemiştir. 5.ay bitince aşı yok (ki biz bu sebepten rota nın ikinci dozunu 5.ay bitince yapacağız) 5.ay bitince kontrole çağırılır. 6.ay bitince 6.ay aşıları yapılır. Bilgin olsun

Arkadaşlar
Osman müftüoğlu ntv deydi. Dedi ki ""ilaçlarda kullanılan paraben ile bizim sağlığa zararlı paketli ürünler içindeki paraben aynı şey değil. Sağlık bakanlığı bu konuda çok duyarlı. O yüzden ilaçların içinde olan paraben ilacın oluşturulabilmesi içindir. Güvenle kullanın. Özellikle d vitaminlerin de paraben olmaz. Mutlaka kullanın.""
Yani böyle dedi...

Tamam kızlar cok cok sagolun bılgılerınız icin.o zaman bızım hemsıre yanlıslıkla soyledı galıba.ben rota yaptırmadım o zaman bu ay kontrol var.

aynı şeyi bana güvendiğim bi eczacı söylemişti, kozmetik ürünlerinde olan farklı ilaçların icindeki farklı diye, simdi onu hatırladım.

Bugün öğrendiğim bir şeyi sizlerle paylaşmak istedim. Eğer bebeğinizde alerji varsa ve teşhis koyulmuşsa doktordan iki defa 3 aylık refakatçi raporu alabiliyormuşsunuz kızlar. Ayrıntılı olarak araştırmadım henüz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…