- 26 Aralık 2016
- 1.278
- 2.628
- 133
- 34
- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #37.981
Normal bebekler bebe yagi olur ama alerjik ciltler icin ozel birseyler yazdi. Sampuan ve nemlendirici. Bakinca yazarim adiniBebe yağıyla mı peki
İn bin terine dikkat et. Sıcaklarsa huysuzlanır.ince penye giydir bence.zaten uğultudan uyur yüksek ihtimalle.Kızlar yarın inşallah otobüs ve uçak yolculuğu yapacağım çok endişeliyim. Dikkat etmem gereken özel birşey var mı. Emzirme önlüğü aldım inşallah bebeğim sıkıntı çıkarmaz
Hayırlısıyla tez zamanda atlatırsınız umarım.Ben sizin icin birsey diyememdoktor hanim en cok kilo aliminin ustunde durdu. Sut urunleri diyetine devam. Icinde yumurta olan kek yiyecegim ilk gun 1 dilim, ikinci gun 2 dilim seklinde artirarak. 1 hafta 10 gun sonra da direk yumurta yiyecegim. Ama her gun bir yumurta yemek yok.
Sonrasinda da icinde sut olan kek, icinde yogurt olan pogaca gibi seylerle azar azar devam edeceğim.
Bana cildini devamli ama devamli nemli tutmami söyledi her gun mutlaka yağla dedi. Atopik ciltler icin
Ne şikayetiyle gittiniz doktora kaka tahlili istedi kilo almadığı için miKızlar kaka tahlili vermiştik bugün amip kisti ve 4-5 lökosit çıkmış. Doktora gösteremedik henüz. Burda başka arkadaşlarda da çıkmıştı sanırım ilaç kullandınız mı? Alerjiyle karıştırılabiliyormuş çünkü anne sütü alan bebeklerde çok çok nadir görülürmüş amip off az kilo almasına mı üzüleyim buna mı bilemedim çok moralim bozuldu.
Kızlar kaka tahlili vermiştik bugün amip kisti ve 4-5 lökosit çıkmış. Doktora gösteremedik henüz. Burda başka arkadaşlarda da çıkmıştı sanırım ilaç kullandınız mı? Alerjiyle karıştırılabiliyormuş çünkü anne sütü alan bebeklerde çok çok nadir görülürmüş amip off az kilo almasına mı üzüleyim buna mı bilemedim çok moralim bozuldu.
Benim kızımda kanlı kaka hiç olmamıştı mukuslu kaka olmuştu sadece bizim daha çok bağırsak sancıları ve çığlık ata ata ağlama var bakılan tahlile göre de orta düzey ben şuan tamamen katı bir diyet yapıyorum 1gr süt ürünü yemiyorum ama bebeğim biraz daha toparlandıktan sonra deneyerek bakıcam doktorun dediğine göre bu doğru bir hareket sonuçta bebeklerimiz büyüdükçe güçleniyor sizin durumunuza ne dedi yani diyetle devam ediceksiniz inş böyle sıkıntısı olan bütün çocuklar iyileşirDoktor hamilelikte antibiyotik kullaniminin cok sakincali olduğunu söyledi. Ve tabii yeni dogan döneminde bebekte de. Bagirsak florasini bi kere etkileyince geri donusu zor oluyor, cok cok mecbur olmadikca kullanılmamalı dedi.
Aşıların cok cok ustunde durdu. Kesinlikle aksatmadan yapilmali, devlet bu konuya karsi cok bilinçli, saglik ocaklarinda cok sıkı tutuyorlar, gidip eczaneden alinan aşının icerigi hic farkli degil, saglik odağındaki aşıları ve damlaları gonul rahatligiyla kullanin diye ustunde durdu sıkı sıkı. Mesela rota aşısı da mecburi yapilma konusunda calismalar var ama ulkedeki cocuk nufusu fazla oldugu icin bunlar uzun yillar süreç gerektiriyor dedi.
Kan damlasini kullan dedi.
Bebeklerin gelişimine uygun besinler verin dedi. Mesela ceviz serttir, omega alsin diye cevizi ezip mamaya koymaya gerek yok, dişi cikana kadar baliktan alsin omegayi, dişi çıkınca da cevizi yer dedi.
Avokado mesela bizim kulturumuzun aliskin olmadigi, bebeklerin anne ve ananenelerinin yemedigi ve dolayisiyla da bebeklerin hic tanımadığı bir besin. Bebekleri kendi kulturumuze uygun olmayan seylerle beslersek alerji gelisir dedi.
Mukuslu kaka, az kanli kaka vs bunlar cok buyuk semptomlar degil, katı diyet yapmak cok dogru degil. Bebekte ciddi kilo alamama, nefes darligi, anafilaksi gibi ciddi sorunlar olmadikca, cok katı diyet onermiyorum dedi. Bana da cok az az ilerleyerek diyeti acmami soyledi. Mesela bebegimin poposuna bakmak istedi şansa kaka yapmıştı ve mukusluydu. Tam istedigimiz anne sutu kakasi, bu kadar mukus önemli degil, ek gidaya gecince kendiliğinden gececek bu mukuslar dedi.
Az kanli ve mukuslu kakasi olan 3 grup bebege endoskopi yapilmis. Bir grubunda gercekten sut alerjisi cikmis. Bir grubunda bagirsak hassasiyeti cikmis ve ek gıdayla beraber duzelmis. Bi grubunda hicbirsey cikmamis.
Yani her kanli ve mukuslu kaka illa bi sorun olduğunu gostermez dedi.
2 yasindan once alerji testleri pek sonuc vermez bebegi yormaya gerek yok dedi.
Rota aşısı oneriyorum kesinlikle yaptir dedi. Zaten bagirsak hassasiyeti olan bebekler gerçek rota virusu kaparsa cok zor atlatir dedi.
Hatirladiklarim bu sekilde
Aynen herkesin sorunu çocuğunun verdiği reaksiyon farklı ben mesela peynir yiyemediğim için protein açısından yumurta yiyorum kızımda bir sorun olmuyo o zaman yumurtayla alakalı bir durum yok demektir süt ürünlerine tepki veriyorsa onları yavaş yavaş arttırarak çocuğu gözlemleyebilirz çok sağol canım bilgiler içinBen sizin icin birsey diyememdoktor hanim en cok kilo aliminin ustunde durdu. Sut urunleri diyetine devam. Icinde yumurta olan kek yiyecegim ilk gun 1 dilim, ikinci gun 2 dilim seklinde artirarak. 1 hafta 10 gun sonra da direk yumurta yiyecegim. Ama her gun bir yumurta yemek yok.
Sonrasinda da icinde sut olan kek, icinde yogurt olan pogaca gibi seylerle azar azar devam edeceğim.
Bana cildini devamli ama devamli nemli tutmami söyledi her gun mutlaka yağla dedi. Atopik ciltler icin
İnş rahatça gideceğin yere varırsın canım hayırlı yolculuklarKızlar yarın inşallah otobüs ve uçak yolculuğu yapacağım çok endişeliyim. Dikkat etmem gereken özel birşey var mı. Emzirme önlüğü aldım inşallah bebeğim sıkıntı çıkarmaz
Sağol canım dikkat ederimİn bin terine dikkat et. Sıcaklarsa huysuzlanır.ince penye giydir bence.zaten uğultudan uyur yüksek ihtimalle.
Ben 600km yol yaptım oğlumla. Sadece bi ara ağladı. O da çok terlemişti bunaldı sıcaktan. Yoksa yol boyu uyudu.
İyi yolculuklar
Allah razı olsun canım çok sağolİnş rahatça gideceğin yere varırsın canım hayırlı yolculuklar
Çok sevinirim yazarsanız. Babe’nin ürünlerini kullanıyorum aldım iyi geldi gibi şimdilikNormal bebekler bebe yagi olur ama alerjik ciltler icin ozel birseyler yazdi. Sampuan ve nemlendirici. Bakinca yazarim adini
Canım bence doktorun dediklerini dikkate al. Doktor hemşireden daha bilgilidir diye düşünüyorum... her kafadan bir ses çıkıyor. İnsanın kafasını bulandırıyorlar boş yere...Günaydın kızlar biz de şimdi doktordan geliyoruz 4 aylık kontrol vardı. 500 gram almış doktor normal dedi ek gıdaya basliycaktik ama hem aalerji diyeti yapmamız hem de kilo alımının iyi olması nedeni ile gerek gormedi. Sonra sağlık ocağında hemşireye gittik çok az 500 gram dedi. Şimdi buyur burdan yak sütun yetmiyor olabilir dedi nasil:))
Bence hemşireleri bebekler konusunda otorite kabul etmemek gerekir.zaten doktorlar arasında yeterince yorum farklı var. Bir de bu listeye hemşireleri eklersek hiç işin içinden çıkamayız. Yani benim şahsi kanaatim bu yönde.Günaydın kızlar biz de şimdi doktordan geliyoruz 4 aylık kontrol vardı. 500 gram almış doktor normal dedi ek gıdaya basliycaktik ama hem aalerji diyeti yapmamız hem de kilo alımının iyi olması nedeni ile gerek gormedi. Sonra sağlık ocağında hemşireye gittik çok az 500 gram dedi. Şimdi buyur burdan yak sütun yetmiyor olabilir dedi nasil:))
Uçakta kalkış ve inişte emzirmeye çalış canım basınç farkı kulaklarını etkileyebilir ağrı yapabilir biz yutkunarak hallediyoruz ama bebekler yapamıyor yutkunması için emzirmek gerekliKızlar yarın inşallah otobüs ve uçak yolculuğu yapacağım çok endişeliyim. Dikkat etmem gereken özel birşey var mı. Emzirme önlüğü aldım inşallah bebeğim sıkıntı çıkarmaz
Doktorumuz 4. Aydan itibaren 400-600 gr almasını bekleriz dedi ayrıca persantil eğrileri var doktorlar onlara bakarak yorum yapıyorlar gelişimine, hiçbirşeyi değerlendirmeden hemen sütün yetmiyor muhabbeti yaptılar mı sinir oluyorumGünaydın kızlar biz de şimdi doktordan geliyoruz 4 aylık kontrol vardı. 500 gram almış doktor normal dedi ek gıdaya basliycaktik ama hem aalerji diyeti yapmamız hem de kilo alımının iyi olması nedeni ile gerek gormedi. Sonra sağlık ocağında hemşireye gittik çok az 500 gram dedi. Şimdi buyur burdan yak sütun yetmiyor olabilir dedi nasil:))
Biz 400 gr almıştık normal demişti ebeGünaydın kızlar biz de şimdi doktordan geliyoruz 4 aylık kontrol vardı. 500 gram almış doktor normal dedi ek gıdaya basliycaktik ama hem aalerji diyeti yapmamız hem de kilo alımının iyi olması nedeni ile gerek gormedi. Sonra sağlık ocağında hemşireye gittik çok az 500 gram dedi. Şimdi buyur burdan yak sütun yetmiyor olabilir dedi nasil:))
Bizde dun gittik 4.ay kontrolu icin hem doktora hem saglik ocagina.600gr almis doktorda hemsirede kilo alimi gayet guzel dedi. Ayni busekilde devam dediler:) asilarimizda yapildi suan icin sikinti olmadi asidan kaynakli. Suana kadar bizim doktorda hemslrede hep ayni seyleri soyledi. Farkli konussalar tabiki doktoru dikkate alirim.500gr gayet iyi bence ozellikle buay cok hareketlendiler eller kollar hic durmuyorGünaydın kızlar biz de şimdi doktordan geliyoruz 4 aylık kontrol vardı. 500 gram almış doktor normal dedi ek gıdaya basliycaktik ama hem aalerji diyeti yapmamız hem de kilo alımının iyi olması nedeni ile gerek gormedi. Sonra sağlık ocağında hemşireye gittik çok az 500 gram dedi. Şimdi buyur burdan yak sütun yetmiyor olabilir dedi nasil:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?