• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
T tulperde
Emziren Anneler❗❗
Rezeneye dikkat❗❗
Rezene çayı genelde emziren hanımlara önerilen ve onlar tarafından sık tüketilen bitkilerin başında gelir.

Süt arttırsın, gaz çıkartsın, rahatlatsın gibi nedenlerle tüketilir rezene. Bazen anne içer, bebeğine geçer. Bazen bebeğe çay kaşığı ile içirilir.

Yıllarca böyle bildik. Alternatif tıp sayfalarında bile böyle okuduk. Rezene ve emziren anneyi bir arada duyunca şaşırmadık.

Fakat anne olup, emzirme macerasına dalınca rezenenin emziren annelerce tüketilmemesi gerektiğini öğrendim.

Siz de şaşırdınız mı?

E-Lactancia, emzirme döneminde kullanacağınız her türlü ilacın etken maddesini İngilizceye çevirip siteye yazarak o ilacın etken maddesinin emzirmeye uyumlu olup olmadığını anlayabileceğiniz bir veritabanının sitesi.
İlacın etken maddesinin emzirme ile oluşturabileceği riskleri çok düşükten, çok yükseğe sıralıyor ve nedenini de İngilizce olarak kısaca izah ediyor.

Facebook'ta profesyonel emzirme danışmanları tarafından yönetilen ve ücretsiz emzirme danışmanlığı ile, binlerce bebeğin emzirme sorunlarının çözüldüğü Emzirme Sanatı grubunda rezene kesinlikle önerilmemekte. E-lactancia sitesinde rezenenin Latince adı olan "Foeniculum vulgare" etken madde olarak yazıldığında "çok yüksek riskli" sınıfına dahil edildiği görülüyor. Ekranda çıkan tam açıklamanın çevirisi ise turuncu renkli görselde yapılmış. Bu vesile ile hem E-lactancia'yı öğrendik, hem de rezenenin tüketilmemesi gerektiğini.

Sonrasında klasik bir internet kullanıcısı olarak Google'a hem Türkçe hem de İngilizce, rezenenin zararlarını sorguladım. Ve bulamadım.

Acaba bilgi hatalı mıydı?

Aksine klasik biçimde her site faydalarından bahsediyordu. Bebeğe içirilmemesi gerektiği aşikardı, bebeğin kursağından anne sütünden başka birşey geçmemeliydi. Ama annenin içmesinin ne zararı olabilirdi ki? Bunca yıldır annelerimiz içmişti, bize birşey olmamıştı. (Yani olduysa da bunu rezeneye bağlayan olmamıştı belki de).

Bu sefer de rezenenin içindeki maddeleri incelemeye başladım. İncelerken içinde tekrardan anethol ve estragol uçucu yağlarının olduğunu öğrendim. Bu sefer aramayı rezenenin değil de içindeki uçucu maddelerin etkisi üzerine yapınca, işin rengi değişti. Anetholün nörotoksik özelliği, estragolün kanser tetikleyici özelliği biliniyor, östrojen içerdiği görülüyor (özellikle erkek çocuklar için durumu düşünelim).

Yani, emzirirken rezene tüketilmemesi gerekliliği ve yüksek risk içerdiği ortada.

Evet istisnai durumlar olabilir. Falan hoca ve talebeleri önermiştir, birisi kullanmış fayda görmüştür, birisi 7 çocuğunda kullanmış zarar görmemiştir. Ancak bu durumlar hakikati değiştirmiyor. Risk %1 de olsa binde bir de olsa kendimizi riskten olabildiğince uzaklaştırmamız gerekiyor. Üstelik fayda aslında o bitkiden kaynaklanmıyor, o bitkiyi içince sütün artacağı, gazın geçeceğine dair olumlu inancımızla ilgili.

Rezene, anethol ve estragol içeriyor, bunların da sakıncalı etkileri biliniyor. Temkinli davranmak gerekiyor.

İşi Vaktinden Çok Olan Gıda Mühendisi
M.D.Y

oglum dun 4 aylik asisi oldu biraz huzursux oldu ates falan olmadi 8 yatti dun sabah 8 de kalkti iki bacagina yapildi turkiyede nasil bilmiyorum ama ben her asi oldugunda mutlaka fitil koyarim cok rahatlatiyor Masallah oglum 7.200 olmuz kilosu boyuda 66 cm :)

Evet doktor tavsiyesi. Maalesef bu tür mamaların tadı kokusu berbat. Ve mamanın içeriğine ihtiyaçları var. Kar zarar olarak düşününce bir şekilde içirmek zorundayız. Vanilya çubuğu ve şurubu ile tatlandırmayı da denedim. Anca bu şekilde kabul ettiler.
Vanilya çubuğunu nasıl kullanın canım. Anlatırmısın.

Amin canım. Bütün bebeklere inşallah.

Bu aylarda biberon reddi meme reddi daha çok oluyor sanırım. Mamanın tadını sevmediği için de reddediyor olabilir canım. Tadına alışınca biberonu alır belki tekrar. Sen denemeye devam et.
Anlamadım mamayı başka türlü verince alıyo ama biberonla yok hatta anne sütünü bile biberonla almıyo sürekli denicez artık

Evet doktor tavsiyesi. Maalesef bu tür mamaların tadı kokusu berbat. Ve mamanın içeriğine ihtiyaçları var. Kar zarar olarak düşününce bir şekilde içirmek zorundayız. Vanilya çubuğu ve şurubu ile tatlandırmayı da denedim. Anca bu şekilde kabul ettiler.
Bize de doktor tavsiye etti aynı şekilde vanilya şurubu ya da pekmez dedi vanilya şurubuyla tatlandır dedi bi de zaten bizim verdiğimiz mamada süt ürünü yok alerji olduğu için değiştiriştirilmiş pekmez sorun olmayabilir o yüzden bişey sorabilir miyim canım vanilya şurubunu nerden aldın ben pastalara konulanlardan aldım marketten fazla kimyasal gibi geldi çok veresim yok
Canım kızımda biberonu almak istemiyor doktora sordum ek gıdaya başlayalım dedi 4 aylık daha benim kızım ama 500 gr kadar eksik kilosu normalden mamayıda 4 saatte bir 90 cc içiyordu çok az dedi bize doktor sizede belkı doktorunuz başlatır ek gıdaya
Ek gıdadan hiç bahsetmedi benim doktorum ne yap et mamayı ver dedi alerji durumumuz olduğu için bakalım haftaya pazartesi sonuçlar çıkıcak belki o zaman farklı bir yol gösterir
Belki ağzında pamukçuk vardır ağrı yapıyordur. Ya da diş çıkarmaya başlamıştır çenesi ağrıyordur.diş çıkarma dönemlerinde kullanılan bir ağız jeli var. Dencol diye. Ağrı kesici bir jeldir.doktorun tavsiye ederse kullanabilirsin. Ağrısı azalınca tekrardan denersin. İnşlh tutar tez zamanda.
Yok pamukçuk yok canım ağzında bakıyorum hep dişte de bi kabarma falan yok sürekli denicez artık bi şekilde alıcak başka şansı yok maalesef

T tulperde böyle bir yazı gördüm facede kime neye inanacağımızı şaşırıyorm ki ben içerim rezeneyi normalde
Teşekkür ederim canım benim paylaşmak istediğim de buna benzer bir yazıydı. İnsanlar o kadar araştırmış ne çıkarları var da içmeyin diyecekler ki demek ki bi bildikleri var. Yazıda da olduğu gibi düşük risk de olsa içmemek gerek bence. Şu şunu içmiş, bu bunu yemiş bir şey olmamış gibi göstergeler benim için ikna edici değil açıkçası. Burda herkesin bebeğine bitki çaylarını verdiğini görünce, birbirlerine anasonu, rezeneyi önerdiğini görünce paylaşmak istedim ben de. Yine de herkesin kendi tercihi tabi. Ben kendim hiçbir bitki çayını içmedim, bebeğime de içirmedim. Humana still tee içiyordum, içinde rezene olunca onu da bıraktım. zaten hiçbir şeyin sütü artırdığına ya da bebekteki gaza iyi geldiğine dair kanıtlanmış bir şeyi yok.

Kızlar bebeğini biberona alıştıranlar nasıl alıştırdı..sütümü sağıyorum biberonla almıyor..yakında işe başlıcam biberona alışmazsa ne yapacam bilmiyorum :(

Vanilya çubuğunu nasıl kullanın canım. Anlatırmısın.
Mama suyunu kaynattıktan sonra sıcağı gidince vanilya çubuğundan ufak parçalar kesip içine atıyordum canım. Bir gece bekletince suya geçiyor kokusu. Ama tadı değişmiyor. Sadece aroma katıyor. En doğalı bu aslında ama içseler işte.

Anlamadım mamayı başka türlü verince alıyo ama biberonla yok hatta anne sütünü bile biberonla almıyo sürekli denicez artık

Bize de doktor tavsiye etti aynı şekilde vanilya şurubu ya da pekmez dedi vanilya şurubuyla tatlandır dedi bi de zaten bizim verdiğimiz mamada süt ürünü yok alerji olduğu için değiştiriştirilmiş pekmez sorun olmayabilir o yüzden bişey sorabilir miyim canım vanilya şurubunu nerden aldın ben pastalara konulanlardan aldım marketten fazla kimyasal gibi geldi çok veresim yok

Ek gıdadan hiç bahsetmedi benim doktorum ne yap et mamayı ver dedi alerji durumumuz olduğu için bakalım haftaya pazartesi sonuçlar çıkıcak belki o zaman farklı bir yol gösterir

Yok pamukçuk yok canım ağzında bakıyorum hep dişte de bi kabarma falan yok sürekli denicez artık bi şekilde alıcak başka şansı yok maalesef
Haklısın canım. Şurupta da katkı maddesi falan vardır. Sağlıklı değil ama doktor önerdiğine göre içilebilir demek ki. Ben Starbucks tan almıştım. Büyük bir şişe. Genelde herkes onun şurubunu kullanıyor araştırdığım kadarıyla.

Doktor bir de meyve suları ile deneyebilirsin dedi. Armut suyu mesela. Kısacası bu mamanın tadı kötü nasıl içirebiliyorsan öyle içir demeye getirdi. Artık ek gıdaya da başlanacağı için meyve suları ile denenebilir bence de.
Toz şeker ile tatlandıranı bile duydum. Maalesef anne sütü almayan bebeklerin tek içebileceği mama bu. O yüzden çok seçenek yok.

Mama suyunu kaynattıktan sonra sıcağı gidince vanilya çubuğundan ufak parçalar kesip içine atıyordum canım. Bir gece bekletince suya geçiyor kokusu. Ama tadı değişmiyor. Sadece aroma katıyor. En doğalı bu aslında ama içseler işte.
Bebeğin daha mı sevdi bu şekilde. İçmesine katkı sağladıysa ben de doktoruma danışarak kullanmak isterim. Benim oğlumda içen e kadar beni bezdiriyor

Arkadaşlar biberon konusunda çeşitleri denemekte fayda var. Her markanın ucu farklı oluyo. Ucu uzun olan küt olan damaklı damaksız olan.bir de akış hızı çok önemli. Tek delik ve yavaş akış rahatlık sağlar diye düşünüyorum. O sebeple deneme yanılma yoluyla ilerleme kaydedilebilir.

Of of birde ben bu ateş konusunda çok bilgisizim üstünü incelticez ılık bi banyo yeterli değil mi kaç olursa doktora gitmeli?
Calpol var evde ondan da verırım diye düşündüm
Bende bilgisizdim canım bi ara titremesine dayanamayıp sıfır kollu zıbın giydirdim 10 dakika geçmeden ateşi dahada yükseldi hemen geri çıkardım 39 a kadar çıktı bizim ama doktora götürmedim aşı olduğu için banyoya da sokamadım sürekli sulu bezle sildim şapkasını ıslatıp direk kafasına giydirdim en çok başı sıcaklaşıyordu çünkü calpol verdim iki kere bi kere de fitil verdim 2 gün sonra geçti şükür

Kızlar bebeğini biberona alıştıranlar nasıl alıştırdı..sütümü sağıyorum biberonla almıyor..yakında işe başlıcam biberona alışmazsa ne yapacam bilmiyorum :KK43:
Benim beneğim küvezde kalmıştı orda kullanılan biberonu bana verdiler ve onla devam ettim ama küçüktü sonra bime gelen cam biberondan aldım bi büyük bi küçük olan ama damaklıydı ve kızım damaklıyı ememiyo emziğinde damaklısını almadı neyse hastanede verilen bineronun ucunu büyük biberona taktım ve uydu çok sevindim ve o ucu kullanıyorum hala

Eklentiler

• image.jpg
    image.jpg
    36,6 KB · Görüntüleme: 89
Bizim mecburen 4 ve 5. Ayda yapilacak rota.Aşıdan 1,5ya da 2 saat geçmişti ki kustu bizimki.Normaldede kustuğundan dolayı ertelemiştik.İnşallah sorun olmamıştır...

Hemşireye sordum,bende de parol var ateş düşürücü.Şurup verme,fitil varsa yarısını ver önce çok ateşi olursa dedi.Allahtan olmadı öyle,fitil veremezdim heralde...
15 dakıka kusmazsa tamamdır demişlerdi bana
Fitil benide korkutuyor o durumda şurup verırım sanırım

Haklısın canım. Şurupta da katkı maddesi falan vardır. Sağlıklı değil ama doktor önerdiğine göre içilebilir demek ki. Ben Starbucks tan almıştım. Büyük bir şişe. Genelde herkes onun şurubunu kullanıyor araştırdığım kadarıyla.
Tamam canım çok sağol ben de alayım bakalım deneyeyim bi de öyle peki vanilya şurubuyla aldı mı seninki çok çaresiz hissediyorum kendimi sütüm stresten azaldı bebeğim aç mamayı da almıyo delircem

Kızlar bebeği dış çıkaran var mı aranızda.ya benim uslu kızım 2 gündür hayatımdan bezdirdi beni yemiyor içmiyor emmiyor sürekli bişeyler kemiriyor.ağlıyor

Bebeğin daha mı sevdi bu şekilde. İçmesine katkı sağladıysa ben de doktoruma danışarak kullanmak isterim. Benim oğlumda içen e kadar beni bezdiriyor

Tamam canım çok sağol ben de alayım bakalım deneyeyim bi de öyle peki vanilya şurubuyla aldı mı seninki çok çaresiz hissediyorum kendimi sütüm stresten azaldı bebeğim aç mamayı da almıyo delircem

Maalesef çubuğu da şurubu da kabul etmediler. Şu an pekmezle içiriyorum sadece. Ama denemekte fayda var. Belki sizinkiler içer o şekilde :(

Back