• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Kızlar bebeğimin kakasında ip gibi kan var besin alerjisi olanlar sizin bebeğini kakasın da kan yoğun mu oluyordu bi de bebekleriniz huysuzmuydu agliyormuydu besin alerjisi çıkanlar

Kızlar merhaba. Ben bebek telsizi almamıştım. Ama artık ihtiyaç duymaya başladım. Almaya karar verdim ama hangi marka alacağımı bilmiyorum. Kullanıp memnuj olduğunuz önereceğiniz bi telsiz markası var mı
bence kamerali olani al cok guzel ben motorola almistim guzel

şimdi bi yazı okudum dördüncü ay uykusuyla ilgili becerebilirsem link atiyim için rahatlar belki biraz

ve aynı durumlar bende de var rota mi dis mi anlayamıyorum ama ben:deli:

Vallahi bi diyorum çocuğum gazdan duramıyor,bi diyorum her yere saldırıyor diş mi çıkarıyor,bi diyorum aşının huzursuzluğumu :kızgın:

Verdiğin linkte bi yandan korkuttu bi yandan tam biz deyip rahatlattı.Tüm konuları okuyacağım oğluşum rahat verirse...

Canım
Merhaba güzel annişler nasılsıniz?? Bisey sormak istiyorum benim kızım 5 ay bitti 6 aya gecti sadece tek memeden emziriyorum ve günde 2-3 defa mama yediriyorum. Ama biz sofraya oturdugumuzda kasıgımıza bakıyo resmen bana da verin diyo kahvaltida ayni sekilde elime sarilıyo. Az bisey corbamın ucundan tattirdim daha yok mu diye bakıyo agliyor ver diye.. acaba artik ek gıdalara baslasammi erkenmi . Baslarsam neler yedirebilirim. Şükür artik gazi kakasida düzene girdi. Birde sac konusunu konusmussunuz benimde cok dökülüyor napicaz ya cok kötu biktim artik sac toplamaktan..vitamin ilacı kullanmak istiyorum siz ne kullaniyorsunuz. Birde hamilelikten kalma demir ilacim var baya onları kullansam cocuga zarar verirmi kabiz filan yaparmi.. vucudumun ihtiyaci oldugunu dusunuyorum cok halsiz ve yorgun hissediyorum kendimi.. yoksa doktora gidip tahlil yaptırıp öylemi kullansam..
Canım iki türlü yaklaşım var ek besin ile alakalı. Bir grup keskin bir şekilde 6.aydan sonra der. Diğer grup 4.ay dan yavaşça başlanabilir diyo.
Benim oğlum mama içtiği için ben bu hafta hafiften başladım. Bebebeğim 4.ayını bitirdi.Başladım derken her gün sadece bir çay kaşığı veriyorum. Ve ilk başlandığında 3gün üstüste aynı besin verilmeli. Geçen üç gün elma püresi verdim(cam rende alınmalı )(sadece 1 çay kaşığı) bugün muz verdim(onu da 3gün vereceğim ve yine sadece 1 çay kaşığı) sonra ev yapımı yoğurt sonra haşlanmış havuç püresi vs vs vs...

Merhaba güzel annişler nasılsıniz?? Bisey sormak istiyorum benim kızım 5 ay bitti 6 aya gecti sadece tek memeden emziriyorum ve günde 2-3 defa mama yediriyorum. Ama biz sofraya oturdugumuzda kasıgımıza bakıyo resmen bana da verin diyo kahvaltida ayni sekilde elime sarilıyo. Az bisey corbamın ucundan tattirdim daha yok mu diye bakıyo agliyor ver diye.. acaba artik ek gıdalara baslasammi erkenmi . Baslarsam neler yedirebilirim. Şükür artik gazi kakasida düzene girdi. Birde sac konusunu konusmussunuz benimde cok dökülüyor napicaz ya cok kötu biktim artik sac toplamaktan..vitamin ilacı kullanmak istiyorum siz ne kullaniyorsunuz. Birde hamilelikten kalma demir ilacim var baya onları kullansam cocuga zarar verirmi kabiz filan yaparmi.. vucudumun ihtiyaci oldugunu dusunuyorum cok halsiz ve yorgun hissediyorum kendimi.. yoksa doktora gidip tahlil yaptırıp öylemi kullansam..

Yaa aynı şeyleri bizimki de yapıyor.Az önce ağladı hatta,herkesin çatalına kaşığına bakıyor.Hele dün ağzıma götürürken takip etti kaşığı,dönmüş ağzıma bakıp ağlıyor bana vermedi diye.Dedim bizimki hazır ek gıdaya :)

Canım gözünü korkutmak istemem ama bizimki 1ay sürdü:mad:

ikinci doz mu bide üç doz muydu sizinki de
ya nerden yaptırdım şu aşıyı moduna geçtim artık

tam düzen kurcaz bisey çıkıyo hayırlısıyla memlekete gitmeden bı düzen kursaydik

Vallahi bi diyorum çocuğum gazdan duramıyor,bi diyorum her yere saldırıyor diş mi çıkarıyor,bi diyorum aşının huzursuzluğumu :kızgın:

Verdiğin linkte bi yandan korkuttu bi yandan tam biz deyip rahatlattı.Tüm konuları okuyacağım oğluşum rahat verirse...

aynı şeyleri yaşıyoruz desene:halay:

ben sadece o kısmı okudum valla işe yarar bisey varsa ben de okuyum

bilmediğim sey beni çok panik yapıyo o yüzden kötü de olsa bilmek istiyorum, çocuk sunnet olduğunda travma yaşadım resmen, kimse yok bi başıma anlamam etmem çocuk aglar gazdan dişten sunnetten terelelli olcaktim az daha:deli:

aynı şeyleri yaşıyoruz desene:halay:

ben sadece o kısmı okudum valla işe yarar bisey varsa ben de okuyum

bilmediğim sey beni çok panik yapıyo o yüzden kötü de olsa bilmek istiyorum, çocuk sunnet olduğunda travma yaşadım resmen, kimse yok bi başıma anlamam etmem çocuk aglar gazdan dişten sunnetten terelelli olcaktim az daha:deli:

Uyku eğitimiymiş,peeehh...
Öyle böyle atlattın sünnetide,daha biz doktor bulupta gidemedik bile.Sadece sünnette değil bizimki,çok korkuyorum düşündükçe :(

Doktorunuzla ilgili birsey demek istemiyorum ama sutu mutlaka kesip birkac hafta gozlemlemenizi cok ciddi tavsiye ederim. Doktorunuz alerji testi yapmamis, ama sutu kesmenize gerek yok demis, neye dayanarak? Biz de sonucta kizima alerji testi yaptirmadik, alerji testi icin cok kucuktu. ama kakada kan ve mukus direk besin alerjisi demek, en yaygin goruneni de sut. Sutu 2 hafta kesip bakmanin size bir zarari olmaz ama bebeginizin 6. aya kadar alerjiye maruz kalmasi onun bagirsaklarini tahris eder ve onu huzursuz yapar. Yine de siz bilirsiniz tabi.
Doktorunuzla ilgili birsey demek istemiyorum ama sutu mutlaka kesip birkac hafta gozlemlemenizi cok ciddi tavsiye ederim. Doktorunuz alerji testi yapmamis, ama sutu kesmenize gerek yok demis, neye dayanarak? Biz de sonucta kizima alerji testi yaptirmadik, alerji testi icin cok kucuktu. ama kakada kan ve mukus direk besin alerjisi demek, en yaygin goruneni de sut. Sutu 2 hafta kesip bakmanin size bir zarari olmaz ama bebeginizin 6. aya kadar alerjiye maruz kalmasi onun bagirsaklarini tahris eder ve onu huzursuz yapar. Yine de siz bilirsiniz tabi.
kakadaki kan sadece bir kere oldu kan damlasından sonra dün ve bugün Damla’yı vermedim hiç kan olmadı kakada. Ama mukus az az vardı yine. Yarından itibaren keseceğim süt ürünlerini inşallah faydası olur yavruma

Kızlar nolur yardım besin alerjisi ile ilgili belirtiler neler oldu bebeğiniz huysuzmuydu
Benim kizimda antibiyotik kullanmak.zorunda kaldik o zaman kakasinda kan vardi. Iki defa kakasinda kan odlu. Doktora goturduk hemen tahlil yapildi. Gizli kan pozitifmis bi de mukuslu diye alerjik bu cocuk dedi doktorumuz. Diyet tavsiye etti. Bi de alerji doktoruna gidelim dedik. O alerjinin ustunde hic durmadi amip var bu cocukta dedi. Sonra kendi doktorumuza gittik amip olsa boyle olmazdi dedi. Yine de ilaclari kullan hem de sen diyet yao dedi. 10 gundur diyet yapiyorum. Kakasi hep mukusluydu hala var mukus. Cok sık kaka yapardi hala oyle yaoiyo. Cokta huzursuz bi bebek degil gibi. Ama gunduz hic uyumuyo. Bilemedik bi daha mi doktora gotursek boyle mi devam etsek

Her şeyi denedim düzelmedi. Ucunu sıkarak verdim, makas yaptım, meme ucunu dışardan parmağımla yukarı kaldırarak verdim olmadı. Hatta elimle biraz sağıp öyle de emzirdim ama o da işe yaramadı. Sanırım yapısı böyle düzelmeyecek. Kızım alışsa bari.
Surekli mi tazyikli geliyo. Benim ilk bikackere cekince tazikli geliyo sonra azaliyo ozaman pecete koyardim tayzikli akisin bitmesini beklerdim artik oglumda alisti. Ama dediğin gibi yuze firkiricak kadar akmiyo artik

Uyku eğitimiymiş,peeehh...
Öyle böyle atlattın sünnetide,daha biz doktor bulupta gidemedik bile.Sadece sünnette değil bizimki,çok korkuyorum düşündükçe :KK43:

ben uyku egitimi veremem ya bana göre değil, ben zaten dokuz on dedi mi uyuyan bi insanım şimdi uyuyamıyorum bebekten ama biraz daha büyüsün ben uyuyunca o da uyuyacak mecburen diye düşünüyorum:KK12:

inşallah sorunsuz atlatirsiniz ya siz de sünneti ve sıkıntısını

bebeklerin hepsi istahli olcak galiba bizimki de bayiliyo yeterki boğaz olsun, rota aşısını bi icisi var sanarsin serbet iciyo:halay:

ben havuç elma soyup eline veriyorum emiyo soğuk olduğu için dişine iyi geliyo

kakadaki kan sadece bir kere oldu kan damlasından sonra dün ve bugün Damla’yı vermedim hiç kan olmadı kakada. Ama mukus az az vardı yine. Yarından itibaren keseceğim süt ürünlerini inşallah faydası olur yavruma
Bizde de kan damlasindan sonra bir kez kan oldu kakada,dr sut icmeyin dedi,arada sirada mukuslu kakasi dedigimde de arada sirada olabilir surekli olursa onemli dedi ,kan damlasini verdiginde de bebekte huzursuzluk yapabilir demisti gercekteb basladigimizdan beri hem huzursuz hem de kakasi kotu kokulu

ben uyku egitimi veremem ya bana göre değil, ben zaten dokuz on dedi mi uyuyan bi insanım şimdi uyuyamıyorum bebekten ama biraz daha büyüsün ben uyuyunca o da uyuyacak mecburen diye düşünüyorum:KK12:

inşallah sorunsuz atlatirsiniz ya siz de sünneti ve sıkıntısını

bebeklerin hepsi istahli olcak galiba bizimki de bayiliyo yeterki boğaz olsun, rota aşısını bi icisi var sanarsin serbet iciyo:halay:

ben havuç elma soyup eline veriyorum emiyo soğuk olduğu için dişine iyi geliyo

Valla bende korkuyordum rotayı tükürüp dışarı atar diye,hep acı diyenleri duydukça korktum.Bi güzel götürdü valla :)

Ya doktor bana geçen ay diş falan dememişti ama bu kez kendi doktorumuza gitmedik,unuttum sorularımın arasında onu sormayıda.
Bi kere babam ayva vermişti,emiyordu güzel güzel.Dilini getiriyor bişey verince ağzına,meme emdiği gibi yapıyor,dili acıyor heralde diş kaşıyıcıda...

Besin alerjisi olan bebekler ağlıyor mu huzursuz mu uykusuz mu yoksa sadece kakada kan olması yeterlimi besin alerjisi için onu merak ediyorum sinirlerim çok bozuk ya

Besin alerjisi olan bebekler ağlıyor mu huzursuz mu uykusuz mu yoksa sadece kakada kan olması yeterlimi besin alerjisi için onu merak ediyorum sinirlerim çok bozuk ya
Brsin alerjisi parmak izi gibi, herkeste farklı. Bazilari cilt tepkili, cildi dokuluyor kizariyor. Bazilari bagirsak tepkili, ishal veya kabiz veya aşırı gaz veya kanli mukuslu kaka. Bazilari solunum tepkili, alerjik sey yenince nefes alamaz hale geliyor. Bazilari alerjik reflu kusma olarak kendini gösteriyor. Tabii ki bunlarin hepsi huysuzluk, uykusuzluk,meme reddi, az kilo alimi vs vs yapabiliyor.

Back