2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Merhabalar foruma yazmasamda düzenli takip ediyorum.bnm de bebeğim doğduğundan beri uyanık kaldığı her an ağlayan sürekli huzursuz bir bebekti. Gazı aşırıydı ve her emmeden sonra kusan bi bebekti. Kilo alımı normal diye hep dr fazlasını kusuyor dedi ağlamalrını da çok kaile almıyordu. Kakası mukusluydu en son nokta şeklinde kan görüncr gastroenterologa götrdümcalprotectin testi çok yüksek çıktı süt alerjisi hatta çoklu gıda alerjisi olabilir dendi.20gündüt diyetteyim ilk bir hafta kusma tam gaz devammetti ama şu an azaldı ve maşallahiki gündür bebeğim gülüyor. Diyeceğim o ki diyeti sıkı yapınbir ay sonra sonuç alınıyor. Diyetimde tüm süt ürünleri dana eti yumurta tüm kuruyemiş ksbuklu deniz ürünü tahin susam kakao yasak ve paketli gıdalar.

Bence bebeğin gündüz uyuyamıyor canım tv yi kapatıversinler rica et çünkü çok zararlı. Ve kalabalık , birsürü ses çok yorar bebeği. Yorgunluktan uyuyamıyordur muhtemelen. Akşam da sızıp kalmıştır. Evine geçince her akşam belli saatlerde yatırmaya çalışırsın canım. Sakinliğe kavuşunca ikiniz de rahatlarsınız inşallah. Benim oğlumun o rutine alıştırıcam derken bir buçuk saat uyumadığı ağladığı zamanlar oldu sonra alıştı çok şükür. En azından uyuma saati belli. Sen de pes etme dene lütfen.
İnstagramın varsa baldan anne uyku sayfasına bak canım. Uykuyla ilgili paylaşımlarının hepsini o sayfaya koydu. Oldukça güzel paylaşımları var tavsiye ederim

Biz de bu aylarda yaptırıcaz sünnet inşallah ben de senin gibi çok üzülüyorum bir yandan da şu an çok canı acımayacak çünkü bu aylarda çabuk iyileşiyor diyorum. Sadece ilk gün ağlıyor sonra geçiyor diyorlar. Büyüyünce korkmasından daha iyidir sonuçta değil mi :/ bu fikirlere tutundum ben de işte.

Susam da alerjin bir besin benim diyetimden çıkarılmıştı bu yüzden tahini de deneyerek yiyebilirsiniz

Sese inanılmaz hassas ilk doğduğundan itibaren sese alıştırcam dedim üst komşunun çocuğunun koşma sesine,kuş sesine kapı gıcırtısına bile sıçrayarak kalkıyor sonrasında ya tekrar dalıyor ya uyanıyor.
Alıştırmayla ilgisi yokmuş belkide genetiktir benle eşimde sese karşı çok hassasız çünkü. Baldan anneyi takip edıyorum teşekkür ederim

11.gunu diyetin bugün yüzünde atopik dermatitler belirginleşmiş yine. Poposu da pisige yakın halbuki hiç diyet dışı birşey de yemedim. Bana 15 gun diyet,sonra 3 gun yumurta ye demişti. Bugun sunnet olacak o iyilessin, alerjinin tedavisine yogunlasacagim.
sizin bebeginiz kac aylik? Kan tahlili mi yaptirdiniz

Selam herkese bebeğim bugün 3 ay 18 günlük gaz sıkıntısı tam geçiyo diyorum yeniden kötüleşiyo iki gündür baya huysuz gerçi iyi olduğu günlerin sayısı arttı hakkını yemeyeyim damla da kullanmıyorum artık ama tam da geçmiş değil kolik olanlar sizler ne durumdasınız geçti mi sancılar geçtiyse ne zaman geçti

3 ay 11 günlük oldu benim kızım da, gaz ilacını azaltinca hemen belli oldu onun için devam ediyorum, aslında gaz değil de kakasinin düzene girmesini bekliyorum, basen 2 gün yapmıyor 3. Gün aksama kadar sıkıntılı oluyor, bazen hergun yapıyor...

Altagracia_ bence de sese duyarlılık alışmakla ilgili degil

Iyi gunler arkadaslar. Benim bebegim de dogdugundan beri mukuslu kaka yapiyodu. Diger kziimda oyle olunca cok onemsememistik. Sonra hastalandi bronsit gibi diyip antibiyotik verdiler. Antibiyotik kullandiktan sonra kakasinda kan gorduk. Sonra doktor tahlil yaptirdi. Kakasinda kan var. Sut urunleri alerjisi gibi diyet yap dedi bana. Baska bi alerji uzmanina gidelim dedik. O da kaka tahlili yapti. Kakasinda kan vsrmis. Amip dedi. Amip icin tedavi verdi. Internette de bakiyorum anne sutu alan bebeklerde amip olmaz deniyo. Alerji uzmani sut alerjisinin ustunde hic durmadi. Kafam o kadar karisik ki amip mi oldu kzim. Yoksa baska bi doktora daha mi gidelim bilemedim. Alerjinin amiple karistirildigindan bahsediliyo hep. Ne yapacagimizi bilemedik

K karayipkorsani 3 buçuk aydan sonra gaz ilaçlarını bırakın demişti doktor,bıraktık,1 haftayı geçti,birkaç gündür ara ara gaz sıkıntısı gibi emmede sorun yaşıyoruz,ememiyor.Doktor 4 aydan sonra kolik olmaz dedi.2 gün sonrada tam 4 ay olacağız bakalım...

Şu rota virüsü bitirdi beni,kusma sebebini bilmiyorum,belki sadece üşütmeden kaynaklı,yada fazlasını mı çıkarıyor desem,süreklide olmaz ki,zaten az emiyor gibi geliyor.Bu şekildede iyice zaman geçiyor,4 aylık olduk.
Bugün babamların sağlık ocağında yaptıracaktık,aşı kartı yanımda değilmiş.Hemde arada bi dönemde kalmış,doktora danış önce dedi.Tek doz yaptırabilirsin dedi.Hemde sadece anne sütü alıyorsa neden yaptırıyorsun ki dedi

Kuzenimin Anne sütü alıp da amip olan bir bebeği vardı. Yani olabilir. Ama amip ilaçları ağır biraz. Başka doktora da götür istersen. Allah acil şifa versin. Sağlıkla inşlh...

Şaştım kaldım valla. Hadi her kafadan bir ses çıkar anlarım da bu kafalar doktorlara ait olunca insan ne yapacağını şaşırıyor. Biri yapın der biri yapmayın der.
Dediğim gibi ,; ben kızımda tecrübe ettiğim için rota yapılması taraftarıyım.

Nasil bir tecrúbe paylasirmisiniz..bana saglik ocagmdaki hemsiremiz hic bu asidan bahsetmemisti baktm burda konusuluyor aradm sordm bence gereksiz yaptrma dedi ona guvendm yaptrmadm pisman olmktan cokk korkuyorum..10 gun snra 4 ay bitiyor ogluma.

Nasil bir tecrúbe paylasirmisiniz..bana saglik ocagmdaki hemsiremiz hic bu asidan bahsetmemisti baktm burda konusuluyor aradm sordm bence gereksiz yaptrma dedi ona guvendm yaptrmadm pisman olmktan cokk korkuyorum..10 gun snra 4 ay bitiyor ogluma.
Benim kızım 4 yaşında. İlk doğduğunda rota aşısı yeni yeni söyleniyordu. Hatta yaptırınca tereddüt ettik. Neyse yaptık. Kızım 4 senedir hiç yoğun ishal olmadı.olduğunda bile çok hafif atlattı.yiğenim çok kusuyor diye yaptıramadılar ve maalesef rota oldu,2. Yiğenim rota oldu,Kuzenim in bebeği rota oldu..tam 1hafta beslenemeden sadece serum alarak hastanede yattılar.bu hastalık solunumla bulaşıyor.kızım şu anda kreş e gidiyor tüm arkadaşları rota oldu kızım olmadı.
Bu aşı %70 koruma sağlıyor. Sağlık bakanlığının aşı listesinde yok ama dünya sağlık örgütünün aşı listesinde var.aşıya rağmen rota olanlar da var. Ama ben yine de yapılması taraftarıyım.

Kuzenimin Anne sütü alıp da amip olan bir bebeği vardı. Yani olabilir. Ama amip ilaçları ağır biraz. Başka doktora da götür istersen. Allah acil şifa versin. Sağlıkla inşlh...
Cok sagolun. Kuzeninizin bebegi amipken nasildi. Kziimin mukuslu kakasi disinda bi rahatszlihinyok cok sukur. Amip agir bi hastalik belli olmazmiydi ki diye dusunduk.

Bu rota virüs olayını ben sormuştum doktoruma ishal yapabilir bir iki gün gazı etkilemez kesinlikle demişti ama bizde gaz tavan yapmıştı artık bitsin istiyorum gerçekten kolik zormuş az kaldı inş dedikleri gibi 4ayı doldurunca geçer hala kıvranıyo emmek istemiyo çığlık çığlığa ağlıyo azalda ama geçmedi sizin az kalmış 4 ayı doldurun bakalım 2gün sonra söylersin geçti mi

Bebişden ayrılmak zor gelmiştir,ben de çeşme suyuyla yıkıyorum cok da evhamlı olmamak gerek,banyo öncesi iyice akıtıyoruz suyu bazen su kirli gibi olabiliyor diye

Zamanla sese olan hasassiyetleri geçiyormuş,özellikle 4.aydan sonra,kızım da cok hassas biraz biraz geçiyor sanki,hastanedeki ebe buyudukce geçicek diyor,bekliyoruz bakalım

Benim oğlum 4,5 aylık oldu. Gazı geçti çok şükür sadece gece uyurken bir yada iki kez mızırdanıyor sonra gazını çıkarıyor tekrar uykuya dalıyor sanırım sancı geliyor gazını çıkarırken sadece akşam yatarken veriyorum gaz ilacı
Artık dönüyor bu arada... ben sırt üstü yatırıyorum o yüz üstü dönüyor , dönünce çok seviniyor :) yere seriyorum battaniye yatırıyorum dönüp duruyor. Artık kendi kendine oyalanıyor. çok sevdiği bir oyuncağı var onu da karşısına koyuyorum bakıp bakıp gülüyor , konuşuyor. Sonra oyun halısına koyuyorum onda da bayağı oynuyor. Daha az yoruluyorum çok şükür. Evde işlerimi yapmaya başladım yavaş yavaş... inşallah böyle devam eder :)

Zamanla sese olan hasassiyetleri geçiyormuş,özellikle 4.aydan sonra,kızım da cok hassas biraz biraz geçiyor sanki,hastanedeki ebe buyudukce geçicek diyor,bekliyoruz bakalım
İnşallah çünkü yatırınca odanın kapısını kapatıyorum gelen giden olmasın zil çalmasın diye tetikteyim ama yoldan geçen arabanın egzoz sesine uyanabılıyor birde benim evimde bol çıgırtkan bi evcilim var
dediğiniz gibi olur umarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…