2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Geçmiş olsun canım.prebiotik damla ne verdi? Biz 2.aydan beri biogaia kullanıyoruz prebiotik.gecen gün bitti tekrar alipt almamakta kararsiz kaldım.sanci için alıyorduk biz çok şükür sancımjz bir nebze de olsa azaldı maasallah az rahatladık.

Rutin doktor konusu konusulmus ben 3.ay kontrole gturmedim.gittigimizde baş çevresini boy kilosunu hemşire ölçüyor tartiyor .doktor sadece o ölçümlere yorum yapıp bi ağzına kulağına bakıyor gelişigüzel şekilde.3.ay sağlık ocağına götürdüm orda baktirdim boy kilo takibine bundan sonra da öyle yapacam ins..hastabeler zaten mikrop dolu,benim şahsi fikrim hasta olmadığı sürece götürmek istemiyorum açıkçası kış sylarinda.ilk bebeğimde ben de her ay düzenli götürüyordum doktorumuz 6.aydaki kontrolde hasta olmazsa getirme hastane mikrobu kapmasın demisti,o an aydınlanma gelmişti bana,mantıklı gelmişti.

Saç dökülmesi olayı doğal bir süreç canım normalde hergün belli bir miktar saç dökülmesi olur ancak hamileyken yüksek östrojenden dolayı dökülmeler durur saçlar gürleşir doğum sonrasında östrojen normal değerlere düşünce 9 ay boyunca dökülmeyen saçlar dökülmeye başlayınca çok dökülüyormuş gibi görünüyor aslında

Maşallah canım artık zamanı geldi rahatlar bebekler. Biz de tersine mi işliyo nedir anlamadım. Doğduğundan beri hiç gaz sancısı çekmeyen bebeğim şu sıralar geceleri sancılanmaya başladı, bütün uyku düzeni alt üst oldu. Gazı guzu yok diye diye nazara mı geldik nedir. Hiç gaz damlası da kullanmamıştık. Reflüsü de iyileşeceği yere daha da arttı kusması. Kaleidon diye bi damla verdi doktor. Kullanan var mı? Daha almadım ama internette okudum prospektüsünde 6 yaşından büyük çocuklar içindir diyor, bizim doktor neye göre verdi bu damlayı bilmiyorum.

Sağlık ocağındaki aile hekimine ve ebelerimize güvensem ben de götürmem hastaneye. Bir sonraki kontrole kadar bir sürü soru birikiyor, hatta bi kağıda listeliyorum unutmiyim doktora sormayı diye, mecbur gidiyoruz. İlk çocuk olunca tecrübesiz ve aşırı pimpirikliyim : )

Kanı nereden aldilar zor oldu mu

Sut ürünleri alerjisindeki diyet listesinde hic akla gelmeyecek seyler var. Ben daha 5 gundur yapiyorum ve perisan durumdayim yiyecek birsey bulamiyorum
Elinden aldılar, aşıdan çok çok daha zordu diyebilirim baya ağladı. Bir de damla damla aktığı için uzun sürüyor biraz ama iğneyi çıkardığıyla sustuğu bir oldu.

Allerjik bünyesi olan anneler ne olursunuz bakın bi
Emzirirken allerji ilaçlarının kullanımı konusunda doktorunuzla hiç konuştunuz mu? Bugün neyin tetiklediğini henüz bilemediğim bi astım krizi yaşadım. Acile gittik hava verildi. Doktor inhalatör ilaç (brequal) ve hap yazdı ama içim hiç rahat değil. Oğlumda ilaç kullanmamak için çok dikkatli davranmıştım. Şimdi de o kadar dikkat etmeme rağmen neden bu noktaya geldiğimi bilemiyorum ama kendimi çok kötü hissediyorum. Kimseye birşey diyemiyorum, bugünkü halimi görünce annem babam bu saate kadar yanımdan ayrılamadı. Eşim yarın işe gitmeyeceğini söyledi. Şimdi kalkıp ben ilaç kullanmak istemiyorum diyemiyorumki hiçbirine. İnhalatör ilaç ile ilgili birşey bulamadım. Doktor hap için zaditen yazıyordu ki başka ilaç ile değiştirdi sonradan emzirdiğim için. Buna da dikkat edilmiştir desem de içimi ferahlatamıyorum. İlaçların emzirme sırasında güvenilirliğini kontrol ettiğim yabancı bi site var, orada yok bu brequal. Var mı tecrübesi bilgisi olan? İnhalatör ilaçlar nefes yoluyla alındığından riskli değilmidir acaba? Acildeki doktora da sormayı akıl edemedim o anda. Eczacıya da hapı sormuş eşim sadece. Mecburen kullandım nefes alamıyorum ama dokunsalar ağlayacak haldeyim..

Can benim ya... Anne olmak ne kadar fedakarlık istiyor, gözünden sakınıyorsun...
Aklıma 112yi arayıp sorsan mı diye geldi geçenler de sanki biri sordum gibi birşeyler söylemişti ya da nöbetçi eczaneyi mi arasan

Ayy 112 ve nöbetçi eczane hiç aklıma gelmemişti. Sonrası için aklımda olsun. Saolasın Şimdi hastanedeyim. Gene hava veriliyor bitsin doktora da çıkıp soracağım az sonra. Neden olduğunu bi çözebilsem çıldıracağım. Polen desem daha bahar gelmedi ne poleni, ev desem evde bi değişiklik yapmadım. İlaç zaten kullanmıyordum. Sinek böcek de ısırmadı yakın zamanda. Aklım almıyor neden oldu diye.

Canım ben böyle durumlarda hep 112 yi ararım. İlgileniyorlar zaten. Sıkma canını . Allah şifa versin tez zamanda

Geçmiş olsun canım. Doktor emzirmeni dikkate alarak ilaç yazmıştır. kendini toparlaman için kullanmalısın bence... Allah şifa versin..

Canım bize de doktor geçen ay sancı için farklı bir damla vermişti onun prospektusunde de 6 yaşindan büyükler için yazıyordu,doktoru aradım sordum,kullanabilirsiniz ,bazı ilaçlara belirli yaş sınırı yazilmazsa piyasaya çıkamıyor demişti.

Çok geçmiş olsun canım.bende de mevsim geçişlerinde feci halde alerji olur,hapşırık burun akıntısı göz yaşarması baş ağrısı fln.emzirme döneminde alerji hapları bebeği etkiliyor malesef ne kadar etkilemiyor denilse de.ben büyük oğlumu emzirirken alerji ilacı kullanmıştım ki en hafif olanıydı bebekte uyku ve halsizlik yapmıştı.ki doktorun sana verdiği zaditen gerçekten güçlü bir alerji hapı.bunyesel farklılıklar da olabilir tabiki yine de bilemicem.cok geçmiş olsun canim.cicekler tamamen açtığında ne yaparım ben de bilmiyorum su an

Çok geçmiş olsun canım inşallah bir an önce iyilesirsin mutlaka bi çaresi vardır emzirenler icin

Bazı dr.lar emzirmeyi çocuk dr.ları kadar önemsemiyorlar, mutlaka çocuk dr.una sorup öyle kullanmak lazım, ya da başka yöntemler deneyip atlatmaya çalışmak lazim hastalıkları

Kendimde kan aldırma fobisi var.Hastanede yattığım 13 günde oluştu.Damarlarım ince ve her hemşire kolay kolay bulamıyor.Şimdi kendimden yola çıkıp küçücük bebekleri hiç düşünemiyorum.
Sarılık şüphesiyle birkaç kez kan vermek zorunda kaldık,normal kan verme yerindeki kadın çok uğraştı.Son kan vereceğimiz gün o yerinde değildi,yenidoğan hemşiresine gönderdiler ve girmesiyle çıkması bir oldu oğlumun.Kan damlası kullanmadan önce 6. Ayda test yaparız demişti doktor,şimdiden nasıl kan vereceğiz diye düşünüyorum.Ki bu 4. Ayda da küçük bir operasyonla birlikte sünnette olacak.Nasıl geçecek,nasıl dayanacağız bilmiyorum...

Gaz damlalarını kullanıyor musunuz hala?

Canımm çok geçmiş olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…