- 23 Eylül 2010
- 739
- 916
- 103
- 43
- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #36.921
Bugün 3 aylık kontrolden geldik 650gr almış önceki aylar 1.5kg alıyordu, normal dedi...
Ben de normal doğum yaptım ve sırtım ağrıyor, geçen hafta kımıldayamadım, yataktan eşim kaldırdı o derece yani, dr.a gittik tahlil vs sıcak su uygula, geçmezse fizik tedaviye gel,krem veremem bebeğe geçer dedi. eve geldik ama doğrulamıyorum bile, yengem bardak çektirelim dedi(hayatımda ilk defa ) tamam dedim başka çare yok, o çok iyi geldi bana rahatladım çok şükür...
3. Ay civarinda annelerin saçında dökülme başlıyor Evet avuç avuç dökülüyor benim saçım da, kan değerlerim normal olmasına rağmen...
Benim kızım da aç uyuyor bazen, demekki uykusu daha ağır basıyor diye düşünüyorum, doğduğundan beri 1.5-2 saatten önce emzirmedim
Zaten zayıf olması hiç önemli değil ben kilo almamasının altında yatan ciddi bir şey olmasından korkuyorum Allah korusun ondan endişeliyim. Belirtilerimiz mukuslu yeşil kaka. Bi kere de damar şeklinde kan vardı kakasında bir de kaka yaparken çok gürültülü yapıyor. Poposunda pişik gibi değil ama hiç geçmeyen kızarıklık. Sık sık kusması. Yüzünde bazen belirip bazen kaybolan kırmızı noktacıklar. Ve son olarak da işte az kilo alması. Aslında çocuk alerji uzmanına götürmek istiyorum ben de ama tıp fakultesine gitmek gerekiyor onun için de randevu bulmak da sıkıntı bir de o hastaneler sırf suriyeli dolu hiç götüresim gelmiyor özel daha rahat ama iyi araştırılmıyor.Merhaba canım.gecen aya göre kilo almış yine de buna şükür.bzim ayın 5 ine 4.au kontrolümuz var.alerjiden nasıl şüphelendi ne gibi belirtileri vardı bebeğin?.bizim de kakada ara ara kan gibi noktalar var ben de alerji den şüpheleniyorum ama hastaneler mikrop dolu diye sırf bu yüzden götürmeyi düşünmüyorum.
Canım belirtilerin aynısı bizde de var.guriltulu kaka yapması ve kusmasi reflü belirtisi aynı zamanda.bizde reflü de var.ama mukuslu kakada dediğin gibi damarli kan görüntüsu bizde de var.ara ara oluyor.az önce evdeki baskulde tarttim 500 Gr almış görünüyor bizimki de.alerji konusunu da internetten araştırdım kadarıyla bir yaşında kayboluyormus ve %90 i inek sütü alerjisi oluyormuş.bu durum ek gıda konusunda çok önemli.en kötü ihtimal 6.ay doktora goturrum kontrole.ama dediğin gibi yeterince araştırma yapılmıyor bu konuda.anneye diyet veriliyor kolay yoldanZaten zayıf olması hiç önemli değil ben kilo almamasının altında yatan ciddi bir şey olmasından korkuyorum Allah korusun ondan endişeliyim. Belirtilerimiz mukuslu yeşil kaka. Bi kere de damar şeklinde kan vardı kakasında bir de kaka yaparken çok gürültülü yapıyor. Poposunda pişik gibi değil ama hiç geçmeyen kızarıklık. Sık sık kusması. Yüzünde bazen belirip bazen kaybolan kırmızı noktacıklar. Ve son olarak da işte az kilo alması. Aslında çocuk alerji uzmanına götürmek istiyorum ben de ama tıp fakultesine gitmek gerekiyor onun için de randevu bulmak da sıkıntı bir de o hastaneler sırf suriyeli dolu hiç götüresim gelmiyor özel daha rahat ama iyi araştırılmıyor.
Uykuyu seven bi bebek galiba. Kilo alimi gayet güzel cok takma bence zamanla hersey duzene girer zaten surekli doktor kontrolundeler mama takviyesi vermiyosa bi bildikleri vardır.Hiç uyanmiyor gece 8 9 saat uyuyor sabah da doyamıyor iste
Canım 12. Hafta atağını ayni dediğin gibi geçirdik emmemesi vs. Biz acile bile gittik :)) ama sonra geçti, bi de bu ay yari yarıya kadar düştü bizim de kilo alımı, normalmişArkadaşlar yarın benim oğlumda 3 aylık oluyor.... son birkaç gündür inanılmaz iştahsız huysuz değil aglayıp zırlamıyor ama mutsuz sanki bir yerine bir ağrı giriyor da sonra geçiyormuş gibi... ne doğru düzgün beni emiyor nede mama yiyor... 2 aydır kilo alımı 1.500 larda falan dı bu ay bırak kilo almayı eksildiğini bile düşünür oldum bacakları çok yumuşak ordan anlıyorum :) bu bir atak dönemi olabilir mi ? yada kan değerlerimi düştü acaba çok üzülüyorum persembe günü kontrolümüz var ama mama içmemesi emmek istememesi beni üzüyor
Bengay denedinmi etkili bi krem ama emzirirken kullanip kullanilmadigini bilemiyorumSagol cnm. Sanada Gecmis olsun. annem kantaron yagı zeytin yagı filan sürdü ama fayda etmedi geçen gittigim doktor film cektirmemisti bilegime sadece sırtim icin cektirdi krem verdi bileginede sürersin dedi ama fayda etmedi. Simdi ortopediye gidip film cektircem 1 aydır var gecmiyo. Doktor brufen vermisti bi o biraz agrisini dindiriyo ama onuda cok icmek istemiyorum emzirdigim icin.
4.ay için 500 gr iyi değil mi. Tüm bunlar alerji belirtisi olabileceği gibi normal de olabilir yani boş yere de diyet yapmak istemiyorum aslında bakalım tahlil sonuçlarına göre bir şey der artık doktorumuz. Bir de benim kızım çok erken hareketlendi yani acayip hareketli bi bebek ondan da mı az kilo alıyor bilmiyorum.Canım belirtilerin aynısı bizde de var.guriltulu kaka yapması ve kusmasi reflü belirtisi aynı zamanda.bizde reflü de var.ama mukuslu kakada dediğin gibi damarli kan görüntüsu bizde de var.ara ara oluyor.az önce evdeki baskulde tarttim 500 Gr almış görünüyor bizimki de.alerji konusunu da internetten araştırdım kadarıyla bir yaşında kayboluyormus ve %90 i inek sütü alerjisi oluyormuş.bu durum ek gıda konusunda çok önemli.en kötü ihtimal 6.ay doktora goturrum kontrole.ama dediğin gibi yeterince araştırma yapılmıyor bu konuda.anneye diyet veriliyor kolay yoldan
Kanı nereden aldilar zor oldu muBizim sonuçlar çıkmış. Kanı düşükmüş ama kan ilacına 4.ay başlicakmışız. Kakasında mukus çıkmış gizli kan yok onun için de probiyotik damla verdi ve idrarında iltihap varmış antibiyotik kullanıcaz. Şimdilik diyete gerek yok dedi biraz daha gözlemlicez geçmezse öyle konuşuruz diyeti dedi.
850 gramı az mı buldunuz :) tabii ki cevreye bakarak oyalanabilir ama siz 7 8 saat emmeden durduğunu söylüyorsunuz. 7 8 saat oyalanmaz ki etrafı izleyerek. Hele aç olarak asla 7 8 saat uyumaz. Masallah kilo almasi da güzel. Belki emme gucu cok kuvvetlidir. Kisa emse bile cok sut cekiyordur veya sutunuz kalitelidir uzun sure tok tutuyordurBende hergün 2 avuç saç atıyorum herkesin dökülüyor sanırım. Bu arada doktordan geldik biraz önce 3 ay kontrolü bana bebek aç olsa durmaz dedi herkes dururmus:)))sosyal bebekler çevreyle ilgili oldukları için açıklarıni bastirabilirlermis. Bu ay 850 gr almış mama almadığı ıcin tahmin ediyodum az aldığını. Bi de d vitamininin carlson diye bir markayla değiştirdik.
Saol canım teşekkür ederim bilgilendirdigin içim umarım geçer bir kaç güneCanım 12. Hafta atağını ayni dediğin gibi geçirdik emmemesi vs. Biz acile bile gittik :)) ama sonra geçti, bi de bu ay yari yarıya kadar düştü bizim de kilo alımı, normalmiş
Bizim doktor cok guzel muayene ediyordu evire cevire ama hastaneden ayrildiArkadaşlar aylık takip için doktora gittiğinizde muayene nasıl geçiyor? Biz gidince boy kilo baş çevresi ölçümü sonra vücudunu muayene ediyor kulağını ağzını vs. Onun dışında birşey anlatmıyor aylık sosyal gelişimini sormuyor mesela şunu şunu yapıyor mu diye. Önerilecek aşı vs varsa öneriyor. Ben bir iki soru soruyorum aklımda varsa ve çıkıyoruz. Sanki biraz yavan geçiyor ya da ben çok sey bekliyorum :)
Canım bizim doktor da gayet ilgileniyo. Hatta dışarıda bekleyen hastalar sinirleniyor artık. Boy kilo kafa çevresi bıngıldak.el kol hareketlerine ayaklarına pipisi ne bacak kıvrımlarına karın boşluğuna hatta ciğerlerini bile uzun uzun dinliyor. Beslenmesini kakasını uykusunu soruyo. tlf numarasını bile verdi, whatsup tan bazen soruyorum o da itina ile cevaplıyor sağolsun.Arkadaşlar aylık takip için doktora gittiğinizde muayene nasıl geçiyor? Biz gidince boy kilo baş çevresi ölçümü sonra vücudunu muayene ediyor kulağını ağzını vs. Onun dışında birşey anlatmıyor aylık sosyal gelişimini sormuyor mesela şunu şunu yapıyor mu diye. Önerilecek aşı vs varsa öneriyor. Ben bir iki soru soruyorum aklımda varsa ve çıkıyoruz. Sanki biraz yavan geçiyor ya da ben çok sey bekliyorum :)
Şu anda bebeklerimiz çok küçük yapabilecekleri tek şey göz teması kurmaları başını tutmaları gulumsemeleri zaten bunları sormasına gerek yok doktor kendi bakıyor. Geri kalanlar uzanmalari oyuncakları tutmaları filan ekstra durumlar bence sormaması çok iyi çünkü seni stres yapmıyor. Şimdi sana sorular bebeğin uzanıp oyuncak tutuyormu diyelim ki yapmıyor sen stres olucaksin neden yapmıyor diye halbuki bireysel farkliliklar vardır bugün yapmaz yarın yapar gibi ana gelişim süreçlerine bakıyorlar zatenArkadaşlar aylık takip için doktora gittiğinizde muayene nasıl geçiyor? Biz gidince boy kilo baş çevresi ölçümü sonra vücudunu muayene ediyor kulağını ağzını vs. Onun dışında birşey anlatmıyor aylık sosyal gelişimini sormuyor mesela şunu şunu yapıyor mu diye. Önerilecek aşı vs varsa öneriyor. Ben bir iki soru soruyorum aklımda varsa ve çıkıyoruz. Sanki biraz yavan geçiyor ya da ben çok sey bekliyorum :)
Şu anda bebeklerimiz çok küçük yapabilecekleri tek şey göz teması kurmaları başını tutmaları gulumsemeleri zaten bunları sormasına gerek yok doktor kendi bakıyor. Geri kalanlar uzanmalari oyuncakları tutmaları filan ekstra durumlar bence sormaması çok iyi çünkü seni stres yapmıyor. Şimdi sana sorular bebeğin uzanıp oyuncak tutuyormu diyelim ki yapmıyor sen stres olucaksin neden yapmıyor diye halbuki bireysel farkliliklar vardır bugün yapmaz yarın yapar gibi ana gelişim süreçlerine bakıyorlar zaten
Zaten tutamaz canım öle oyuncağı ellerine bile sığmıyor daha takılma zamanı gelince tutar ne de olsa. Bizimkide oyun halisindakilere dokunuyor sadeceEvet gerçekten dediğin gibi oyuncağa uzanıyor mu,tutuyor mu diye sorsa strese girerdim,ki sürekli eline bişeyler verip tutturma çabasındayım.Sadece biz gösterirsek bakıyor sesli şeylere,yoksa uzanayım tutayım derdi yok paşanın.Dün gittik,ufacık 2 oyuncağa bi sürü para verdik,ilgisini çeker belki dedik.Uzaktan göstersinlerde bakayım diyor sanki.Ne zaman tutacak bişeyleri bilmiyorum.
Sizler ne veriyorsunuz eline,nasıl tutturuyorsunuz yaa?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?