2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294

çok teşekkür ederim canım benim aynen dediğin gibi, kafaya takmamaya çalışıyorum sütü direk etkiliyo benim moralim
zaten artık kimseyi idare etmicem millet beni pohpohlayacagina ben milleti pohpohluyorum

Ya kızlar,sizin bebişlerde emerken çok terliyor mu? Acaba bu emzirme sırası ve sonralarında mı üşütüyoruz.Terleyince nasıl davranacağımı bilemiyorum

benimki bana cekmis elleri ayakları çok terliyo
benle temas ettiği yerler de ter oluyo
benimde onun değdiği yerlerim ter oluyo hemen, mesela onun kafasının sağı benim sol kolum gibi, senin bebeğin komple mi terliyo bizimki gibi lokal mi acaba

Kizlar dondurucuda tam 3 ay once bugünün sutleri var bazi yerlerde 3 bazi yerlerde 6 ay ömrü var diyo ne yapmaliyim sizce atmaliysam da hangi gunden baslamaliyim vermeye. Bugune kadar hep verdim ama 1 gune ait 5 torba olduğu icin bitiremedim

çok teşekkür ederim canım benim aynen dediğin gibi, kafaya takmamaya çalışıyorum sütü direk etkiliyo benim moralim
zaten artık kimseyi idare etmicem millet beni pohpohlayacagina ben milleti pohpohluyorum

Aynen öyle. Ne pohpohlıcan aman boşver. Dediğim gibi yardımı dokuncak olan gelsin. Yardımı dokunmıcak kusura bakmasın çaya gelsin. Öyle kalmaya gelen olduğunda bidaha bebişin ağladığında koridorda gez. Belki rahatsız olurlar.

Benim bebeğimde 2 saatte bir yarım saat ancak uyuyor. Dediğin gibi haftada 1 kez falan 2-3 saat kesintisiz uyuyor akşam üzeri..
Maalesef ayakta uyumuyor, kucakta hoplaya hoplaya uyuyor ter içinde kalıyorum...
İnşallah gündüz uykuları da düzene girer...

A Anglla53 benimd3 sut var dolapta ve ayni kafa karisikligi bende de vardi canim cocuk dr b arkadasima sordum oda 3 ay onru var demisti ama bazi yerlerde 6 diyo konuyu detayli arastiran var mi aramizda acaba

Peki bunun için ne yaptınız

Peki bunun için ne yaptınız
Kızımda da oğlumda da bir şey yapmadım.
Sadece uyku sinyallerini takip edip uykusu geldiği an uykusunu kaçırmadan hemen uyutuyorum ve asla onun rutinini bozmuyorum. Mesela eşim “aç kaldı kaldır kaldır” diye çok ısrar etti ama gece büyük uykuya dalmıştır diye ellemedim. Eğer kaldırıp salona getirip ışıklı, sesli ortama soksaydım uykusu açılabilir düzenini bozabilirdim. (Kızımda 1 sene asla 20.30dan sonra dışarı çıkmadım ve eve akşam misafir kabul etmedim, her akşam uykusunu aynı saatte takip edip uyuttum)

Çocuğu uyku konusunda çok problemli olan nadir durumlar hariç hepimizin bebekleri kendi düzenlerini yavaş yavaş kuracaklar.

Amin
amin canım inşallah. Şu Emme olayı beni mahvetti. Yani emmeme olayı aslında

Ya ben henüz yaptırmadım sünneti. Gittiğim doktor prensip gereği 6ay dan önce yapmıyormuş. Bir de manyak halaları (halalar kızmasın. Ben de bir halayım) erken erken diye yedi beni.

Arkadaşlar bebişleriniz ellerini emiyor mu? yanı benim minik yavru 2.5 aylık elini emiyor ama sadece sol elini ağzına götürüyor sağ elini hiç emmiyor açıkcası bu durum beni endişelendiriyor
Oglumda sadece sag elini emiyor bende endişelendim canim ama doktora sordum önemsemedi bile normal heralde once hangi elini kesfettiyse hep onu emiyolar sanirim

Oglumda sadece sag elini emiyor bende endişelendim canim ama doktora sordum önemsemedi bile normal heralde once hangi elini kesfettiyse hep onu emiyolar sanirim
Anladım canım cevabın için teşekkürler... içim rahatladı.... benim 3 yasında engelli bir evladım daha var onun da sol tarafı daha az hareket ediyor elini kolunu daha az oynatabiliyor yine aynı şeylerle karsılasacagım diye bu endişem yoksa daha mimicikler zamanla keşfederler

Günaydın herkese. Bebeğim bazen uyurken kafasını hızlı bir şekilde bir sağa bir sola döndürüyor, neden böyle yapıyor olabilir? Hızlı hızlı sallıyor. Genelde sabaha doğru yapıyor.

Rica ederim canim . Rabbim yardımcın olsun. Cok cok ozel bi annesin. InsAllah yavrularin hepimizin yavrusu saglikla büyürler.
Bende acaba bi kolunumu daha cok oynatiyo diye düşündüm hareketlerini takip ettim iki kolunuda oynatiyo ama sadece sagi emiyo hareketleri normal olduğu icin bende hangisini kesfettiyse onu emiyo diye düşündüm. Bazen sag elini tutuyorum ozamanda solu goturuyo agzina:)

Benim de oğlum iki elini birden emmeye çalışıyor. Bazen sapur supur sesler çıkarıyor. Hatta geçen videoya çekip kV göndermiştim aman ellerini emmesin eldiven tak dedi :) Doktora sordum ellerini keşfediyor müdahale etme 2 yaşına kadar normal dedi. Simdi kendi haline bıraktım bazen çok emerse eline oyuncak veriyorum ona bakarken unutuyor :)

Günaydın herkese. Bebeğim bazen uyurken kafasını hızlı bir şekilde bir sağa bir sola döndürüyor, neden böyle yapıyor olabilir? Hızlı hızlı sallıyor. Genelde sabaha doğru yapıyor.
Benim bebeğimde aynı şekilde yapıyor tam uykuya dalarken hızlı hızkı çeviriyor kafasını bi o yana bi bu yana

Benim bebeğimde aynı şekilde yapıyor tam uykuya dalarken hızlı hızkı çeviriyor kafasını bi o yana bi bu yana

Ben 1 aylık olduğundan beri yüzüstü yatırıyorum.Tabii o zamanlar daha az yatırmaya çalışıyordum ama baktım böyle rahat,kendinide kurtarıyor,o zamandan beri var bu hareket.Hop kaldırıyo sağa,hop kaldırıyo sola.Hızına yetişemiyorum :) Ya rahat hissetmiyor kendini,yerini değiştirmeye çalışıyor,ya da bi yeri kaşınıyor yavrucağın diyorum...

F filmgibi reflü için yaptığın bişey var mı? Kusuyor mu seninkide sürekli?

Cumartesi kontrolü vardı,dün yine götürdüm sürekli kusuyor diye.Tüm batın usg çekildi,idrar tahlilide yaptırmıştık,kültür de dahil herşey normal.Doktor yapılacak tüm testleri yaptık,geriye reflüye bağlı olması kalıyor,gazdan dolayı karındakı basınçla birleşince oluyordur dedi.Bu zamana kadar da hiç reflü dememişti bizde...
10 gün daha gaz ilaçlarını kullan,sonra bitecektir gazı artık,bırak kullanmayı dedi...

Dediğin gibi gözleri kapalı katıla katıla ağlıyor gece uykusuna geçmeden.Hem gaz,hem uyku sıkıştırıyor,ondan galiba.Kolumuza yüzüstü yatırınca karnına baskı olunca rahatlayıp uyuyabiliyor iç çeke çeke...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…