- 4 Şubat 2010
- 2.800
- 1.545
- 333
- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #35.201
Ben idaryle görüştüm 20-25 arası gel işlemleri başlatalım dediler.1 hazirana kadar alacam inş.izin.bugun de resmi olarak doğum iznim bitti.yarin sağlık ocağından rapor alacam 3 günlükutkumuz izin işini ne yaptın canım, halledebildin mi? Ben idareyle konuştum ama bilmiyorlarmış. Milli eğitimle görüşüp geri döneceklerdi güya bana hala dönmediler.
Biz aldık. Doğum belgesi ve kimlikle ptt ye gidip alabilirsiniz ama belli bi tarih de yatıyo para tarihi şuan hatırlamıyorum.Dogum ve sut parasi varmis. Alan oldu mu? Nasil yapıyoruz
Evet sanırım bizdeki de geniz akıntısı. Çünkü pompayla direk bişey gelmedi minicik bişey vardı onu da mendiliyle aldım çok zorlamak istemedim ama hala hırıltılar geliyor nefes alıp verirken her seferinde tabii gece daha da zorlanıyorBenim oğlum da ayni tıkalı burnu buhar Makinesi kullanıyorum arada. bir de ağızla çekilen pompalar var ya onlardan aldık biraz rahatladı eskisi kadar değil. Onları da çok sık kullanmamak lazım.,... geçen hafta doktora götürdük hayvansal gıdalar alerji yapabilir o zaman da tıkanır dedi bizde geniz akıntısı var onun için dedi şimdi süt ve süt ürünleri tüketmiyorum sonra yumurtayı deneyeceğiz deneye deneye bulacağız bakalım
Ben aldım canım 300 yada 400 dü hatırlamıyorum şimdi birisini eşim aldı birisini. Ben aldımDogum ve sut parasi varmis. Alan oldu mu? Nasil yapıyoruz
Canim insanlara takılma benim de kızımı gören bu obez olacak diyo:))) halbuki sadece anne sütü alıyor ve kilosu da çok abartılacak kadar degildi ikinci ayda kilosu 5460gramdiBiz 2. Ay aşilarımızı olduk cok sukur. Oglum 56 cm. 4 900 kg olmus. 3 100 dogmustu goren zayf sutun yetiyomu doymuyo diyordu soyledm gayet iyi dediler kilosuna ama insanlar bunu anlamiyor tombik tombik olsun istiyolar
Öğretmenlere süt parası veriliyor mu onun için nereye başvuruyoruzBen aldım canım 300 yada 400 dü hatırlamıyorum şimdi birisini eşim aldı birisini. Ben aldım
Benim bebeğimin de 2. Ay kilosu 5.460 gramdı canım :). Bakalım 27 ocakta kontrolümüz var kaç kilo almış bebişim...Canim insanlara takılma benim de kızımı gören bu obez olacak diyo:))) halbuki sadece anne sütü alıyor ve kilosu da çok abartılacak kadar degildi ikinci ayda kilosu 5460gramdi
Komsumun oglu dolvenden mide kanamasi geçirdi. Hee gördüğüme söylüyorum. Yine de sen doktoruna sorarkadaslar dolven die agri kesici ates düşürücu verdi eczaci recetede 6 aydan kucuklere verilmemelidir.yaziyor 2 aylk oldugunu sylemistim napim ben simdikullanan varmi acaba
Canım bende çocuğum çok sıvı kaka yaptığında ishal mi aacaba diye telaş yapmıştım. Sağlık ocağındaki doktora sormuştum. Oda sıvı olmasından değil sümük kıvamında olursa götür demişti. Bencebiraz takip et 2-3 gün devam ederse götür.Bebeğimin kakasında bir süredir mukuslu böyle uzun uzun sümüksü şeyler görüyorum. Doktora götürmem gerekir mi ki? Başına gelen bu yüzden doktora giden ya da bilgisi olan var mı? Zırt pırt hastaneye götürmek istemiyorum malum kış günü hastaneler mikrop yuvası. Aciliyeti var mıdır? Onun dışında ateş ya da huzursuzluğu yok.
Benim kayınvalidem de her şeye karışır bebek yokken de böyle evimin düzeninden mutfağıma kadar karışıyordu bebek doğdu şimdi onun bakımına karışıyor. Asla kötü niyetinden değil ben onun iyi niyetini bildiğim için o bir şey söylerken duymazdan gelip yine kendi bildiğimi okuyorum :d zaten ayrı şehirdeyiz pek sık bir araya gelmiyoruz o yüzden ters bir şey söylemek istemiyorum içimden nasılsa birazdan gidecekler sabret diyorum :dKayınvalidelerden bahsedilmiş bende dün çıldırdım ağzının payını verdim. Aslında allah var benim ki öyle herşeye karışmaz hatta hiç bişeye karışmaz ve çok yardıncıdır yemeğimi yapar temizliği yapar çamaşırı halleder. İyide anlaşırız. Ama çok evhamlı ve panik. Bebeğim gık dese öksürdü mğ hapşurdu mu vs. Ama en aiçok canımı sıkan yemek yediğimizde erkek çocuğudur kokusundan biraz ağzına sürelim vs. Diyor. Olmaz diyorum her defasında. Haftasonu eşşmşn akrabalarına gitrik ordada yemek yerken kokusundan biraz ağzına sürelim dediler. Hayır desim yine ama biz hep veririz niye vermiyosun dediler. Çünkü benim çocuğum benim kararım dedim sustular. Dün akşam eşimle tatlı yiyoruz yavrum bize bakıyor kv çocuğun kafasını çeviriyor napıyosun dedim. Eee canı çeker erkek çocuğu dedi. Açtım ağzımı bu defa. Yeter artık 3 aydır aynı şey vermeyecm işte söyleyip durmayın diye baaya söylendim. Neyseki cevap vermedi. Allah aşkkna sizede diyorlar mı kokusundan ister fln diye
Cnm ben doğum parası aldım ilk çocukta almadım ama 2.çocuk 400 tl. PTT den alıyorsun. Senin adına yatıyor.Dogum ve sut parasi varmis. Alan oldu mu? Nasil yapıyoruz
Sizden okudukça ben de ümitleniyorum. İnşallah benim bebeğim de daha düzenli olur 3.ayda. Çünkü işe dönmeyi düşünüyordum ama ben bu yorgunlukla ve uykusuzlukla çalışamam deyip ücretsiz izne ayrılmaya karar verdim. Maddi olarak zor ama çalışırsam ya işim aksar ya da ben iyice keçileri kaçırırım sanırımCanım hemen hemen hepimizin durumu aynı... bende senin gibi yalnızım.. Sakin kalmayı öğrendim çok şükür.. benim bebeğimin gece uykuları biraz düzene girdi fakat gündüz uykuları belli olmuyor. Tabi benim bebeğim 1 hafta sonra 3 aylık olacak. Senin bebeğinin de uykusu düzene girer mutlaka...
Aynısı benim oğlumda da var. Her gece olmuyor ama uykudan uyandıracak kadar rahatsız ediyor onu. Otri bebeyle çekiyorum bişey gelmiyor. Serum fizyolojik damlatmak da fayda etmiyor bazen. Ama sadece gece oluyor bu hırıltı nedenseEvet sanırım bizdeki de geniz akıntısı. Çünkü pompayla direk bişey gelmedi minicik bişey vardı onu da mendiliyle aldım çok zorlamak istemedim ama hala hırıltılar geliyor nefes alıp verirken her seferinde tabii gece daha da zorlanıyor
Biz 2. Ay aşilarımızı olduk cok sukur. Oglum 56 cm. 4 900 kg olmus. 3 100 dogmustu goren zayf sutun yetiyomu doymuyo diyordu soyledm gayet iyi dediler kilosuna ama insanlar bunu anlamiyor tombik tombik olsun istiyolar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?