- 24 Şubat 2013
- 308
- 283
- 103
- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #35.121
Emen her çocuk terler rahat ol. Bu çok normalBazen kıZım emerken çok terliyor boncuk boncuk,sizde de oluyor mu? Neden olabilir ki
Bi ara alinamiyor dogum izni sonrasi hemen ucretsiz izin baslatilmali diye duymustum ama suan bu hala gecerlimi bilmiyorum canim. Yanlis yonlendirmeyeyimBenim 20 ocakta bitiyor iznim ama ben 15 şubatta ayrılacağım ücretsiz izne. O halde benim de şubat 1 gibi vermem gerekiyor dilekçeyi. Peki ücretsiz izinden önce rapor alabiliyor muyuz onu biliyor musun?
Hemen hemen aynı durumdayız. Hele rafadan yumurtayo sıcak yemek neBenim de aynı şekilde geçiyor. Yardımcı olacak kimsem yok yakınımda. Eşim işten gelene kadar onunlayım hiçbir şey yapamıyorum kahvaltımı da onu arabaya koyuyorum bi elim arabayı sallıyor bi elimle de kahvaltı yapıyorum. Eşim gelince de koşa koşa mutfağa giriyorum yemek yapmaya yemek de çok geç kalıyor. Akşamları da eşim ilgileniyor biraz uzanıp tvye bakıyorum. Bu kadar.. geceleri uyandığımda çamaşır atıyorum ili saat sonra uyanınca asıyorum. Cumartesileri de temizlik yapıyorum. Pazar da ütü ve Yemek. Eşim çocuğa bakıyor. Kendime dair yapabildiğim tek lüks şey banyo yapmak o da lüks dediğim gibi..
2 saat emek vererek uyuttugum cocuk 20 dk sonra ıkınıp morararak uykusunun icinde ağlıyor agliyor, sonra uykusu açılıyorkiyamam hem uykudan hem gazdan perisan oluyor saatlerce sakinlesemiyor
Caresizlik insana neler yaptiriyor. 14.gunden beri kimyon ve rezene veriyorun bebege birer cay kaşığı. Ben de her gun iciyorum. Anason denemedin açıkçası. Ama kimyon ve rezeneyi 1 ay duzenli kullandim hic faydasini gormedimcanım geçen buraya bi cay tarifi yazmıştım denedin mi bilmiyorum ama o çay bebeğe de verilebiliyo, benim bebegimin de gazi tavan yaptığı için dün ilk kez verdim yarım saat içinde çıkarıp rahatladı ve doğduğundan beri ilk kez gece uzunca uyudu. bebeğe çay vermek ister misin bilmiyorum ama yine de yazayim yoksa çığlık çığlığa aglayinca ben çok kötü oluyorum
iki ölçü rezene bi ölçü kimyon tohumu bi ölçü anason, bunu aktardan alirken kepçeyle ya da evde cay bardağı ile ayarlayabilirsin
bir buçuk su bardağı kaynayan suya bun karışımdan bi tatlı kaşığı koyuyosun
beş dk kaynatıp beş dk da altını kapatıp demlendiriyosun
sonra süzüp iciyosun günde üç dört fincan icebilirsin
bebeğe de senin çayından bı tatlı kaşığı ılık olarak verebilirsin her içtiğinde
inşallah şifa olur minik kuzuya
bu da kulaktan dolma bilgi değil arkadaşım aktar o verdi tarifi için rahat olsun yani
Canım ya çok zor bir durum. Adaçayı yağı var. Bebeğin karnına ve ayaktabanlarına sür. Onu ısıtıp biraz da olsa rahatlatır. Sapsimpleks al her emzirme den önce veriyorsun bebeğe 15 damla. O da biraz iyi gelir. Gerisi de biraz sabır.Caresizlik insana neler yaptiriyor. 14.gunden beri kimyon ve rezene veriyorun bebege birer cay kaşığı. Ben de her gun iciyorum. Anason denemedin açıkçası. Ama kimyon ve rezeneyi 1 ay duzenli kullandim hic faydasini gormedimbazen 2 saat boyunca gaz çıkarıyor. Aşırı gurultulu sekilde. Buna ragmen nasil bu kadar gazi var anlamak mümkün değil
Otun halısı aldık ordaki bi hayvani çok seviyor. Bir de e bebekten topumuz var ordaki bir hatvan resmini se seviyor. Bi de arkadaşlar kart yazmışlar.. Ben de ondan almayı düşünüyorum.kızlar oğluşum 2,5 aylık oldu oyuncak almak istiyorum oyalansın diye öneriniz varmı yada siz neler kullanıyorsunu
oyun halısı aldım bende ama başka şeylerde alayım istiyorum karar veremedim sadeceOtun halısı aldık ordaki bi hayvani çok seviyor. Bir de e bebekten topumuz var ordaki bir hatvan resmini se seviyor. Bi de arkadaşlar kart yazmışlar.. Ben de ondan almayı düşünüyorum.
Bu arada benim de hala göğüslerim sıkıntılı.. kızımdaki pamukcuk geçmedi doktor kızıma antibiyotik bana da krem verdi gecer gibi oldu tekrardan meme üçlerim acımaya başladı.. ne zaman normale dönecek bilmiyorum
Adaçayı yağını ben de duymuştum gaz sancısına iyi gelir diyeCanım ya çok zor bir durum. Adaçayı yağı var. Bebeğin karnına ve ayaktabanlarına sür. Onu ısıtıp biraz da olsa rahatlatır. Sapsimpleks al her emzirme den önce veriyorsun bebeğe 15 damla. O da biraz iyi gelir. Gerisi de biraz sabır.
Adacayi yagi kullanıyorum 20 gunlukten beri. Bi fayda gormedim. 20.gunde sap simplex de basladim o da fayda etmedi. 30.gun doktor zinco ve biogaia verdi biraz o rahatlattı ama yine de krizi tutunca cok kotu oluyor morariyor kaskati kesiliyor nefes bile almadan ağlıyorCanım ya çok zor bir durum. Adaçayı yağı var. Bebeğin karnına ve ayaktabanlarına sür. Onu ısıtıp biraz da olsa rahatlatır. Sapsimpleks al her emzirme den önce veriyorsun bebeğe 15 damla. O da biraz iyi gelir. Gerisi de biraz sabır.
Adaçayı yağını ben de duymuştum gaz sancısına iyi gelir diye
Adacayi yagiyla aci elma yagi ayni seyBen elma yağı kullanıyorum, gaz için bayağı etkili, topuklarına birer damla masaj yaparak sürüyorum
Her Bebekte farklı etki gösteriyor galibaAdacayi yagi kullanıyorum 20 gunlukten beri. Bi fayda gormedim. 20.gunde sap simplex de basladim o da fayda etmedi. 30.gun doktor zinco ve biogaia verdi biraz o rahatlattı ama yine de krizi tutunca cok kotu oluyor morariyor kaskati kesiliyor nefes bile almadan ağlıyor
Erken değil canım kartları bebeğin eline verip hadi oyna demiyorsun zaten. Yatağın kenarına asıyorsun incelemesi için. Ya da kartları göstererek kartla ilgili hikayeler masallar uyduruyorsun şarkılar söylüyorsun zamanla tepki vermeye başlıyor. O kartlar siyah kırmızı beyaz renklerden oluşuyor bu aydaki bebeklerin dikkatini çeken renkler bunlar. Ben almadım kartlardan kendim kırmızı siyah renklerde resimler çizip onları gösteriyorum bebeğime dakikalarca dikkatli dikkatli inceliyor o arada ben de konuşuyorum bebekle.Bebeğim 57 günlük. Her konuştuğumda civildiyor ve gülüyor, takip de ediyor. Ama pusetine oyuncak falan asınca ona bakmıyor. Sizler zeka kartlarindan bahsediyorsunuz. Cok erken degil mi?
Sonunda detaylıca öğrenebildim canım. Araya rapor girebiliyormuş. Yalnız dilekçeye başlama tarihi de yazılıyormuş ama illa o tarihte başlamak zorunda değilmişiz. Ben mesela 2 yıl sonranın tarihini vereceğim ama daha erken de başlayabilirim. Bu arada dilekçeyle beraber doğum raporunu da götürmek gerekiyormuş.Bi ara alinamiyor dogum izni sonrasi hemen ucretsiz izin baslatilmali diye duymustum ama suan bu hala gecerlimi bilmiyorum canim. Yanlis yonlendirmeyeyim
Elma yağı ile acı elma yağı ayni şey mi oluyorBen elma yağı kullanıyorum, gaz için bayağı etkili, topuklarına birer damla masaj yaparak sürüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?