• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Bebeğim bazı günler (herhalde büyüme atağı geçirdiği günler) hiç memeden ayrılmak istemiyor ve ben o günler sütüm yokmuş gibi bir psikolojiye giriyorum. Çünkü memeler sürekli yumuşak oluyor ve sürekli emdiği için o yoğun yutkunma sesleri olmuyor. Sütün birikmesine izin vermiyor, ben de nedense doymuyormuş gibi hissediyorum:KK43: ama maşallah bezleri 1 kilo oluyor çişten.

Bir de meme asimetrisi oluşan var mı? Benim sağ göğsüm hep daha fazla dolu oluyor sola göre. İkisi de dolu olduğunda sağ olan bariz daha ağır oluyor atletim daha aşağı sarkmış oluyor. Emzirmeden önce böyle değildi, bundan sonra böyle mi kalacak?

Bebeğim 46 günlük, dünden beri elini emiyor. Var mı bu durumu yaşayan? Her yerde çok normal olduğu ve endişe yaratacak bir şey olmadığı yazıyor.

Kızlar 1 gününüz nasıl geçiyor? Ben hiçbirseye yetişemiyorum. Her işim yarım yamalak. Uyku düzenimiz oturmadı. Kendimi bazen çok kötü hissediyorum. Kendime zaman ayıramıyorum. bir an önce büyüsün istiyorum. Ama o gün güzel uyuduysa tabiri caizse kafam yerine geldiyse öpmeye koklamaya doyamıyorum minicik ellerini ayaklarını burnunu. Su an ne bir arkadasa gidip oturabiliyorum ne dışarıda rahat gezebiliyorum. Havalar soguk eve kapandım o da beni bunalttı iyice. Siz ne durumdasınız?
Bizim 7 24 hareket eksik olmuyor akşamları çocuklardan biri uyanıksa ev sessiz geliyor ki genelde akşam erken uyuyan oğlum oluyor kızım küçücük haliyle abisinden çok sonra uyuyor kızım uyuduktan sonra deliksiz uyuyor sabaha kadar(deliksiz dediysem 2 3 defa emmeye kalkıyor) koca dana oğlumda 2 3 defa uyanıp pışpışlanıp uykusuna devam ediyor ben bu arada hep uykusuz gündüz 8 de mesai başlıyor tekrar aynı şeyler ama biz geziyoruz hava soğukta olsa kızımı kanguruya koyup üstünü örtüyorum oglumada astronot montunu giydirip en az 10dakıka yürüyüş yapıp eve geliyoruz yada AVM te gidiyoruz. Tabi bu arada evin halini sormayın ama çocuklarım daha önemli temiz olsun yeter dağınık olsa da önemsemiyorum

Arkadaşlar NURSE HARWEY’S adında gaz icin kullananlar vardı ama kim kullanıyordu hatırlamıyorum. Kullanan arkadaşlar memnun musunuz etkisi oldu mu bir de şurubu mu yoksa damlasıni mi kullanıyorsunuz

Arkadaşlar NURSE HARWEY’S adında gaz icin kullananlar vardı ama kim kullanıyordu hatırlamıyorum. Kullanan arkadaşlar memnun musunuz etkisi oldu mu bir de şurubu mu yoksa damlasıni mi kullanıyorsunuz
Canım ben onun şurubunu kullandım. Gaz a pek bir etkisi olmadı benim bebeğimde ama bebeği sakinleştirip uykuya geçmesini kolaylaştırıyordu.

Kızım 7 haftalık. bazen emerken memeyi çekiştirip ağzından çıkarıyor sonra tekrar saldırıyor, bu arada elleri ve ayaklarını çırpıyor bağırıyor deli gibi hareketler. neden yapar ki böyle, özellikle gece uykusundan önce yapıyor. Acaba çok uykusu geldiği ve uyuyamadığı için mi yapıyor?

Bebekte gaz varsa karnına baskı yapıyordur. Tavsiyem meme den önce gaz masajı yap (bacaklarını bisiklet sürme yada yürüme hareketi yaptır 10 defa, sonra bacaklarını karnına doğru hafifçe bastır) Sonra emzir.

Canım benim bebeğim gaz sancısı olduğunda aynı hareketleri yapıyor.
Bebekte gaz varsa karnına baskı yapıyordur. Tavsiyem meme den önce gaz masajı yap (bacaklarını bisiklet sürme yada yürüme hareketi yaptır 10 defa, sonra bacaklarını karnına doğru hafifçe bastır) Sonra emzir.
Yok benimki gaz sancısından yapmıyor. Yani sancısı olsa normal dururken de ağlar rahatsız olur. Bebeğim bu hareketleri sadece gece 11 civarlarında emerken yapıyor. Çok uykusu olduğunda yapıyor sanırım. Bugün az önce yine aynı hareketleri yaptı ben de emzirmeyi bırakıp yatağına yatırdım uyuyakaldı. Yine öyle yaparsa emzirmek için zorlamicam bundan sonra.

Canim bende ogretmenim. Idareyle gorustum ben maaslar hazirlanmadan dilekceyi vermeniz lazim ki biz ona gore duzenleme yapalim maasta dedi. Benim iznim 23 subatta bitiyo.en gec 1 subata kadar teslim etmis olun dilekceyi dedi.
Benim 20 ocakta bitiyor iznim ama ben 15 şubatta ayrılacağım ücretsiz izne. O halde benim de şubat 1 gibi vermem gerekiyor dilekçeyi. Peki ücretsiz izinden önce rapor alabiliyor muyuz onu biliyor musun?

Aklıma takıldı serum fizyolojik kullanırken genzine gidiyor ve dolayısıyla yutuyor sanırım, onun bi zararı var mıdır? Çok sık kullanmıyorum birkaç günde bir falan.

Bebeğim bazı günler (herhalde büyüme atağı geçirdiği günler) hiç memeden ayrılmak istemiyor ve ben o günler sütüm yokmuş gibi bir psikolojiye giriyorum. Çünkü memeler sürekli yumuşak oluyor ve sürekli emdiği için o yoğun yutkunma sesleri olmuyor. Sütün birikmesine izin vermiyor, ben de nedense doymuyormuş gibi hissediyorum:KK43: ama maşallah bezleri 1 kilo oluyor çişten.

Bir de meme asimetrisi oluşan var mı? Benim sağ göğsüm hep daha fazla dolu oluyor sola göre. İkisi de dolu olduğunda sağ olan bariz daha ağır oluyor atletim daha aşağı sarkmış oluyor. Emzirmeden önce böyle değildi, bundan sonra böyle mi kalacak?

Bebeğim 46 günlük, dünden beri elini emiyor. Var mı bu durumu yaşayan? Her yerde çok normal olduğu ve endişe yaratacak bir şey olmadığı yazıyor.
Elini emmeyen bebek yoktur herhalde. Endişelenecek bir şey yok gayet doğal bir süreç hatta emmezse endişelen : ) daha parmak da emecekler ayaklarının parmaklarını bile hatta.
Benim bebeğim bazen alt dudağını bile emiyor : )

Aklıma takıldı serum fizyolojik kullanırken genzine gidiyor ve dolayısıyla yutuyor sanırım, onun bi zararı var mıdır? Çok sık kullanmıyorum birkaç günde bir falan.
Tıkanıklık ve bebeğin rahatlaması için genellikle yeterli ölçülerde kullanıldığında serum fizyolojik yeterli olur. Serum fizyolojik sayesinde burun içinde toplanan birikinti genize doğru akar ve bebek bu birikintiyi genelde yutar. Bu sayede bebekte rahatlama sağlanır
Internetten buldum bi problem olmaz Allahin izniyle

Yok benimki gaz sancısından yapmıyor. Yani sancısı olsa normal dururken de ağlar rahatsız olur. Bebeğim bu hareketleri sadece gece 11 civarlarında emerken yapıyor. Çok uykusu olduğunda yapıyor sanırım. Bugün az önce yine aynı hareketleri yaptı ben de emzirmeyi bırakıp yatağına yatırdım uyuyakaldı. Yine öyle yaparsa emzirmek için zorlamicam bundan sonra.
Benim oglumda son zamanlarda aynisini cok yapmaya basladi biraz serbest birakiyorum geriniyo rahatliyo emmeye devam ediyo yine aynisini yapiyo bende biraktiriyorum sanirim midesi rahatsiz oluyo

Tıkanıklık ve bebeğin rahatlaması için genellikle yeterli ölçülerde kullanıldığında serum fizyolojik yeterli olur. Serum fizyolojik sayesinde burun içinde toplanan birikinti genize doğru akar ve bebek bu birikintiyi genelde yutar. Bu sayede bebekte rahatlama sağlanır
Internetten buldum bi problem olmaz Allahin izniyle
Aa hiç böyle etkisi olduğunu okumamıştım. O zaman her defasında aspiratörle çekmeye gerek yok yutarak da açılabiliyorsa burnu. Zaten o kadar tıkalı olduğu halde bazen aspiratörle çeksem de gelmiyordu yutuyordu belki de.

Benim oglumda son zamanlarda aynisini cok yapmaya basladi biraz serbest birakiyorum geriniyo rahatliyo emmeye devam ediyo yine aynisini yapiyo bende biraktiriyorum sanirim midesi rahatsiz oluyo
Benimkinin reflüsü var. Ya reflüden yapıyor ya uykusuzluktan diye düşünüyorum. Ya da büyüme atağı geçirirken huzursuz olurmuş ya bebekler ondan da olabilir. En iyi çözüm emzirmeyi bırakmak bence de ya da ara vermek çünkü ısrar ettikçe daha fazla yapıyor ve saçları terliyor.

Aynen zaten aspiratöru surekli kullanmak zararli ben cok nadir yogun tikaniklik olunca kullaniyorum. Bide serumu damlattikdan sonra hapşırınca eger burnu doluysa hepsi cikiyor aspiratorden daha guzel temizliyo hapsirik :) oglum altini degistigimde illaki hapsuruyo oyuzden degismeden önce damlariyorum bikac damla eger doluysa cikiyo nevar ne yok:KK70:

Benimkinin reflüsü var. Ya reflüden yapıyor ya uykusuzluktan diye düşünüyorum. Ya da büyüme atağı geçirirken huzursuz olurmuş ya bebekler ondan da olabilir. En iyi çözüm emzirmeyi bırakmak bence de ya da ara vermek çünkü ısrar ettikçe daha fazla yapıyor ve saçları terliyor.
Benim oglumu anlattin sanki. Oglumda da reflu var yedikten 3 saat sonra bile kusuyo .emerken soyledigin gibi alni saclari terliyo. Oyuzden bende oyle yaptigi zaman biraktiriyorum

Aynen ben de diyecektim, emzirmeden önce masaj yapıp, bacakları karnına bastırınca olan gazı çıkarıyor, daha rahat ve güzel emiyor...
Benim de 3 yaşında kızım var biri uyuyunca biri uyumuyor, dinlenmek için vakit bulmak çok zor oluyor... 10 da kahvaltıya oturup 1 de tamamlıyorum öğlen yemeğiyle birleşiyor, biri emiyor sonra gazı çıkıyor, sonra diğerinin çişi geliyor, kitap alıp geliyor hadi okuyalım diye, ötekinin bezi değişiyor yatiriıyorum derken yemek kaç kere bölünüyor :KK70:
Olsun sağlıklı olsunlar da gerisi önemli değil, büyük kizim icin büyüsün biran önce diyordum, bu hic büyümesin istiyorum ileride özleyeceğim bu günleri, yarım ağız gülüşünu mesela :emir_bebek:

Kızım 7 haftalık. bazen emerken memeyi çekiştirip ağzından çıkarıyor sonra tekrar saldırıyor, bu arada elleri ve ayaklarını çırpıyor bağırıyor deli gibi hareketler. neden yapar ki böyle, özellikle gece uykusundan önce yapıyor. Acaba çok uykusu geldiği ve uyuyamadığı için mi yapıyor?

Oğlumda aynen böyle.Göğüs uçlarım yanıyor resmen bu yüzden.Gazdan oluyor hep.Dün kontrolde söyledim,oda onayladı.Emerken memeyle kavga eder gaz sancısı olduğunda dedi.Tam bir kaos.Emerken çıkarıyor,kakasını yapıyor aslında ama ah emebilse zaten o anda...

Artık uyumak için bile ağlamaktan çatlıyor bizimki,onun için bile meme istiyor,açmış gibi.Veriyorum,direkt uyuyor...

Ben şurununu kullandım bitkisel bi surup zaten kutu bitince başkangaz ilacınangectik. doktorum sürekli aynı gaz ilacını içerse bagısıklı olur bittikce degiştir demişti. Memnun mu kaldım bilmiyorum, ilk içtiginde bi rahatlama geliyodu sonra tekrar eskiye dönüyo. tamamen caresizlikten kullanıyorum gaz ilaçlarını bi faydası olur mu diye. gazı olan bebek yine ne yaparsan yap düzelmiyor bence.

Back