- 20 Mart 2016
- 320
- 464
- 103
- Konu Sahibi bir garip oblomov
- #35.081
Var tabi canim. Ben 8hazirana kadar alicam mesala. Dilekcede bunu belirtiyoruz. (Baslama ve bitis tarihlerimizi)Peki ücretsiz izni 2 ay alma şansımız var mı? Mayısta başlasak
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Var tabi canim. Ben 8hazirana kadar alicam mesala. Dilekcede bunu belirtiyoruz. (Baslama ve bitis tarihlerimizi)Peki ücretsiz izni 2 ay alma şansımız var mı? Mayısta başlasak
Eskiden farkliymis bolunemiyomus ama suan istedigin kadarini kullanabiliyosun idarecimin dedigiPeki ücretsiz izni 2 ay alma şansımız var mı? Mayısta başlasak
Her ay 1kilo aldı ama aylar arası fark vardı. Yani ikinci ay sadece 600gr aldı. Bu alt sınır demek. 3.ayını bekle dedi doktorumuz. Sonrasına bakacağız artıkSeninki kaç kilo aldı canım
bebek karnelerinin arkasında ya da internette bebek büyüme persentilleri var, kilosu, boyu, baş çevresi gelişimine göre yüzde kaçlık gelişim göstermiş , durumu ne , hangi yüzde dilimde fikir veriyor, oraya bakabilirsiniz ama her bebek farklıdır.İlk ay 700 gr almıştı bu ayda 500 gr almış benimkisi 2 ayda 1200 gr almış yani ayy çok mu az ki ya kızım kilo almadıysa açmıydı şimdiye kadar
Rota 3. Ay aşısı.Kızlar daha önce konuştunuz mu bilmiyorum. 2.ay aşılarıyla rota virüsü aşısı aynı gün yapılabiliyor mu? Ya da biri daha önce yapılmalı gibi bir şey var mı? Sağlık ocağı tam 2.ayda çağırdı aşı için, hastanedeki doktorumuz da aynı güne randevu verdi rota virüsü için ama ben sormayı unutmuşum iki tarafa da.
Benim oğlum tam 40. Gününde gece yatıp sabah kalkmaya başladı, ilk zamanlar zorla kaldırdım sonra doktora sordum "bebek kendi düzenini kuruyor, sakın elleme" dedi şimdi ana uykuya 12 gibi geçiyor sabah 8.30da uyanıyor, ben de ellemiyorum. Kilosu, gelişimi şükür iyi. (3 gün sonra 3 aylık olacak.)Kizlar gece uyandırmadan kaç saat uyutuyorsunuz bebekleri. Dün gece 12 de yattı uyuyakalmışım sabah 7 de uyandım hala uyuyordu korktum uyandırdım emzirdim 5 dak emdi uyudu. 1.5 aylık bebek gece 7 saat uyurum?
Kız daha ne istiyorsun Karışma bebeğe. Uyku düzenini bozarsın. Oh misss maşallahKizlar gece uyandırmadan kaç saat uyutuyorsunuz bebekleri. Dün gece 12 de yattı uyuyakalmışım sabah 7 de uyandım hala uyuyordu korktum uyandırdım emzirdim 5 dak emdi uyudu. 1.5 aylık bebek gece 7 saat uyurum?
Paranox u biliyorum evet agrı ateş durumunda atılıyor. Birde bagırsakları bosaltan gliserin kansuk var.onu mu kastettiniz diye düşünmüştüm. Malum bagırsaklar bosalırken gaz da çıkar diye düşünmüştüm. Gaz sancısına iyi geliyor mu paranox. Çok mecbur kalmadıkca kullanmamak gerekli sanırım. Benim bebiş de kolik bu aradaAğrı kesici bir fitil.paranox adı. Uyku da yapıyo. Bebekler mışıl mışıl uyuyo
Aynen oyle emzirme ile ilgili sorun olabilecegi aklima bile gelmemiştiBen de kendime kızıyorum bu konuda. Memeyi verince emer diye düşünüyordum. Ama hastanede rezil oldum. Bebek ağlıyo hüngür hüngür. Önüme her gelen hemşireye ebeye soruyorum nasıl tutturacam diye.hepsi farklı bişey diyo. Hele şu kahverengi kısmı ille bebeğin ağzına sok diyenler. Kocaman meme minicik ağız. Ucunu emerse şükredeceğim. Kısacası kabus gibiydi.
Hamilelik aşkıyla hiç ben bunları düşünmedim. Sorun olacağını da
Yok yok bağırsak boşaltan fitil i kastetmedim. Paranox sancıya da iyi gelebilir. Hele kolik ise bebeğin yardımı dokunabilir. doktoruna danışarak bir yarım fitil kullanabilirsin.Paranox u biliyorum evet agrı ateş durumunda atılıyor. Birde bagırsakları bosaltan gliserin kansuk var.onu mu kastettiniz diye düşünmüştüm. Malum bagırsaklar bosalırken gaz da çıkar diye düşünmüştüm. Gaz sancısına iyi geliyor mu paranox. Çok mecbur kalmadıkca kullanmamak gerekli sanırım. Benim bebiş de kolik bu arada
*6ay dan sonra her öğünden önce ve öğün aralarında emzirmek gerekKizlar emzirme ile ilgili hamilelikte konusmamistik ama ek gida seruvenimiz yaklasiyor hatirlatmak istedim bunu arastirmaya basladim ben simdiden sizlere de tavsiye ediyorum.simdiden arastirmazsak bir kac ay sonra buralar yediremedigimize uzuldugumuz postlarka dolabilir
Benide 15 gün sonra çağırdı kilo almaması durumunda ne yapılacak acabaHer ay 1kilo aldı ama aylar arası fark vardı. Yani ikinci ay sadece 600gr aldı. Bu alt sınır demek. 3.ayını bekle dedi doktorumuz. Sonrasına bakacağız artık
Tesekkurler BLW ile baslamayi dusunuyorum umarim bebegim de istahli olur ve zorlanmayiz*6ay dan sonra her öğünden önce ve öğün aralarında emzirmek gerek
*kahvaltı için yumurta sarısı ve ekmek içini sıcak suyla ezip püre halinde verebilirsiniz. Ya da tereyağı pekmez ve kepekli un ile yapılmış bebe büskivisini yumuşatıp püre yapabilirsiniz.
*öğlen ve akşam yemekleri daha rahat çorbalar, et suyuyla ezilmiş patates püresi
*aralarda da meyve püreleri
bende paranox fitil kullanıyorum. Çok gaz sancısı olduğunda yarım fitil kullanabilirsin demişti doktorParanox u biliyorum evet agrı ateş durumunda atılıyor. Birde bagırsakları bosaltan gliserin kansuk var.onu mu kastettiniz diye düşünmüştüm. Malum bagırsaklar bosalırken gaz da çıkar diye düşünmüştüm. Gaz sancısına iyi geliyor mu paranox. Çok mecbur kalmadıkca kullanmamak gerekli sanırım. Benim bebiş de kolik bu arada
Canım benim bebeğim gaz sancısı olduğunda aynı hareketleri yapıyor.Kızım 7 haftalık. bazen emerken memeyi çekiştirip ağzından çıkarıyor sonra tekrar saldırıyor, bu arada elleri ve ayaklarını çırpıyor bağırıyor deli gibi hareketler. neden yapar ki böyle, özellikle gece uykusundan önce yapıyor. Acaba çok uykusu geldiği ve uyuyamadığı için mi yapıyor?
Doktor 3. Ayda çağırdı bizi rota aşısı için. Sağlık ocağıda aynı şekilde 3. Ayda yapılıyor dedi...Kızlar daha önce konuştunuz mu bilmiyorum. 2.ay aşılarıyla rota virüsü aşısı aynı gün yapılabiliyor mu? Ya da biri daha önce yapılmalı gibi bir şey var mı? Sağlık ocağı tam 2.ayda çağırdı aşı için, hastanedeki doktorumuz da aynı güne randevu verdi rota virüsü için ama ben sormayı unutmuşum iki tarafa da.
Gece 2 3 lere kadar agladıgı oluyor bazı günler. O zamanlarda kullanabiliriz sanırım doktorumuza sorayım.bende paranox fitil kullanıyorum. Çok gaz sancısı olduğunda yarım fitil kullanabilirsin demişti doktor
Öyle yapıyorum. Bazen aşırı sancısı oluyor çığlık çığlığa ağlıyor hiçbir şekilde susturamıyoruz. Hem kakasını yapıyor hem gazını çıkarıyor çok rahatlatıyor benim bebeğimi...
Ahh aynen uyurken başından hic ayrılmadan izlemek istiyorum. Ama mutsuz uyandığı zaman mahvediyor butun ruh halimi. Benim bebegim sadece ayakta sallandığı süreçte uyuyor. Dolayisiyla o arada elim boş oluyor. Kitap okuyorum, sevdiğim bi el işi varsa yapıyorum, telefonla ilgileniyorum. Ev işine yardimci geliyor, hemen hemen her gun annem gelip yemek yapıyor, bebege bakiyor ben 2 saat uyuyorum. Hakkini ödeyemem.Kızlar 1 gününüz nasıl geçiyor? Ben hiçbirseye yetişemiyorum. Her işim yarım yamalak. Uyku düzenimiz oturmadı. Kendimi bazen çok kötü hissediyorum. Kendime zaman ayıramıyorum. bir an önce büyüsün istiyorum. Ama o gün güzel uyuduysa tabiri caizse kafam yerine geldiyse öpmeye koklamaya doyamıyorum minicik ellerini ayaklarını burnunu. Su an ne bir arkadasa gidip oturabiliyorum ne dışarıda rahat gezebiliyorum. Havalar soguk eve kapandım o da beni bunalttı iyice. Siz ne durumdasınız?
Benim de aynı şekilde geçiyor. Yardımcı olacak kimsem yok yakınımda. Eşim işten gelene kadar onunlayım hiçbir şey yapamıyorum kahvaltımı da onu arabaya koyuyorum bi elim arabayı sallıyor bi elimle de kahvaltı yapıyorum. Eşim gelince de koşa koşa mutfağa giriyorum yemek yapmaya yemek de çok geç kalıyor. Akşamları da eşim ilgileniyor biraz uzanıp tvye bakıyorum. Bu kadar.. geceleri uyandığımda çamaşır atıyorum ili saat sonra uyanınca asıyorum. Cumartesileri de temizlik yapıyorum. Pazar da ütü ve Yemek. Eşim çocuğa bakıyor. Kendime dair yapabildiğim tek lüks şey banyo yapmak o da lüks dediğim gibi..Kızlar 1 gününüz nasıl geçiyor? Ben hiçbirseye yetişemiyorum. Her işim yarım yamalak. Uyku düzenimiz oturmadı. Kendimi bazen çok kötü hissediyorum. Kendime zaman ayıramıyorum. bir an önce büyüsün istiyorum. Ama o gün güzel uyuduysa tabiri caizse kafam yerine geldiyse öpmeye koklamaya doyamıyorum minicik ellerini ayaklarını burnunu. Su an ne bir arkadasa gidip oturabiliyorum ne dışarıda rahat gezebiliyorum. Havalar soguk eve kapandım o da beni bunalttı iyice. Siz ne durumdasınız?