• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Biz de dun cok sıkıldık. Hava cok soguk oldugu icin tek secenek avmydi. Rezil olduk :KK70: eşim bebek arabasini kapatamadi, bagaja sigdiramadi. Bebek aglamaktan çatır çatır çatladı. Bebek arabasi bos gezdi resmen. Kucagimizda ziplata ziplata sadece bebek bakim odasini görebildim. Uyuyunca oh dedik yemek yiyelim. O da dun yilbasi diye avm erken kapaniyormus, apar topar yedik bogazimizda kaldi.
Yuruyen merdivene ben bindim, esim arkamdan bebek arabasini itene kadar ben merdivenin yarisina gelmis oldum. Tekrar yuruyen merdivenle cikip, tekrar önden ben binip, esim arkadan bebek arabasini iterek 3 katı 6 defada inip çıktım :KK70: adamin biri geldi, acemisiniz herhalde dedi. Bakin bebek arabasi tersten bindirilir merdivene diye anlatti gosterdi sagolsun :KK70:
Otoparka indik isiklar kapanmis. Bebek arabasını kapatamadik,ilk kez kullanıyoruz. Eşim bagaja sigdiramadi. Oglum zaten aglaya aglaya helak oldu.
Sanırım 3 sene avmye falan gitmem
Herkesin boyle anilari vardir canim ilk degilsin yilmak yok her gidisinizde daha tecrubeli olacaksiniz emin olun bidahakine daha guzel gececek

Kızlar bişey soracağım ben emzik kullanmaya başladım.bebeğim çok ağlıyo uykuya geçişte bazen iyi geliyo. Ama takip ettiğim bi grup var. Emzik memeden soğutur diyorlar. Benimki arada emerken zaten kendini geriye ittiriyor ağlıyo emmek şstiyo ama ememiyo. Emzik kullanıp bebeği memeden soğuyan var mı
Biz emzigi kullanali 2 hafta oluyor cok cok faydasini görüyorum emzikle daha kolay uykuya geciyo uyanik olduğu zamanlar isim varsa ozaman veriyorum emzikle daha sakin oluyo aglamiyo. Bunu söylemek icin erken olabilir ama ben suana kadar oyle bisey farketmedim. Bizim doktorumuz kullanin ben tavsiyeediyorum dedi canim

IMG_5423.jpg

Kesip aynen bu şekilde düz pürüzsüz kısmı testisleri de içeri alacak şekilde altta, kesilen kısım böyle üstte , fotodaki gibi koyup bezi bağlıyordum, böylelikle pipi beze hiç yapışmadı ve kanama olmadı. 2-3 gün gaz çıkartırken ya da kucağımda gezdirirken biraz tedirgin oldum, bacak-kasık kısımları ara ara kızardı ama öyle can yakan / ağlatan durum olmadı. Çok ince köpük bardak alacaktım aslında ama denk gelmedi, almayı düşünürseniz inceleyip ona da bakarsınız, belki daha hafif olur, minnoşu daha az rahatsız eder. Şimdiden geçmiş olsun.

Canm cok gecmis olsun ins bebisin cabuk iyilesir. Su kahve bardagini nasl koyuyorsunuz kesip mi

Biz emzigi kullanali 2 hafta oluyor cok cok faydasini görüyorum emzikle daha kolay uykuya geciyo uyanik olduğu zamanlar isim varsa ozaman veriyorum emzikle daha sakin oluyo aglamiyo. Bunu söylemek icin erken olabilir ama ben suana kadar oyle bisey farketmedim. Bizim doktorumuz kullanin ben tavsiyeediyorum dedi canim
Benim bebeğim 55 günlük, bende emziğe yeni alıştırmaya çalışıyorum ama emmiyor. Alışamadı, 3 çeşit emzik aldım ama Sanırım emzikler damaklı. Siz nasıl emzikle alıştırdınız. Emziksiz çok zor oluyor, geç kaldım diye üzülüyorum

Kızlar bişey soracağım ben emzik kullanmaya başladım.bebeğim çok ağlıyo uykuya geçişte bazen iyi geliyo. Ama takip ettiğim bi grup var. Emzik memeden soğutur diyorlar. Benimki arada emerken zaten kendini geriye ittiriyor ağlıyo emmek şstiyo ama ememiyo. Emzik kullanıp bebeği memeden soğuyan var mı
Bende o gruplara üyeyim o yüzden emziğe alışabilecekken bebeğim sırf beni reddetmesin diye vermedim. Geçen hafta çok zor geçti, sürekli mızmızlandı ve mememdrn ayrılmadı. Devamlı kustu . Bende çevremdeki tüm anneleri arayıp sordum durumu. Emzik kullananların hepsi 2 Yıl emzirmiş. Çok pişman oldum, beni arkadaşım o gruba ekledi. Keşke hiç katılmasaymışım gruba. Dikkatimi çeken başka şeyde doktorun verdiği tedavi yöntemlerini reddetmeleri. Örneğin kabız çocuğa tüm doktorlar Zeytinyağı önerirken onlar kesinlikle olmaz diyorlar ve bunun gibi birsürü karşı çıktıkları durum var. İnşallah reddetmez. Benim soracağım hangi emziği verdin bebeğine, benim ki almıyor bir türlü

Bence bu senin bebeğine bağlı.
Oğlum da kızım da aşırı memeye düşkün bebeler. Oğlumda göbeğim çatlamıştı emzik tutsun diye. Kısa bir süre tuttmuştu, sadece soothie emzik tutmuştu. O kısa süre bile bana nasıl iyi gelmişti. Gece en azından sürekli memeye yapışmıyordu. Sadece acıktığında emmek için değil, canı istediğinde ağzında tutmaya alırdı mememi. 2 yaşına yakındı, hamileliğimde sıkıntı olunca ben bıraktırdım emmeyi. Şimdi kızım da aynısı, memeye yapışık yaşamak istiyor resmen.. Artı kızım bir de aşırı gazlı bir bebek. Emzirme aralıklarını uzun tutup acıkmasını beklemek için emziğe mecburdum. Çok çok zor tuttu, gerçi halen tuttu diyemem.. Bazen öğürüp atıyor emziği ama buna da şükür.. Şimdi kızım da sadece avent ultra soft emziği tuttu. (bu arada buraya bu emziği kullanıp tavsiye eden arkadaş, ismini hatırlamıyorum ama allah razı olsun❤️) Emmeleri hiç ama hiç değişmedi. Meme reddi yaşamadım henüz şükür. Ama eltimin oğlu da emziğe ve biberona yapıştı, memeyi reddetmişti.
Uzun lafın kısası bu emziği verirsen memeden soğur meselesi de bebeğe göre değişiyor. Piyango nasıl vurursa artık.. Kısmet tamamen.. Ama bana sorarsan emzik candır, en büyük kurtarıcıdır :super:

F filmgibi
Avm maceranızı gülerek okudum :KK48: ama inan geçiyor o günler. Hatta tek başına çıkabilecek kıvama geliyorsun. 2 çocukla dışarı çıkma kısmı daha eğlenceliymiş ama, gel katıl bize. Huni hediyeli :KK30:

İki çocuklu ve yakın yaş aralıkları olan arkadaşlar; büyük olanı nasıl zaptediyorsunuz? Eşim olmadan 2 kere çıktım ama canım da çıktı.. 3.ye şu an için cesaretim yok... Oğlum evde durmaya alışkın değil, babası gelince dışarı çıkacak diye gözleri parlıyor resmen.. Bi çözüm bulmam lazım :KK43: kızımı kanguruya koyayım, oğlumun da elinden tutayım diyorum ama park faslı nasıl olacak? Cesaretlendirecek birşeyler okumaya ihtiyacım var..

F filmgibi
Avm maceranızı gülerek okudum :KK48: ama inan geçiyor o günler. Hatta tek başına çıkabilecek kıvama geliyorsun. 2 çocukla dışarı çıkma kısmı daha eğlenceliymiş ama, gel katıl bize. Huni hediyeli :KK30:

İki çocuklu ve yakın yaş aralıkları olan arkadaşlar; büyük olanı nasıl zaptediyorsunuz? Eşim olmadan 2 kere çıktım ama canım da çıktı.. 3.ye şu an için cesaretim yok... Oğlum evde durmaya alışkın değil, babası gelince dışarı çıkacak diye gözleri parlıyor resmen.. Bi çözüm bulmam lazım :KK43: kızımı kanguruya koyayım, oğlumun da elinden tutayım diyorum ama park faslı nasıl olacak? Cesaretlendirecek birşeyler okumaya ihtiyacım var..
Isim veriliyor mu bilmiyorum instagram fenomenlerinden biri var. 20 aylık oglu varken,ikinci oglunu doğurdu. Buyuk oglu bebege besigini vermemis, bebege besik almaya çıkmışlar daha 4 gunluk lohusaydi. Iki bebegi araba koltuguna koyup araba sürüyor. Ben eşim araba kullanirken bile zaptedemiyorum bebegi, anca emerse susuyor. Nerede kaldi ki ben kullanacagim arabayi. Hem de iki çocukla. Ay o kadini gordukce kendimi inanilmaz yetersiz ve beceriksiz hissediyorum. Ben duş almaya zor vakit buluyorum. Kadinin saclar hep fonlu, tirnaklar hep ojeli. O lansman senin, bu proje benim gezip duruyor el kadar bebegiyle. Ben yan apartmandaki anneme gitmek icin 3 saat düşünüyorum, her gittigimde de pisman oluyorum düzeni bozuluyor. Ben beceremiyorum herhalde bu işi

Isim veriliyor mu bilmiyorum instagram fenomenlerinden biri var. 20 aylık oglu varken,ikinci oglunu doğurdu. Buyuk oglu bebege besigini vermemis, bebege besik almaya çıkmışlar daha 4 gunluk lohusaydi. Iki bebegi araba koltuguna koyup araba sürüyor. Ben eşim araba kullanirken bile zaptedemiyorum bebegi, anca emerse susuyor. Nerede kaldi ki ben kullanacagim arabayi. Hem de iki çocukla. Ay o kadini gordukce kendimi inanilmaz yetersiz ve beceriksiz hissediyorum. Ben duş almaya zor vakit buluyorum. Kadinin saclar hep fonlu, tirnaklar hep ojeli. O lansman senin, bu proje benim gezip duruyor el kadar bebegiyle. Ben yan apartmandaki anneme gitmek icin 3 saat düşünüyorum, her gittigimde de pisman oluyorum düzeni bozuluyor. Ben beceremiyorum herhalde bu işi

Bilmiyorum hiç o anneyi ama inan bana kendini yetersiz hissettiğin bugünlerine güleceksin birkaç ay sonra :) bu bir süreç, öyle düşün. Sen bebeğinle yaşamaya alışınca bunlar kolay gelecek, yani normali o olacak hayatının :) ben de oğlum doğduğunda biri gelse de duşa girsem diye beklerdim, dışarı 1 haftalıkken doktora götürmeye çıkarmıştım ilk, yemeği çoğu kez geçiştirir bazen eşim işten gelince birlikte yapardık, dışarı resmen bavul kadar çantayla çıkardım falan falan.. Ama kısa sürüyor bu sersemlik hali, oğlum 4 aylıktı tatile gitmiştik hem de kış tatili. Şimdi kızım 4 günlüktü sahile çay içmeye gittim, kaç kere dışarı çıktığımızı hatırlamıyorum ama kahvaltıya diye sabah evden sokağa çıkıp gece geri geldiğimiz bile oldu. Benim kadar gereksiz detaylara takılan bir insan bunu başarmışsa yaparsın sen de korkutma gözünü :KK66: Şimdi de hedefimde iki çocukla tek başıma çıkmak var, inşallah başaracağım bir şekilde..
Ama şu "düzeni bozuluyor" kısmına da çok takılma derim. Tek bir rutinde büyürse bebeğin öyle alışıyorlar. Mesela hep kendi yatağında uyumak istiyor, bir yere gitsen işin uzasa evin dışında uyutamıyorsun. Hep sessiz ortamda uyumaya alışsa misafir varken ya da sen mutfakta iş yaparkanki seste dahi uyanıyorlar gibi gibi. Etrafımdan gördüğüm 2 bebek bu verdiğim örnekler, canlı örnek yani. Düzen dediğin: şurda şöyle uyur/uyanır, şöyle emer/yer değil de; aşağı yukarı şu saatte şu kadar saat uyur, şu saat civarında gece uykusuna yatar, şu saatte ara öğünü vardır gibi gibi biraz esnek şartlarda kurallar olursa sen de rahat edersin bence :)

Benim bebeğim 55 günlük, bende emziğe yeni alıştırmaya çalışıyorum ama emmiyor. Alışamadı, 3 çeşit emzik aldım ama Sanırım emzikler damaklı. Siz nasıl emzikle alıştırdınız. Emziksiz çok zor oluyor, geç kaldım diye üzülüyorum
Ben emzige başladığımda oglum 1 aylıktı ben biraz daha erken vermisim ama sizde gec kalmis sayilmazsiniz sonucta bebeginiz emiyo emzigide alabilir. Ilk verirken hemen almadi tabi ama cokda ugrastirmadi halen daha verirken almakda zorlaniyo midesi bile bulaniyo ama ben yinede vermeye calisiyorum aliyo hemen pes etmeyin derim belki emzikler agiz yapisina uygun degildir ondan almiyor olabilir bizde de 5 6 emzik var ilk verdigimi aldi suan 2 emzik kullaniyorum ama ilk verdigimi daha kolay aliyo ve uzun sure tutuyo agzinda. Resimlerini aticam isterseniz bunlarida deneyebilirsiniz
Genelde bunu emiyo oglum bu aventin 20180103_025950.jpg
Buda babysoft nadir emiyo 20180103_025932.png kendi kullandillarimi yuklucektim fakat beceremedim sanirim:olamaz:

Pardon ben duzeltilmis yasini söylemişim 3. Ayindaydi ilk emzigi verdiğimde

2 hafta icinde 3 kez süt düğümlenmesi yaşadım. Bebeğimin hiçbir şeyi zor gelmiyor her şeye katlanılır ama bu mastit beni hayattan bezdirdi artık. Bi göğsümdeki sertlik yeni yeni inerken diğer göğsüm taşlaştı yine. Sütüm bebeğimin ememeyeceği kadar fazla, sağıyorum ediyorum yok bir türlü üstedinden gelemedim şu işin. İyice yıprandım artık. Önce yaralarla uğraştım onlar geçti derken şimdi bunla uğraşıyorum. Sinirlerim çok bozuk :(

Azkullanilmiskaynanamvar Azkullanilmiskaynanamvar sünnetiniz hayırlı olsun ben oğlumu sünnet ettiremedim 6 yaş sonrasına kaldı yarık damak nedeniyle.. doktorlar tavsiye etmiyor o mesele hallolmadan
Sağolasın canım benim. Olsun her işte bir hayır vardır. Bakma bende iki gözü iki çeşme "yaptırmayacağım" diye geziyordum, kıyamıyordum , büyüyünce olsun diyordum ama bizde pipi yapışıklılğı falan çıkınca acilen olmak zorunda oldu. Bazen biz ne düşünsek, istesek de
Her şey olacağına varıyor. Sağlık olsun, en kötü günlerimiz bunlar olsun da sünnet falan kolay.

Kızın nasıl?memeden kestin mi?

F filmgibi

20 günlükken baktım oğlum evde susmuyor, kız da çok sıkılmış( 24 aylıktı)bir cinnet anında tuttum kızın elinden, oğlumu da kalın battaniyeye fırıncı küreği gibi sarıp sitenin parkına indik. Oğlan asansörden inerken horlamaya başladı. Sanki evde böğüren, gaz sancısı çeken bendim şaka gibi!

Kızım tabii salıncağa biner , sallamamı ister, kaydırağa koşar onla koşmamı ister, oğlanın kafası geriye düşer, battaniye açılır, konu komşu gelir oğlanın başına, "vay kime benziyor?" Gıybeti başlar. Kıza "gidelim" derim. Ordan yapay göle koşar kız, ben kucakta bebekle peşinden koşarım. Yere yatar, eğilip alamam... eve geldiğimde donumdan ter çıkmıştı. Daha da tövbe dedim. Konu komşuya kahve içme haricinde ikisini tek çıkarmıyorum artık. Hoş havalar da kar soğuğu, bahara insallah daha kolay olur.

2 hafta icinde 3 kez süt düğümlenmesi yaşadım. Bebeğimin hiçbir şeyi zor gelmiyor her şeye katlanılır ama bu mastit beni hayattan bezdirdi artık. Bi göğsümdeki sertlik yeni yeni inerken diğer göğsüm taşlaştı yine. Sütüm bebeğimin ememeyeceği kadar fazla, sağıyorum ediyorum yok bir türlü üstedinden gelemedim şu işin. İyice yıprandım artık. Önce yaralarla uğraştım onlar geçti derken şimdi bunla uğraşıyorum. Sinirlerim çok bozuk :KK43:
Sagdıkca süt artiyo.
Benimde basima geldi birkez balon gibi oldu memeler ucları yumusadi ve düzlesmisti. Sagmayı bıraktım Sicak banyo ve bebegin cektigi kadar cogalacak dusuncesiyle kurtuldum.
Sagma makinesini artik cok dikkatli kullaniyorum. Nekadar sagarsan ondan daha fazla süt memeye iniyo

Ben emzige başladığımda oglum 1 aylıktı ben biraz daha erken vermisim ama sizde gec kalmis sayilmazsiniz sonucta bebeginiz emiyo emzigide alabilir. Ilk verirken hemen almadi tabi ama cokda ugrastirmadi halen daha verirken almakda zorlaniyo midesi bile bulaniyo ama ben yinede vermeye calisiyorum aliyo hemen pes etmeyin derim belki emzikler agiz yapisina uygun degildir ondan almiyor olabilir bizde de 5 6 emzik var ilk verdigimi aldi suan 2 emzik kullaniyorum ama ilk verdigimi daha kolay aliyo ve uzun sure tutuyo agzinda. Resimlerini aticam isterseniz bunlarida deneyebilirsiniz
Genelde bunu emiyo oglum bu aventinEki Görüntüle 2087997
Buda babysoft nadir emiyo Eki Görüntüle 2087998 kendi kullandillarimi yuklucektim fakat beceremedim sanirim:olamaz:
Bende emzik veriyorum emiyor canı isterse ama hemen fırlatıp atıyor böyle çok istekli değil ileriki zamanlarda severek emermi ne yapsam acaba, bizde nuk marka kauçuk olanı etmiyor, acaba aventinkini de akşam mı?

20 günlükken baktım oğlum evde susmuyor, kız da çok sıkılmış( 24 aylıktı)bir cinnet anında tuttum kızın elinden, oğlumu da kalın battaniyeye fırıncı küreği gibi sarıp sitenin parkına indik. Oğlan asansörden inerken horlamaya başladı. Sanki evde böğüren, gaz sancısı çeken bendim şaka gibi!

Kızım tabii salıncağa biner , sallamamı ister, kaydırağa koşar onla koşmamı ister, oğlanın kafası geriye düşer, battaniye açılır, konu komşu gelir oğlanın başına, "vay kime benziyor?" Gıybeti başlar. Kıza "gidelim" derim. Ordan yapay göle koşar kız, ben kucakta bebekle peşinden koşarım. Yere yatar, eğilip alamam... eve geldiğimde donumdan ter çıkmıştı. Daha da tövbe dedim. Konu komşuya kahve içme haricinde ikisini tek çıkarmıyorum artık. Hoş havalar da kar soğuğu, bahara insallah daha kolay olur.
Bende 2 çocukla çıkıyorum ama benim kızım büyük olduğu için bana yardımı oluyor, kızım olmadığında da ana kucağını ön koltuğa yanıma alıyorum ağlarsa kenarda durup susturup devam ediyorum yola ama ilk çocukta hayatta yapamazdım.

Valla şaşırdım ben de dün artık dayanamayıp verdim nasıl cuk cuk diye emdi.beni anca uykusunda öyle emiyo öbür Türlü inatlaşıyor bazen. Belki aç değildir o esnalarda. Bilemedim:110:

Back