- 12 Eylül 2007
- 7.588
- 15.235
- 498
- Konu Sahibi bir garip oblomov
- #34.701
Ya bazı şeyler abartılıyor ve anneleri bunalıma sokuyor arkadaş konuşa konuşa kim memeyi bırakmış Allah aşkına 2 yaşında çocuktan bahsediyouz ya tabi travma da yaratmamak lazım ama dikkat de ederek bir şekilde en az travma ile halletmeye çalışmak gerek sürekli yok emzik vermeyin yok mama ağzına bile değmesin şudur Burdur sezaryen olanın Allah belasını versin felan anneler çok rahata da kaçmamalı annelik görevlerini yerine getirmeli gereğini yapmalı ama bu kadar da zorlamamalı kimse anneleri..
Burada da konuşuluyor ya fırsatım olsa yazacağım ama yazamıyorum
Sarılık olmasın diye kızıma ilk 20 gün abartmamak koşuluyla mama verdim
Yarık damaklı oğluma da 2 günde bir 120 ml civarı mama veriyorum bazen süt çıkmıyor sağarak bu arada süt alerjisi şüphemiz var süt ve ürünleri yemeyi kestim mama olarak da özel mama aldık
Mama ile meme beraber olmaz mama galip gelir ama zor durumlarda da kullanmak gerekiyor
Ayni şeyleri yaşıyoruz canım bir tık fazlası bende süt sağma var sağana kadar oğlum çok ağlıyor tabi kızım da, sağdıktan sonra bir de malzemeleri sterilize etmek gerekiyor malum. Emzirmeyi çok istiyorum burada konu açtım başka platformlarda konu açtım ama çare bulamadım oğlum meme reddetmiyor ama vakum yapamıyor. Ben de yavrum kokumu alsın diye emzik yerine meme veriyorum (emzik de tutamıyor ağzında) böyle dudağını değdiriyor emiyor gibi yapıyor. Üzülüyorum çok üzüldüğümde sütüm kesiliyor. Kızımı Hale’n daha emziriyorken (üstelik hamile iken o kadar zordu ki çıldıracak oluyordum bazen) oğlumu emzirememek çok zoruna gidiyor.
Sirke aklımda olsun ama şimdilik kızımı sütten kesmeli düşünmüyorum çünkü sağarak süt verme uzun sürmüyor sütü kesiliyor insanların bir yerden sonrs benim süt devamlılığı için emzirmeye devam etmem lazım diye düşünüyorum
Bi grup anne var, sadece diğer anneler anneligini sorgulasin diye yaşıyorlar sanki. Ozellikle instagram anneleri ben cok alinganim bu konuda ya kendimi yetersiz hissediyorum resmen. Cocuga 2 yaşında bak artik büyüdün meme yok diye anlatmis,o da peki annecim demiş ve bitmis. Bezi kendi kendine bırakmış. Her sabah yumurta yemek istiyorum diye aglayarak uyaniyormus. Daha yumurtasi bitmeden, annecim oglen icin bana brokoli haşla yanina da avokado koy diye siparis veriyormus. Vs vs vs.
Onlarınki cocuksa benimki ne diyesi geliyor insanın.
Hepimiz salcayla kesildik sutten, psikolojimiz mi bozuldu yani? Bi travma yasatmadikca, cocuk icin en dogrusunu anne bilir. Annelere hakikaten cok yükleniyorlar. Bu doğruları kim ve kimin icin belirledi?
Oğlanı 7. Gün kontrolüne götürdüm. Doktor yeni. Dedim böyle böyle ikisini de emziriyorum.
Açtı ağzını yumdu gözünü" vay rızkını çalışıyorsun, bu büyümeyecek, süt kalmayacak, hep hasta olacak" bilmemne...bu arada ben tek damla anne sütü almamışım boyum 1.80, hastalığım tıksırığım yoktur öküz gibiyim.
(Ha anne sütü tü kaka değil elbet, özel kontrolde hastaneden hastalık kaptık, kız ile oğlan sabah kalktı ateş 38, akşamına emen oğlum maşallah turp gibiydi, kızım 3 gün süründü, eşim sonrasında atlattı, ben ne ilaç ne şurup az biraz süründüm-yani anne sütünün besleyiciliğini falan geçtim iyileştiriciliği, sakinleştiriciliği- ilk kez anne olanlar görecek diş çıkarma döneminde meme nasıl işimize yarayacak , yani anne sütünü karalamıyorum büyüüük bir nimet ki kızımı bunu bilerek 25 ay emzirmişim demek ki dokttooooor diye diyemedim ya)
Dedim doktor neler denedim, sanki ben bilmiyorum, sezaryenden çıktım sedyede doğrulamazken 15 kiloluk kızımı da emzirdim. Yok işte bırakmıyor ne yapayım...bana "lego alın" dedi. Lego alacağız sana eğer memeyi bırakırsan diyecekmişim dedim evde 1500 parça lego var.
Bu arada ben pedagoji de okudum, ağaç ve ahşapçılık değil yani uzmanlığım,
"Hımm" dedi, çağırdı benim kızı, "bak artık meme yok, memeye kardeşinin ihtiyacı var, sen emmeyeceksin, sana artık emmediğin için sticker veriyorum " dedi. Daha hastaneden çıkmadan kız stickerı yedi, arabaya binince de meme emdi. Yani bazı bakış açıları evet çok mantıklı ama hayaller ödül yönetimiyle meme bıraktırma/ hayatlar sirke sürerek uzaklaştırma.
Instaya bakmıyorum artık, hepsi aynı. Saçını cart sarıya boyayıp dişlerini kar beyazına bulayıp yaptıran sayfa açıyor. Kadınlar aynı, çocukları aynı, ürün tanıtımları aynı, "bitse de gitsek " diye poz veren kocişkoları aynı. Hele kız çocuklarını cüce yaşlı kadınlar gibi giydirenlere dayanamıyorum. 2 yaşında ya da 1 yaşında daha o diye bağırasım geliyor. Simli , pullu , payetli kıyafetler, dapdar kumaş pantolonlar, hafif topuklu ayakkabılar, ellerde oje ya da ağızda ruj.. geç kalmışsın keşke doğumhaneden çıktığında kıza ruju sürseydin diyorum. Küçücük bikinilerle poz poz foto koyup 20 liralık ürünün reklamını yapacak diye kızını teşhir edenleri zaten anlamıyorum.
Öyle işte, ben de dertliyim valla.