2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Zinco ve biogaiayı beraber kullanıyorum. Gerçekten hayatımız kurtuldu diyebilirim. Kolik saatleri yine devam ediyor ama gaz sancilarini daha hafif atlatiyor. Yarim saat bile deliksiz uykusu yoktu cok üzülüyordum. Şimdi maşallah uyursa uyuyor

2. Ay aşıları ateş yapabiliyor, ilk bebeğim ateşlenmiş 2, bebeğim ateşlenmemişti. Değişiyor. 38e yaklaşınca calpol vermiştim.
Rotayı 3. Ayda yaptırmıştım gene yaptıracağım. Geçen sene kanlı ishal salgındı ve malesef çok bebek hastanelerde günlerce yattı ve kaybedilenler oldu. Hala da yaygın bir hastalık. Bence keyfekeder değil zorunlu olmalı. Pahalıydı ama çok önemli bence. Bir de menejit var, eskiden zorunlu şimdi seçmeli ders gibi. O da 1 yaştan sonra mı neydi, onu da yaptırmıştım gene yaptıracağım. İkisi de çok önemli. Kanlı ishalin ve menenjitin riski çok ama çok fazla ve ciddi hastalıklar allah korusun. İyi yapmışsınız.

Ben de yaptırmayı düşünüyorum. Çünkü virüsü kaparlarsa çok hasta oluyolar.

Arkadaşlar benim kızım emerken cuk cuk diye çok ses çıkarıyor, düzeltiyorum çıkarıp tekrar veriyorum ama isteyince güzel emiyor onun dışında hep gaz yutuyor sonra da çıkaracağız diye uğraşıyoruz. Nasıl düzelteceğiz fikri olan var mı

A Anglla53 ben yastığı yatağının altına koydum, yani düz yatıyor ama yatağı eğimli... kuvözde kaldığında yattıkları yatak o şekildeydi
F filmgibi rahatladiginiza sevindim canım, ben de iki gündür zinco yu sabah aksam vermeye başladım sanki daha rahat gibi...

O cuk cuk sesi bizde de var yuttuğu gazları hissedebiyorum zaten memeyi doğru kavrayanadığını düşünüp tekrar tekrar veriyorum ama değişen birşey olmuyor
Bi de benim 2. Bebeğim yani doğru tutturamıyorum desem o da değil
çoğu zaman ben kendimi geri çeksem meme ağzından çıkıyor yani çenesini yeterince güçlü kapatmıyor çözümü var mı ben de merak ediyorum Dr sordum emme refleks memeyi sen doğru veriyorsan yapılabilecek birşey yok dedi öyle emmeyi seviyormuş
Ben çene kasları mı çok zayıf güçlenince toparlar diye umdum ama her geçen gün daha çok coklatıyor

Benim de ikinci bebeğim, kafasını oynatıyorum, bedenini oynatıyorum, yarı uykulu emerse ya da kendisi isterse güzel tutuyor, onun dışında hep hava yutuyor
Bizimkinin çene kuvvetli ama işte...Zamanla geçer inş

Hiçbir fikrim yok canım. Ben de bi ara idareyi arayıp sorayım diyordum. Öğrenirsem haber ederim sana. Benim kız geç doğduğundan 20 ocakta bitiyor iznim. Tam 1.dönemi kapatacak şekilde doğdu kızım : ) onbeş tatilden sonra da 10 gün rapor alıp öyle çıkarım ücretsiz izne. Ama kimisi araya rapor girmemesi lazım diyor, doğum izni biter bitmez çıkılır diyor ama araya onbeş tatil giriyor o nasıl olacak ki. Araştırmak lazım.

Biz eczaneden para verip aliyoruz canim saglik ocagi da yapiyo agizdan verilen asilardanmis sanirim. 3. Ayda yapilmasi gerekiyormus biz ocagin 3. De yaptiricaz 3 ay 10 günlük olmus olucaz ozaman
Aldığınızda unutmazsanız ücretini yazar mısınız?
Ben özelde yaptırmıştım, 2 doz oldu 3. Ve 5. Aydı sanırım, tek dozlu hali de varmış. 200 küsürdü +aylık muayene parası falan 300e yakın verdik 2 sene önce. Parasında değilim gene yaptıracağım ama eczaneden alındığında daha makul tutuyorsa bu sefer eczaneden alıp sağlık ocağında yaptırayım, zaten ağızdan damla şeklindeydi çok bir işlemi yok.

Benim kızım da cok cok diye ses çıkarıyor emerken. Ama memeyi doğru kavradığından eminim. Aynen anlatıldığı gibi kahverengi kısmın büyük kısmını alıyor, alt dudak dışa kıvrık ve çenesi memeye yapışık. Kayınvalidem babası da böyle ses çıkarıyordu emerken diyor : ) kimi bebekler böyle ses çıkarıyor demek yapacak bir şey yok.
Bu arada bebeğin kırkı nasıl hesaplanır? Annemle tartışma içerisindeyiz. O diyor ki bebeğin doğduğu tam 40.günde yapılır. Bana göre ise 40 gün dolup 41.gün yapılır. Siz nasıl hesapladınız kırkını?

Benim oglumda ayni emerken sanki agzindan kayiyo gibi oluyo ilk emmeye basladiginda oluyo genelde sutun bol geldigi zaman bende göğsüme iyce bastiriyorum ozaman daha guzel emiyo. Bende yataginin altina koydum aynen canim kuvezde iken oyleydi. Ama salona geitiriyorum gündüzleri gozumun önünde olsun ikidebir odaya gitmemek icin koltukda yatiyo yastik koymayinca sanki basi asada kaliyomus gibi geliyo rahat edemiyor gibime geliyo bazen annem yastik koyuyo rahat gorunuyo ama ben yastik icin erkenmi diye düşünüyorum. Sonucta hala gelisiyolar omurgalarina falan iyi olmaz diye düşünüyorum

Cocuk icin bisey diyemicem canim bizimki kuvezde idi fakat ben tam 40. gunde dus almistim. Hoca tanidigim var ona sormuştum

Yazdıktan sonra baktım, eczane fiyatı 140 liraymış, ssk karşılamıyor. Aklımızda bulunsun.

Esim fiyatini sormuştu eczaneye 175 demislerdi ama eczaneye göre fiyat degisiyomu bilmiyorum. Aldigimizda tekrar soylerim canim. Ben tek doz diye biliyorum yani düşünüyodum çünkü doktor anlatırken dozlarindan bahsetmemisti sanirim artik genelde tek doz yapiliyo

Reflu oldugu icin ben normal yastikla yatırıyorum ama ince ve yumusak. Hafif egimli yani. Onun disinda pek yastik önerilmiyor. Benim de icime sinmedi bugun reflu yatagi siparisi verdim
Reflu yataginin faydasi olmadigini duymustum canim sanki ben biyerde gormustum duz yastik gibime geldi aldiginiz egimli mi acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…