• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Benim kızım da cok cok diye ses çıkarıyor emerken. Ama memeyi doğru kavradığından eminim. Aynen anlatıldığı gibi kahverengi kısmın büyük kısmını alıyor, alt dudak dışa kıvrık ve çenesi memeye yapışık. Kayınvalidem babası da böyle ses çıkarıyordu emerken diyor : ) kimi bebekler böyle ses çıkarıyor demek yapacak bir şey yok.
Bu arada bebeğin kırkı nasıl hesaplanır? Annemle tartışma içerisindeyiz. O diyor ki bebeğin doğduğu tam 40.günde yapılır. Bana göre ise 40 gün dolup 41.gün yapılır. Siz nasıl hesapladınız kırkını?
Bizimkide emerken cok cokluyor bazen emziktede öyle.
Bebeğim 39. Gün küvözden çıktı. Ertesi gün ikimizde 40 banyosu yaptık

Benim kızım da cok cok diye ses çıkarıyor emerken. Ama memeyi doğru kavradığından eminim. Aynen anlatıldığı gibi kahverengi kısmın büyük kısmını alıyor, alt dudak dışa kıvrık ve çenesi memeye yapışık. Kayınvalidem babası da böyle ses çıkarıyordu emerken diyor : ) kimi bebekler böyle ses çıkarıyor demek yapacak bir şey yok.
Bu arada bebeğin kırkı nasıl hesaplanır? Annemle tartışma içerisindeyiz. O diyor ki bebeğin doğduğu tam 40.günde yapılır. Bana göre ise 40 gün dolup 41.gün yapılır. Siz nasıl hesapladınız kırkını?
Biz de 40 doğduğu günden hesaplanıyor ama 40 olayı daha farklı erkek bebek 41 kız bebek 39.gün de kırklanır

Canım solomombaby aldım hem yenidoğan aparatlı hem de kışlık örtülü aldım gelsin yazarım sana. Çok araştırdım bu marka daha iyi gibi geldi.
Canım 2 gündür kanguruyu kullanıyoruz. Çok rahat ben sadece kışlık örtüden sıkıldım ama kanguru ve yenidoğan aparatı çok güzel tavsiye ederim. Ben yorulmadım bebek sıkılmadı J Jellybon_ gaza da iyi geliyo demişti gerçekten öyleymiş.

Kızlar benim bebeğim 15güdür kakasını sadece 2defa yaptı. Doktora gittim fitil verdi. 7güne kadar normaldir yapmaması 7güne bir fitille yaptır dedi.Böyle bi durumu yaşayanınız var mı?bazen emerken ağlıyo emmiyo kendini parçalıyo emmek istiyo ama. O esnada alttan gaz çıkarıyor sadece. Ve Kötü kokuyo gazı.
Açıkçası fitil vermek de istemiyorum. 43günlğğüz daha. 1.aya kadar günde 3-4kez kakasını yapıyordu çocuk birden ne oldu anlamadım:KK43::KK43::KK43:

Kızlar bebeğinizi dışarıya çıkarıyor musunuz? Ne zaman başladınız gezmelere. Yüzünü falan nasıl koruyorsunuz soğuktan. Ben hastaneye giderken evden arabaya bininceye kadar bile ödüm kopuyo üşürse hasta olursa falan diye. Sanırım bahar gelip havalar ısınıncaya kadar hiçbir yere gidemeyeceğim.

Kızlar benim bebeğim 15güdür kakasını sadece 2defa yaptı. Doktora gittim fitil verdi. 7güne kadar normaldir yapmaması 7güne bir fitille yaptır dedi.Böyle bi durumu yaşayanınız var mı?bazen emerken ağlıyo emmiyo kendini parçalıyo emmek istiyo ama. O esnada alttan gaz çıkarıyor sadece. Ve Kötü kokuyo gazı.
Açıkçası fitil vermek de istemiyorum. 43günlğğüz daha. 1.aya kadar günde 3-4kez kakasını yapıyordu çocuk birden ne oldu anlamadım:KK43::KK43::KK43:
Canım belki söylemişlerdir ama zeytinyağı içirebilirsin her gün, bir de benim kızımın da gazı kötü kokuyor, kakası gibi

Reflu yataginin faydasi olmadigini duymustum canim sanki ben biyerde gormustum duz yastik gibime geldi aldiginiz egimli mi acaba
reflü yatağı kaydırak gibi, boğulma riskini önlüyor. Foto koymuştum bir ara. Ben memnunum, sadece eğimli olduğu için kayıyor bebek biraz.

Aldığınızda unutmazsanız ücretini yazar mısınız?
Ben özelde yaptırmıştım, 2 doz oldu 3. Ve 5. Aydı sanırım, tek dozlu hali de varmış. 200 küsürdü +aylık muayene parası falan 300e yakın verdik 2 sene önce. Parasında değilim gene yaptıracağım ama eczaneden alındığında daha makul tutuyorsa bu sefer eczaneden alıp sağlık ocağında yaptırayım, zaten ağızdan damla şeklindeydi çok bir işlemi yok.

Bız eczaneden aldık saglik ocagi yapti 180 tl verdik.

Rıca ederim cnm. Bisey sorucam bu verem asisi yapilan yer kabarmis normalmi bilgin var mı??
Yapıldıktan 3 hafta sonra kontrole çağırdılar bizi, aşı tutmuş mu bakılacakmış, bazı durumlarda aşı tutmuyormuş tekrar yapılıyormuş. Mercimek kadar yer yapılmış olması lazım dedi ebe bize. Hafif şişme, kabarma normal kurcalamayın demişti. Hiç bakmamışım detaylıca , şimdi siz yazınca aklıma düştü, sabaha bir bakayım.

Yapıldıktan 3 hafta sonra kontrole çağırdılar bizi, aşı tutmuş mu bakılacakmış, bazı durumlarda aşı tutmuyormuş tekrar yapılıyormuş. Mercimek kadar yer yapılmış olması lazım dedi ebe bize. Hafif şişme, kabarma normal kurcalamayın demişti. Hiç bakmamışım detaylıca , şimdi siz yazınca aklıma düştü, sabaha bir bakayım.

Dedigin gibi mercimek kadar bi yer kabarmis birazda kızarık gibi herhalde kabuk baglayip sonrada iz olucak..bi bak bakalim. Bende bi daha gidisime sorarim bana gel kontrol edelim filan demediler ama internette arastirdigima gore sanirim kabuk bagliyosa tutmus oluyomus. Tabii ben yinede gidince gösteririm. Tsk iyigeceler..

Benim kızımda da ayni seyleri yaşadım son günlerde doktor bana hakiki zeytin yağı verebilirsin dedi ama marketlerde satılan değil doğal olacak bir cay kaşığından daha az veriyorum ise yarıyor canim aklında olsun

Kızlar bebeğinizi dışarıya çıkarıyor musunuz? Ne zaman başladınız gezmelere. Yüzünü falan nasıl koruyorsunuz soğuktan. Ben hastaneye giderken evden arabaya bininceye kadar bile ödüm kopuyo üşürse hasta olursa falan diye. Sanırım bahar gelip havalar ısınıncaya kadar hiçbir yere gidemeyeceğim.
Gezmelere 10 günlükken annennemize giderek başladık pusete koyuyorum genelde astronot mont almadan önce kalın hırka giydirip güzelce sarıp iki kat battaniyeye bide pusetin üstüne bi battaniye örtüyordum şimdi kanguruda yada pusette astronot mont üstüne orta kalınlıkta battaniye örtüp çıkıyorum hava cok soguk olmadığı için. Kangurudayken yüzünüde örtüyorum ama soğuk hava girmiycek ama rahat nefes alıcagı sekildr

Hiçbir fikrim yok canım. Ben de bi ara idareyi arayıp sorayım diyordum. Öğrenirsem haber ederim sana. Benim kız geç doğduğundan 20 ocakta bitiyor iznim. Tam 1.dönemi kapatacak şekilde doğdu kızım : ) onbeş tatilden sonra da 10 gün rapor alıp öyle çıkarım ücretsiz izne. Ama kimisi araya rapor girmemesi lazım diyor, doğum izni biter bitmez çıkılır diyor ama araya onbeş tatil giriyor o nasıl olacak ki. Araştırmak lazım.
Ben de rapor alayım şubat maaşını da alıp öyle çıkayım dedim ama bana da araya rapor girmemesi lazım falan dediler iyice araştırmak lazım benim de 29 ocakta bitiyo iznim

Back