• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Merhaba hanımlar, bizim bugün 2. Ay aşımız vardı. Fakat sağlık ocağı aşı yok dedi. Ne zaman olur dedim bir- iki haftaya gelir dedi. Geçen ay 1. Ay aşısını yaptırırkende 2. Ay aşısı için sorun var gelmeden önce arayın demişti. Yani bir Aydır yok zaten hala gelmemiş. Aşının Zamanı geçerse sorun olurmu? Türkiye genelinde yok dedi hemşire ne kadar doğru bilmiyorum. Özel hastanede varmıdır acaba...

Merhaba hanımlar, bizim bugün 2. Ay aşımız vardı. Fakat sağlık ocağı aşı yok dedi. Ne zaman olur dedim bir- iki haftaya gelir dedi. Geçen ay 1. Ay aşısını yaptırırkende 2. Ay aşısı için sorun var gelmeden önce arayın demişti. Yani bir Aydır yok zaten hala gelmemiş. Aşının Zamanı geçerse sorun olurmu? Türkiye genelinde yok dedi hemşire ne kadar doğru bilmiyorum. Özel hastanede varmıdır acaba...
Verem aşısı her gun yapilmiyormus, her kurum bir gune topluyormus bebekleri, o gun yapılıyormuş.
Bana dogum yaptığım hastaneden gun ve hatta saat bilgisi verdiler. Saglik ocagina da sebebini sordum, bu sekilde açıkladı.

Türkiye geneli mi dün yaptırdım canım ben aşıyı
Bildiğim kadarıyla 4. Aya kadar verem aşısı yapılabiliyor

kızlar doğum yapalı tam 51 gün oldu kanamam bitti ama anlamsız bir akıntım var kokulu açık renkli bir türlü bitmedi ped koysam o kadar değil koymasam kokusu rahatsız edici anlam veremedim böyle bir durum yaşayab varmı
Seninle aynı gün doğum yapmıştık canım,aynı durum bende de var,sinir bozucu hale geldi benim için.doktorw gidersen bana da haber ver canım.15 Ocak ayında kadar doktorum yokmuş benim.o vakti beklicem gitmek için

Oğlumda dediğin gibi birşey yaşamıştık. Kaçıncı ay aşısıydı tam hatırlamıyorum ama türkiye genelinde sınırlı sayıda aşı vardı ellerinde. Öncelik sırasına göre yapılıyordu. Hastanede de yoktu, doktoru da yapamamıştı da aile hekimliğinizden takip edin demişti. Zaten aşı gelince arıyorlar hemen gelin diye. Günü gününe değil de bir zaman aralığı var aşıların vurulması gereken, sıkıntı yapma derim. Biz oğlumda söyledikleri zaman aralığının dolmasına yakın yaptırabilmiştik.
Ben genelde hastanede aylık kontrolünde yaptırıyorum aşılarını, oğlumda öyle yapmıştım yani, kızımın da ilk aşısını kontrolde yaptırdım. Hastanelerde de ücretsiz bu arada, özele de gitsen bu aşıya para vermeyeceksin yani. Doktoru her ay kontrole istediğiniz zaman gelebilirsiniz ama 2.ay aşısını burada yapacaksam benim dediğim gün geleceksiniz çünkü verem aşısını belli günlerde yapıyoruz demişti. Çok dayanmıyormuş açıldığında, o yüzden bir güne topluyorlarmış.

T tulperde K karayipkorsani kızlar ücretsiz izin için ne zaman dilekçe vereceksiniz prosedür tam olarak ne biliyormuş uz?.benim 17 ocakta bitiyor iznim.ama bildiğim kadarıyla bir ay önceden okul idaresine bildirmek gerekiyormuş maaşlar ona göre yapılıyormuş
Canim benim mudurum iznin bitmeden bi hafta once gel cunku onay falan gerekli iznin bitince gelirsen yetismez sikinti olur dedi

cansu0812 cansu0812
1,5 aylık oldu tam benim kızım. Ben oyun halısına 2-3 haftadır koyuyorum. Oyuncaklarla oynamıyor tabii ki ama hareket ettikçe oyuncakların sallanması gün geçtikçe daha çok ilgisini çekiyor. Tiny love gymini 5 hareket merkezi oyun halısı bendeki. Müziği de var, arada açıyorum. Başka oyuncak asmak için halkalar almıştım, oğlumda da arada oyuncaklarını değiştirir sevdiği oyuncakları da asardım. Sarkan oyuncakları/nesneleri arada değiştirmek ilgilerini canlı tutuyor, ilerisi için aklında olsun :). Oyun halısının illa ki müzik ya da ışıklı bir işlevi olmak zorunda değil, evet bu ikisi ilgilerini çeken şeyler ama sen kendin de farklı oyuncaklar asarak aynı şartları sağlayabilirsin. ("chicco kolay kavranan halkalar"mış benim farklı oyuncakları asmak için kullandıklarım)
Şu an oyuncaktan çok anlamıyor kızım ama izliyor. Ben bu zamanlarda kırmızı,siyah ve beyaz renklere dikkat ediyorlar diye hatırlıyorum. Yatak kenarı kitabı diye birşey var; uzun, çift taraflı ve üzerinde ayna ile resimler var. Bir tarafı renkli, bir tarafı siyah-beyaz ve kırmızılı. Yatağının korkuluğuna içten bu kitaptan siyah beyazlı yönünde astım, yatırdığımda onu görebilecek şekilde yatırıyorum gün içinde. Değişik geldiğinden mi bilmem ama baya dikkatli izliyor. Oğlum da dikkatlice izlerdi. Biraz büyüdüklerinde renkli tarafını çeviriyorsun, ben biraz büyüğünde oğluma hikaye anlatırdım. Hatta eşleştirme oyunu falan da oynadık bu kitapla. Kitap diye geçiyor ama yatak yan koruması gibi birşey aslında. Tavsiye ederim. (arkadaşıma bendekinden aradık bulamadık ama tiny love markasının benzer ürününü bulduk) (bunun alternatifi bebeğimin ilk kartları diye geçen kartlar var farklı markaların.bunlar da gene siyah beyaz ve kırmızı renkli.bu kartları da dizebilirsin görebileceği bir yere)
Ben bir de ana kucağına oyuncak asıyorum. İzliyor gene oyuncağı, arada da eli kolu değip oyuncak hareketlenince bazen heyecan yapıyor hareketlenip sesler çıkarıyor bazen de korkmuşcasına gözlerini kocaman açıp kısa bi süre heykel gibi bekliyor :)
Dönencesini çalıştırmıyorum henüz ama dönenceden sarkan oyuncaklarını da izliyor.
Bence doğru zamanda doğru oyuncağı sunarsak oyuncak için erken değil ama her bebek her oyuncağı sevmiyor maalesef..
Canjm çok tşk ederim çok faydalı oldu

Herkese mrh. Bugun 2. Ay asisi vardi hemsire kontrollerini yapti sukur kilo alimi iyi ama bingildagina bakti 1 e 1 dedi kapanmaya baslamis dedi bu normal bi durum degilmis sabahtandr moralim bozuk cocuk doktoruna gorunun dedi. Bu durumu yasayan varmi ne olur yarsimci olun.

Seninle aynı gün doğum yapmıştık canım,aynı durum bende de var,sinir bozucu hale geldi benim için.doktorw gidersen bana da haber ver canım.15 Ocak ayında kadar doktorum yokmuş benim.o vakti beklicem gitmek için
Bende memleketteyim ocak 15gibi döndüğümde gidicem kısmetse ama dediğin gibi çok sinir bozucu

Herkese mrh. Bugun 2. Ay asisi vardi hemsire kontrollerini yapti sukur kilo alimi iyi ama bingildagina bakti 1 e 1 dedi kapanmaya baslamis dedi bu normal bi durum degilmis sabahtandr moralim bozuk cocuk doktoruna gorunun dedi. Bu durumu yasayan varmi ne olur yarsimci olun.
Bu durumda d vitaminini kullanmamalısın canım takip edilir bi süre benim kuzenin bebeği öyleydi onunki kapanmadı

T tulperde K karayipkorsani kızlar ücretsiz izin için ne zaman dilekçe vereceksiniz prosedür tam olarak ne biliyormuş uz?.benim 17 ocakta bitiyor iznim.ama bildiğim kadarıyla bir ay önceden okul idaresine bildirmek gerekiyormuş maaşlar ona göre yapılıyormuş
Maaşlar ayın ilk haftası yatıyormuş okulun hesabına canm o yüzden para yatmadan dilekçe vermek gerekiyormuş okuldaki memur bana öyle söyledi. Benim de 16 ocakta bitiyor ilk dönemi bilr tam kapatmıyoruz :110: ben icin alıp almama konusunda kararsızım belki heyet raporu vs şansımı denerim

Ücretsiz izin müdür yardımcısı bana dedi ki 6 aylık süreler halinde alınıyor. Ama benim 23 şubatta bitiyor ve sadece 3 ay almak istiyorum bu mümkün mü acaba

Ben göğüsler arasındaki orantısızlığa taktım kafayı. Görünüşü tamamen kenara koyuyorum. Bir öğünde bir göğsü emziriyorum. Sağ hep buyuk ve dolu, sol küçük ve boş, yumuşak. Sağı her çekişte yutkunuyor, solu 6 7 çekişte bir kere yutkunuyor. Sağı sessiz sakin emiyor, solu emerken sürekli cekistiriyor, homurdaniyor resmen. Ama solu sıkınca da ucuna süt geliyor. Soldaki sütü artirmak icin ne yapabilirim? Daha mı sık emzirsem, veya sağsam artar mı?
Canim benimde ilk kizimda oyle olmustu biri digerinden daha cok doluyordu. Ben hep once bos olan gogsu verdm sonra digerine geciyrdm bi sure sonra o da dolmaya basladi. Sakin bos diye vermemezlik yapma

Back