cansu0812
1,5 aylık oldu tam benim kızım. Ben oyun halısına 2-3 haftadır koyuyorum. Oyuncaklarla oynamıyor tabii ki ama hareket ettikçe oyuncakların sallanması gün geçtikçe daha çok ilgisini çekiyor. Tiny love gymini 5 hareket merkezi oyun halısı bendeki. Müziği de var, arada açıyorum. Başka oyuncak asmak için halkalar almıştım, oğlumda da arada oyuncaklarını değiştirir sevdiği oyuncakları da asardım. Sarkan oyuncakları/nesneleri arada değiştirmek ilgilerini canlı tutuyor, ilerisi için aklında olsun :). Oyun halısının illa ki müzik ya da ışıklı bir işlevi olmak zorunda değil, evet bu ikisi ilgilerini çeken şeyler ama sen kendin de farklı oyuncaklar asarak aynı şartları sağlayabilirsin. ("chicco kolay kavranan halkalar"mış benim farklı oyuncakları asmak için kullandıklarım)
Şu an oyuncaktan çok anlamıyor kızım ama izliyor. Ben bu zamanlarda kırmızı,siyah ve beyaz renklere dikkat ediyorlar diye hatırlıyorum. Yatak kenarı kitabı diye birşey var; uzun, çift taraflı ve üzerinde ayna ile resimler var. Bir tarafı renkli, bir tarafı siyah-beyaz ve kırmızılı. Yatağının korkuluğuna içten bu kitaptan siyah beyazlı yönünde astım, yatırdığımda onu görebilecek şekilde yatırıyorum gün içinde. Değişik geldiğinden mi bilmem ama baya dikkatli izliyor. Oğlum da dikkatlice izlerdi. Biraz büyüdüklerinde renkli tarafını çeviriyorsun, ben biraz büyüğünde oğluma hikaye anlatırdım. Hatta eşleştirme oyunu falan da oynadık bu kitapla. Kitap diye geçiyor ama yatak yan koruması gibi birşey aslında. Tavsiye ederim. (arkadaşıma bendekinden aradık bulamadık ama tiny love markasının benzer ürününü bulduk) (bunun alternatifi bebeğimin ilk kartları diye geçen kartlar var farklı markaların.bunlar da gene siyah beyaz ve kırmızı renkli.bu kartları da dizebilirsin görebileceği bir yere)
Ben bir de ana kucağına oyuncak asıyorum. İzliyor gene oyuncağı, arada da eli kolu değip oyuncak hareketlenince bazen heyecan yapıyor hareketlenip sesler çıkarıyor bazen de korkmuşcasına gözlerini kocaman açıp kısa bi süre heykel gibi bekliyor :)
Dönencesini çalıştırmıyorum henüz ama dönenceden sarkan oyuncaklarını da izliyor.
Bence doğru zamanda doğru oyuncağı sunarsak oyuncak için erken değil ama her bebek her oyuncağı sevmiyor maalesef..