• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Kızlar kayınvalidem bana kantaron yağı verdi ev yapımı kendisi yapmış. Poposuna sürüyorum ve çok memnunum hiç pişik yapmadı, kızarıklık dahi olmuyor. Bi de dedi ki gaz sancısı olursa bu yağla karnına masaj yap dedi ama çok şükür gazlı değil bebeğim. Kolik bebek anneleri isterseniz bir deneyin. Ben yaşlıların tecrübelerine her zaman itimat ederim.
Kantaron yağını bende kullandım bebeğimde ıslak mendile bağlı kanamalı pişik olmuştu kayınvalidemin önerisiyle kullandık o kadar hızlı iyileştirdi ki artık elimizin altında hep, kızlarda birde dün doktorumuz kakasını gazını yaptırmak için makatını ellemeyin bağırsak tembelliği yapıyor 10 güne kadar yenidoğanlar kakasını yapamayabilir telaşlanmayın kakasını zor yaptığını farkederseniz 1 çay kaşığı doğal zeytinyağı içirebilirsiniz rahat yaptırır dedi siz yinede kendi doktorunuza danışmadan içirmeyinde aranızda içiren fayda gören var mı

Gunaydn herkese. Bugun bebegimde bisey farkettm pipisinin ucunda beyaz beyaz seyler vardi bi akrabamizdada olmustu sanki tam bilmiyorm ama kirecleme demislerdi hemen sunnet demislerdi varmi bu konuyla ilgili bi bilginiz
Canım minik minik beyaz kalıntı benim oglumda da oluyor aklım. Karıştı simdi konuyla ilgili bilgi sahibi değilim

Gunaydn herkese. Bugun bebegimde bisey farkettm pipisinin ucunda beyaz beyaz seyler vardi bi akrabamizdada olmustu sanki tam bilmiyorm ama kirecleme demislerdi hemen sunnet demislerdi varmi bu konuyla ilgili bi bilginiz
Evet kireçleme olmuştur hemen sünnet gerektiriyor o durumda,yoksa idrar yolu enfeksiyonu ve her çiş yaparken yanma sanci yapıyormuş.

Kantaron yağını bende kullandım bebeğimde ıslak mendile bağlı kanamalı pişik olmuştu kayınvalidemin önerisiyle kullandık o kadar hızlı iyileştirdi ki artık elimizin altında hep, kızlarda birde dün doktorumuz kakasını gazını yaptırmak için makatını ellemeyin bağırsak tembelliği yapıyor 10 güne kadar yenidoğanlar kakasını yapamayabilir telaşlanmayın kakasını zor yaptığını farkederseniz 1 çay kaşığı doğal zeytinyağı içirebilirsiniz rahat yaptırır dedi siz yinede kendi doktorunuza danışmadan içirmeyinde aranızda içiren fayda gören var mı
Ben varım :))) kızım kakasini yaparken zorlandığında bir cay kaşığından daha aZ veriyorum hemen arkasından emziriyorum şükür rahatlıyor faydasınız gördüm. Zeytin yağını markette satılanlardan kullanmıyorum ev yapımı doğal zeytinyağı diye komşum verdi

Biz rahat atlattık darısı size.
Bir koldan, 2 bacaktan oldu, bacağın bir tanesi çok yakarmış onu yaparken çok çığlık attı ama hemen sustu çok şükür. Ateş de çıkmadı inşallah sizin de sorunsuz olur.
Teşekkür ederim şimdi yaptırdık aynen bir tanesi çok yaktı çığlık attı sustu hemen inşallah bizde de ateş olmaz

Solgarin bulamadim ben, gnc nin sipariş ettim. Sütüm yok diyemem, mama takviyesi de yapmıyorum aslında. Gereksiz kuruntu mu bilmiyorum, göğüslerimin dolulugunu hissederdim eskiden, sertlesirdi. Simdi hic olmuyor. Ancak uzun uyursam doluyor, ona da firsat yok malum. Bebek her agladiginda,acaba aç mı diye dusunmek istemiyorum. Sag tarafı emerken hep yutkunuyor, zaten buyuk. Ama solda hem yutkunmuyor, hem de hep küçük. Bi denemek istiyorum ama 6 taneyle başlamak cok gelir mi acaba? Sabah ogle aksam birer taneyle baslayayim, bir kac gun fark etmezse ikiye çıkarırım
Canım benimde göğüslerim hiç sertleşmiyor sağ taraf daha büyük bebeğimde iri dolmasına fırsat vermeden sürekli emmek istiyor arada aklıma takılıyor sütüm yetiyor mu acaba diye ama kilo alımı iyise ve 5 6 bez dolu dolu çişini yapıyorsa korkma stres yapınca sütünde etkilenir öyle zamanlarda soy bebeğini tenini tenine deydir öyle emzir ten teması süt yapıcı hormonu salgılatıyor bir süre sonra farkı hissediyorsun birde benim oğlum acıkınca elini emmeye başlıyor ne zaman acıktığını anlıyorum belki seninkide bir sinyal veriyordur

Ben varım :))) kızım kakasini yaparken zorlandığında bir cay kaşığından daha aZ veriyorum hemen arkasından emziriyorum şükür rahatlıyor faydasınız gördüm. Zeytin yağını markette satılanlardan kullanmıyorum ev yapımı doğal zeytinyağı diye komşum verdi
Faydasını gördüysen bende deneyeyim o zaman ☺️

Kızlar merhaba. Bebişini oyun halısında oynatabilen yada peluş oyuncaklarla oynayan varmı. Biz 2 ayımızı bitirdik. Kontrolümüz de doktorun odasında duvardaki çizgi film karakterlerine tepki verdi bebişim ama özellikler kırmızı olanlara. Doktorumuzda kırmızı peluş vs. Bunları artık tutar tepki verir dedi. Oyun halısında zaten durmuyor peluş oyuncak daha almadım. Erken mi daha ben mi kuruntu yapıyorum acaba bilemedim siz de durumlar nasıl merak ediyorum.

Kızlar merhaba. Bebişini oyun halısında oynatabilen yada peluş oyuncaklarla oynayan varmı. Biz 2 ayımızı bitirdik. Kontrolümüz de doktorun odasında duvardaki çizgi film karakterlerine tepki verdi bebişim ama özellikler kırmızı olanlara. Doktorumuzda kırmızı peluş vs. Bunları artık tutar tepki verir dedi. Oyun halısında zaten durmuyor peluş oyuncak daha almadım. Erken mi daha ben mi kuruntu yapıyorum acaba bilemedim siz de durumlar nasıl merak ediyorum.
Oglum 2 aylıkken pusetine asıyordum çıngırakları eli yanlışlıklada çarpsa hoşuna gidiyordu basta sonra bilinçli vurmaya tutmaya çalışmaya başladı 2 buçuk 3 aya doğru ama oyun halısına hiç yatmamıştı.

Oglum 2 aylıkken pusetine asıyordum çıngırakları eli yanlışlıklada çarpsa hoşuna gidiyordu basta sonra bilinçli vurmaya tutmaya çalışmaya başladı 2 buçuk 3 aya doğru ama oyun halısına hiç yatmamıştı.
Ya ben oyun halısında çok yanlıl bi seçşm yaptım pastel renklerde aldım o yizden pişmanım. Benim oğlunda evin içinde pusetinde durmuyor. Dışarda da sadece uyurken pusetine koyabiliyorum. Ama dediğin gibi vende canlı renklerde aasılan oyuncaklardab alayım unarım işe yarar

Benimki 2,5 aylık ev tipi ana kucağında oyuncakları var sevmiyor oyun halısında da durmuyor daha pek anlamıyo sanırım 3 ayı bitsin tekrar denicem.

Oyuncak için bizim bebeklerimiz daha çok küçük en az 2,5 -3 aylık olması lazım biliyorum çok zor bir süreç özellikle kolik bebek Allah sabır versin hepimize özellikle kolil annelerine ama geçicek bu dönemler unutucaz bile bu yaşadıklarımızı

Surekli goruyormusun canim yoksa ara arami oluyor benim oglumda da var ama her altini degistigimde olmuyo ara ara görüyorum beyaz şeyleri bezden pamuklar bulasiyo poposuna bazen ama baktim pamuk falan degildi

Selam kızlar ben de mayıs annesiyim. Yurtdışından bira mayası tableti getirtmiştim solgar marka. İlgilenen olursa anne sütü arttırıcı bir vitamin. Şuan kızım emmeyi reddettiği için hiç açılmamış bir kutu duruyor. Ve oradan getirttiğim fiyatına vermeyi düşünüyorum. Normalde 80 tl. İlgilenen olursa mesaj atabilirsiniz. Ankarada iseniz elden verebilirim.

Surekli goruyormusun canim yoksa ara arami oluyor benim oglumda da var ama her altini degistigimde olmuyo ara ara görüyorum beyaz şeyleri bezden pamuklar bulasiyo poposuna bazen ama baktim pamuk falan degildi
dunden dikkatimi cekti suan hala var aferdersiniz ama pipisininderisini az bisey asagi cekiyo gibi yapinca gorunuyor. Buyuklerimde arada oyna yoksa cisini yapamaz dedi Persembe gunu dktora gidecegz soracagm

Back