2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Biraz olsun rahatlatacagını bilsem herşeyi yapmaya almaya razıyım. Ama artık ümidim kalmadı. Kolige ne iyi gelir diye araştırmak bile istemiyorum artık
Araştırma canım. Kabul et bu durumu. Ne yaparsak yapalım geçmiyor. Bunun bir vakti var ve o vakit gelmeden de geçmeyecek. Bunu kabul edersek hersey daha kolay olur. Ben artık susturmaya çalışmıyorum. Sarılıp öpüyorum, şarkılar söylüyorum, hafif hafif sallanıyorum sağa sola. Saati gelmeden de bitmiyor. Ama bizler panik oldukça daha da zorlaşıyor inan

Kızlar bebekleriniz sizinle göz teması kurup agu diyor mu??
Canım bebeğin kaç günlük tam bilmiyorum ama agulamak için daha erken gibi bizim 40 ımız yarın çıkıyo inş göz teması kurup yavaştan gülmelere başladı ama her çocuk bir olmayabilir tabi mesela benim büyük kızım 1,5 aylık falandı güldüğümde daha geçmgüldü yani

Kizlar lansinohun sagma makinesine uyumlu direk icine sagabilecegimiz sut saklama posetleri varmis sanirim hangisi o bilginiz var mi ya da gorsel varsa atabilir misiniz

Ben normal çıngıraklarınıda asıyordum değişiklik olsun diye

Kızlar bebekleriniz sizinle göz teması kurup agu diyor mu??
evet bugun 40 kimiz cikiyor bugun agu agu dedigini farkettm ben konustukca arada guluyor ve goz temasi var baya. Masallah diyeym benm oglum gazini alirken kafasini falan attiriyodu 10 15 gunlukken falan. ayaklarinin uzerinede basabiliyor 5 saniye flan goren herkes zayif iyilesir diyor ama cok guclu bilmiyorlar tabi.

Ben de sünnet ettirmek istiyorum. Bi de kıyafet ben de az almıştım ama artık küçüldüler yarın yeni şeyler alacağız kısmetse

dunden dikkatimi cekti suan hala var aferdersiniz ama pipisininderisini az bisey asagi cekiyo gibi yapinca gorunuyor. Buyuklerimde arada oyna yoksa cisini yapamaz dedi Persembe gunu dktora gidecegz soracagm
Ben bezi acinca direk görüyorum canim hic ellemeden. Temizlerken dokunuyorum cokda el surmek istemiyorum acikcasi. Banada haber verirmisin doktordan gelince ne dicek merak ettim umarim onemli bisey degildir canim

kızlar doğum yapalı tam 51 gün oldu kanamam bitti ama anlamsız bir akıntım var kokulu açık renkli bir türlü bitmedi ped koysam o kadar değil koymasam kokusu rahatsız edici anlam veremedim böyle bir durum yaşayab varmı

aynı durum bende de var 31 gün oldu doğum yapali 10 gün kanamam oldu kanamam bittiğinden beri yaklaşık.20 gundur bazen şeffaf bazen kahverengi akintim geliyor ve kokusu beni de çok rahatsız ediyor ne zaman biter bilmiyorum

Kizlar lansinohun sagma makinesine uyumlu direk icine sagabilecegimiz sut saklama posetleri varmis sanirim hangisi o bilginiz var mi ya da gorsel varsa atabilir misiniz

Lansinoh markasının kendi süt saklama poşetleri diye biliyorum ben. Kullanmadım ama 2,5 sene önce oğlumda alırken araştırmıştım. Kullanım olarak pratik görünüyor ama poşetin esnekliği yüzünden içinde ne kadar süt biriktiğini doğru göremiyormuşsun.

Sütünü sağıp saklayan arkadaşlar nacizane tavsiyem dondurucuya atarken makul miktarda poşetleyin. Yani mesela atıyorum toplamda 150ml süt sağdınız; hepsini tek poşete koymayın derim. Mesela 3 tane 50lik poşetler yapın ya da bi 100lük bi 50lik yapın. Ben 100den fazla poşet yapmıyorum çünkü kullanırken içemediği fazla gelen miktar çöp oluyor.. Ek gıdaya geçtiğinizde de azar azar hazırladığınız gıdalara eklemek isterseniz o 30-40-50lik hazırladığınız poşetler kolaylık oluyor.

Ben göğüsler arasındaki orantısızlığa taktım kafayı. Görünüşü tamamen kenara koyuyorum. Bir öğünde bir göğsü emziriyorum. Sağ hep buyuk ve dolu, sol küçük ve boş, yumuşak. Sağı her çekişte yutkunuyor, solu 6 7 çekişte bir kere yutkunuyor. Sağı sessiz sakin emiyor, solu emerken sürekli cekistiriyor, homurdaniyor resmen. Ama solu sıkınca da ucuna süt geliyor. Soldaki sütü artirmak icin ne yapabilirim? Daha mı sık emzirsem, veya sağsam artar mı?

cansu0812
1,5 aylık oldu tam benim kızım. Ben oyun halısına 2-3 haftadır koyuyorum. Oyuncaklarla oynamıyor tabii ki ama hareket ettikçe oyuncakların sallanması gün geçtikçe daha çok ilgisini çekiyor. Tiny love gymini 5 hareket merkezi oyun halısı bendeki. Müziği de var, arada açıyorum. Başka oyuncak asmak için halkalar almıştım, oğlumda da arada oyuncaklarını değiştirir sevdiği oyuncakları da asardım. Sarkan oyuncakları/nesneleri arada değiştirmek ilgilerini canlı tutuyor, ilerisi için aklında olsun :). Oyun halısının illa ki müzik ya da ışıklı bir işlevi olmak zorunda değil, evet bu ikisi ilgilerini çeken şeyler ama sen kendin de farklı oyuncaklar asarak aynı şartları sağlayabilirsin. ("chicco kolay kavranan halkalar"mış benim farklı oyuncakları asmak için kullandıklarım)
Şu an oyuncaktan çok anlamıyor kızım ama izliyor. Ben bu zamanlarda kırmızı,siyah ve beyaz renklere dikkat ediyorlar diye hatırlıyorum. Yatak kenarı kitabı diye birşey var; uzun, çift taraflı ve üzerinde ayna ile resimler var. Bir tarafı renkli, bir tarafı siyah-beyaz ve kırmızılı. Yatağının korkuluğuna içten bu kitaptan siyah beyazlı yönünde astım, yatırdığımda onu görebilecek şekilde yatırıyorum gün içinde. Değişik geldiğinden mi bilmem ama baya dikkatli izliyor. Oğlum da dikkatlice izlerdi. Biraz büyüdüklerinde renkli tarafını çeviriyorsun, ben biraz büyüğünde oğluma hikaye anlatırdım. Hatta eşleştirme oyunu falan da oynadık bu kitapla. Kitap diye geçiyor ama yatak yan koruması gibi birşey aslında. Tavsiye ederim. (arkadaşıma bendekinden aradık bulamadık ama tiny love markasının benzer ürününü bulduk) (bunun alternatifi bebeğimin ilk kartları diye geçen kartlar var farklı markaların.bunlar da gene siyah beyaz ve kırmızı renkli.bu kartları da dizebilirsin görebileceği bir yere)
Ben bir de ana kucağına oyuncak asıyorum. İzliyor gene oyuncağı, arada da eli kolu değip oyuncak hareketlenince bazen heyecan yapıyor hareketlenip sesler çıkarıyor bazen de korkmuşcasına gözlerini kocaman açıp kısa bi süre heykel gibi bekliyor :)
Dönencesini çalıştırmıyorum henüz ama dönenceden sarkan oyuncaklarını da izliyor.
Bence doğru zamanda doğru oyuncağı sunarsak oyuncak için erken değil ama her bebek her oyuncağı sevmiyor maalesef..

Tesekkurler canim cevabin icin :)

Ben A4 kağıdına kendim keçeli boyalarla kırmızı ve siyah renklerde resimler çizip yatağının kenarına asıyorum. Yatırdığımda yüzünün döndüğü tarafa. Acayip ilgisini çekiyor, dikkatli dikkatli dakikalarca izliyor. Birkaç günde bir değiştiriyorum kağıdı farklı farklı şeyler çiziyorum.

Ben de boyatıcam saçımı bir kaç haftaya sorun olacağını sanmıyorum zaten dip boya değil uçlarına ombre yaptırıcam artık yavaştan kendime gelmem lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…