• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Allah hepimizin yardımcısı olsun arkadaşlar, okudukça bu da bizde var bu da var diyorum :110: 3 gün önce mevlüdümüzü yaptık çok şükür 160 kişi geldi hediyelikler falan yetmedi düşünün daha evi bile tam temizleyemedim :işsiz: Bıgün de annem memlekete gitti artık yalnız kaldık bakalım neler yaşayacağız çok korkuyorum :KK43:

Maşallah 160 mı evdemi yaptınız. Bende 25-30 kişi çagırdım onda bile kafam kaldırmadı hala yorgunum

Allah hepimizin yardımcısı olsun arkadaşlar, okudukça bu da bizde var bu da var diyorum :110: 3 gün önce mevlüdümüzü yaptık çok şükür 160 kişi geldi hediyelikler falan yetmedi düşünün daha evi bile tam temizleyemedim :işsiz: Bıgün de annem memlekete gitti artık yalnız kaldık bakalım neler yaşayacağız çok korkuyorum :KK43:
Hey maşallah nereye sigdirdin o kadar insani düğün gibi :D Allah kabul etsin

Kızlar size biberonla ilgili bir sorum olacak biz 2aylık olduk sayılır aventin cam biberonu var bende ama sütümü sağıp verdiğimde az aktığı için içmek istemiyor önerebileceğiniz marka varmı ?
Bende bugün biberon araştırdım lansinoh biberonu iyi anne göğüs ucuna yakın olduğu icin bebekler rahat ediyormuş ben onu almayi düşünüyorum

1 haftadır zinco ve biogaia kullanıyoruz. Sap gibi hic bi ise yaramadi diyemem. 1 2 gun sanki nefes alir gibi oldu ama kolik devam tabi ayni saatlerde. Ama 2 gundur yine 24 saat ağlıyor. Tam ilacin faydasi diyecekken yine başa döndük.
Bir arkadasim var benimle yaşıt 2 yaşında çocuğu var. Hic ama hicbirseyi yokken birden beyin kanamasi gecirdi 3 aydır herseyden habersiz hastanede yatıyor. Yavrusu anne diye aglamaktan helak oldu. Onu düşünüyorum zorlandigim zamanlarda :( sabaha kadar çocuğunun basında uykusuz beklemek icin omrunun yarısını verirdi herhalde. Cok sukur biz sağlıklıyız, bebeklerimiz sağlıklı ve yanımızda. Ne yapalım bu zor gunler de geçer insallah. Geriye bakıp, off sana ne emek verdim deriz :) yapacak birsey yok inan ki o kriz zamanlarinda. Seni geren birileri varsa onlardan uzaklas. Mesela esim bebekle beraber ağlıyor, aşırı panik yapıyor. Mümkünse ondan uzaklasiyorum. Hic bi bebek aglamaktan ölmemiş, ne yaparsam yapayim zaten ağlıyor. Sakin olmaya çalışıyorum, baska yapacak birsey bulamadim. Bulan varsa söylesin.

Destek olan arkadaşlarım çok çok teşekkür ederim. Tek tek etiket yapamıyorum şuanda kusura bakmayın.
Sorunumuz meme reddiydi, uzunca süreler uğraştım tomrisin notlarını okudum ve kendi mümkün olan kampımı yarattım oğlumun düzeniylede fakat pek verim alamadım.
Sonrasında çok inat ettim tam 7 saat boyunca ağlasada inat etsede oturduğum yerden kalkmadan emzirdim. O çıkardı ben verdim o çıkardı ben verdim 7 saat savaştık. O gün normalden daha çok sütümü içti en azından ne aldıysa kardır. Sonrasında bir daha tutturamadım. Yani bizim için maalesef emme işi artık bitti sayılır. Sağ mememde sütüm komple kesildi solda vardı ona baktım oda bitiyor artık. Kısmet bu kadarmış, elimden gelen her şeyi yaptım ama olmayınca olmuyor, insan bazen gidişata müdahale edemiyor. Olsun sağlıkla sıhhatle olsunlarda evlatlar zaten 4. Ayda ek gıdaya geçmeye başlıyorlar mama alanlar. Bir şekilde avunmaya çalışıyorum bende işte. Bugünde yenidoğan sünnetini yaptırdık, biraz sıkıntılı geçicek bu gece ama inşallah iyileşicek hızlıca. Herkesi çok çok öpüyorum.

1 haftadır zinco ve biogaia kullanıyoruz. Sap gibi hic bi ise yaramadi diyemem. 1 2 gun sanki nefes alir gibi oldu ama kolik devam tabi ayni saatlerde. Ama 2 gundur yine 24 saat ağlıyor. Tam ilacin faydasi diyecekken yine başa döndük.
Bir arkadasim var benimle yaşıt 2 yaşında çocuğu var. Hic ama hicbirseyi yokken birden beyin kanamasi gecirdi 3 aydır herseyden habersiz hastanede yatıyor. Yavrusu anne diye aglamaktan helak oldu. Onu düşünüyorum zorlandigim zamanlarda :KK43: sabaha kadar çocuğunun basında uykusuz beklemek icin omrunun yarısını verirdi herhalde. Cok sukur biz sağlıklıyız, bebeklerimiz sağlıklı ve yanımızda. Ne yapalım bu zor gunler de geçer insallah. Geriye bakıp, off sana ne emek verdim deriz :) yapacak birsey yok inan ki o kriz zamanlarinda. Seni geren birileri varsa onlardan uzaklas. Mesela esim bebekle beraber ağlıyor, aşırı panik yapıyor. Mümkünse ondan uzaklasiyorum. Hic bi bebek aglamaktan ölmemiş, ne yaparsam yapayim zaten ağlıyor. Sakin olmaya çalışıyorum, baska yapacak birsey bulamadim. Bulan varsa söylesin.

Canım benim neler denedin neler işe yaradı yaramadı tam bilmiyorum ama benim ablamın oğluda kolikti. Pilates topunun üstünde zıplamak çok iyi geliyordu bebişe. Ablam kucağında tüm gece üstünde zıplardı orda emirir uyuturdu. Denemediysen bir dene istersen. Ağlama krizlerine çok iyi çözüm olmuştu.

Destek olan arkadaşlarım çok çok teşekkür ederim. Tek tek etiket yapamıyorum şuanda kusura bakmayın.
Sorunumuz meme reddiydi, uzunca süreler uğraştım tomrisin notlarını okudum ve kendi mümkün olan kampımı yarattım oğlumun düzeniylede fakat pek verim alamadım.
Sonrasında çok inat ettim tam 7 saat boyunca ağlasada inat etsede oturduğum yerden kalkmadan emzirdim. O çıkardı ben verdim o çıkardı ben verdim 7 saat savaştık. O gün normalden daha çok sütümü içti en azından ne aldıysa kardır. Sonrasında bir daha tutturamadım. Yani bizim için maalesef emme işi artık bitti sayılır. Sağ mememde sütüm komple kesildi solda vardı ona baktım oda bitiyor artık. Kısmet bu kadarmış, elimden gelen her şeyi yaptım ama olmayınca olmuyor, insan bazen gidişata müdahale edemiyor. Olsun sağlıkla sıhhatle olsunlarda evlatlar zaten 4. Ayda ek gıdaya geçmeye başlıyorlar mama alanlar. Bir şekilde avunmaya çalışıyorum bende işte. Bugünde yenidoğan sünnetini yaptırdık, biraz sıkıntılı geçicek bu gece ama inşallah iyileşicek hızlıca. Herkesi çok çok öpüyorum.
Canim bira mayasi tableti denedin mi? Ben bugun siparis verdim eczaneye, yarin gelecek inşallah. Fayda gorursem yazarim yine. Senin dikislerin iyilesti mi tamamen? Bunca sıkıntının arasında maşallah iyi cesaret etmişsin sünnete. O da aradan çıkar, ne kadar gec o kadar zor. Hayırlıolsun, nereye yaptirdin, dikisli mi
Reflu oldugu icin cok calkalamali, ziplamali seyler yapamiyorum, zaten surekli kusuyor. Ama baska annelerin isine yarar belki

Bugün tam bir aylık, kontrolümüz vardı. 3080 gr doğmuştu 4015 gr olmuş bir ayda iyi dedi doktorumuz. Seninki nasıl?
Yüzündeki kızarıklıklar için de aynen dediğin gibiymiş. Doktor sütünün yaradığını gösterir bu dedi, süt yağlı olunca kızarıklık olurmuş böyle sivilce gibi, krem verdi iki tane.
Eldivenleri çıkardım ben de birkaç gündür. Zaten tırnaklarının çoğu kendiliğinden kopmuştu. Birkaç uzun tırnağı vardı onları da dişimle kopardım : ) törpüledim sonra. Yüzünü çizmiyo ama saçlarını çekiyor.
Bizimki de 3100 Gr doğmuştu tam 4100 Gr di bir aylikken.boy da 56 cm olmuş,50 doğmuştu.haftaua 2 aylık olacaz bakalım ne kadar aldikilo.ben de çıkarttım eldiveni,tırnakları da torpuledim ama nasıl oluyorsa çiziyor kaşını 3 keredir.

Kızlar size biberonla ilgili bir sorum olacak biz 2aylık olduk sayılır aventin cam biberonu var bende ama sütümü sağıp verdiğimde az aktığı için içmek istemiyor önerebileceğiniz marka varmı ?
Dr browns doğal akış biberonu kesinlikle öneririm.anne göğsü gibi çektikçe geliyor.ayrica hızlı akan biberonu tercih etmemek lazım,yoksa bir süre sonra bebekte meme reddi oluyor biberondan hızlı içmek bebeği tembelestiriyor ,emmek güç geliyor bebeğe.

Bir arkadasim var benimle yaşıt 2 yaşında çocuğu var. Hic ama hicbirseyi yokken birden beyin kanamasi gecirdi 3 aydır herseyden habersiz hastanede yatıyor. Yavrusu anne diye aglamaktan helak oldu. Onu düşünüyorum zorlandigim zamanlarda :KK43: sabaha kadar çocuğunun basında uykusuz beklemek icin omrunun yarısını verirdi herhalde. Cok sukur biz sağlıklıyız, bebeklerimiz sağlıklı ve yanımızda. Ne yapalım bu zor gunler de geçer insallah. Geriye bakıp, off sana ne emek verdim deriz :) yapacak birsey yok inan ki o kriz zamanlarinda. Seni geren birileri varsa onlardan uzaklas. Mesela esim bebekle beraber ağlıyor, aşırı panik yapıyor. Mümkünse ondan uzaklasiyorum. Hic bi bebek aglamaktan ölmemiş, ne yaparsam yapayim zaten ağlıyor. Sakin olmaya çalışıyorum, baska yapacak birsey bulamadim. Bulan varsa söylesin.
Canım biogaia için en az 10 gün düzenli kullanmak lazım faydasını görmek için.bagirssk sistemini düzenleyen bir ilaç olduğu için bir anda faydasını görmüyorsun.biz bir hafta sonra fln faydasını görmeye başladık.ayrica kolik bebek için ne yapsak boş gibi bişey.ortabca oğlum kolikti,tek fayda eden şey kolik saatinde eğer arabada bir yerlere gidiyorsak aglamiyordu.ama indigimiz an kaldığı yerden başlıyordu ağlamaya.

Öyle canm Allah sağlık versin en önemlisi o gerisi geçecek inşallah, ayrıca aynen herkes eve sığdı :işsiz:

Canim bira mayasi tableti denedin mi? Ben bugun siparis verdim eczaneye, yarin gelecek inşallah. Fayda gorursem yazarim yine. Senin dikislerin iyilesti mi tamamen? Bunca sıkıntının arasında maşallah iyi cesaret etmişsin sünnete. O da aradan çıkar, ne kadar gec o kadar zor. Hayırlıolsun, nereye yaptirdin, dikisli mi
Reflu oldugu icin cok calkalamali, ziplamali seyler yapamiyorum, zaten surekli kusuyor. Ama baska annelerin isine yarar belki

Canım evet o tableti denedim 20. Gündeydik sanırım kullandım mastit olmaktan son anda kurtuldum ateşimi çıkardı şişirdi mememi. Çünkü o zamanda cok cok emmiyordu bizim ki zoraki alıyordu ağzına. Sağarken bi 30 cc artış sağlamıştı. Sonrasında sağmaya devam ederken bir süre daha aldım ama çok sıkıntı yarattı mastit açısından emen bebek için çok ideal muhakkak kullan kuzum.
Benim dikişim kapandı ama altında nekroz birikmeye devam ediyor vücut emicekmiş o şekilde bir açıklama yaptılar. Enfeksiyon nekroza çevirdi çünkü.
Geçicek inşallah.
Benim kuzenimin iki oğlu ve ablamın oğluda aynı doktora yaptırdı ve çok çok memnunlardı. Hastane çok iyi değil ama doktor iyiydi. İstanbul Batı bahat hastanesi Murat Önal. Kendisi sadece sünnet yapıyor ve çok dikkat ediyor yaparken. Ablamın eltisi acıbadem fulyada yaptırdı parça bırakmışlar şimdi 3 yaşında oldu o fazladan parçayı aldırıcaklar, yarım sünnetli gibi olmuş büyüdükçe.
Gerçekten sünnet işi çok önemli şimdi bir boy büyük bezli yavrum sızısı var muhtemelen ara ara uykusundan uyanıp ağlıyor ama geçicek inşallah. Ne kadar erken o kadar iyi iyileşiyormuş taze hücreler olduğu için.
Reflüsü olduğunu bilmiyordum kuzum ya, hepsinin bir arada olması zor olmuş, Allah sabır versin güzelim. İnşallah max. 3 ay sürer ve biter. Bebeklerimiz hepsi çok çok iyi olsun hiç biri hasta olmasın :dua:

Bana yardm edin allh rizasi icin :cry: bu 2 oldu basima geliyor. Bebegm kusuyor ve acayip tortlu kati gibi. Dunden gazini alirken cikardi yatrdm agzini temizleyim die bogaznda kalmis gibi bebegim yutkunuyo ama yutamiyo nefesi kesiliyo yavrumun :KK43: biraz oncede ayni sekilde oldu bogaznda takili kaldi baya tortlu oldugu icin gnderemiyo galiba ben napacagm cok kusan bi oglum var elim ayagima dolasiyor tekim birde bisey olsa napacgm yardmci olur lutfen ne yapabilirim olmamasi icin bide o an ne yapmak gerekir:cry:
Canim temiz bir tulbentle agzini iyice temizle bize hemsire oyle soylemisti. Ins bidaha tekrarlamaz. Bizmki bazen agzindan burnundan fiskirtarak kusuyor iyice temizliyrm ne yapalim oyle durumlarda sogukkanli olmamiz gerekiyr

Ben bugün şunu anladım kızlar bebeğiniz kolikse ne yapsanız nafile hocalara kadar gittim sonuç yok sabır sabır sadece sabır
En büyük tedavi hastalığı kabul etmektir. Bence bunu kabul edin. O an ne yaparsam yapayim asla susmuyor bunu artik biliyorum. O yuzden sıkıca sarılıyorum, şarkılar soyluyorum, kucagima alip dans ediyorum. Susmuyor, susmasini amaclamiyorum zaten, sadece saatlerin bitmesini bekliyoruz birlikte. Rahat olmaya çalış lütfen. Kendi bildiğin dualari oku üfle, illa hocaya gerek yok ki. Benim kanamam devam ediyor, ben okuyamiyorum esime okutuyorum. Cok zor biliyorum ama neticede geçici olan birsey

Canım evet o tableti denedim 20. Gündeydik sanırım kullandım mastit olmaktan son anda kurtuldum ateşimi çıkardı şişirdi mememi. Çünkü o zamanda cok cok emmiyordu bizim ki zoraki alıyordu ağzına. Sağarken bi 30 cc artış sağlamıştı. Sonrasında sağmaya devam ederken bir süre daha aldım ama çok sıkıntı yarattı mastit açısından emen bebek için çok ideal muhakkak kullan kuzum.
Benim dikişim kapandı ama altında nekroz birikmeye devam ediyor vücut emicekmiş o şekilde bir açıklama yaptılar. Enfeksiyon nekroza çevirdi çünkü.
Geçicek inşallah.
Benim kuzenimin iki oğlu ve ablamın oğluda aynı doktora yaptırdı ve çok çok memnunlardı. Hastane çok iyi değil ama doktor iyiydi. İstanbul Batı bahat hastanesi Murat Önal. Kendisi sadece sünnet yapıyor ve çok dikkat ediyor yaparken. Ablamın eltisi acıbadem fulyada yaptırdı parça bırakmışlar şimdi 3 yaşında oldu o fazladan parçayı aldırıcaklar, yarım sünnetli gibi olmuş büyüdükçe.
Gerçekten sünnet işi çok önemli şimdi bir boy büyük bezli yavrum sızısı var muhtemelen ara ara uykusundan uyanıp ağlıyor ama geçicek inşallah. Ne kadar erken o kadar iyi iyileşiyormuş taze hücreler olduğu için.
Reflüsü olduğunu bilmiyordum kuzum ya, hepsinin bir arada olması zor olmuş, Allah sabır versin güzelim. İnşallah max. 3 ay sürer ve biter. Bebeklerimiz hepsi çok çok iyi olsun hiç biri hasta olmasın :dua:
Bira mayasi kullanırken hic emzirmeden sağarak olmadi mi? Ya pompayla bebegin emişi arasinda gerçekten çok fark oluyor göğsün boşalmasi açısından. Doktora da danışmadan aldım bira mayasini,gunde kac tane icecegimi bile bilmiyorum. Incir humana vs işe yaramiyor artik, iyice azalmadan bi çaresine bakmak lazim inşallah iyi gelir.
Doktora baktim da cocuk cerrahı, memnun kalmaniza cok sevindim tabi. Ama ben uroloji cerrahı olsun istiyorum, ne bileyim sanki onların daha bi alanı gibi. Lokal mi oldu genel mi, agri kesici falan fitil birsey vermedi mi? Goruntusu nasil :( bi de fiyatini soracağım, cok soru sordum. Sunnet cok gozumde buyuyor

Bebegim 37 günlük, 1 ay kontrolünde 53.5 santimdi yani uzun bir bebek degil. Buna ragmen 1 3 ay tulumlar olmuyor resmen. Hic giydiremeden kuculenler oldu,parayi sokaga atmis gibi hissediyorum :(

Back