• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Herkese gunaydin arkadaslar benim kizimda 52 gunluk ve her aaksam belli saatlerde aglama krizi tutuyo 3 5 saat uyumuyo agliyo baya bi arastirdim kolik olabilir mi diye derken aglama krizlerine iyi gelen bi muzik buldum buzuki orhan yenidogan muzigi diye anne karnindaki sesleri taklit etmis aksam denedim aglama krizi sirasinda sakinlestirdi uykuya dalmasini kolaylastirdi belki isimize yarar sizlede paylasmak istedim

Kızlar kendi sütünüzün tadı ve kokusunu nasıl buluyorsunuz? Ben dolaptan çıkardığım sütü oluyorken mecbur çay kaşığıyla bakıyorum. Ama tadı da güzel degil kokusu da.. nasıl tarif edeyim bilemedim. Sanki deterjanı andırır bi kokusu var. Biberini falan da iyice duruluyorum. Hatta deterjan kullanmıyorum çoğu zaman. Ama benim sürümde mi sıkıntı var bilemedim.

Aynen canım sanırım anne sütü çabuk bozulan bişey de değil ya oda sıcaklığında bile 24 saat duraviliyormus sonuçta

Geriden geliyorum sonradan yazan oldu mu bilemiyorum ama anne sütü oda sıcaklığında 3 saat muhafaza edilebilir. Hep 3tür süresi; dondurucuda 3 ay, buzdolabında 3 gün, oda ısısında 3 saat. 24 saat boyunca oda ısısında kalan süt bozuluyor (tecrübeyle sabit, 24 saate kalmadan kokuyor ben bir kere sadece gece tezgahta unutmuştum ve sabaha kokmuştu) ki zaten marketten günlük süt alsanız bir gece tezgahta bıraksanız sabaha ekşiyor :)
Doktorum ve aile hekimliğindeki hemşiremin söyledikleri ile kitapta okuduğum kadarıyla hep 3 deniyor saklama süresi için.

Heryerde 3 saat yazıyor lansinohun st saklama poşetlerinde oda sıcaklığında 6 saat yazıyor Benim 4 saat sonra vermiş liğim de var

Süt saklama poşetinde acaba normal şartlarda oda sıcaklığında 3 saatte anca çözünür, 3 saat de oda sıcaklığında saklanabilir diye düşünüp öyle yazılmış olabilir mi diyeceğim ama poşete koyduğun süt miktarına göre çözünme süresi de değişiyor.. Bilemedim :110: ben hep 3 diye okudum. Bence tedbiren 3 saati geçirmemekte fayda var derim :)

Eldiven konusu konuşulmuş. Ben sadece ilk hafta taktım, o da her zaman değildi gündüzleri takmıştım. Sonra çıkardım, hiç takmadım. Oğlumda da eldiven takmamıştım. İlk hafta da çevre baskısından taktım, takmazsan uyumaz korkar dediklerinden yani. Ama uzun süre eldiven takılırsa tutma refleksinin geç geliştiğini duymuştum. Doğru mu bilemiyorum ama eldiven takmamamdan mı kaynaklı bilmesem de oğlum erken kavramaya başlamıştı nesneleri. Evet başta biraz yüzlerini çiziyorlar, 1-2 ağladı benim kızım da ama şimdi hiç öyle yüzünü gözünü çizmiyor. Ben daha tırnaklarını kesmedim, tırnak makası setindeki kağıt törpü ile bir kere uzayan ve sivrilen köşelerini düzelttim o kadar.

Banyo için ağlayan bebeklerde ellerini tutarak yıkamayı bi deneseniz mi? İlk bebekte insan korkuyor ama yapabilirseniz kucağınıza alıp yıkadığınızda da korkmuyorlar. Ben kızımı banyo filesine yatırıp bi elinden tutuyorum. Bir elimle su döküyorum, annem ya da eşim de yıkıyor. Başını yüzüne su dökmemeye çalışarak yıkıyorum. En sonda da yüzünü yıkayıp çıkarıyorum. Oğlumda annelerin aman yüzü kirli kaldı, yok yüz üstü çevirip kafasını öyle yıkayalım, yüzü aşağı dönük tutarken suyu kafasından dökelim sözlerine uyup yıkamıştım başta ve banyolar işkenceydi. Banyoda ciyak ciyak ağlayan oğlum;anneler gidince eşimle birlikte onunla konuşup ellerini tutup yüzüne su getirmeden yıkadığımızda ağlamamıştı. Kızımda kimseyi dinlemedim, bildiğimizi okuduk. Kulağına su kaçar, yüzü yıkanmadı, çocuk üşüdü diye başımızın etini yedilerse de şükür henüz bi sıkıntımız olmadı ve kızım gayet mutlu hatta banyo yaparken mayışıyor. Bebekten mi kaynaklı suyu sevmesi yoksa ebeveynin tutumu mu bilmiyorum ama gözlemlediğim bunlar.

Ben banyo suyu için çeşme suyunu kullanıyorum. Oğlumda da böyle kullanmıştım, bir sıkıntı yaşamamıştım. Kovasına ısısını ayarlayıp suyu dolduruyorum.

Konak olmaması için banyo süngeri ile yıkıyorum ben kızımın başını. Bunu hemşire söylemişti bana. Oğlumda konak olmuştu, başında şampuan kaldığı için olduğunu söylemişti hemşire. O zaman banyo öncesi zeytinyağı sürüp bekletip taramıştı annemler ama uzun sürmüştü tamamen geçmesi. O ara hemşire söylemişti, yıkarken şampuanını banyo süngerine döküp köpürtüp başını öyle yıkıyorum. Şükür konak olmadı henüz kızımda.

Ben de hic eldiven takmadim, hastanede ilk giydirirken hemsireler takmis, bir daha da takmadim hic :D cok seviyorum ellerini gormeyi. Emerken ellerimi falan tutuyor bayılıyorum.
Yıkarken biz de biri bebegi kolunun ustune yatırıyor, diğeri su döküyor. Bi de ben filenin kenarini bebege tutturuyorum, sanki guc aliyor gibi. Yine de pek sevmiyor suyu :(
Benim bebegimin boooolca saci var, konak yok ama kaşları tamamen konak :( durulamama sorunu da olamaz. Zeytinyagi surdum biraz ama epey çok

Kızlar bugün mevlidimizi okuttuk çok şükür. Ben bittim ama hem bebek hem ev hem misafirler baya yorucu oldu. Darısı yapacaklara Allah kabul etsin inşallah

Eklentiler

• 540CA01F-13FF-47AF-AAC8-13E0DB90AF25.jpeg
    540CA01F-13FF-47AF-AAC8-13E0DB90AF25.jpeg
    68,5 KB · Görüntüleme: 114
  • 476D01CF-F236-4BD7-BBBB-0585C6CCC6FA.jpeg
    476D01CF-F236-4BD7-BBBB-0585C6CCC6FA.jpeg
    121,4 KB · Görüntüleme: 107
  • B83BB48E-F2A3-4EA0-918C-6CC017283BCE.jpeg
    B83BB48E-F2A3-4EA0-918C-6CC017283BCE.jpeg
    149,4 KB · Görüntüleme: 108
  • 8BB1527F-BF87-469C-8FB3-DEFEB66659D8.jpeg
    8BB1527F-BF87-469C-8FB3-DEFEB66659D8.jpeg
    58,6 KB · Görüntüleme: 108
  • 6E441378-7118-4414-85BF-CEF5EF6AD973.jpeg
    6E441378-7118-4414-85BF-CEF5EF6AD973.jpeg
    78,2 KB · Görüntüleme: 107
  • AFE6FB46-29D3-46F1-88BF-267223080039.jpeg
    AFE6FB46-29D3-46F1-88BF-267223080039.jpeg
    56,7 KB · Görüntüleme: 114
Kızlar bugün mevlidimizi okuttuk çok şükür. Ben bittim ama hem bebek hem ev hem misafirler baya yorucu oldu. Darısı yapacaklara Allah kabul etsin inşallah
Allah kabul etsin canım çok güzel görünüyor bende 3 hafta sonra memlekete gidicem orada yapmayı düşünüyorum ikramlık neler vardı canım

Allah kabul etsin canım çok güzel görünüyor bende 3 hafta sonra memlekete gidicem orada yapmayı düşünüyorum ikramlık neler vardı canım

Allah kabul etsin cok guzel olmus :KK200: kaç kisiydiniz
Sağolun kızlar. İkramlık olarak tavuk pilav sarma börek ve tatlı ve ayran verdik. Cupcake ve cakepops yapmıstık masada görsel olsun diye birde onlar vardı. Çok kalabalık yapmadım yakınlarımı çağırdım. 25 kişiydik toplam. Çok şükür dualarımız okundu. Hayırlı olur inşallah

Sağolun kızlar. İkramlık olarak tavuk pilav sarma börek ve tatlı ve ayran verdik. Cupcake ve cakepops yapmıstık masada görsel olsun diye birde onlar vardı. Çok kalabalık yapmadım yakınlarımı çağırdım. 25 kişiydik toplam. Çok şükür dualarımız okundu. Hayırlı olur inşallah
Güzelmiş ikramların da tekrardan Allah kabul etsin

Ayy maşallah 25 kişi ne guzel nezih olmuştur. Ben hesap yapıyorum yapıyorum 100 kişiden aşağı dusuremiyorum :( eşimin akrabaları, bizim çevremiz vs birini cagirsam birini ayiramiyorum. Ne yapacağım bilemiyorum

Ayy maşallah 25 kişi ne guzel nezih olmuştur. Ben hesap yapıyorum yapıyorum 100 kişiden aşağı dusuremiyorum :KK43: eşimin akrabaları, bizim çevremiz vs birini cagirsam birini ayiramiyorum. Ne yapacağım bilemiyorum
Yok valla yakınlarımı çağırdım eşimden birkaç kişi kendi akrabalrımızdan birkaç kişi hala yenge babaanne gibi yakınlar. Bikaç da arkadaşım. Zaten geri kalanlar görmek isteyen olursa görmeye gelirler sonradan. Bebek daha küçük çok evi tıkabasa doldurmak istemedim. Zaten öyle olunca bi hengame oluyo kimse bişey anlamıyor. Böyle iyi oldu

Ayy maşallah 25 kişi ne guzel nezih olmuştur. Ben hesap yapıyorum yapıyorum 100 kişiden aşağı dusuremiyorum :KK43: eşimin akrabaları, bizim çevremiz vs birini cagirsam birini ayiramiyorum. Ne yapacağım bilemiyorum
Ben de aynı durumdayım hatta 100 ü geçer ilk Mevlütüm evde 110kişi gelmişti. Şimdi de yana yakıla yer arıyorum mevlüt için

Ben de aynı durumdayım hatta 100 ü geçer ilk Mevlütüm evde 110kişi gelmişti. Şimdi de yana yakıla yer arıyorum mevlüt için
Evim buyuk ama yine de 100 kişi çok. En fazla 70 falan. Sıkış tepiş olup gelenler rahat edemeyince de kıymeti yok. Bebek mevlidi icin de dışarıda düşünmedim acikcasi, nerede yapılır ki?
Bizim sitemizde boyle kucuk organizasyon için bir yer var aslinda 100 kisi rahat alir ama bebeğin odasi, susleri, duzeni falan hep evimizde.

Back